Navštíveno 2285x

Prosím o jakoukoli radu, předpokládám, že se bude jednat o nějakou prkotinu, ale já počítačům prostě nerozumim :o(
Mám doma wi-fi router, ke kterému se vždy připojoval můj telefon, přítelkyně telefon a ještě notebook. Od nějakýho dne si pustim na telefonu wifi a chci se připojit a telefon mou wifi najde, ale napíše mi, že se k síti nelze připojit. To samé u přítelkyně i notebooku. Vtipné ovšem je, že když k nám přijde kdokoli na návštěvu s jiným zařízením, tak se na naší wifi v pohodě připojí. Neuvědomuju si, že bych někdy něco přenastavoval, prostě to několik let šlo v pohodě a teď mám smůlu, přičemž kdokoli ke mě přijde, tak se připojí. Naprosto nechápu :o(
Nenastavil tam niekto MAC filter z prdele? :-)
Zkus tu wifi sit odebrat z NTB a telefonu, a znovu se pripojit a zadat heslo...
Ja bych to nijak neresil.... nehledal bych jak to opravit. Narychlo bych vyresetoval router a znovu nastavil wifi. Vypnes ho a vzadu je tlacitko. To podrzis cca 30 sekund pro jistotu. Pak pripojis routwr kabelem k notebooku a pres webovy rozhrani ho nastavis. Jediny co, tak si zjisti ip adresu routeru. A prihlasovaci jmeno a heslo. Ve vetsine pripadu je to admin a bez hesla a nebo admin admin. Pak jak se tam dostanes... tak najdes zalozku wifi... a tam uz nastavis ssid nazev wifi a heslo. Filtrovani zvol wpa. A je to behem par minut.
1. jak píše dj.DEKL, odebrat a znovu přidat, pokud nic, tak
2. kouknout do nastavení routeru, zda tam není nastaven filtr MAC adres s tím, že dříve tel. byly povolené, a někdo to přehodil, a je to naopak, tel. jsou zakázané... - vypnul bych úplně na zkoušku filtr MAC adres a hnedka uvidíš, zda se připojíš, a pokud ani to nepomůže, tak
3. vypnout router od napájení na 5 min třeba a zase zapnout, to by mohlo stačit, případně softwarově nebo i hardwarově by teoreticky měl stačit i reset nastavení routeru, ale pro jistotu, udělej si zálohu nastavení předtím, kdyby se musel nějak nastavovat, nevím, přes co a jak ho máš napojený
Vzdycky se tohle stane, kdyz ma nekdo stejne pojmenovanou wifi a jiny heslo. Ty se u nej pripojis a doma mas peska. Jmeno sedi a jen se to nepripoji. Staci odebrat wifi a znovu se pripojit a hlavne aby te to vyzvalo na znovu zadani hesla
Radit nekomu, kdo pise, ze tomu nerozumi, at to vyresetuje a znovu nastavi je fakt trosku prasarna :))
IMHO bych rekl, ze to spise vypada na zaruseny kanal (nekdo nekde vedle udelal wifi ve stejnem kanale a proste zaplnil sirku pasma).
Tzn prihlasit se do administrace a posunout tomu kanal nekam vedle a vyzkouset. Kanalu mame 12 (13) a vzdy se prekryvaji. Tzn pokud budes posunovat, vzdy idealne o 3 cisla nahoru nebo dolu.
Ghofig: no, vše co zatím bylo napsáno bych já zvládl, ale posunutí pásma nevím nevím, takže tak trochu nevidím rozdíl moje a tvoje rada. Nevím, jaký router, přes co jede atd. Já jedu třeba přes mobilní Vodafone a tam stačí reset a nic se nastavovat nemusí. A reset je jednoduchý, všude je jen tlačítko na zálohu, obnovu, reset, to zvládne každý na jistotu...

29.11.2015, 10:45 |
Lufas Ja bych to videl jako cob1,2HTP...
Pokud ti par let fungoval, zacni tim vypnout/vychladnout/ zapnout. Klasicky elektronicky kurvitka.
Pokud to nezabere, tak bych videl zaruseny kanal propr stejne pojmenovana wifi v okoli, popr nastaveni kanalu na auto, kdy si to "vyhledava" nejvhodnejsi pozici. Pokud je plno tak to dela porad a chova se to podobne.