Navštíveno 4137x

Dobrý večer všem,
chystám se letět z Polska do Švédska, jednou Wizz air a podruhé Ryanair. Bude problém s plynovým hořákem a lžičko/vidličkou z titanu? Jednou na festivalu to označili za zbraň...
Mám pouze kambinové zavazadlo, kartuši dokoupím v zemi příletu. Díky všem za podobné zkušenosti.

20.02.2016, 21:02 |
JA myslim, že bude...
Obavam se, ze kovova vidlicka muze byt snadno hodnocena jako zbran. Kovove pribory jsou na seznamu zakazany predmetu.
[ Link ]
Takže vidlička určitě ne, nějak tak jsem si to myslel a nechci aby mi zabavili lžičku, beru plastovku. A jak s tím hořákem tuší někdo prosím?
nejde vsetko co ma ostre hrany alebo je spicate, oboje by Ti mali podla pravidiel zabavit....
horak projde bez problemu, bomby kupuju taky az na miste.
(vyzkouseno jen po evrope na vnitro i mezistatnich letech)
Pokud horak nema vylozene nejake ostre hrany, tak by s nejvetsi pravdepodobnosti projit mel. Ale je to o benevolentnosti konkretni kontroly. Setkal jsem se s tim, ze nekde jim vadil i zapalovac... Tzn pokud mas nejaky horak o ktery bys nechtel prijit, je to celkem na zvazeni, zda to riskovat :)
Plynove bomby samozrejme ne.

21.02.2016, 07:53 |
Crimson | Upraveno: 2016-02-21 07:54:08
Dobré téma,
letím do Norska fotit na týden, když nakoupím krabičky s hotovým jídlem, to můžu mít v kufru ?
A co fototechnika, raději do příručního báglu na palubu ?
Crimson: techniku určitě raději na palubu, ale stativ dolů, ten ti na palubu neprojde
dost záleží na personálu, co pustí jeden, druhý nemusí. Předpokládám, že bereš i druhé velké zavazadlo, tak to šoupni tam, ne? Jinak už podle vzhledu...ten hořák by šel použít jako zbraň určitě líp, než ta vidlička :-)

21.02.2016, 09:24 |
dogeatdog | Upraveno: 2016-02-21 09:25:36
To je presne ono - neda se odsud jednoznacne rici, zda horak projde ci nikoli, protoze u zakazanych predmetu je mimo jine:
"Sharp things that are not weapons, but are capable (with or without modification) of causing harm by penetration, such as:
Letter openers
Bodkins
Pointed metal scissors
Razor blades
Hypodermic needles (whether or not attached to syringes)"
- duraz na slovo SUCH AS, tedy NAPRIKLAD
U dovolenych veci, ktere MOHOU (ale nemuseji) je konstatovano:
"The following items MAY be taken on board in your carry-on bags at the discretion of the security screening officer at the airport:
A fork if the tines have square or round ends; and the handle has a round end and is not detachable
Allen keys (under 6cm)
Plastic cutlery knives
Safety razors
A pair of blunt ended or round ended scissors with blades less than 6cm long.
Walking sticks, crutches and other mobility aids" etc etc
- je to tedy zcela na zhodnoceni bezpecnostniho pracovnika, kde je prakticky nemozne rozporovat jeho rozhodnuti.
Tyhle "rizikovejsi veci" jsem vzdycky bral do zavazadla, ktere slo do zavazadloveho prostoru.

22.02.2016, 02:45 |
Augi Max_db: obojí bude problém.
Max_db: nebo přinejhoršim koupit na místě
[ Link ] . Jinak mě na Ruzyni posledně zabavili nářaďovej nůž kterej sem zapomněl, že mám v tašce s tim že do nějaký doby se dá u nich vyzvednout, takže kdyby to neprošlo tak snad to pude i v Polsku.
Crimson: jídlo do Norska v pohodě
(když si nepovezeš kilo syrovýho plecka :-)). Fotověci bych dolu určitě nedával
Kadel
Podle mě je to individuální, mě jednou nechali letět do Londýna s takovým náramkem s kovovými ostny (letěl jsem na takovou kostýmovou párty :-)) a to jsem ještě pípal kvůli ortéze na kotníku, takže jsem byl apriori podezřelý :) Ale jinak byl zase problém s blbým monopodem, ačkoliv to bylo naše "vlastní" letadlo - a já musel shánět spolucestujícího, který ještě není odbavený a ke komu bych to nacpal...

23.02.2016, 20:10 |
hanx | Upraveno: 2016-02-23 20:11:07
Sorry za OT ale kdybys sháněl pořádnej vařič se kterým nebudeš mít nikdy v letadle problém, dej vědět. Můžu vymyslet lepší cenu.
[ Link ] 

24.02.2016, 15:06 |
War Základem je neletět s Wizzair (neboli vyser). Já už jsem s nimi bohužel letěl a nikdy více.

24.02.2016, 17:38 |
tesil Tak letecka spolecnost nema moc spolecnyho s kontrolou na "gejtu".
Report z letu:
Nakonec jsem bral pouze vařič.
cesta tam:
Pl-SWE- batoh několikrát přes skener, vyzvání k otevření batohu a po rozbalení a následném vysvětlení, že je to hořák pro kempink, pán přivřel oko a nechal vzít do letadla
cesta zpět:
SWE-PL - batoh prošel přes skener - bez vyzvání k další kontrole
Risk je zisk :-)
...možná poděkuj manželce pána. Třeba kdyby mu předchozí večer nedala, tak jsi bez vařiče :-)
2hanx : ještě si na takovej chvilec počkám - převážený byl nalezen a do poslední chvíle jsem nevěděl jestli jde.

02.03.2016, 23:03 |
hanx Jinak kdyby si někdo chtěl takovej typ vařiče vyzkoušet (Jetboil USA) - možná bych uměl zařídit zápůjčku. Je to trochu jinej level ve výdrži, rychlosti, úspoře, pohodlí.

09.03.2016, 13:31 |
Kajka to jste měl štěstí
crestik ma pravdu...mohl ti místo batohu projet i prdel - pred vsema