Navštíveno 5681x

05.10.2016, 16:21 |
K11 | Upraveno: 2016-10-05 16:21:45
Kluci, mam dilema.
Do Vanoc mam za ukol obstarat novou kuchynskou linku s tim, ze jsem tezce ztracen.
Velikost linky, resp. jeji delka je 3,5m. Chteli bysme neco modernejsiho.
Rozpocet bez spotrebicu je 50tis.kc.
Je neco kam se vyplati jit, ze to v pomeru cena x kvalita vychazi opravdu dobre? Kdysi jsem tady cetl o Ikea, ale nekteri lide mi to vymlouvaji, ze se jedna o sektorovou kuchyn s nic moc kvalitou.
Je mi jasny, ze rozpocet je nizky, ale je to maly byt a vim, ze za 5 let tady asi nebudu.
Vsem moc diky za radu!!

05.10.2016, 17:14 |
Jujk0 Keby to nebolo tak ďaleko, tak u mňa :) Od januára stolárčim na plný úväzok a práve mi jedna linka na december vypadla, nakoľko pani dostala v robote výpoveď... Kua, do 2000€ by to bola už luxus kuchyň :)
Myslím že s Ikeou chybu neuděláš. Odkud jseš, za 50t. by se dala udělat i na míru.
ako rover, kor ak sa tam nechystáš ostať dlhodobejšie, Ikei by som sa vôbec nebál :-)

05.10.2016, 18:43 |
pali Taky budeme z uplne tech samych duvodu resit IKEA.
podle mě se s IKEA kuchyní musíš vejít i se spotřebičema. Nevím odkud jsi, ale i bez spotř. by to tady udělal kde kdo na míru i pod 50. Většinou se tady počítá 10tis/metr.

05.10.2016, 21:14 |
pali Jeste teda je IKEA a IKEA. Samo ze za tyto penize se da i se spotrebicema, ale to je opravdu nouzovka z papiru. Mame 2,80m + 1,8m a cena bez spotrebicu je 44k.

06.10.2016, 09:53 |
AR pali: pokud vím tak ikea dělá jen jeden druh korpusu tak nějak nechápu to tvoje ikea a ikea.
K11: být tebou ikea kuchyně bych se nebál. Korpusy sou cajk, jen bych jim vytkl jednu vadu a to lemování (či jak se tomu nadává), na tom začali více šetřit v aktuální řadě Metod, v předchozí Faktum to bylo lepší. Pokud si u šuplet připlatíš můžeš je mít s dojezdy, ale mají i lowcost verzi. Jinak kování je od blumu a pohoda. Sice tu asi někdo zase namítne blum a blum, ale já jako koncový uživatel nevidím rozdíl pokud nějaký je a není to jen jpp.
A na stránkách ikea si tu kuchyň můžeš naplánovat a hned uvidíš cenu.

06.10.2016, 10:19 |
pali AR: Ja jsme ted resil ten jejich METOD a ten je prave OK. Jinak v Brne maji hned na zacatku nejake kuchyne v tam vyjde metr linky na necelych 5k co jsem tak pocital. A ty jsou delany z toho jejich papiru. Proto pisu, ze neni IKEA jako IKEA.

06.10.2016, 13:02 |
AR pali: a seš si jistý žes byl v ikea? Protože ta má jen jednu kuchyň a to je právě Metod

06.10.2016, 13:14 |
pali | Upraveno: 2016-10-06 13:16:05
AR: Tak to se pletes. Maji jeste radu KNOXHULT.
[ Link ]

06.10.2016, 13:16 |
pali

06.10.2016, 13:21 |
AR Hustý, tak to maj novinku. Asi chcou pokrýt i poptávku lowcostu ala asko/sconto :D

06.10.2016, 13:21 |
pali

06.10.2016, 16:51 |
jzxr sice to zdanlive nesouvisi ale zrovna ikeu a jejich podporu multikulti a import muslimu do eu bych nepodporoval...moje penize skonci rozhodne jinde nez v ikea.
[ Link ]
To si sem snáď nepritiahol, akože vážne... nene :-D
Hlavně v žádném případě Gorenje!
Fušéři první kategorie

06.10.2016, 21:28 |
Kamil07 | Upraveno: 2016-10-06 21:29:28
Jezdim pro linky do Polska a spokojenost maximalni.
Naposledy jsem bral taky 3,5 m pro zakaznika a vlezl jsem se do 50 tis. v pohode (chtel lakovane dvirka).

06.10.2016, 22:12 |
K11 Kluci, velka cest, vsem moc dekuji, vazim si toho. Cekal jsem, ze nikdo neodepise.
Ted tedy k tematu. Ja jsem zminil IKEA z toho duvodu, ze i driv mi je lidi doporucovali jeste do stareho bytu, proto jsem si na ne vzpomnel.
Mama ma napr. kuchyni na miru z Moebelixu a to zpracovani je opravdu pekne a montaz od nich byla zdarma. Jedna se mi samozrejme o to, ze tam sice treba dlouho bydlet nebudu, ale i tak chci za sve penize to nejlepsi, s rozpoctem jste me teda uklidnili.
Je tedy nejaka jina moznost, ktera stoji za zvazeni? Ten Moebelix myslite, ze je blbost? Byl jsem prave v Moebelixu a ptal jsem se na nazor na Ikea (vim, ze je to naivni a take jsem necekal, ze je budou vychvalovat do nebes) a bylo mi receno, ze jsou to vsechno sektorove kuchyne lowend kvality.
Jinak jsem od Mohelnice, kdyby az nahodou.

06.10.2016, 22:14 |
K11 Jeste bych uvedl, ze delka je sice 3,5m, ale asi se nevyhnu tomu, aby byla do tvaru L a proto me to vice tahne k tomu, aby se jednalo o kuchyni na miru, kde presne zadam rozmery a podle toho se bude kuchyne tvorit.
Z Mohelnice to mas kousek do Polska, za kouknuti nic nedas a pokud to funguje stejne jako u nas, tak budes spokojeny a jeste usetris.
Já se na to vyseru :oDDDDD
Tak i v postu o kuchyni se objeví agitka proti islámu :oDDDD

07.10.2016, 08:22 |
AR K11: Tak to že je kuchyně ikea delaná jen v určitých rozměrech snad nikoho nepřekvapuje. Pokud máš rozměry místnosti blbě tak se ti tam holt nevejde a zřejme se ti nevejde žádná hotová. Takže pak jedině na míru.

07.10.2016, 08:46 |
xSam | Upraveno: 2016-10-07 08:47:45
Já jsem byl rozhodnutý pro Ikeu, i když nemá rozměry, jaké jsem potřeboval, dalo se to vymyslet.
Dělal jsem kuchyň cca 12m.
Cena v Ikei se spotřebiči a montáží (montáž za 20K) byla cca 180K.
Pak jsem oslovil jen pro legraci jednoho truhláře a udělal mi kuchyň na míru s dvířky trachea a vyšlo to o více jak 30K méně. Kvalitativně je dle mého názoru o dost lepší než Ikea nehledě na to, že to udělal přesně jak jsem chtěl.
Oslovil bych truhláře.
12m kuchyň nemá snad ani Pohlreich v Imperialu, ne? :-)

07.10.2016, 09:51 |
xSam Mám místnost, která je kuchyň, a je do účka, takže to tak nějak vychází:-)))

07.10.2016, 10:02 |
xSam Tak jsem to pro zajímavost přepočítal, a je to fakt lehce přes 12 metrů, mazec:-D

07.10.2016, 10:43 |
AR 12m slušný, my máme kolem 9m, takové neuzavřené O a se spotřebiči jsme byli někde kolem 120k. Ale zase sme naklikali ty dražší verze pantů/pojezdů. Spotřebiče byly kolem 70k. Montáž jsme ale dali sami, resp. žena skládala :D

08.10.2016, 15:23 |
K11
Kluci, jeste jednou vsem diky, vypada to asi na tu Ikea, sjedu se tam mrknout, jestli mi nejaka padne do oka.
S tou kuchyni jsem to napsal asi spatne, ale nemam nejak atypicky rozmer a tvar mistnosti, je to klasicky obdelnik, jen jsem chtel, aby linka navazovala z jedne steny jeste na stenu na ktere je okno a radiator, tak jsem si myslel, ze uz to Ikea neumi, ale nejspise i tvar do L vyresit dokazou.
Co mysleli nekteri Ti prodejci tim, ze Ikea je sektorova kuchyn a proto to stoji za prd? dikec

08.10.2016, 20:30 |
AR K11: Ikea umi i rohy neboj :D jen záleží jak je chceš dělat. Pokud chceš roh mít užitečný tak mají 2 druhy skříněk:
[ Link ] [ Link ] Jen záleží jaké máš rozměry.
No coby, prostě ti chtěli protlačit jejich "kvalitu" tak plivou na konkurenci, klasika.
Jinak kuchyně Ikea skládáš ze skříněk z několika šířek (20/40/60/80) a pak vybíráš co má být uvnitř. Pokud si chceš nechat poradit od nich na prodejně, tak je fajn tam jít s plánkem místnosti ;)

08.10.2016, 20:55 |
xSam V Ikee Ti kuchyn namaluji tak jak potrebujes vcetne vsech detailu. Doporucuji si to udelat nejprve sam v tom jejich planovaci, pak to s nimi jen doladis.