Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Blika ledkove svetlo pri vypnuti

o Navštíveno 3217x o
o 06.07.2016, 00:46 | xSam
Ahoj,

prosim o radu.

Koupil jsem do loznice 18w ledkove svitidlo. Kdyz vypnu svetlo tak ledky stale blikaji. Sice malo, ale v noci me to samozrejme neuveritelne sere.

Jedine v loznici mam stare vedeni elektriky v hline na 2 vodice a mam udelanej krizovej vypinac.

Problem bude v indukovanem napeti, neda se to nejak vyresit?

Prekopavat elektriku nelze. Da se to vyresit nejakym odporem, jinym vypinacem nebo nejak???

Moc prosim o radu, jinak se zblaznim.

Diky moc

xSam

o 06.07.2016, 10:20 | michall
Může za to zdroj v LEDce a indukované napětí. Pomůže, když se paralelně k LEDkám připojí malá žárovka, která to indukované napětí "stáhne". Teoreticky stačí něco 5-15W.
o 06.07.2016, 11:31 | Ravo
Přesně tak, indukované napětí na přívodní vodiče.

Vzhledem k nemožnosti zasáhnout do elektroinstalace ti nezbyde nic jinýho než paralelně přiřadit žárovku 230V/5-15W, ale pak se jaxi ztrácí kouzlo šetření s LEDkou, když bude žárovka žrát víc než samotná LEDka.

Nebo kup kvalitní LEDku s kvalitním zdrojem (driverem), který na tyto naindukované napětí není citlivý.

Nebo se na všechno vykašli a dej tam zpět normální žárovku, ty peníze co vyhodíš za nákup drahé LEDky stejně nikdy neprosvítíš za dobu než dojde na rekonstrukci elektroinstalace
o 06.07.2016, 15:31 | michall
Spínaný zdroj to prostě bude dělat - indukovaným napětím se pomalu nabíjí kondenzátor na vstupu, až dosáhne napětí, podle kterého si elektronika myslí, že někdo rozsvítil. Rozsvítí se LED, ale napětí na kondíku rychle klesne a LED zhasne. A tak pořád dokola. Ještě si můžeš dodělat tahový spínač přímo ke světlu, ale to už je jaksi dost neestetický bastl.
o 06.07.2016, 19:34 | Tomak
Jestli to umožňuje konstrukce svítidla, dej na vstupu u každé žárovky kondenzátor a bude to OK. U střídavých a křížových vypínačů s LED žárovkami je to častý jev. Pokud budeš chtít, mám je doma:-)
o 07.07.2016, 10:28 | xSam
Nejedná se o žárovky. Je to kulaté a uvnitř je nalepenej ledkovej pás.
Montáž žárovky asi moc nejde, nedokáži si představit jak...

Tomak, to mě samozřejmě zajímá a mám zájem.
Jak to prosím vypadá?
Dá se to napojit před patici?

Díky moc
o 07.07.2016, 10:54 | xSam
Tak uz jsem neco nasel, melo by to vyresit toto
[ Link ]
o 07.07.2016, 19:44 | Tomak
xSam: ano, tento kondenzátor to vyřeší.
o 07.07.2016, 23:03 | xSam
Huraaaaaaa, funguje, neblika:-)))
Diky moc za rady a tipy.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3216 sekund.