Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Co s sebou do letadla?

o Navštíveno 4137x o
o 20.02.2016, 20:53 | Max_db
Dobrý večer všem,

chystám se letět z Polska do Švédska, jednou Wizz air a podruhé Ryanair. Bude problém s plynovým hořákem a lžičko/vidličkou z titanu? Jednou na festivalu to označili za zbraň...

Mám pouze kambinové zavazadlo, kartuši dokoupím v zemi příletu. Díky všem za podobné zkušenosti.

foto k příspěvku  od Max_db

o 20.02.2016, 20:54 | Max_db

foto k příspěvku  od Max_db

o 20.02.2016, 21:02 | JA
myslim, že bude...
o 20.02.2016, 21:10 | dogeatdog
Obavam se, ze kovova vidlicka muze byt snadno hodnocena jako zbran. Kovove pribory jsou na seznamu zakazany predmetu.

[ Link ]
o 20.02.2016, 21:25 | Max_db
Takže vidlička určitě ne, nějak tak jsem si to myslel a nechci aby mi zabavili lžičku, beru plastovku. A jak s tím hořákem tuší někdo prosím?
o 20.02.2016, 21:30 | madmaik
horak stopro ne
o 20.02.2016, 21:45 | noclue
nejde vsetko co ma ostre hrany alebo je spicate, oboje by Ti mali podla pravidiel zabavit....
o 21.02.2016, 07:00 | lostros
horak projde bez problemu, bomby kupuju taky az na miste.
(vyzkouseno jen po evrope na vnitro i mezistatnich letech)
o 21.02.2016, 07:37 | Ghofig
Pokud horak nema vylozene nejake ostre hrany, tak by s nejvetsi pravdepodobnosti projit mel. Ale je to o benevolentnosti konkretni kontroly. Setkal jsem se s tim, ze nekde jim vadil i zapalovac... Tzn pokud mas nejaky horak o ktery bys nechtel prijit, je to celkem na zvazeni, zda to riskovat :)
Plynove bomby samozrejme ne.
o 21.02.2016, 07:53 | Crimson | Upraveno: 2016-02-21 07:54:08
Dobré téma,
letím do Norska fotit na týden, když nakoupím krabičky s hotovým jídlem, to můžu mít v kufru ?
A co fototechnika, raději do příručního báglu na palubu ?
o 21.02.2016, 08:48 | walish
Crimson: techniku určitě raději na palubu, ale stativ dolů, ten ti na palubu neprojde
o 21.02.2016, 09:01 | crestik
dost záleží na personálu, co pustí jeden, druhý nemusí. Předpokládám, že bereš i druhé velké zavazadlo, tak to šoupni tam, ne? Jinak už podle vzhledu...ten hořák by šel použít jako zbraň určitě líp, než ta vidlička :-)
o 21.02.2016, 09:24 | dogeatdog | Upraveno: 2016-02-21 09:25:36
To je presne ono - neda se odsud jednoznacne rici, zda horak projde ci nikoli, protoze u zakazanych predmetu je mimo jine:

"Sharp things that are not weapons, but are capable (with or without modification) of causing harm by penetration, such as:

Letter openers
Bodkins
Pointed metal scissors
Razor blades
Hypodermic needles (whether or not attached to syringes)"
- duraz na slovo SUCH AS, tedy NAPRIKLAD

U dovolenych veci, ktere MOHOU (ale nemuseji) je konstatovano:
"The following items MAY be taken on board in your carry-on bags at the discretion of the security screening officer at the airport:

A fork if the tines have square or round ends; and the handle has a round end and is not detachable
Allen keys (under 6cm)
Plastic cutlery knives
Safety razors
A pair of blunt ended or round ended scissors with blades less than 6cm long.
Walking sticks, crutches and other mobility aids" etc etc

- je to tedy zcela na zhodnoceni bezpecnostniho pracovnika, kde je prakticky nemozne rozporovat jeho rozhodnuti.
Tyhle "rizikovejsi veci" jsem vzdycky bral do zavazadla, ktere slo do zavazadloveho prostoru.
o 22.02.2016, 02:45 | Augi
Max_db: obojí bude problém.
o 22.02.2016, 06:52 | kadel21
Max_db: nebo přinejhoršim koupit na místě [ Link ] . Jinak mě na Ruzyni posledně zabavili nářaďovej nůž kterej sem zapomněl, že mám v tašce s tim že do nějaký doby se dá u nich vyzvednout, takže kdyby to neprošlo tak snad to pude i v Polsku.
Crimson: jídlo do Norska v pohodě
(když si nepovezeš kilo syrovýho plecka :-)). Fotověci bych dolu určitě nedával

Kadel
o 22.02.2016, 20:15 | Mr.Scully
Podle mě je to individuální, mě jednou nechali letět do Londýna s takovým náramkem s kovovými ostny (letěl jsem na takovou kostýmovou párty :-)) a to jsem ještě pípal kvůli ortéze na kotníku, takže jsem byl apriori podezřelý :) Ale jinak byl zase problém s blbým monopodem, ačkoliv to bylo naše "vlastní" letadlo - a já musel shánět spolucestujícího, který ještě není odbavený a ke komu bych to nacpal...
o 23.02.2016, 20:10 | hanx | Upraveno: 2016-02-23 20:11:07
Sorry za OT ale kdybys sháněl pořádnej vařič se kterým nebudeš mít nikdy v letadle problém, dej vědět. Můžu vymyslet lepší cenu. [ Link ]

foto k příspěvku  od hanx

o 24.02.2016, 15:06 | War
Základem je neletět s Wizzair (neboli vyser). Já už jsem s nimi bohužel letěl a nikdy více.
o 24.02.2016, 17:38 | tesil
Tak letecka spolecnost nema moc spolecnyho s kontrolou na "gejtu".
o 02.03.2016, 18:53 | Max_db
Report z letu:

Nakonec jsem bral pouze vařič.

cesta tam:
Pl-SWE- batoh několikrát přes skener, vyzvání k otevření batohu a po rozbalení a následném vysvětlení, že je to hořák pro kempink, pán přivřel oko a nechal vzít do letadla

cesta zpět:
SWE-PL - batoh prošel přes skener - bez vyzvání k další kontrole

Risk je zisk :-)
o 02.03.2016, 18:59 | crestik
...možná poděkuj manželce pána. Třeba kdyby mu předchozí večer nedala, tak jsi bez vařiče :-)
o 02.03.2016, 18:59 | Max_db
2hanx : ještě si na takovej chvilec počkám - převážený byl nalezen a do poslední chvíle jsem nevěděl jestli jde.
o 02.03.2016, 23:03 | hanx
Jinak kdyby si někdo chtěl takovej typ vařiče vyzkoušet (Jetboil USA) - možná bych uměl zařídit zápůjčku. Je to trochu jinej level ve výdrži, rychlosti, úspoře, pohodlí.
o 09.03.2016, 13:31 | Kajka
to jste měl štěstí
o 09.03.2016, 14:04 | AllInOne
crestik ma pravdu...mohl ti místo batohu projet i prdel - pred vsema
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.352 sekund.