Navštíveno 3771x

20.02.2016, 11:11 |
Ales Potřebuji poradit čím krmit repro na terase, jsem mimo obor, takže prosím o vysvětlení polopatě.
Existuje nějaké rádio, které je podobné jako např. dvd přehrávač? Jde o to, že chci mít tyto dvě věci v obýváku pod tv a mělo by to vypadat alespoň trochu podobně když už to bude vedle sebe. Nebo to musí mít v sobě i nějaký zesilovač? Z obýváku mám vyvedenou průchodku na terasu kde budou repro v podhledu a k nim protáhnem nějaké kábly. Musí to být zvlášť...prostě abych se mohl v obýváku dívat na tv+domácí kino a manželka na terase mohla poslouchat rádio.
V příloze posílám jednoduchý náčrt.
Díky za radu.

Kazde repro musi mit zesilovac. Tvuj pozadavek splni AV receiver 7.1 ktery budes uzivat na 5.1 kino a zbyle dva kanaly budou umet Zonu2 kde jde zvolit jiny zdroj signalu i hlasitost nezavisla na hlavnim zvuku...

20.02.2016, 11:54 |
Ales Dokáže se tento AV reciver automaticky zapnout při zapnutí tv? Je to velmi komforní, nemusí se používat více dálkových ovladačů, mám to nyní doma (Panasonic tv+kino) a je to super.
Díky

20.02.2016, 11:56 |
Ales Abych to jěště upřesnil, plánuji tv Sony. K tomu by tedy měl být ten AV reciver aby to spolu komunikovalo.

20.02.2016, 13:08 |
Ales Narazil jsem na článek ohledně 2 zónovém AV receiveru:
[ Link ]
Zapnuti spolu s TV jde nastavit po HDMI cec nicmene je to vzdy spise pro zlost aneb kdyz si bude chtit pustit jen stereo CDcko a nebo radio, tak sevzapne TV a nebo naopak pustit TV jen rano na zpravy a ono se zapne i kino coz je nesmysl... Dva a vice ovladacu to mit bude, mas proste vic zarizeni, ale i to jde resit.
Ten clanek je objevem ameriky, vzdy jsem k tomu tahal z externich zdroju analog a nebyl problem (na zonu2 staci pomalu i pribalene tkanicky) a povazvat kategorii 25tKc u AVcka za High end muze opravdu jen clovek neznaly situace - navic ani ten nema dva D/A prevodniky...

21.02.2016, 12:48 |
Ales Tuner a co kdybych se vyprdl na AV receiver a do podhledu na terase nainstaloval repro, které se ovládá nástěným přehrávačem nebo smartphonem? Co ty na to? Např.tohle:
[ Link ]

21.02.2016, 17:23 |
DaveF těch možností je spousta, záleží co chceš hlavně poslouchat a čím a odkud to chceš ovládat - rádio, CD, flash, muziku z NAS, z telefonu, Spotify apod.

21.02.2016, 18:00 |
Ales ta věcička od Dexonu umí rádio a smartphone což by stačilo
Jak psal DaveF, je otázka co čekáš a kolik hodláš investovat.
U toho Dexonu co tak asi jde čekat za zvuk od zesíku co jde dát do instalační krabičky? Ale ono k Dexon rero je to asi úplně fuk. V takovém případě je snad i lepší na terase provozovat samomluvu :))

21.02.2016, 18:58 |
Ales líbí se mi, že se to dá ovládat na terase a nemusím chodit do obýváku abych zeslabil či zesílil, jinak si rád nechám poradit, investice cca do 15tis.

21.02.2016, 19:08 |
Ales kámoš má v kavárně sonos a ovládá to telefonem, ale to je přes pc tuším, já potřebuji zesík a repro

21.02.2016, 19:45 |
Ales Repro musí být vestavné do podhledu, co třeba tohle?
[ Link ]
Pokud je terasa krytá, tak je to samozřejmě řešení. Co se týče repro, tak Jamo je daleko lepší výběr než Dexon, jen tohle je jeden repro určený do menších prostor, neb zpracuje a zprostředkuje stereo zvuk (pokud se o tom pokusu s dvou výškáčema z jednoho reproduktoru ze stropu dá vůbec mluvit).

21.02.2016, 22:16 |
DaveF ten Dexon je maličkej a elegantní, ale jak psal tuner...
repro dej klidně nějaký určený do auta, nemusí být nutně speciální
můžeš kouknou taky po nějaký minivěži s BT A2DP
nebo nějaký starší minisystém příp receiver s BT adaptérem např.
[ Link ] nebo zabudovat rámeček pro autorádio, když už jsme na autihifi :-)

22.02.2016, 06:54 |
Ales | Upraveno: 2016-02-22 06:58:55
Vypadá to tak, že si budu muset nechat navrhnout vhodný systém včetně montáže, opravdu nejsem z oboru. Stavím nový dům a myslím, že si zaslouží hudbu, která se bude dát poslouchat. Neznáte někoho, nebo nejste někdo kolem Hranic?

22.02.2016, 06:58 |
Ales Tohle je ta terasa.

22.02.2016, 10:59 |
DaveF jasně, takovej pěknej barák si zaslouží nějaký hezký řešení :-)
V každým případě bych ty repro natáhl i k receiveru na druhou zónu
No a v tvym případě asi pravdu něco zabudovanýho s předním vstupem kdyby BT nefungoval nebo tak něco
Možná i zapřemýšlet o nějakém multiroom řešení do více místností, ale to už chce fakt dobře naplánovat i s ohledem na cenu
Svara ma yamahu rc. Okolo 10ti. Ma na to 2 sloupy a subac. To je v obyvaku. Do kuchyne planuje dalsi 2 repro. Yamaha umi nas. Pustis i z applikace na telefon. Umi 2 zony. Segra si pres appku puszi bud z hdd nebo telefonu svoje a svara muze z telky nebo pres svuj tel cokoli v obyvaku. Jeden prijimac napojenej na sit. 2 uzuvatele. Umi nas ovladani pohodlne z telefonu. Nemusis mit na terase nic. Ovladas podle nalady.
Nemusis mit na terase nic jwn 2x repro. Zadnej prijimac ovladac. Tak to bylo mysleno. :)
Nemusis mit na terase nic jwn 2x repro. Zadnej prijimac ovladac. Tak to bylo mysleno. :)

22.02.2016, 12:12 |
Ales Ted mi bylo doporuceno bezdratove reseni od SONOS. Co vy na to?

22.02.2016, 12:16 |
Ales K tv napojim soundbar a na terasu a do kuchyne dam bezdrat od sonos nebo receiver + 2 zony s repro.