Navštíveno 4645x

13.09.2016, 08:18 |
fredh Cau, dlouho jsem nic neresil ohledne nehody, tak nevim, co je novyho. Vcera me zezadu nabourala pani (jestli jste nekdo vcera jel kolem 13:30 u möbelixu v Ceskejch budejovicich, tak sem to byl tam ja), kdyz sem daval prednost na prechodu. Ona uznala vinu, dopravka ji dala 2000Kc pokutu, vse sepsano a nahlaseno na pojistovnu. Na mem aute je zadni naraznik urvanej, zadni viko zkriveny, urvany tazny zarizeni z kastle a mozna i ta kastle je pod naraznikem zkroucena. Trosku sem to napasoval zpet na auto a jel do nemecka za praci...
Mam starou plecku passata b5, prvni dotaz od jeji pojistovny (ceska poj.) byl, kolik to ma najeto - 375000km. Jde mi o to, abych nebyl bitej od pojistovny na oprave. Servis nepripada v uvahu, z casovych duvodu, radsi to dam do kupy sam. Ale mozna to bude i totalni skoda, coz by me moc nepotesilo. Mam novou napravu, technickou bez ztraty kyticky, novy zimni gumy mam na to koupeny... Auto bylo v cajku, ale ted, vubec nevim... Jak je nejlepsi to udelat? Rozpoctem? Daji se nejak uplatnit ty novy dily - ze by to zvedlo cenu, kdyz to bude totalka?
Jak uplatnit? Jako že ti je proplatí? Rozhodně ne. Nové zimní pneu můžeš použít na jiné auto, na tvém autě byli letní a v nějakém stavu. V každém případě, pokud si dělal nějaký výraznější servis na autě, který by mohl mít vliv na obvyklou cenu tvého auta, tak dolož faktury, které to prokazují a měli by k tomu přihlédnout.
Jinak dle popisu škody to bude nejspíš totální škoda, což ale neznamená, že si to za obdržené peníze nemůžeš opravit. V každém případě to nech u nich prohlédnout a rychle dolož kopii VTP, která bude pro výpočet škody nejdůležitější.

13.09.2016, 09:33 |
fredh samozrejme sem nemyslel proplaceni tech gum, psal jsem to jen z toho duvodu, ze me to stve, ze jsem je koupil a ted toto. U me je jeste problem, ze jsem momentalne v zahranici, tak to bude asi slozitejsi.

13.09.2016, 17:41 |
AR V zahraničí seš na dlouho? Funguje to tak že po tom cos to nahlásil na její pojišťovnu tě kontaktuje jejich likvidátor aby se ti na to koukl a udělal pro ně zprávu. Pokud tam byla větší investice a je doložitelná doklady tak taky dolož likvidátoru. Pak musíš čekat. Nejspíš to fakt půjde o totálku, takže auto půjde do dražby a pokud se vydraží tak dostaneš pak odhadní cenu stanovenou pojistkou. Pokud se nevydraží tak dostaneš rozdíl odhadní ceny a zbytkové ceny.
bude to tutově totálka! auto půjde do dražby a doplatí ti rozdíl z tržní ceny, ale počítej spíš nižší vhledem k nájezdu km
Jestli je to kravina, nepřistupuj jim na jejich vychcanou hru prodeje do dražby kamarádíčkům, ale nech si vyplatit škodu rozpočtem a auto si oprav/nech opravit. Budeš na tom rozhodně lépe...

14.09.2016, 15:44 |
fredh Chci si to opravit sam, zadna drazba ani servis. Nemuzu si dovolit na auto treba mesic cekat. Nejde mi o to vytahnout z pojistovny nesmysl. Uz pred tim to nebyla lestenka, ale technicky na tom byl dobre. Chci jen adekvatni penize co pokryjou opravu. Bohuzel do cr se dostanu nejdriv na konci mesice, musim se nejak domluvit s likvidatorem. Koukl sem na to poradne a tazny je vytrzeny z kastle, navic je i v kufru v podlaze boule... Naraznik bud pude opravit, nebo mam zamluvenej jinej i v barve a viko se srovna... Ale mam trochu obavu, ze kdyz je to tak stary, tak dostanu kulovy...
Jestly je vyboulena podlaha tak to bude totalka,to znamena likvidator rekne ze to ma cenu 45000,v drazbe nekdo nabidne 20000 a ty dostanes 25000 a bud to za /20 prodas tomu kdo drazil nebo si to nechas a za 25000 zkusis opravit.

14.09.2016, 15:57 |
fredh Aha, takhle to funguje... A nova naprava za 8000kc hraje roli? Je na aute cca 2 mesice.

14.09.2016, 16:38 |
AR Hlavně na to nemůžeš hrábnout dokud nedoběhne řízení. Tabulkovou hodnotu ti řekne likvidátor tak uvidíš co to bude. Nápravu máš jak doložit?

14.09.2016, 16:49 |
fredh No muze si ji vyfotit, jeste zari a mam fakturu. Montoval sem si ji sam.

14.09.2016, 21:36 |
AR tak doložit jako zhodnoceni vozu

12.10.2016, 15:19 |
fredh Takze udalost ukoncena. Likvidator to na totalku nevidel, ale dle pojistovny by cena opravy v servise presahla trzni cenu nebouranyho auta, tak z toho je totalka po fin. strance. Po sundani narazniku sem zjistil, ze celej naraz pohltilo tazny, ktery se vytrhlo z kastle - Ale to pujde dat do kupy. A oba silenty na prevodovce praskly - ne guma, ale hlinik.
Kdyz sem se zajimal o tu napravu a dalsi novy dily, tak mi bylo receno, ze k tomu neprihlizi - mozna jen kecy.
Na to, ze auto ma na hrbu skoro 380000 km, je ta trzni cena vysoka...
Nakopiruju sem par radek od pojistovny.
Likvidace byla provedena formou totální škody s ohledem na rozsah poškození vozidla a porovnání
předpokládaných celkových nákladů na opravu poškození.
Rekapitulace pojistného plnění:
--------------------------------------------------
Obvyklá cena vozidla s DPH 42 000 Kč
Hodnota zbytků 12 600 Kč
--------------------------------------------------
Pojistné plnění celkem 29 400 Kč
Upřesnění postupu stanovení výše majetkové újmy:
Obvyklá cena vozidla je cena, která by byla dosažena při prodeji stejného popř. obdobného vozidla v
obvyklém obchodním styku v daném čase a na daném místě s přihlédnutím ke konkrétnímu zjištěnému
stavu vozidla před pojistnou událostí.
Odečtené položky:
- hodnota zbytků poškozeného vozidla byla stanovena provedeným šetření trhu s poškozenými
vozidly