Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: Jaký CPU AMD?

o Navštíveno 2255x o
o 19.10.2015, 19:41 | GooGoo
Jaký nejlépe zvolit CPU v poměru cena/výkon?
Desku mám: [ Link ]
CPU je teď: AMD Phenom II X4 945
Ted koukám po: [ Link ]

Co by jste doporučili? Díky ;)

o 19.10.2015, 19:56 | mr.brain | Upraveno: 2015-10-19 19:58:40
Co na tom počítači děláš? Nebylo by lepší tohle prodat a koupit něco od Intelu za stejný peníze (5000) a desku s tím že - budeš mít lepší spotřebu, míň tepla ve skříni a tišší počítač a vyšší výkon?

Pokud potřebuješ 8 jader, tak pak bych to pochopil, ale jinak bude lepší i i3 4170 ve výkonu na jedno jádro za cca poloviční cenu...
Jako vodítko co a jak se mrkně třeba sem [ Link ]

edit: a pokud chceš AMD, tak bych koupil FX-6300 - cca o 10-15 % pod tím FX 8350 ale s nižší spotřebou a hlavně skoro poloviční cenou.
o 20.10.2015, 09:12 | GooGoo
Taky si říkam že 8 jader je už nadstandart, jestli se to dá vůbec využít. PC mám jako workstation na 3D kreslení/konstruování
Tohle mi vyplivnul benchmark: [ Link ]
Při editování a kreslení sestav s více prvky je PC dost pomalý v zobrazování, zkoušel jsem vymenit GK HD7770 za AMD Firepro V4900 a žádná změna... možná celý systém brzdí CPU.
o 20.10.2015, 10:21 | Dudelina
nemáš mít na CAD spíš profi grafiku?NV Quadro apod?
[ Link ]
o 20.10.2015, 11:13 | GooGoo
Jj taky jsem zmiňoval, že mám Firepro
tuto: [ Link ]
o 20.10.2015, 11:33 | mr.brain
Ve výsledku je to Firepro v hrubém výkonu horší jak to HD cos měl :/ Koukni se do specifickací software co používáš jestli podporuje nějakou GPU akceleraci (CUDA nebo OpenCL) případně vícejádrové procesory a jak.
o 20.10.2015, 12:13 | GooGoo
mr.brain: máš pravdu ta půjodní je mnohem výkonější ale na hry ve vektrovém zobrazování by měla být zas o dos rychlejší v4900. SW co mám plně podoruje tuto GK.
o 20.10.2015, 16:12 | mr.brain
Ono 8 jader (nebo 4 jádra a další 4 přes HT v případě Intelu) nemusí být nadstandard... Ale jde o to, jestli ten software využívá více GPU nebo CPU. Pokud výpočty jedou převážně přes CPU tak to v dnešní době s ohledem na výkony grafických čipů už bude trochu zastaralejší řešení. Nicméně primárně bych se řídil vytížením sestavy při tom zobrazování - tj. volná RAM (a s tím spojený swapping i když je tam SSD), zatížení CPU a jednotlivých jader a případné zatížení grafiky. Z toho se pak dá odvodit co je nejslabší článek...
Píšu to proto abys nevyhodil 5000 za FX-8xxx a reálný přínos by to nemělo žádný, protože ten software podporuje jen 4 jádra (jako příklad).
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 1.0585 sekund.