Navštíveno 2677x

27.01.2016, 22:16 |
xSam Nazdar panove, potreboval bych prokonzultovat jednu pikantni zalezitost, kterou resim.
Prestehoval jsem se a mam to do sve oblibene hospody 8 km, coz na chozeni pesky na pivo uz moc neni, tak jsem zacal resit nejakou dopravu s minimem rizik s organy.
Napadla me elektricka kolobezka, takova ta s mrnavejma koleckama, rikam si, ze kdyby me organi chytli tak mi takrka nemohou dokazat, ze jsem jel a tudiz by mi nemusel hrozit postih.
Mozna se domnivam spatne, ale urcite lepsi nez kolo.
Dojezd to ma na jedno nabiti cca 40km, coz je naprosto dostacujici.
Ovsem vse, co jsem nasel tak doporucujou maximalni vahu 90kg a ja mam 110. Vzhledem k tomum ze to neni uplne levna zalezitost, nerad bych to zkurvil.
Nemate nekdo zkusenost jak to funguje? Pripadne nejakej tip na konkretni model?
Motorova ma nosnost vetsi, ale dela to hroznej randal a po trech jizdach ve tri rano by me asi brzy nekdo zastrelil.
Diky vsem, veskera diskuze i pranyrovani je zde samozrejme na miste:-)

27.01.2016, 22:28 |
TROY OT - je to to samý jako kdybys jel nalitej na kole ;) takže si moc nepomůžeš :)

27.01.2016, 22:38 |
xSam | Upraveno: 2016-01-27 22:42:07
Furt si tak nějak říkám, že to je lepší a i bezpečnější než kolo.
Mám samozřejmě na mysli dát si pár kousků a ne vožrat se do němoty.
Taxi je velmi nespolehlivé, už párkrát mě nechal ve štychu.
Nicméně bych kolobežku rád využil i na jiné aktivity než do hospody, takže i nějaký příspěvek k tomuto tématu bych uvítal:-)
Mám benzínovou. Lepší je, že nemusíš šlapat, ale bezpečnější určitě ne. Malý kolečka, takže stabilitu to moc nedrží, úzký řídítka, takže hodně citlivý na řízení. Jinak to tuším spadá do kategorie "kolo s pomocným motorem", takže pokud tě na tom čapnou ... viz TROY, bude "odměna". U elektriky nevím, ale na benzínu se bez motoru moc jezdit nedá.
Já má hospodu vzdušnou čarou ani ne 100m a nechodím tam, to jsou pradoxy :)
Co si na vsi otevřít hospůdku vlastní? Je to výzva.... :)
a co tam chodit pěšky a rok by si se na tu koloběžku vešel ?

28.01.2016, 18:59 |
gizmi Kamarad jezdi na prkne :D (a to neni nejmladsi) ... kazdopadne je uplne jedno jestli pojedes na koni, kole, kolobezce, nebo necem jinem - vysledek bude pri kontrole stejny :))

28.01.2016, 19:18 |
xSam -Radek: mne ani tak nejde o tu hospodu, ale onty lidi co tam chodej, takze hospoda u na na vsi by to moc nevyresila, a jedna slusna uz tu docela je:-)
-endru:ty jo kdybych vazil 90 kg, ta budu vypadat jako podvyzivenej stazenej kralik, to by u manzelky asi neproslo:-)
-gizmi na prkne neumim, napadly me brusle, ale to alje asi jeste vetsi konina.
U te kolobezky, jak je to mrnave a clovek stoji takrka u zeme tak by organi asi tezko dokazalim ze jsem na tom jel.
Koukal jsem ale na nejaky videa a podle nich je to vratky jako svine a s moji vejskou bude problem s tim jet strizlivej, natoz po ctyrech pivech, takze na to kaslu a koupim si nejakou jinou pikacovinu, nebo chuvu pro deti aby me mohla vozit manzelka:-))))
Tak leda že uhovoříš druhého domorodce ze vsi, budete pořádat výpravy výlučně ve dvou, jeden nebude pít, druhej jo, a druhý den se to otočí :-D
jako Hightower
- do 8km taxi.. pokud maj podmínky jako jeden borec u nás, kde od cedule začátek obce k ceduli konec jede za 100,- nic bych neřešil.. spolehlivost..pokud má kšeft, že má jet 100km tak radši jede ten, než s jedním vožralo 8... je to o přístupu, mě to alespoň teda sdělí...
8km není zas tak moc a svižnou chůzí jseš za hodinu doma, navíc vyvětranej a možná i střízlivej a uděláš i něco pro zdraví:) ideální na to vzít s sebou psa, ať má vycházku
do cca 10km od baráku od místa konání akce, pokud vyloženě nepadaj sračky pěstuju pěší turistiku.. blikačku a reflexní pásku do kapsy a je to :)
ta koloběžka na maelejch je na rozbití huby (kámoška měla se spalovákem, a předělala to od základu..do předu velký kolo ze skládačky, širší a stabilnější řidítka atd..)..to už potom radši nějakou klasickou koloběžku na nožní pohon s velkejma kolama a případně brzdou...

30.01.2016, 03:16 |
xSam Takze, otestoval jsem a je to absolutne na pikacu. Jezdit se na tom skoro neda. Takze vyreseno, budu chodit pesky.
Je mozne toto tema smazat, kolobezku urcite nechci.