Navštíveno 3217x

06.07.2016, 00:46 |
xSam Ahoj,
prosim o radu.
Koupil jsem do loznice 18w ledkove svitidlo. Kdyz vypnu svetlo tak ledky stale blikaji. Sice malo, ale v noci me to samozrejme neuveritelne sere.
Jedine v loznici mam stare vedeni elektriky v hline na 2 vodice a mam udelanej krizovej vypinac.
Problem bude v indukovanem napeti, neda se to nejak vyresit?
Prekopavat elektriku nelze. Da se to vyresit nejakym odporem, jinym vypinacem nebo nejak???
Moc prosim o radu, jinak se zblaznim.
Diky moc
xSam
Může za to zdroj v LEDce a indukované napětí. Pomůže, když se paralelně k LEDkám připojí malá žárovka, která to indukované napětí "stáhne". Teoreticky stačí něco 5-15W.

06.07.2016, 11:31 |
Ravo Přesně tak, indukované napětí na přívodní vodiče.
Vzhledem k nemožnosti zasáhnout do elektroinstalace ti nezbyde nic jinýho než paralelně přiřadit žárovku 230V/5-15W, ale pak se jaxi ztrácí kouzlo šetření s LEDkou, když bude žárovka žrát víc než samotná LEDka.
Nebo kup kvalitní LEDku s kvalitním zdrojem (driverem), který na tyto naindukované napětí není citlivý.
Nebo se na všechno vykašli a dej tam zpět normální žárovku, ty peníze co vyhodíš za nákup drahé LEDky stejně nikdy neprosvítíš za dobu než dojde na rekonstrukci elektroinstalace
Spínaný zdroj to prostě bude dělat - indukovaným napětím se pomalu nabíjí kondenzátor na vstupu, až dosáhne napětí, podle kterého si elektronika myslí, že někdo rozsvítil. Rozsvítí se LED, ale napětí na kondíku rychle klesne a LED zhasne. A tak pořád dokola. Ještě si můžeš dodělat tahový spínač přímo ke světlu, ale to už je jaksi dost neestetický bastl.

06.07.2016, 19:34 |
Tomak Jestli to umožňuje konstrukce svítidla, dej na vstupu u každé žárovky kondenzátor a bude to OK. U střídavých a křížových vypínačů s LED žárovkami je to častý jev. Pokud budeš chtít, mám je doma:-)

07.07.2016, 10:28 |
xSam Nejedná se o žárovky. Je to kulaté a uvnitř je nalepenej ledkovej pás.
Montáž žárovky asi moc nejde, nedokáži si představit jak...
Tomak, to mě samozřejmě zajímá a mám zájem.
Jak to prosím vypadá?
Dá se to napojit před patici?
Díky moc

07.07.2016, 10:54 |
xSam Tak uz jsem neco nasel, melo by to vyresit toto
[ Link ]

07.07.2016, 19:44 |
Tomak xSam: ano, tento kondenzátor to vyřeší.

07.07.2016, 23:03 |
xSam Huraaaaaaa, funguje, neblika:-)))
Diky moc za rady a tipy.