Navštíveno 9742x

08.04.2018, 23:16 |
jzxr | Upraveno: 2018-04-08 23:18:28
[ Link ] Kupodivu rozumna diskuze pod clankem...co na to zdejsi agenti, slunicka a ekologove?
No co, kazdej to nekdy zkusi co to auto da. A kdo rika ze ne, tak keca. Tenhle mel smulu, ze ho chytli esenbaci.
Jeeejda, az aby byla povolena vetsi rychlost na tech dalnicich u nas...

09.04.2018, 19:03 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2018-04-09 19:04:32
Já k tomu řeknu toto:
Jsou předpisy, zákony a ty se mají dodržovat. To, jaké jsou, to ovlivňujeme volbami a pokud se někomu něco nelíbí, ať jde do politiky a udělá to lepší.
Ke komentům, že nikoho neohrozil, že dával blinkr a že jel v pohodě, a že vlastně v pořádku - co by dělal dojet někoho jedoucího povolenou rychlostí, co by mu tam nechtěně vjel třeba v zatáčce táhlé, protože prostě nečekal, že tam někdo pojede o tolik rychleji?
Řeknu přirovnání, zákony se mají dodržovat, např. jsou zákony, vyhlášky, které upravují hygienické normy, konkrétně třeba měkčené plasty (ftaláty) u dětských hraček. Ty nebezpečné porušující zákony, vyhlášky, bys taky dítěti nedával, přičemž to taky dítěti neovlivní jeho zdraví hnedka, ale časem ano. A takových věcí je plno, to samé zákaz používání pesticidů apod., steroidů u kuřat např. atd. atd. atd. A taky to jsou přeci nějaké normy/zákony/vyhlášky. To by se všem těm chytrým líbilo, kdyby se to nedodržovalo? A to samé je u té rychlosti, jednou mu to prostě nevyjde a někoho přizabije, zabije.
Klidně budu pro vyšší rychlost, ale tím exponenciálně vyšší tresty za to, když něco takovýto piloti, který to mají v ruce, způsobí! Zavinil jsi nehodu kvůli rychlosti, jeden mrtvý, 20 let. Čau. Ty jsi měl volbu jet pomaleji, ten, koho jsi zabil kvůli rychlosti volbu neměl.
Všechny ty chytráky, co říkají, jak je to v pohodě a mají to v ruce - hnedka bych jim dal povinně tak 100 hodin na záchrance při výjezdech právě k takovým nehodám, ať si jdou máknout na mrtvé, umírající, na lidskou krev a uvidí hnedka, že život není o rychlosti a x-krát se poblejou, až uvidí rozšmelcované lidi a děti a nedej bože kojence v autech...
Já jsem nikdy u žádného auto nezkoušel, co to dá. Na motorce jsem to zkusil párkrát, ale jen a jen na letišti, kde na to byl vyhrazený prostor. Jooo, jsem divnej...
HIGHTOWER: trosku blbe to priprovnani s tema plastama nemyslis? :)
Copak ty plasty jsou v Nemecku povolene? :) NE!
Ber to tak, ze nekde jsou vyssi rychlosti dovolene, dokonce neomezene.
Nemyslim ze hned bych dal neomezenou rychlost treba ale urcite useky dalnice by snesly vetsi dovolenou rychlost.
Klidne takovych 160km/h by se dalo na dosti mistech i v CR.
Knightey-
160 jezdím i mimo obec. Rychlost není to co zabíjí, to už se otestoval v USA a Austrálii, kdy po povolení 160 ( neomezené ) ze 130 klesla nehodovost ( vím míle... ). Celý je to o tom, že se to prostě u nás nesmí, a když už člověk takhle jede, tak si musí být jistý a znát ten úsek a hlavně počítat kdykoliv s odebráním řidičáku a ne se kroutit jak malá holka.

09.04.2018, 21:44 |
CRK ať si každej jezdí jak chce, lidí je jak sraček :)
Má pravdu ten konópek nademnou.
Někdy je třeba tomu trochu naložit
V tom případě klidně snížit rychlost, když je pro změnu v USA např. ta rychlost obecně nižší... Nezle to srovnávat co je v Německu, to musí být u nás... V muslimských zemích je možné ukamenování, tak to taky u nás zavedeme???
Přečti si:
[ Link ] Je hezké, že používáš přirovnání, ale uznej, že to tvoje je totálně mimo.
Lidí je jak sraček, ale až vám někdo sestřelí ženskou nebo děti, tak vás tydle kecy přejdou.
Letěl jak šutr. Dostal za to flastr. Tak to má bejt.
Rychlost nezabíjí, ale neúměrně zvyšuje riziko toho, že se něco posere.
Co si budem nalhávat... 90% řidičů nemá reakce ani postřeh vhodnej na nějaký vysoký rychlosti.
Jen taková třebas běžná situace:
Letíš 200-250po dálnici. Dědák mrkne do zrcátka a nic tam, hodí blinkr a pošle to do levýho.
Ten, kterej letí těch 250 toho dědáka smete, vletí ještě do auta vedle něj. A máme tu potencionální kupu lidský sekaný.
Je to stejný jako motorkáři - mrkneš do zrcátka a nic, najednou heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen a je tam.
Mno jo, ale že ta sekaná se na autobahn za čárou nijak neprojevuje když tam to vlastně povolené někde je.
Všímej si disciplíny řidiče germána a Čecha.
Kde je stahovačka rychlosti, tak všichni brzdí, jedinej čecháček tam letí v ofci jak píča.
Dopadlo by to stejně jako kdyby se tady povolil limit chlastu. Naráz by byla půlka českejch řidičů na kaši.
Ta neomezená rychlost neznamená, že všichni budou jezdit 200, ustálilo by se to 150-160 což je dneska napohodu a kolem 150 se jezdí i na těch našich už dneska :-D
No a pak když by měl někdo chuť tak se sveze a stejně nepojene 220 celou dobu, to ta dálnici stejně neumožní. A rozhodně by za to nebyl persekuovaný jako ten Alfista, který krom té rychlosti neomezil, neohrozil, viděl.. A na dálnici se v tom Německu počítá s rychlou jízdou a hlavně co tam neubrzdíš, to neukecáš, takže chceš li jet rychleji, musíš to mít pod kontrolou jinak si to vypiješ.
Za mě bych vybral useky, kde by to nevadilo a klidně bych tam rychlost neomezoval. Už jen ten pocit, že můžu, je někdy duležitější, než že to fakt pojedu :-D
ale to by se asi vybralo malo pokut ...
Ad D - tam, že ti někdo pošle auto do levého není naprosto žádná ojedinělá věc. To je uplně stejný jako u nás
a v ten okamžik by se z těch neomezených úseků staly pro některé pozdněji chápající jedince závodní dráhy.
Ta neomezená rychlost je příjemná pro někoho, kdo to má v ruce a hlavně v hlavě. Což je tady tak 70% ne 30% ano.
Třeba jel rychleji cca 160 ale špatným policejním měřením úmyslně "vyrobily" 222

10.04.2018, 10:26 |
Conan | Upraveno: 2018-04-10 10:27:07
To že to v zákoně neznamená, že je to dobré / správné. To se nemůže obecně říkat. Za protektorátu také platily různé zákony a určitě nebylo normální všechny dodržovat. Stejně jako "Islámský stát" má / měl svoje zákony ...
Prostě to nelze zobecňovat, že je to zákon, tak to musíš dodržovat :-)
Stačí prostě jen myslet, což pravda někomu působí potíže a vyhovujou mu zákony, které "myslí" za něj :-)

10.04.2018, 13:52 |
All Bóóže to je ale kravina. Tady přece vůbec nejde o to jak dobrý nebo špatný zákon je. Jde jen o to, že prostě platí a taky sebou nese sankce. Individuálně si každý může myslet třeba o prde*i, ale to na platnosti zákona nic nezmění. Není přece možné, aby si kdekdo vykládal kde co po svém a dodržoval jen to, co se mu líbí. A jak už psal někdo nade mnou. Komu se to nelíbí ať jde do politiky a něco změní. Chytráků a hlavně pindalů máme přehršel.
All: jo, tak to neplatí v naší krásný zemi.
Letim na 50 kilo, ale fízl je kunda. Proč? Protože mi napařil flastr. Klasika :D

10.04.2018, 17:29 |
crestik | Upraveno: 2018-04-10 17:30:40
někdo z místních, kterému přišlo 200+ jako bezpečné a jedna promile taky? :-)
[ Link ]
AllInOne: rychloměr nebo chlastoměr?
Už slyšim ty vyjádření:
"220 v audi nic není a 1 promile není ani cejtit". :D
Hele čoveče, skoro jo... Když piješ kvalitní alkohol a máš auto zahraniční provenience... :D
Zakony jsou a musi se dodrzovat, kdyz ne, prijde postih. Pokud to neni vylozene buzerace, tak je to v poradku. Kdyz nekdo jede 200+ musi pocitat, ze ho muzou zmerit a bude platit. Ale jestli nekdo jede 220 a ma promile, tak za to klidne na rok do zalare a 5 let bez papiru. (Ne ze se z toho vykrouti s pokutou 10tis).

11.04.2018, 08:57 |
DaveX Projel jsem kus Německa a popravdě, letěl jsem na dálnici 150-160 a zřídka se stalo, že by jel někdo rychleji. Spíš jsem ještě auta předjížděl. Je to o lidech. Jejich nátura je jiná hlavně si myslím díky ekonomické situaci. Tady jsou lidi zvyklí na všechno nadávat. Vidím to u nás na vesnici. Dříve byl zvyk, že si lidi přes den na podzim spálili na zahradě listí, uschlou trávu apod. Teď, pokud si něco takového dovolíš, jsi téměř ukamenován. Mi ta vůně spálené trávy a listí trochu chybí :D
ono by to bylo stejný i tady. Sem tam někdo by proletěl rychle, jen s tím rozdílem, že v D to čekáš, tady přece nikdo nesmí jet rychleji než 130. Jak říkám, já bych byl pro úpravu, ať jsou části dálnice volnější povolené na 160 nebo jen s doporučením a absolutně si nemyslím že by to něčemu vadilo a skokově se tu zvedla nehodovost.

11.04.2018, 10:22 |
DaveX Only_One: Stejně to tam ty lidi na těch 150 pouští pořád :)
Ono se tu pořád přetřásá disciplína v Německu, ale oni tam nejsou žádný svatoušci, vybrzďujou snad víc jak tady nějaké ohledy se tam taky moc neberou a jediné co tam je hodně jiné je represivní složka co se s cizincema moc ne****

11.04.2018, 13:36 |
kiklop32 | Upraveno: 2018-04-11 13:37:52
Letět 150 - 160 :).
V každým případě jsem si za svoje cesty z CZ do Belgie, Nizozemska nikdy neřekl, že po přejezdu hranic se oproti CZ cítím na silnici bezpečněji. Němci tam prostě skáčou hlava nehlava mnohem víc. Tam kde to jde, jezdím 200 ( Německo a služebák :) ) a když tam skočí auto co se táhne za náklaďákem stovkou, tak je to prdel a stává se to docela často. V CZ kde jezdím 150 - 160 se mi todle stává minimálně. Takže to fakt nejsou nějací profi ohleduplní řidiči.
Když si přečtete ten článek a prohledáte i jak neomezenou měli i v USA, tak se tam píše, že průměrná rychlost se z povolených 130 zvedla na 140. Věřím, že u nás by to bylo podobné, většina by se ploužila 130 u krajnice a jen pár by jezdilo 160+, stejně už tak jezdí. Je sranda, když někdo tvrdí, že kdyby se mohlo jezdit 160, tak by bylo nehod a tak. Takový člověk asi na dálnici moc nejezdí, protože aut, které jedou 150 - 170 je už tak dost.

11.04.2018, 15:15 |
CRK jen čecháčci porušujou pravidla, to jinde je to lepší... určitě :)
[ Link ]

11.04.2018, 23:01 |
Augi Hele, chlapi, částečně jo a ne. Třeba v Německu je neomezená, to víme, ale taky všichni víme že na všech Kreuz je 120 a germánům to nedělá problém. Takže já jsem pro kompromis. Třeba 150 nebo 180 tam, kde to je safe a 130 všude jinde...

12.04.2018, 12:13 |
jzxr Jak uz nekdo psal vyse tak i pres neomezenou rychlost v nemecku 95% aut jede +-120, je to zhruba stejny po cely evrope pac jde o prijemnou cestovni rychlost s prijemnou spotrebou a ne kazdy chce litat 200 za 12 litru drahocenneho paliva...ja dle moznosti 150 tempomat i v cz...mam najeto pres mega.
Tak to nevim, kde jezdite, ale kdyz jsem min.leto projizdel DE (na BE), tak jsem to valil 150-160 a prisel jsem si jako jeden z nejpomalejsich....podotykam, ze prselo!
camron
počasí mi u nich přijde že vůbec nehraje roli :D

12.04.2018, 14:27 |
jzxr Camron:tos chytil rychlou vlnu nejspis...jsou useky kde neni az takovy provoz ( klasickej priklad napr. rozvadov-nurnberg) ale treba za nrb uz 160 tempomat moc nehrozi no a jet brzda plyn 160,90,160,90...uz za plynulych 160 nepovazuju no...zrovna nemci jak sprchne tak dokazou brzdit i kamion, nepisu ze vsichni ale vetsinou to tak je no.

12.04.2018, 19:39 |
camron | Upraveno: 2018-04-12 19:42:05
Jzxr: no tos mi pripomnel...chytil jsem v DE slejvak jako pra.e, kdy se skutecne otevrely mraky a valilo to po kyblech...sterace nestihaly, nebylo videt dal, nez na 5-10 m. Vsechny osobaky se vzorne tahly ve snure rychlosti tak 20-30 km/hod. v pravem pruhu a v levem valily pouze kamiony odhadem tak 90...same DHL apod...to jsem fakt kroutil hlavou.
Jooo, němečtí SUPER řidiči :-D
Dnes ráno na D5, příjezd ke sjezdu na Pražský okruh, již od cca Benziny, což je tak 4,5 km před tím sjezdem, v pravém pruhu kamiony cca s mezerami kolem 150-200 m. V levém pruhu jel rychlostí 110 km/h nějaký SUPER řidič s německou RZ (třeba to nebyl Němec, i když...) Na blikání, aby uhnul do pravého nereagoval, jel si svoje v levém pruhu a to až na sjezd na Motol, a tam kde je na Rozvadovské 100 jel 70, na 80 jel 60 :-D Vím, ve městě může jet v jakémkoli pruhu, ale na té D5 NE!... No, co na to říci, Německý řidič, náš vzor :-D :-D :-D aneb přejedu hranice do ČR, hodím to do levého a pojedu na kloubouka 110, neb přeci v pravém je jednou za 1 km kamion a nebudu přeci přejíždět z pruhu do pruhu... No, není sám, plno lidí v Plzni najede na D5 a do levého a 110-120, do pravého, ni kolo!!!

13.04.2018, 20:59 |
DaveX HIGHTOWER: No pokud vím, tak je možné jezdit v pravém pruhu, každopádně musí uhnout rychle jedoucímu autu. A v městě je přece povoleno předjíždění zprava ne? Na čtyř a více proudovce samozřejmě.
Však to píši... Jezdit rychleji v pravém můžeš i mimo město, pokud je hustý provoz a blbci jedou v levém pomaleji a v pravém to jede rychleji, pak je to souběžná jízda, což tady prostě v tom případě nebylo a šlo by o "podjetí", on mě prostě uhnout do pravého, ale jak říkám, najet někdo do levého pruhu mimo město a jet tam 90 a neuhnout, tak všichni, co by ho vzali pravým pruhem by se díky němu dopustili de facto přestupku, on samozřejmě také...
Ve městě je jedno, v jakém pruhu jedeš, to jsem napsal... Tam jsem samozřejmě přejel do pravého a jel jsem tou maximálkou povolenou, on se prostě ploužil v levém, no, všichni rychlejší jeli pravým a pak přejeli před něj do levého, jemu to nebylo blbé ve městě, když mu to nebylo blbé ani na dálnici mimo město...
Jen prostě že se tu dává celkem Německo a Němečtí řidiči jako za příklad "dokonalosti" a co je v Německu je nejlepší :-D
Každej národ obsahuje větší či menší procento lidí dobrejch, normálních, průměrnejch, podprůměrnejch, blbů a pičusů...
Něco málo jsem po Německu nahrkal a povětšinou dělali bordel na silnicích jen český máča.
Ano, taky potkáš ovčákomrda v golfu, kterej letí jak prase. Toho většinou zlikviduje první ostřejší hlídka.
Ale jinak ta morálka tam je trochu jinde - když je někde rychlost omezená, tak tam lidi uberou. Ne jako tady, že nad tím každej mávne rukou a letí v klidu dál.
Celkově bych řekl, že ta atmosféra v tom provozu byla uvolněnější.
Byť toho mnoho nenajezdím (tak 50km za den), tak minimálně jednou denně potkám kundu v mocně čipnutý vraždě (nejčastěji BMW E46 v totálu, případně nějakej výplod VAG koncernu), kterej má pocit nesmrtelnýho pilotního boha. To se mi za čárou moc nestávalo.
Pravda, už tam tři roky skoro nejezdím.

14.04.2018, 15:34 |
jzxr Presne jak pises, v kazdym oboru jsou lidi schopni a mene schopni. Ze me treba nikdy nebude houslista no:) na silnicich je to to o jednom:PREDVIDAT. OK, vidim kozomrda v golfu, jsem ve strehu. Vidim 30 u skoly, jedu 50 ale predvidam a jsem ve strehu. Dovolil bych si takovej priklad: je 30 u skoly, jedu 50 a jsem ve strehu. Za mnou jede auto 30, predpisove, ridic pise SMS. Kdo je tu nebezpecnej?
O tomdle by se dalo polemizovat do nekonečna.
V zásadě by mělo platit jedno: chovám se tak, aby to nikdo neodsral. Není to nic příjenýho když z někoho teče krev všema možnejma otvorama (a ne zrovna původníma) nebo je rozmatlanej pod autem. A někdy chybí fakt málo mezi "dopadlo to s hnědým pruhem na trenkách" - "obžalovaný se odsuzuje k....".
A když už někde něco porušuju (byť sebevětší kokotinu), tak pak neplakat nad flastrem nebo papírama v čističce.
Po x týdench strávených v Rusku by vás tyhle kecy přešly na to šup... Libo pár zážitků z místní ruské prdele? Mohu něčím posloužit. Samo sebou že z míst, kam z vás 99% nikdy nevkročí.. A není to jen Moskva či Leningrad.
Kdo si dělá iluze o němcoj či nedej bože rakušanoj, je blb.
A propos, zatím jeden jedinej názor tu byl v pořádku a napsal ho All hned zkraje této nesmyslné debaty.Ty kecy vo tom, kdo je nebezpečnější, jestli ten, kdo píše ve 40 SMS nebo kdo letí městěm 80 jsou zcela mimo mísu... Zakázaný je oboje a oboje stejně nebezpečný. A kdo tohle nechce pochopit, tak za něj to právě řeší ten zákon, který podmínky jízdy nějak upravuje. A kod si myslí, že jedno z toho je lepší a druhé horší, tak to už zavání dost dalece anarchií = výkladem zákona po svém, co mi vyhovuje. Až ti někdo píšící SMS ve 30 sejme děcko, budeš ječet ÚPLNĚ stjeně, jako když to ho utře ten, co jel 80, o tom jsem si 120% jistej. Privet iz Rosíi.

14.04.2018, 18:08 |
jzxr Tak ted to zdeny rozlousk:) je to zakazany, amen. Nekdy si znamenej do sesitku kolik pravidel za mesic porusis, jakkoliv, kdykoliv a zjistis ze by jsme meli byt vsichni zavreny nebo minimalne v podmince. Vcetne tebe i me. Takhle je system nastavenej aby na vsechny 'neco bylo' i pres nulovou spoelcenskou nebezpecnost. mimo politiku, ouradu a policajtu, ty jsou svaty a nikdy ani blbe nezaparkovaly. Abych predesel spekulacim, muj bodovy stav 0.

15.04.2018, 10:31 |
AR HT: jo to mě taky sere a extra je to na 3 pruzích. Borec si da klídeček a prostředek, ja jsem v pravém a klidně je podjíždím, než abych kvůli kreténa dělal manévr přes dva pruhy.
AR: jj, já je vůbec neřeším na tříproudovce, najedu do pravého a jedu si svých 120, jen hlídám, aby tam z prostředního najednou nechtěli vjet, neb nebudu jak debil přejíždět z pravého přes prostřední do levého a pak zase zpět do pravého... D1 na Ostravu je částečně tříproudová a i tak, levý pruh nezná auta :-D Však nejvíce problémů na víceproudých silnicích je právě manévr přejezd z jednoho pruhu do druhého...
Jo a k tomu, ať se klidně jezdí neomezeně nebo 160... Jel jsem 130 v pravém pruhu, dojížděl jsem auta přede mnou jedoucí tak 110-120, kouknu do zpětného zrcátka a prázdno v levém pruhu, OK, mrknu před sebe, jestli mi tam třeba auto těsně přede mnou nechce vjet a předjet další auto před ním, dám blinkr, mrknu zpět do zrcátka a nic, začnu najíždět do levého pruhu a brzda, neb nějaký debil tam letěl tak 180 a v době, kdy jsem koukal do zrcátka tam nebyl... Jooo, bezpečné to ježdění ať si každý jezdí rychle, jak chce...

15.04.2018, 12:27 |
jzxr Uz tu nekdo vyse psal ze neomezena rychlost se nerovna jatka na silnicich, proc by taky melo ale vzdycky tu nekdo vytahne jako argument proti ze mu nekdy neco prolitlo kolem ve dvou kilech a ze se strasne lekl:) ja se taky leknu kdyz kolem me prolitne motorka, vazne. Taky me se.e kdyz dojedu v levym htp a protoze mam 3.0 tak me brzdi. Tak ho holt necham v klidu predjet a jedu si dal svych 160, porad nikde nevidim problem.
Neomezená rychlost = přírodní regulace kokotů.
Ti, kteří mají silný auto jedou většinou bezpečněji než idiot naloženej v ofci.
U většiny rozumných s normálním autem by to skončilo tak, že by došlo k zlegalizování jejich běžný cestovní rychlosti. U tej tupější části s pilotním průkazem místo řidičáků je to těžký odhadnout.
Nicméně pokud vezmu v potaz stav český dálnice, kupu sraček za volantem a sebevědomí tý kupy sraček, tak mi vyjde jednoduchej výsledek = těch 130 akorát.