Navštíveno 7589x

Poradí někdo jak ošetřit nový lak než ho zaserou vosy atd.
něco co funguje a hlavně se moc člověk nenadře, ať to jde rozumně rozetřít, ne jako Pikatec :-)
Napiš sorayovi, ten ti něco pošle na míru :)
Mě se třeba dobře roztírá Finish Kare -
[ Link ]
Taky doporučím Soraye. Cos vlastně koupil?
A co folie hned ze startu?
Foliaset by poradil..

23.08.2018, 19:34 |
Kamil Pokud se s tím nechceš moc dřít, tak umýt např. Dodo Juice Born to be Mild, zbavit asfaltu a poletavé rzi (např. Gyeon Q2M TAR + Gyeon Q2M Iron) a pak SONAX Xtreme BrilliantShine Detailer (není to ani tak detailer jako spíš syntetický vosk). Jednoduše se aplikuje a vydrží fakt dlouho.
Tak ono záleží, jestli to chceš teď ošetřit a mít klid nebo se budeš věnovat pravidelné údržbě a nevadí Ti s si s tím hrát celý den :-) A samozřejmě kolik jsi ochoten investovat. Podle toho se pak dá poradit přesněji
Ted to nechám trochu uzrát ale pak bych na to chtěl dát nějaký ochranný vosk třeba jaro/podzim, vím jak jsem měl u Myšáka na novém laku hlavně od včel a ptactva úplně vyžraný fleky a nešlo s tím už nic dělat, a to byla hnědá, teď mám stříbrno-šedou Business a tam bude vidět každý ho*no :-)
A nějaký ty šampony s voskem na běžné mytí třeba 1x měsíčně, má to význam ?
Já mám teda doma Pikatec, nevhodný dárek, ale jednak už je 2roky po "Spotřebujte do .." a jednak čtu, že to je celkem naprd, akorát se člověk nadře, možná špatný článek od konkurence, nedokážu posoudit :-)
Ted to nechám trochu uzrát ale pak bych na to chtěl dát nějaký ochranný vosk třeba jaro/podzim, vím jak jsem měl u Myšáka na novém laku hlavně od včel a ptactva úplně vyžraný fleky a nešlo s tím už nic dělat, a to byla hnědá, teď mám stříbrno-šedou Business a tam bude vidět každý ho*no :-)
A nějaký ty šampony s voskem na běžné mytí třeba 1x měsíčně, má to význam ?
Já mám teda doma Pikatec, nevhodný dárek, ale jednak už je 2roky po "Spotřebujte do .." a jednak čtu, že to je celkem naprd, akorát se člověk nadře, možná špatný článek od konkurence, nedokážu posoudit :-)

24.08.2018, 07:41 |
walish | Upraveno: 2018-08-24 07:41:46
Já dělám, jak ty říkáš, jaro/podzim tu poctivou očistu. Předmytí, odstranění železitých nečistot, clay, leštěnka, vosk... Vosk mám ten zmíněný výše a jsem max spokojen. Na běžné mytí používám Gyeon Bath+, který obsahuje křemík. V zimě na rychlé oživení ochrany WetCoat. Dělám všechno ručně, nemám stroje a pracuje se mi a tím dobře. A jinak nezapomeň na kvalitní houbu. Pokud ale chceš mít opravdu kvalitní výsledky, tak voda s jarem a staré trenky :-)
Soray mi aplikoval na auto Gyeon Moohs. Keramická ochrana. Auto si odmastil, odželezil, odasfaltil a na připravené aplikoval - to je to co by mě nebavilo a je to ta dřina. Na mě je pak sem tam to ošplouchnout občas použít sealant co trvá 10minut. Tím se údržba zkrátila na 20minut mytí se vším a žádná dřina a pořád to mělo krásně hluboký lesk. Uživatelsky si nemohu stěžovat. A ty mycí boxy co tu teď vyrostli to zkrátí ještě na polovinu potřebného času.
A bylo to taky v postatě od nového auta 2 roky po sobě a lak je pořád moc hezkej
Jak se na bile barve pozna hluboky lesk? :)
Že ju vydřeš na plech :-)
ale jo, poznáš, když je to auto čistý,vypadá to hezky
Walish: přesně tak - a po 10 letech lak jak lusk. Kupujte si pořádný auta, co něco o vydrží a ne ekologický sra*ky...
Zdeny a muzes nejaky poradny kus auta, co neco vydrzi, doporucit? Soucasnou produkci, prosim...ne RR z roku 1979.
Současná produkce? Takové auto dnes už neexistuje.