Vážení přátelé,
mám dotaz kolem placení EKO DANĚ. Dá se to nějak obejít?
Jen pro info:
Už jsem měl celkem různých 36 Probeček - vždy když jsem platil Eko daň, bylo to za Euro 2, tedy 3.000,-
S tím problém nemám.
Jendou jsem měl i US verzi, která neměla v TP uvedenou žádnou směrnici EHS/ES.
Tehdy jsem to vyřešil přes Ford Motor Company v Praze, kde za 2.900,- plus DPH mi doplnili do TP údaje, které jsem potřeboval (mimo tuto směrnici i spotřeby atd.)
Tentokrát mám opět jednu GT verzi a opět v TP není uvedeno nic.
JENOMŽE:
Ford Motor Company mě tentokrát odmítl s tím, že toto vozidlo nebylo určeno pro Evropský trh a tak mi nepomůžou. (do ČR bylo dovezeno v roce 1993 jako nové auto)
Na Dekře jsem podal žádost, ale přišla mi zamítnutá jako STORNO - takže ani Dekra, která dříve vesele uváděla, že Probe 2hé generace plní Euro 1 (což je kravina) mi tentokrát nepomohla.
Takže mi zbývá buď zatnout zuby a zaplatit 10.000,- to EKO VÝPALNÉ, nebo s tím nějak vyjebat! (což teda nedělám rád, ale platit to vážně nechci, když vím, že toto auto plní Euro 2)
Vím, že kdysi se to dalo obejít nějak přes osobu s tělesným postižením tedy s průkazem ZTP), ale toto jsem nikdy nedělal, takže nevím jak na to. Ani nevím, zda to ještě jde - zaslechl jsem někdy, že to nějak stopli či co - ale fakt to jistě nevím...
Poradí mi tedy prosím někdo, jak to vyřešit? Děkuji moc všem - Thullo