Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > "Rozbité" fonty v Chrome a Firefoxu

o Navštíveno 3106x o
o 23.11.2015, 20:01 | Mr.Scully
Už začínám být nešťastný, tak se zkusím zeptat tady :) Podle mě cca zhruba od aktualizace Win 7 na Win 10 (tzn. před pár měsíci) se mi nemalá část webů začala zobrazovat tak nějak divně s rozbitými a hůře čitelnými fonty. Začal jsem to zkoumat více a zdá se, že zatímco IE/Edge mi to zobrazuje dobře, tak Chrome a Firefox jsou v háji. Zatím se to týkalo hlavně asi fontů dostupných na tom Google API, ale nejsem si jist, jestli je to podmínka. Netýká se to nějaké Tahomy, Verdany apod., ale skoro každého "modernějšího" fontu.

- ClearType mám ve Windows zapnuté a proklikané
- HW akcelerace v prohlížeči nepomohla (ani vypnout ani zapnout)
- reinstalace Chrome ani Firefoxu nepomohla
- kdyby to bylo grafikou/monitorem, tak by to nefungovalo ani v Edge, ne?

Podezříval jsem Windows 10, ale mám ještě notebook s Windows 10 a na něm se zobrazuje vše naprosto správně. Blbne to jen na mém hlavním domácím PC. Nějaká idea? Už se chytám každého stébla. Pracuju částečně jako webdesigner, nemůžu vyvíjet pro zákazníka, když se mi to celé zobrazuje blbě :-)

Zkusím dát vzorek jako přílohu, ale nevím, jestli z toho bude něco poznat, chce to spíš vidět v reálu. Písmo je Gibson a je hodně kostrbaté, byť to tady asi nebude moc poznat.

foto k příspěvku  od Mr.Scully

o 23.11.2015, 20:10 | michal_smsmsm (A)
to jsem mel na fullHD empetrojce (rozumej ultrabook jen na prehravani MP3) s W8, bylo to nejak zpusobeny podivnym dpi, zvetsenim pisma v Ovladaci panely/Zobrazeni Usnadneni cteni textu na obrazovce, nasel jsem k tomu nejaky clanek na netu, kde kdosi psal o fullhd displejich, W8/W8 cleartype fontech, tady ty lupe a hnusnymu vzhledu. chovalo se mi to presne jako tobe, ruzny prohlizece, ruzny stranky ruzne hnusny fonty, s tim ze ja mel hnusny i fonty v nekterych appkach, ale ted uz to mam OK, nicmene z hlavy presne nevim ani co to bylo za clanek, ani co presne jsem nastavoval. zde onen clanek: [ Link ]
o 25.11.2015, 11:44 | Mr.Scully
michal_smsmsm - pročetl jsem si to a prozkoušel, ale obávám se, že tebou zmíněný případ se týká jen toho, když se na notebooku řeší různé zvětšení fontů apod. (tzn. vyhlazování písem, aby při různých velikostech vypadaly pořád dobře). U mě je ten problém na desktopu, který je v nativním rozlišení (1920x1200), vše je normálně na 100%, ClearType on, vyhlazování on atd. Ironické je, že na malém 13" notebooku, kde je nějaké pochybné rozlišení 1600x900 a celkově je ten noťas zanedbaný, tak tam to na stejných Windows 10 funguje krásně. Zato u mě se to upgradem na Windows 10 na desktopu celé nějak rozbilo...

Hledám dál, ale vesměs jsou to slepé uličky, nebo třeba nastavení Firefoxu, které platily před pár lety a dnes už je ten konfigurační soubor úplně jiný.
o 25.11.2015, 16:54 | LordPeytl
Hoď sem link, kde se to dá otestovat.
o 25.11.2015, 17:27 | Mr.Scully
Přímo tenhle konkrétní ukázat nemůžu, je to pracovní verze adult webu pro jednoho klienta. Ale třeba i uložto a ten jejich úvodní text ("neomezený prostor a pohodlí pro nahrávání atd.") vypadá u mě na Edge správně a krásně "kulatě a moderně", v Chrome je to takové lehce neurovnané, asymetrické... těžko popsat. Ty rozdíly tam ale nejsou tak velké jako u toho adult webu.

Ono není moc co zkoušet, je mi jasné, že u vás to bude vypadat dobře. U mě to taky ze tří počítačů vypadá blbě jen na jednom. Ale nevím proč...
o 04.12.2015, 17:52 | Mr.Scully
Ne že by to někoho asi zajímalo, ale po mnoha dnech bádání se mi částečně podařilo problém vyřešit díky tomuto návodu:
[ Link ]

Třeba to pomůže nějakému webdesignerovi. V podstatě jsem všechny ty druhy fontů (eot, svg apod.) vygeneroval/překonvertoval znovu a jiným způsobem. Pro IE se prakticky nic nezměnilo (jen maličko zesílily hrany fontu) a v Chrome a Firefoxu to začalo konečně vypadat normálně bez roztřesených hran. Sice to pořád vypadá v každém prohlížeči jinak, ale všude je to dobré.

Řešení pro web design je tedy mít takový soubor fontů, které jsou vygenerované dobře a pokud někde vypadají blbě, tak je pomocí toho návodu "vyrenderovat" znovu a jinak a lépe.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3166 sekund.