Navštíveno 2782x

Asi je to v téhle ceně jedno, ale kterej set je podle vás lepší?
EOS 100d
[ Link ] EOS 1200D
[ Link ] Doteď jme měli Canon s3is :-)
Těžko na výběr mezi dvěma shity :-), ale když už to musí být, tak 100D je rozhodně lepší než 1200D (nejlepší je jedničková řada, pak pětková, šestková, sedmičková, desítková, stovková a tisícovková je nejhorší). A navíc tam máš v ceně teleobjektiv (pravda, sice ten nejhorší, ale zase jen za dvojku a to je OK). A navíc mrkni na cashbacky, jestli Canon vrací peníze zpět, to taky může hrát roli.
Neřekl bych, že 100vka je zásadně lepší, naopak už má tak malé tělo (byla konstruovaná jako kompaktní zrcadlovka a třímístnou řadou z předchozích let to nemá co do činění), že to chce jedině dětské ruce...
Já bych v téhle kategorii určitě šel do Nikona, který má jak lepší skla, tak lepší čipy s větším dynamickým rozsahem.

21.07.2016, 20:21 |
Bart 007 | Upraveno: 2016-07-21 20:27:43
Tak ta 100D je s brašnou a cashback za 13190,-
Horší než S3IS to nebude né? :-)))
Před 10ti lety jsem ho kupoval za deset.
Berte to tak, že chci nahradit tu starou S3.
a koukám, že 100d je rozměrově nastejno s tim, co máme teď

21.07.2016, 21:00 |
Tony (M)
Taky chci prejit z S3is, ale zvazuju EOS700D
[ Link ]
Tuner#2 - kdo kupuje základní set za 10-15k, tak určitě nepozná rozdíly mezi skly nebo v dynamickém rozsahu... to je jako kupovat mikrověž Huawei za 3000 a řešit, jestli je to lepší kvalita než mikrověž LG za stejnou cenu. Rozdíl tam třeba je, ale je zbytečné se tím zabývat.
Bart 007 - všechno z toho bude výrazne lepší než S3 IS :-) Vůbec se toho neboj. Je celkem jedno, co vezmeš. Spíš si řekni, jestli nebudeš línej měnit objektivy. Nikon má možná pro začátečníky vhodnější sety (s 18-105 apod.), Canon tam většinou hrne jen ten 18-55, což je samozřejmě málo.
Jak jsem psal, rozdíl mezi 100vkou a 1200 prakticky není, 100vka je jen trendy záležitost aby udělali malé tělo a má navíc dotykový displej, což u zrcadla považuju za blbost, neb dislepj potřebuješ mít čistý na přípradnou rychlokontrolu a ne upatlanej od prstů. Navíc to zmenšené tělo už tak malé 1200vky je prostě zlo, držel jsem to 10min. a nikdy více. Nějak si s tím nedokážu představit fotit celý den na Legendách apod.
Nikon nabídne daleko lepší čip a hlavně s objektivem 18-105mm získáš foťák, kde tě 99% situací nebude nutit sklo vyměnit a budou z toho padat lepší fotky než z Canoňáckého základu 18-55mm.
Mr.Scully: Nemáš pravdu... Začínal jsem na D60tce s 18-55mm a přechod na 18-70mm byl i v dobách mých začátků poměrně značně viditelný a byl to zcela jiný svět. Stejně tak přechod z D60 a D90, který má i cca.1EV větší dynamický rozsah bylo sakra znatelných.
Nechápu proč tady pokaždé tvrdíš že ne, když je to jeden z nejdůležitejších a navíc měřitelných faktů? Já ty rozdíly vidím a prošel jsem si tím. Canon prostě v téhle kategorii nebrat.
BTW proč jsi psal rozhodně 100D? Oproti 1200vce to dle mě výhody nepřináší, je to trendy zmenšený foťák - ostatně tak byl i prezentovaný samotným canonem při představení. Nemá to s trojmístnou řadou jak jsi psal nic společného.
Hele já to uznám, až někdo udělá srovnatelnou fotku třeba krajiny (kde je dynamický rozsah vidět asi nejvíc) a skutečně na té fotce třeba z Nikonu za desítku bude vidět výrazně víc detailů než z Canonu za stejnou cenu. Já vím, že u lowendů vychází v laboratořích Nikon líp, nijak to nepopírám, jen si myslím, že to 95% lidí nepozná, možná tak jedině v plném rozlišení. Naposledy myslím, že tu kvalitu těch lowend objektivů řešil Zdeny a pak argumentoval fotkami přírody, které vypadaly, jako kdyby mu upadl mobil a za letu něco náhodně vyfotil :)
100D vs 1200D - 100D má lepší fotky na vyšší ISO, lepší screen, čistí se čip, je lehce rychlejší... jako jo, jsou to vcelku zanedbatelné rozdíly. Ale jestli je tam lepší cena a ještě cashback, tak proč ne.
Dotykáč je hrozná kravina, to souhlasím. Měl jsem to chvíli na 70D (než jsem ji zahodil, krám jeden nefullframovej :-) a je to naprosto k ničemu. Možná jedině u nějakýho ostření přes live view, jinak nanic.

21.07.2016, 23:46 |
Mr.Scully | Upraveno: 2016-07-21 23:49:08
Jinak já jsem taky třeba třeba četl o slavném Tamronu 24-70/2.8, jak za 25 litrů nabídne to samý co Canon za 50 litrů... jo, možná někde v laborce měli štěstí na kus. Ten můj šel po třech dnech z domu, protože kvalita origo objektivů Canon/Nikon je nesrovnatelná s jakoukoliv třetí stranou :-) Blíží se tomu jen Sigma Art, ale ta zase pomalu ostří (taky mám doma).
Ale to jsem odbočil :) Chtěl jsem jen říct, že z laboratoře vyjde spousta výsledků a srovnání. Ale v reálném životě se to někdy nepozná nebo to vyjde úplně naopak. Proto to beru často s rezervou.