Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > set EOS 100d nebo 1200d ?

o Navštíveno 2782x o
o 21.07.2016, 15:22 | Bart 007
Asi je to v téhle ceně jedno, ale kterej set je podle vás lepší?
EOS 100d
[ Link ]
EOS 1200D
[ Link ]

Doteď jme měli Canon s3is :-)

o 21.07.2016, 15:31 | Mr.Scully
Těžko na výběr mezi dvěma shity :-), ale když už to musí být, tak 100D je rozhodně lepší než 1200D (nejlepší je jedničková řada, pak pětková, šestková, sedmičková, desítková, stovková a tisícovková je nejhorší). A navíc tam máš v ceně teleobjektiv (pravda, sice ten nejhorší, ale zase jen za dvojku a to je OK). A navíc mrkni na cashbacky, jestli Canon vrací peníze zpět, to taky může hrát roli.
o 21.07.2016, 16:01 | Tuner#2
Neřekl bych, že 100vka je zásadně lepší, naopak už má tak malé tělo (byla konstruovaná jako kompaktní zrcadlovka a třímístnou řadou z předchozích let to nemá co do činění), že to chce jedině dětské ruce...

Já bych v téhle kategorii určitě šel do Nikona, který má jak lepší skla, tak lepší čipy s větším dynamickým rozsahem.
o 21.07.2016, 20:21 | Bart 007 | Upraveno: 2016-07-21 20:27:43
Tak ta 100D je s brašnou a cashback za 13190,-
Horší než S3IS to nebude né? :-)))
Před 10ti lety jsem ho kupoval za deset.
Berte to tak, že chci nahradit tu starou S3.

a koukám, že 100d je rozměrově nastejno s tim, co máme teď
o 21.07.2016, 21:00 | Tony (M)
Taky chci prejit z S3is, ale zvazuju EOS700D [ Link ]
o 21.07.2016, 23:17 | Mr.Scully
Tuner#2 - kdo kupuje základní set za 10-15k, tak určitě nepozná rozdíly mezi skly nebo v dynamickém rozsahu... to je jako kupovat mikrověž Huawei za 3000 a řešit, jestli je to lepší kvalita než mikrověž LG za stejnou cenu. Rozdíl tam třeba je, ale je zbytečné se tím zabývat.

Bart 007 - všechno z toho bude výrazne lepší než S3 IS :-) Vůbec se toho neboj. Je celkem jedno, co vezmeš. Spíš si řekni, jestli nebudeš línej měnit objektivy. Nikon má možná pro začátečníky vhodnější sety (s 18-105 apod.), Canon tam většinou hrne jen ten 18-55, což je samozřejmě málo.
o 21.07.2016, 23:26 | Tuner#2
Jak jsem psal, rozdíl mezi 100vkou a 1200 prakticky není, 100vka je jen trendy záležitost aby udělali malé tělo a má navíc dotykový displej, což u zrcadla považuju za blbost, neb dislepj potřebuješ mít čistý na přípradnou rychlokontrolu a ne upatlanej od prstů. Navíc to zmenšené tělo už tak malé 1200vky je prostě zlo, držel jsem to 10min. a nikdy více. Nějak si s tím nedokážu představit fotit celý den na Legendách apod.

Nikon nabídne daleko lepší čip a hlavně s objektivem 18-105mm získáš foťák, kde tě 99% situací nebude nutit sklo vyměnit a budou z toho padat lepší fotky než z Canoňáckého základu 18-55mm.
o 21.07.2016, 23:36 | Tuner#2
Mr.Scully: Nemáš pravdu... Začínal jsem na D60tce s 18-55mm a přechod na 18-70mm byl i v dobách mých začátků poměrně značně viditelný a byl to zcela jiný svět. Stejně tak přechod z D60 a D90, který má i cca.1EV větší dynamický rozsah bylo sakra znatelných.

Nechápu proč tady pokaždé tvrdíš že ne, když je to jeden z nejdůležitejších a navíc měřitelných faktů? Já ty rozdíly vidím a prošel jsem si tím. Canon prostě v téhle kategorii nebrat.

BTW proč jsi psal rozhodně 100D? Oproti 1200vce to dle mě výhody nepřináší, je to trendy zmenšený foťák - ostatně tak byl i prezentovaný samotným canonem při představení. Nemá to s trojmístnou řadou jak jsi psal nic společného.
o 21.07.2016, 23:45 | Mr.Scully
Hele já to uznám, až někdo udělá srovnatelnou fotku třeba krajiny (kde je dynamický rozsah vidět asi nejvíc) a skutečně na té fotce třeba z Nikonu za desítku bude vidět výrazně víc detailů než z Canonu za stejnou cenu. Já vím, že u lowendů vychází v laboratořích Nikon líp, nijak to nepopírám, jen si myslím, že to 95% lidí nepozná, možná tak jedině v plném rozlišení. Naposledy myslím, že tu kvalitu těch lowend objektivů řešil Zdeny a pak argumentoval fotkami přírody, které vypadaly, jako kdyby mu upadl mobil a za letu něco náhodně vyfotil :)

100D vs 1200D - 100D má lepší fotky na vyšší ISO, lepší screen, čistí se čip, je lehce rychlejší... jako jo, jsou to vcelku zanedbatelné rozdíly. Ale jestli je tam lepší cena a ještě cashback, tak proč ne.

Dotykáč je hrozná kravina, to souhlasím. Měl jsem to chvíli na 70D (než jsem ji zahodil, krám jeden nefullframovej :-) a je to naprosto k ničemu. Možná jedině u nějakýho ostření přes live view, jinak nanic.
o 21.07.2016, 23:46 | Mr.Scully | Upraveno: 2016-07-21 23:49:08
Jinak já jsem taky třeba třeba četl o slavném Tamronu 24-70/2.8, jak za 25 litrů nabídne to samý co Canon za 50 litrů... jo, možná někde v laborce měli štěstí na kus. Ten můj šel po třech dnech z domu, protože kvalita origo objektivů Canon/Nikon je nesrovnatelná s jakoukoliv třetí stranou :-) Blíží se tomu jen Sigma Art, ale ta zase pomalu ostří (taky mám doma).

Ale to jsem odbočil :) Chtěl jsem jen říct, že z laboratoře vyjde spousta výsledků a srovnání. Ale v reálném životě se to někdy nepozná nebo to vyjde úplně naopak. Proto to beru často s rezervou.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3186 sekund.