Navštíveno 3660x

23.09.2015, 11:45 |
Losky Ahoj, nejsem žádná koule, mám současně 75 kg a výška 176 cm, ale spíš mám mírně nesouměrnou postavu. Prostě problém s kalhoty. V pase mi to je volné, přes stehna těsné:( A pro mě je to docela boj něco vždy shánět,tak jsem si před rokem řekl, že se pokusím něco shodit, protože v 19 jsem nosil úzké kalhoty a ok, ale pak jsem nastoupil do práce a nějak se to rozhodilo.
Takže přestal jsem pít sladké šťávy a spíše piju vodu, ale když chci, klidně si dám colu, takže nějak tohle extra neřeším, ani co jím. Jen se snažím častěji jíst ovoce a zeleninu a víc hýbat. No, za ten rok jsem šel s váhou z 81 na 75kg, což si myslím, že je rozumný úbytek. S kalhotama se to už trošku zlepšilo a většino něco seženu, ale není to ono. Koupil jsem si před rokem eliptical od Kettleru a cca 3 měsíce na něm běhal 3x týdně 1hod. Hlídal jsem si abych cca 1-1,5hod před a po cvičení nejedl a pak s mi stal úraz a eliptical jsem půl roku nepoužíval a teď zase začínám.
Hlídám si tepovku cca 105-125, zkrátka abych zátěž udýchal nosem a cvičím hodinu v kuse.
Teď se teprve dostávám k jádru pudla:)Co jsem četl, aerobní cvičení je nejlepší ráno na lačno, ale jelikož chodím 2x ranní a 1x odpolední, tak nebudu kvůli šlapání vstávat ve 4 ráno:) Takže ideální by bylo cvičit třeba mezi 19-20hod, protože se snažím většinou večeřet okolo 18.hod.
Jak postupovat v tomto případě? Skončím třeba v 21hod a musím nějak ještě něco jíst? Protože pokud ano a dodržím aspoň 2 hodiny nejíst před spánkem, nepůjdu spát dřív jak o půlnoci:)
Budu rád, když se tohoto ujme někdo, kdo tomu opravdu rozumí.
Díky moc

23.09.2015, 11:51 |
Wasp to Losky: první co být tebou udělám, je sednout si a říct si co doopravdy chceš. Chceš spalovat tuk? chceš nabírat svalovou hmotu? nebo snad něco jiného?
od toho se pak vše může odvíjet ;-)
Základem je strava a pár pravidel, která by se měla dodržovat.
Nicméně, abych nebyl uplně off, tak mne na vybudování a zformování pasu (abych neměl potíže s kalhotama co popisuješ) používal dřepy a výpady ;-)

23.09.2015, 12:01 |
Losky Tak přednější je pro mě spalovat tuk. Pokud spálím tuk, klidně začnu kombinovat cvičení na horní část těla.
Strava, no jo, to já vím, ale člověk je mlsnej:) Teď vážně, sušenky už nežeru asi půl roku, radši si dám ovoce.Když si dám nějaký pišingr, tak pak omezím už třeba další jídlo a nebo prostě se jdu někam projít, než abych doma seděl na prdeli. Ale když vidím kolegy jak se cpou colou, pišingrama atd, tak oproti nim to jím z 1/3. Dříve jsem chodil do školy, žral nepravidelně a byl jsem na tom postavou o dost lépe:( Snídaně třeba až v 10dop, oběd třeba v 16hod a večeře třeba 20hod a naložíno jako prase:)
Z mý zkušenosti strava udělá hodně. Nejím pečivo, vyhýbám se, pokud je možno i výrobků z mouky(takže si dám pečenou husu jen se zelím :-)
Večer žádný těstoviny - ty radši ráno a pokud možno semolinový(z celýho zrna). Večer spíš zeleninu-saláty, rybu. Nejím ani sladký pečený buchty, perníky a různý koláče. Dost váhy nahoru dělá i šláfendrink.
Zkus si pročíst něco ze stravy a jak cvičit na hubnutí zde
[ Link ] A když začneš cvičit(třeba posilovna nebo jen tak vlastní vahou), tak se budeš cítit i o dost lépe.
Já za 3/4 roku dal 20kg dole. Teď mám při svých 180cm 90kg....Ještě bych rád 5 dolů.... nebo těch 90, ale s troškou výměny tuku na břichu(toho se zaboha nemůžu zbavit) za svalovou hmotu.

23.09.2015, 12:58 |
Losky jenže je rozdíl, když jseš spíš tvarem jablko než hruška. Mě bohatě stačí, když zhubnu jen ty stehna a prdel:) Pokud budu provozovat to co ty, tak možná taky zhubnu, ale upřímně se nechci až takhle brutálně omezovat. Pečivo když mám možnost, tak beru tmavé, když si dám jednou týdně třeba knedlíky, dám si jen 4. Pivo nepiju. Budu stejně hlavně cvičit na tom elipticalu a v zimě, pokud nebudu muset na operaci s nohou, tak chci chodit na spinning. Pokud se mi tohle podaří ty nohy zredukovat, tak klidně začnu více bejčit na hořejšek, ale teď mám prostě prioritu sundat kila z prdele a stehen:)
Na ten odkaz doma mrknu, ale jak v něčem zavání posilovna, přijdou mi stránky trošku fanaticky založený. Nehodlám prostě nakoupovat speciální maso, speciální rýži atd:) Prostě chci být normální průměrné postavy, nemám potřebu se dřít jak blázen, abych vypadal jak Schwarzenneger. Takovou vůli já nemám:)
Jasný, já třebas měl velikost v pase 37-38. V tý posilovně jsem cvičil na vršek - prsa, ruce, ramena. Sem tam břicho a teď mám velikost 33.
Nepřipadá mi ta stránka nějak fanatická. Jsou i jiné stránky o výživě, tak pročti a udělej si obrázek.

23.09.2015, 13:30 |
Losky S tou stravou mám trošku přehled, jen většina těch serverů je pro fanatiky, co přijdou z práce a benčujou do padnutí, pak si dají kuřecí flák s rýží a salátem, prolejou to chemií a jdou spát:))
V pase mám 32 a mám pásek, takže mám asi méně, ale ty pochcaný stehna mě nutí nosit kalhoty 32-33 a i tak to není ideální:(

23.09.2015, 13:41 |
Wasp to Losky: Hubnutí nejde cíleně zamířit jen na nohy nebo jakoukoliv jinou svalovou partii či část těla ;-) vždy budeš ubírat na váze i objemu všude jinde. Základem rychlého spalování tuků je cvičení velkých svalových partii, tedy záda a nohy. Ovšem bez stravy to nepujde ;-) Strava je absolutní základ.
Samozřejmě takhle na dálku ti radi je nesmyslné, doporučuji navštívit nějakého odborníka, který ti dokáže pomoci přesně s tím s čím potřebuješ ;-)

23.09.2015, 13:54 |
Losky Nepotřebuju odborníka, potřebuji poradit jak je to s tím večerním cvičením ????
Aerobni cviceni rano nalacno - nekomu to funguje, nekomu ne. Musis si to sam zkusit! Ja osobne nalacno ani omylem, po 20.min behu mi dojde "stava" a zacne se mi delat blbe a hotovo.
Nejis hodinu pred cvicenim a hodinu po? Proc?!
Nevim, kolik ti je,ale tu spalovaci tepovku mas nastavenu nejak divne. Mne je 36 a krasne spaluju do 147 tepu.
S tim vecernim cvicenim - ja bych si dal neco maleho (tycinku),pak bych sel cvicit a pak si dal veceri. Anebo pokud chces dodrzet tvuj postup,tak bych si dal po cviceni jen nejaky protein a sel bych spat :)

23.09.2015, 14:41 |
brzda zdar, ja zaznamenal velky progress kombinaci beh/strava
beh-obden do 10km (zacal jsem opatrne na 3km)
strava-podle nejakeho hokejisty jsem vysadil komplet obiloviny a soustredil se na prijem bilkovin
zhubl jsem hodne v oblasti bricha a stehen

23.09.2015, 16:13 |
Losky Proč nejím hodinu před a po? Protože u aerobního cvičení jsem to tak četl. A anaerobního by se mělo něco sníst pár minut po cvičení, jestli si to dobře pamatuju.

23.09.2015, 16:14 |
Losky Brzda: co si hlavně jedl? Kuřecí, rýži, brambory, saláty?

23.09.2015, 16:21 |
Wasp to Losky: pokud tě zajímá večerní cvičení, ano, určitě večer cvičit můžeš. Jíst před i po bez problému, ale jít si lehnout v okamžiku, kdy je jídlo v žaludku "natrávené" aby se dobře spalo.
Jinak mi tedy z tvé diskuze a hlavně z tvého dotazu nebylo moc jasné, že se ptáš pouze na tohle, ale spíše, že očekáváš, že ti nekdo poradí co a jak máš dělat, aby to zabralo. Je to individuální a na každého platí něco jiného a proto jsem psal, at si seženeš odborníka.
Ještě co se týče běhu na lačno, moc se to nedoporučuje ale zase ne každý zvládne běhat s plným břichem :-)

23.09.2015, 17:25 |
Losky na lačno jsem zkusil jednou a dal jsem to, ale nebylo to ideální.
Tady taky nejedí hned po cvičení:
[ Link ]
Já když jdu večer plavat, vrátim se kolem 21.40, tak do sebe šoupnu už jen proteiňák a je to.
Takže to mám podobně - v 18.30 se najím, 20.20 lezu do vody a pak koktejl a spát.

24.09.2015, 08:38 |
brzda Losky: zelenina, ovoce, kuřecí prsa maso+šunky, hovězí, cottage, tvaroh nízkotučný, bílý jogurt nízkotučný, eidam 30%, tuňák, soja, vajíčka, vločky s vlákninou, proteiňák nebo syrovátku z lékárny není špatný buchnout po výkonu.
Jídlo je minimálně 50% úspěchu.

24.09.2015, 11:22 |
Losky A co třeba bílý jogurt nebo tvaroh?

24.09.2015, 11:29 |
Wasp to Losky: a ptáš se na Náš názor, nebo si tu chceš něco dokazovat, že máš načtené články z internetu?
jak jsem psal, u každého je to hodně individuální a univerzální jídelníček nebo postup neexistuje. ;-)
Zaplať si trenéra, který efektivně nastaví tvuj jídelníček a treninkový plán přizpůsobí tvým možnostem. Takhle se v tom budeš pouze plácat a výsledek se nemusí dostavit.
Jestli máš prostě hlad, tak dej klidně tvaroh - proteinak je ale lepši.
Jestli hlad nemáš, tak si klidně chroupni jen zeleninu a ráno si dej kvalitní snídani.
Jestli už rozumnej jídelníček jedeš a výsledky nejsou, tak holt víc kardia a pohybu obecně.

24.09.2015, 12:36 |
Losky Jak jsem psal, během roka šlo 6kg dolů a to díky úrazu jsem spíš více chodil, ale teď chci zase blbnout na elipticalu, ale čas mám spíš večer a tam se mi to nějak krylo. Prostě půl hodky po elipticalu dám trochu zeleniny, případně tvaroh, jogurt a tak po půl hodce půjdu chrnět. Dám tomu tři měsíce a uvidím, jak to bude ????
kup spalovač a začni běhat

25.09.2015, 14:47 |
Losky L-carnitine?
L-co? Spis bude snazsi pribrat v pase a postavu tak dorovnat, ne? Videl bych to na hambac, Gambac, Plzen, rizek, Kozel, gulas, ... :-)

25.09.2015, 21:04 |
Losky Díky za odkaz. Zkusím;)
za 2 mesice jsem se dostal ze 114 na 101 :) Nez jsem se dostal pod 110 najezenej tak jsem myslel ze je po me :D Mel jsem taky problem stehna boky bricho stahl jsem si oblibene cviceni p90x nasadil dietu s bilkovinama, kakaem, mlikem, ryby, kureci maso, tmavej slunecnicovej chleba, zeleninu varenou na vode , zelenej caj bez cukru ale poradne vyluhovanej. Mam v tom svuj system klidne korenit sul pepr magi cokoliv to je fuk a jde to dolu samo :) Cejtim se lip pres stehna jsem zhubl asi nejvic a v bocich. A kdybych se vic snazil tak i vic v brise. A dokonce mam i lepsi ramena a hrudnik zpevnil jsme si komplet postavu. A to jsem mel tu vymrdlou plotynku na zadech ta me jeste obcas bere pri drepech ty musim delat opatrne :D Proste jde to dolu snadno jen to chce hodne cvicit staci jen doma s vlastni vahou nejist pecivo nebo testoviny. Dokonce jsem mel i kure na smetane nebo knedlo zelo vepro jen jsem vynechaval knedliky o to lip to druhej den odeslo :D
13 kg za 2 mesice je moc, ac se ti to muze zdat jako obrovsky uspech. Idealni hubnuti je udajne tak 3-4 kg/mesic. Vic je spatne a hrozi (nejen) jojo...
Jinak co to mate za postavy, ze potrebujete hubnout stehna? S tim prece maji vesmes problem zenske, ne?

26.09.2015, 11:17 |
Losky Tento problém má chlapů méně, většina má postavu typu zvířátek z kaštanů.

tak bricho a boky mam z pc to je jasne a nohy ty me serou mam od prirody namakana lejtka i stehna kazdej se me ptal kde jsem cvicil rikam nikde to samo :D

26.09.2015, 22:02 |
Pajk Viděl bych to jako Wasp.
Vesměs jsou tu napsané zatím jen hlouposti, nikdo se neptá na podstatné věci, které jsi neřekl, prostě zbytečná debata.