Navštíveno 2421x

Je zde do RC modelaru a ty se v tomhle vyznaji.
Mam AKU sroubovak od Black and Deckeru. Baterka uz tam je po cca 7mi letech KO.
Jedna se o tento model:
[ Link ] Ofiko od vyrobce se uz nedela jak sorubovak tak ani baterka.
Koukam ze je to 3 clankova s napetim 3,6V a typ NiCd. Mate nekdo zkusenosti kde objednat tyto clanky abych to mohl prekopat a dat novou?
Nebo koupit primo nekde celou jinou?
A nebo srat na to, vyhodit a koupit jinej? Mel docela silu, protocit vrut ve dreve nebyl problem, pokud clovek nemel nastaveny dobre moment.
A baterka vydrzela taky pekne dlouho. Tech dnesnich mini se docela bojim prave kvuli vydrzi baterce a sile...
v praci davame vse do www.battex.cz
doporucuju baterie sanyo cadnica
Super diky za info a odkaz!
Vypada to velmi zajimave. Jen ted teda dumam nad par otazkama.
Tyhle baterie se delaji "unifikvoane"? Tim myslim, ze proste koupim tri kusy po 1,2V a sletuju tak jako to maji oni na originalnich?
Pote na origo je napsana hodne mala kapacita. To defakto obsahuje zde jeden clanek. Coz me docela zarazi, je to mozne?
Nebo tam maji neco "spesl" zase?
A muzu pouzit ty co doporucujes ty
[ Link ] a nebo tam maji jeste levnejsi?
[ Link ] ?
Zcela ten samy mam a resil jsem take aku.nakonec jsem tam dal vyrazene Sanyo SCR 1700 jiz leta mam klid.

20.01.2015, 16:42 |
CVakk | Upraveno: 2015-01-20 16:43:21
Knightey- : kapacita článků se nesčítá, jen napětí. Jinak jo, koupíš potřebnej počet a spájíš jako to bylo origo.
edit: ber Sanya
Problem u acu packu jsou prave ty pajene spoje !!!
Jaké zase pájené spoje???? vezmš trafopáječku 100W, hrot uděláš z 1,5 Cu drátu co nejvíc nakrátko, vytvaruješ tak, aby na jeho konci byl kousek rovný v délce asi 3mm, očistíš póly baterek, napřes glaspapírem, pak lihem, vezmš kalafunu (žadnou pastu), trubičkový cín, ze zemnícího Cu pásku nastříháš pásky cca 5mm široký, baterky postavíš do řady cik-cak jednou nahoře +, pak -, ocínuješ póly a i pásek, přiložíš, prohřeješ, oheš baterky za sebou " do válce" připájíš káble a hotovo. Za půl hodinky šroubuješ, až se práší. Žádná věda - a jedna poznámka, strach z prohřátí Sanyo SCR není na místě - tyhle baterky fakticky vydrží neskutečné věci - vyzkoušeno z elekter po dobu asi 20 let. Dodnes mám jeden pack, který byl již repasován po X haváriích (ještě staré červené) a dodnes do něj láduju přes 1800mAh proudem přes 6A!!! Nebát se konat:-)
Pak přišly ty SCRL modrý - to byla tragedie, jednak měký, houby proudy, ale strašně poruchový. Články odcházely stejně rychle, jako jeden čas strašně propagované NiMh GP2200 - co já se s nimi natrápil..
Mno a pres tento slozitej postup to neni pajeny spoj. To uz si je rovnou muzes objednat v cine...
Ted jsem koukal do aku sroubovaku a pajene to tam neni, nebo alespon ne cinem.
Takze ted jsem z toho tak nejak mimo. Muzu potom to prepajet na nove co si objnednam ci ne?
Tam to je bodované. Nehroť to a udělej to, jako já, budeš mít na roky klid.
sorry nejak sem to nestacil sledovat, baterky je asi nejlepsi odporove svarit - sbodovat dohromady, pajenim se zbytecne zatezuji a muze klesat jejich zivotnost, to je postup kterej udelaji pri tovarnim repasu
ikdyz tchan modelar je normalne paji i Lipol ma specialni pajku slozenou ze dvou trafopajek nasobe s jednou spousti, dycky si ty dve smycky natvaruje a paji
jinak baterky rozmery jsou unifikovane viz tuzkove baterky velke monoclanky a tak, sou nejake vice a nejake mene pouzivane rozmery
idelane omerit jake tam mas, a stejny rozmer koupit a potom i je pospojovat stejne jako v origo packu
mozna je vhodny koupit i podobnou kapacitu baterek ( v miliamperhodinach mAH) protoze vetsi kapacita muze mit take vetsi zkratovy proud a zalezi jak je udelany regulator v sroubovaku aby potom pri kousnuti sroubovaku neodesel regulator, kdyby mel pojistku proti pretizeni spolupracujici s vnitrnim odporem baterky mysleno zadnou...
Kuwa v tomhle šroubováku je motor Mabuchi za 1 dolůar a jedno kolíbkový tlačítko, Jakej zas regulátor????
Vezmi SCR, trafopájku 100W, smyčku 1,5mm průměr, kalafunu a dej se do toho. Baterky přežijí ten šroubovák asi 3x, protože dřív odejdou ty převody v něm. Mám ho doma asi 15 let od stavby baráku a dodnes jede, baterky jakbysmet. Nechce to z toho dělat vědu. Ty SCR jsou ještě Baterky s velkým B. Ne slečinky, když použiji výraz z vedlejšího vlákna:-)

23.01.2015, 21:19 |
Pifi | Upraveno: 2015-01-23 21:20:08
Ja bral clanky tusim v gme.cz uz s navarenyma paskama plechu pro pajeni