Navštíveno 2609x

při odesílání (e-mail, mms, dlouhá sms) mi nejde odeslat přes wifi, musím i zapnout data. dělalo mi to na S3mini, ted jsem změnil na Huaewei P8 a problém stejný. A nejen doma, ale i jinde. Je to o nastavení nebo je problém jinde?

16.12.2015, 17:30 |
mourl Není to náhodou protokolem SMTP ? při odesílání mailů musíš mail odeslat přes SMTP poskytovatele připojení.Je to omezené takto proti posílání spamu.Při odesílání tam určitě máš nastaveno SMTP.t-emial.cz (T-mobile)nebo podle operátora...proto ti to funguje na datovce
Prosim o presun do spravne sekce.a jde to zmenit nebo zo je proste tak dane. Na nastavovani tehle chjovin jsem lama...:-)

17.12.2015, 06:07 |
dj.DEKL | Upraveno: 2015-12-17 06:08:01
MMS a dlouha SMS nema nic spolecnyho s wifi... SMTP si nastav dle emailu, ne operatora.
já zjistil, že mi MMS příjde pouze přes puštěná data, nikoliv Wifi... jinak příjde pouze odkaz na net na stáhnutí tam...
MMS se taha pres data, to je fakt... ale nektery telefony si to dokazou stahnout/odeslat i pri vypnutych datech.
stejně jak pepino- mam T-mobilea chodí mi to stejne. při odesilaní napíše že e-mail se nepodařilo odeslat.
dj.DEKL. prosím trochu podrobněji to nastavení?
ted mam nastavení příchozí pošty- Server: pop.seznam.cz ; port: 110....nastavení odchozí pošty- Server SMPT: smpt.seznam.cz ; Port: 25 ..... to je ono? přepsat podle příchozí pošty?
Ano MMS i u Vodafone a většiny "chytrých" telefonů musejí jít přes data operátora. Nejen, tedy , že platíme za samotnou MMS, ale také i za využití dat!!!
Mluvis o gmail mailu nebo o seznam mailu? Gmail by se mel nastavit sam a seznam musis zadat mail heslo. Pop3.seznam.cz pro odeslani a smtp.seznam.cz pro prijmuti mailu. Pak kdyby toto nwslo pohrat si se sifrovanim. Jestli to mas nebo nemas sifrovany od seznamu. To by se pak nastavovali porty k tomu jeste. Jsou ke kazdymu 2. Jeden nesifrovany a jeden sifrovany. Kdyz zadas smtp seznam tak by ti to melo vyhledat co kam zadat.... :) mozna bych to zvladl nastavit i pres vzdalenej pristup...
Jinak mms jdou jen pres data mam tuseni. Jde o apn pristupovej bod. Za ten se nic neplati a je to smerovany primo na ne. Nastavit ho umis? Najdes do nastaveni,pripojeni, dalsi site, mobilni site a nazvy pristupovych bodu. Vytvoris nebo upravis bod ktery by se mohl jmenovat mms (ja mam vodafone a jmenuje se primo mm). A nastavis dle hodnit poskytovatele. Mne se data pro mms zapinaji automaticky dle potreby. Nic to nesroji. A mel bys byt alespon na 2g siti. Oznaceni h. Mam tuseni. Dalsi problem by mohl nastat, jestli nemas nastavenou sim pouze na gsm. Tak tam zvol vsechny lte,wcdma,gms a automaticky vyber. Je mozne ze mas zaple jen gsm a ono si to samo neumi prepnout. Po tom bych sel jako prvni asi. Zase pripojeni, dalsi site,mobilni site a rezim site... snad jsem te jeste vic nedomotal. Kdyztak napis
Harryp: data se neuctujou, jde to pres jinej datovej profil...
filip:
[ Link ] u smtp musis mit nastaveny jako jmeno email adresu a heslo

19.12.2015, 17:14 |
TROY data se učtujou jakmile je povolíš v tlf.,ale to zajímá hlavně ty lidi co maj učtování per kB nebo maj nějakej denní internet.

20.12.2015, 00:37 |
Kmoda | Upraveno: 2015-12-20 00:43:49
SMS a MMS nemají nic s wifi společného. MMS jdou přes data operátora,nemusejí být zapnutá,na tu chviličku se zapnou sama. Takže jde jen o nastavení e-mailu. Myslím,že pokud pojedeš přes POP3 půjde ti to jen přes data operátora. Nastav si to přes IMAP,pokud máš e-mail na Seznamu,bude to imap.seznam.cz,port 143,smtp.seznam.cz,port 25 a samozřejmě vyplněná e-mailová adresa,uživatelské jméno a heslo. Přes IMAP ti bude jedno jestli jsi připojen na mobilních datech nebo wifi. Myslím že takový problém jsem měl taky...
edit: Tak ne,zkoušel jsem to a jede to i přes POP3...