Navštíveno 5917x

Mel bych dotaz nevite jestly se da neco udelat z odlouplejma flekama bezbarvyho laku na aute barva podtim je v cajku. Dik za radu.
Tohle resim momentalne taky na skoro novem aute. Dementi na mycce a wapka = vrazedna kombinace. Pry se to moc neda opravit.
To je taky nápad brát na auto wapku...
To musí byt nejaka silna wap,ne? to brali nejakym uzkym paprskem?
Uz mi tam jednou sloupli barvu z poklicek. Proste ultra demence :)

15.04.2015, 22:39 |
AR tunere...ono to je spíš o tom použít u té wapky hlavu. Už několik let myju auta wapkou a nestalo se mi že bych oloupal lak. Stačí jen mít vhodně nastavenou trysku/tlak....
Musel jsem to dat pozersky na mycku, dosel mi flanel s dratenkou ;)
Já teda beru spíš za demenci dát auto (obzvlášť s pěkným novým lakem) na myčku s wapkou. Nění nad ruční mytí a obyčejný tlak vody z vodního řádu přes trysku. To lak nikdy neponičí, wapka ano. Stačí kamínek, vrchní lak bude úplně neviditelně poškozen/načatý a už to jede...
Tunere na Tebe fakt nema cenu reagovat :))) to co jsi napsal mi prijde tak absurdni, ze nevim jestli fakt neco beres nebo opravdu jsi takovej a myslis to vazne :D
tak zrovna tedka za T2 stojim....
Rajdlos: Me prijde absurdni tvuj styl reakce na me... Zrovna od Tebe bych necekal, ze se nechas "strhnout davem" a spis se zamyslis nad svym cinem, ktery rozhodne rozumny nebyl.
Jako, že jsem dal nechat umýt auto na ruční mytí, kde mejou x krat dražší auta než mám já, tak jsem dement? Máš pravdu. Asi jo Ty génie :)

16.04.2015, 07:32 |
gizmi Zajimave... taky jsem zrejme jeden z dementu a hlavne predni vyrobci kosmetiky taky, protoze vyrabi ruzne penovace a vyrobky do wapky. Wapku pouzivam na stare i nove auto a nikdy zadny problem. Pravda, zalezi na nastavci = tlaku..
no ty koki,to zas bude .... ale aspoň se zase pobavím ...
z0diaC: Už jsem to sem chtěl psát. :-D Bude zábava. Taky si myji auto wapkou a i když na tý starý herce je spousta viditelných ťukanečků a odprejsknutých míst od kamínků, tak jsem nikdy nepozoroval, že by se tam tlakem vody cosi odlouplo. Asi dělám/nedělám něco dobře/špatně.
Tak 105/120 je holt citlivejsi. Staci malinko vetsi tlak, nez je ve vodovodnim radu a je fuc kapota, zrcatko, vysklene okno....
U modernejsich aut jsem vsak podobny problem nepozoroval...
muhee ja asi pošlu tenhle post kamosovi co má ručni mytí už 15 let :-),
myrovak nevymyslíš toho moc, vše bude asi vidět, obrousit jemným smirkem 3000 - 4000 a pak se pokusit to nechat střiknout lakem a znovu obrousit a pak vyleštit vše je to tom jak je to hluboké...
pokud je vec ponicena od kaminku je uplne jedno jak auto myjes, stejne te potka drive nebo pozdeji to same loupani... na plastu je to neco jineho nez na plechu kde barva bez laku zajde

16.04.2015, 08:44 |
AR ty jo taky máte běžně ve vodovodním řadu kamínky? Víte jak stačí kamínek co projde wapkou a je vymalováno ;)
Ale asi sem měl setsakramentsky z prdele kliku neb ani jednou za cca 10let mě kamínek přes wapku neprošel aby mě pak strhl lak. Jo jednou jsem omylem nasadil rotační trysku a zapomněl ještě na nastavení tlaku, ale stačilo si wapku prvně zkusit bokem a bylo jasné že to není to pravé ořechové když začala sloupávat beton ;)

16.04.2015, 10:40 |
Lubak Ty vole to je novinka, každej kdo meje auto wapkou tak je automaticky dement, někdo by si měl dojít pro silnější prášky a přestat tady v každým tématu vysírat .-)
AR: Tyjo, si to s tím kamínkem přečti znovu, páč jsi ne úplně Tunera pochopil. :-D

16.04.2015, 11:11 |
gizmi AR: a to ja jednou zapomnel a vzal rotacnim nastavcem horske kolo :D Najednou koukam a kus samolepky, ktera byla uz hnuska jde pryc..no vzal jsem ho komplet a lepsi jak pripravek na samolepky :D :D

16.04.2015, 20:00 |
Tuner#2 | Upraveno: 2015-04-16 20:02:42
Rajdlos: Nevím co hulíš, ale sám jsi napsal "Dementi na mycce a wapka = vrazedna kombinace" a pak tady popíráš, že se s wapkou nemá co stát? Tak si příště vyber co teda platí? :)))
Jinak pro ostatní rejpaly:
1. Kamínek bylo myšleno mechanické poškození klidně jen vrchního laku při provozu auta na silnici. Jen pako co mě chce za každou cenu setřít (volně přeloženo člen AR) v tom uvidí kamínky ve vodním řádu :)))
2. 105/120 je na wapku stejně choulostivá jako ostatní zbytek světa, nevím zda Vám to nedošlo, ale řeší se tady barva/respektive krycí lak a ten je na všch autech v různé kvalitě. Zrovna třeba francouzi s tím mají obrovský problém a podívejte se na většinu Peugeotů v metalíze jak se jim po čase loupe lak na metalíze. Když se tady vydáváte za "odborníky" tak tenhle fakt zcela jistě víte že???
3. Ano wapka by mě na auto nesměla za žádnou cenu. Pravda pokud má obsluha hlavu, nastaví menší tlak a bude dodržovat odstup tryska/kasle v dostatečné míře, tak ano asi se nic stát nemusí. Nicméně znám dost případů, kdy wapka právě v nějakém místě vzala načatý lak a odfoukla ho. Na své auta bych nic jiného než hadici se zahradní tryskou a tlak v řádu redukovaný někde mezi 5-6 atm neaplikoval ani náhodou...
Ale každý svého štěstí strůjce, klidně si to mejte jak chcete. Napsal jsem svoje zkušenosti a pokud s tím má někdo problém je to jeho boj, urážkama mé osoby bez pádných argumentů ukazujete jen svou blbost...
Tuner:
Čím, prosím tě, dostáváš z laku zaschlé bahno, případně jiné, urputně se držící nečistoty? Já si nedovedu představit, že vytrvalou špínu dostávám z laku zahradní hadicí...
Tunere z Tebe se stal fakt duševní ubožák. To je asi vše, co k tomu mohu napsat. S urážkami jsi tu začal Ty na mojí adresu. Komentovat každé hovno, o čem mám minimum informací, to umíš, jdi si raději zaonanovat do garáže se slepicí a mě se příště nestarej ;) Já se fakt nedivím, že ostatní na Tebe reagují tak jak reagují. To se fakt nedá :D

16.04.2015, 21:23 |
soray To je zas téma, nechtěl jsem reagovat, ale nedá mi to :) Nevidím důvod, proč se bát mýt auto wapkou. Ještě jsem se nesetkal za léta praxe s tím, že bych s tím byl problém, ani jsem nic takového neslyšel od kolegů. A měl jsem 6 let francouze - Megana III a nevšiml jsem si, že by měl s wapkou problém. Hadice je dobrá tak na oplach po mytí šamponem.
Pokud se někomu stalo, že mu wapka odloupne kus laku, tak bych nehledal problém ve wapce. Podle mne jde o chybu v laku a ten by se vysral tak jako tak při jiné příležitosti.
myrovak: Asi nejlíp Ti poradil xenonman. Zabrousit okraje jemným smirkem, stříknout nový clearcoat a zaleštit. Nikdy už to nebude 100%, ale lepší než drátem do oka. V Praze jsem schopen se na to podívat, případně opravit.
Originál lak Ford vs. WAP:
[ Link ] Další Ford a cituji "Ahoj,ja bych ti doporucil koupit ten rotujici kartac co nejdriv.ja sem videl na vlastni oci jak vapka odloupla lak!"
[ Link ] [ Link ] "Když se dívám na tu strukturu toho oloupání tak si za to s největší pravděpodobností můžes i sám. S žádnou wapkou nesmíš na bližší vzdálenost jak 35cm jinak hrozí právě toto, ťukanec od kamínku podebere proud vody, vyloupe ti to a pak už to jede. Stalo se mi to samé kdysi dávno když jsem ještě nevědel o té vzdálenosti."
[ Link ] Tohle jsou 4 linky, tohle jsou 4 komenty zřejmě stejných duševních ubožáků jako jsem já :)))
Končím, tady fakt úž nemá vůbec smysl něco řešit...

16.04.2015, 22:11 |
soray No tak zrovna Fordy, konkrétně Focusy II jsme měli v tmavě modré pastelce jako služební a tam se loupal lak i bez wapu. S kolegou jsme jim říkali "loupáky".
Takže jako hlavní příčina mi pořád vychází nekvalitní lak, nikoliv důsledek mytí wapkou.

16.04.2015, 22:32 |
gizmi Kdyz to tak ctu, tak se docela zacinam bat poradneho letniho deste, kdy clovek nevidi na metr pred sebe.. to pak musi mit v lakovnach narvano :))
gizmi: Já teda nevím, ale už jsem zažil v přírodě pořádný slejvák bez deštníku a nic se mě nestalo, za to známej kdysi při testování WAPky si dost ošklivě poranil ruku. Klidně si dej před trysku ruku a zmáčni, když seš takovej machr a píšeš takový zcestný posty...
soray: Je tam odkaz i na VW a na googlu toho jde najít dost a dost. Poslední dobou mám ale pocit, že to je stejně o ničem neb protistrana co srovnává déšť s tlakem wapky bude mít vždy "pravdu"...

16.04.2015, 22:45 |
gizmi Tuner2: zrovna vcera jsem to naposledy udelal a delam to pravidelne ;) Mam klasicky nastavec (ten brusny jsem pouzil jen 2x) a vetsinou jsem linej to sundavat na oplach ruky...jinak klidne i zitra natocim na mobil, dneska jsem docela zabahnil jedno z aut, takze budu oplachovat. PS: na to nepotrebujes byt machr, ale nebyt babovka :)
K protistrane: pokud potkas takovy ten lijak, ktery prijde jednou za 3 roky, kde neni videt na metr, tak ten opravdu stipe.. ale chapu, ty se vody bojis..

17.04.2015, 08:57 |
AR | Upraveno: 2015-04-17 08:59:01
OT: jsem rád že to jaký je tuner zač začíná vidět čím dál více lidí ;)
A k té wapce vs ruka, nemám s tím problém, samo pokud dá někdo brousicí trysku a vysolí tlak na max, tak to prostě ublíží, pak je vhodné se zamyslet nad tím zda v té kouli na krku je či není mozek. Pokud se veme tryska co delá takový pěkný trychtýřový/trojúhelníkový tvar, dá rozumný tlak tak to funguje krásně.
Ale je snad všem jasné že není nad zahradní hadici a starý trenky s jarem ;)
A ad ten gizmiho liják, troufnu si říct že to je častěji než 1 za 3 roky a dokáže to kurevsky bolet, ale asi sou oblasti v ČR kde se nevyskytuje ;)

17.04.2015, 09:17 |
motyc Hoši mám vectru, která má 16 let a už deset let ji myju pomací wapky a ještě se mi nikdy nic neulouplo nebo jinak nezničilo na laku. Chce to asi jen používat hlavu.

17.04.2015, 09:25 |
Lufas Jak piše motyc :-)
chtel bych mit vase problemy a resit jestli pouzit starou kosili nebo wapku:-D
On bohužel jediný kdo to nechápe je Tuner. A nebo se snažil mě setřít za to, že jsem se dovolil ohradit vůči tomu reinkarnovanému oranžovému pakvilu. Protože samo jsem debil jako ostatní a vůbec tomu nerozumíme, protože neznáme ty správné lidi (či Bohy) ze závodů a bla bla.... A jenom zde ze sebe udělal idiota.
Chapu, jak to Tuner od zacatku myslel - ze kdyz je nekde nacaty lak, tak ho proste proud z wapky podebere a odloupne. To se ale klidne muze stat i ve chvili kontaktu laku s myci rukavici, susicim rucnikem, atd. - proste se do toho mista dostane vlakno a tahem udela to stejne. Jak nekdo psal - je to o tom pouzivat hlavu.
Na FoMo se mi na prednim narazniku taky loupal kryci lak (clear coat). Ne vsak moji vinou, uz jsem to s tim koupil. Jinak myju auta wapkou leta a nic. Na O2 mame kapotu od kaminku sama dira, myju ta tlakem bezne a nikde se nic neloupe. Tak nevim...
Jinak s Tunerem vzdycky byla jen nejaka mala lokalni hadka a koukam, ze se nam to rozrusta :)
Rajdlos: Je fajn, že se zmůžeš jen na urážky, ale mě by fakt zajímalo, jak jsi teda tohle myslel:
"Tohle resim momentalne taky na skoro novem aute. Dementi na mycce a wapka = vrazedna kombinace."
Kdo Tě teda ten lak na autě zničil? Dementi a nebo wapka a nebo ta kombinace jak píšeš?
Co se týče R200, je mě úplně u prdele kdo co pochválí a nebo pohaní, jen to musí mít hlavu a patu a když už něco haním, měl bych mít přehled...

17.04.2015, 18:02 |
gizmi Tuner2: neustale sem na AHC cpes ruzne variace na skodarny a pokud si nad tim vsichni nepohonime, tak urazis, takze zrovna tema "urazky" bych nechal byt. Co se tyce nazoru na vzhled vozu - prosim vysvetli nam tu, k cemu je ten prehled. Bud se mi neco libi, nebo nikoliv a je to veci vkusu. Jestli narazis opet na to me TTcko misto R8, tak ta informace nemeni nic na tom, ze se mi to proste nelibi. Proto se vyrabi mraky vozu, aby si kazdy vybral! Nezlob se na me, ale me prijdes jak komunista, ktery neustale vnucuje a prosazuje jen to jedno..
Zase to celé překruť :) Už jsme zvyklí. Urážet si začal Ty mě.
Nevím co furt stále řešíš a rejpeš se v tom zase jako v hovně. Co na tom furt nechápeš. Auto jsem dal na ruční mytí jako 100x před tím a prostě tam byl někdo kdo s tím neuměl evidentně zacházet. Kvůli tomu jsem já dement? Prober se už konečně. Vždyť si tu všem pro smích. Jestli ani tohle nechápeš, tak si dej pořádnou facku nebo zvyš dávky.
gizmi: to bude tím, že jsme úplné nuly a neznáme každého Vencu od fochu ze závodů, takže naše názory nemají prostě žádnou váhu ;) Je to zbytečné... moc drog nebo moc málo.

17.04.2015, 18:24 |
Tuner#2 | Upraveno: 2015-04-17 18:25:23
gizmi: přečti si vysvětlení u R200, nehodlám to psát znova... teď jsem to tam přesně popisoval.
Rajdlos: Četl jsem to znova a první kdo začal rejt jsi byl ty s drátěnkou a flanelem. Píšeš, že tě sloupli už jednou lak z pokliček a přitom tam dáš auto znova? Nezlob se na mě, ale to soudný člověk neudělá... Pak tady vyvracíš to, že WAPka může lak poškodit, ale přitom sám píšeš, že ho poškozený od wapky máš a že se tě to stalo už jednou, tak kde je pravda??? Nějak opravdu nechápu tvé myšlenkové pochody, lak Tě vzal holt asi vítr Máchale :)))
zdá se, že po moderních turbomotorech a LCD přístrojových deskách už je ďáblovo dílo i obyčejná tlaková myčka :-D
T2: flanel a drátěnku jsi si vztáhl na sebe? LOL, TVL tak to umírám, ty jsi fakt neskutečná <I> vytahovačná :D Ano pokličky jsem si všimnul, že mi sloupli na kolech, co mám rok sundané z auta, když jsem je před nedávnem myl, takže opět obdivuji Tvé věštecké schopnosti, jak si dokážeš seskládat svojí pravdu, jak se to asi stalo :DDDDDDD Kde prosím Tě vyvracím, že se nemůže nic stát od Wapky? Uveď mi čas příspěvku a kde přesně. Neuhodil jsi se poslední dobou někde?
Přestaň už kurva podsouvat cizím lidem svoje ultra debilní idiotský polopravdy, přestaň se chovat jako malá vztahovačná ubrečená <I> a přestaň už laskavě lhát ;)

17.04.2015, 18:46 |
Tuner#2 | Upraveno: 2015-04-17 18:47:26
Rajdlos:
1. Ne nevztáhl jsem to na sebe, ale na urážky Zdenyho co jste tady proti němu v minulosti vedli...
2. Takže lak na novém autě tě poškodil kdo? Ta obsluha, nebo wapka a nebo ten vítr? :)))) Já si myslím, že wapka, která byla mířená moc z blízka což se ale může stát komukoliv a proto propaguju kvalitní mytí bez velkého tlaku.
3. Jako píča tady teď vystupuješ ty, když ani neumíš odpovědět na jasně položenou otázku kdo teda mohl za poškození laku jak píšeš v prvním postu.
4. Sice nikde nepíšeš, že wapka za to nemůže, ale zdatně pochlebuješ všem co jsou proti i když jsem nadhodil 4 linky, kde i u origo laku měli lidi problém s wapkou. Těch případů je celá řada, ale ty ses zmohl jen na urážky bez odpovědi na konkrétní otázku...

17.04.2015, 18:49 |
gizmi Puvodne jsem chtel neco napsat do tematu s tim supersportem a chtel jsem se chytit hlasky, ze "nikdo nic jeste nedokazal", ale nema to smysl...
..naopak zvazuji zalozit na AHC sbirku pro Tunera. Kdyz by se nasetrila rozumna castka, tak by se zaplatila nejaka baba, ktera by mu ten pretlak odpustila :-)
Tuner2: i poloprumerne inteligentni opice vi, ze wapka nema rucicky a nozicky, takze to byl ten vitr ;))) a neboj ja uz wapkou lak take sloupl a je to vzdy obsluhou a nastavevim, wapka za to nemuze. Ale hezky zase prekrucujes podstatu prispevku. Proste hovnostour :)
já to věděl ...... dobře tady ...
Rajdlos: Já už wapkou také sloupl - wapka za to nemůže :)) LOL to jsem se pobavil... Já s hadicí s tlakovou koncovkou ještě nic nesloupnul a přitom vše umyl. V tom bude ta podstata proč tvrdím, že na auto by mě wapkou nikdo nesměl ani namířit...
CervinVega: Možná by bylo lepší, kdyby jsi místo hledání nesouvisejících článků uměl odpovědět na mou otázku v tématu vedle, kde jsi v interiéru R200 našel znak Škoda? :))

21.04.2015, 18:59 |
Kmoda | Upraveno: 2015-04-21 19:01:08
Tuner2 co je na tom k smíchu? Já to taky můžu napsat,protože já už wapkou také sloupl,ale wapka za to nemůže. Prostě byl špatně nastříkaný lak a sloupal se z půlky auta. Jinak jsou samozřejmě wapky a wapky. Ty co jsou na myčkách,nebo ty co prodávají v hypermarketech apod. ti s lakem nic neudělají,když je lak v pořádku. Ale třeba mi máme v práci tu nejsilnější studenovodní od Nilfisku co dává 180 barů a když na ní nasadím trysku turbokladivo,nevím nevím co udělá lak. I kkyž s druhou horkovodní,která dává skoro to samé kolega myje Octávku a v pohodě. Samoozřejmě rozprašovací tryska a dostatečná vzdálenost,třeba půl metru a víc...
Kmoda: řekl bych, že je to zbytečný vysvětlovat. Chytrému napověz :) Tunera rozesměje každá sebemenší trapná pi*ovina.
Asi to úplně nepomůže, ale návštěva psychologa by některým minimálně prospěla v tom, že by dokázali identifikovat v čem konkrétně spočívá jejich nízké sebevědomí...

22.04.2015, 10:30 |
gizmi CarvinVega: myslim ze to nebude nizkym sebevedomim, spis plnym pytlem :D