Navštíveno 3823x

Doporucte dodavku na cestovani s pripadnym prespanim(rybolov), do 10let stari. Cesty cca kolem 800 - 1500km cca 5x do roka. Jinak vypravy do 100km. Jediny pozadavky klima a nezavisle topeni (topeni neni uplne podminka ale rad bych). Staci mi 4 zidle.
Z myho laickeho pohledu pokukuju po T5, viano, nebo vito, trafic a vivaro. Jsem uplne v pasti, s hlavou jak patraci balon.
Dekuju za jakykoli rady a typy??? cenovka cca 160-200tis
Aktuálně vybíram to samý, chtěl bych takovou civilní dodávku a snad jedinný, co mi vyhovuje je Vito/Viano, ale do 200t moc pěkných neni nebo když už, tak vždy chybí něco z výbavy, co bych chtěl. Koncernu se snažim vyhnout.
U dodávek bych spíš koukal na stav, než na typ, většinou jsou to olítané herky, navíc je dost sužuje koroze. Určitě silnější motor, jinak je cestování utrpením. My jsme si kdysi, když se jezdil ještě autokros, koupili starýho renaulta, vevnitř se polepil polystyrenem a pak kobercem a bylo tam v pohodě teplo i na jaře a na podzim bez topení (samozřejmě nechodíš tam jen v trenkách :-))
Jinak T5 a MB budou asi dost drahé, spíš mrkni Ducato/Jumper/Boxer nebo Transita, verzi se šesti místy, budou novější než obdobné auta od VW nebo MB.
Trochu jinde cena, ale kdyby náhodou. Jedno mám na prodej.
[ Link ]
Renault Mater je celkem fajn, případně zmíněné trio Boxer/Jumper/Ducato
zkušenost mam ak s Masterem, tak Boxerem a krom toho že za ty roky už hnioju( oba ma najeto kolem 700tkm) tak se jim nic moc neděje...
.. ty budou cenově příznivý, spolehlivý- jen to je prostě základ v dodávce, tak trochu omezenej komfort ..i když to bude ve variantě přepravník lidí, tak to bude stále autobus (s Boxerem jezdím pravidelně 700km až 1500km v 6 lidech se kolama přičemžto už je na hraně....)
Taky jsem něco takovýho řešil a nakonec jsem koupil Dodge Grand Caravan 2009.
Normálně tam mám sedačky a pokud potřebuju jednou za čas dodávku, sklopím je do podlahy.
Pohodlí je jak v osobáku a né jak v dodávce.
Něco jsem najezdil s Boxerem, tak mám srovnání.