Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz na zesilovač tv signálu

o Navštíveno 7540x o
o 09.07.2019, 19:14 | ABERTO | Upraveno: 2019-07-09 21:16:40
Čaute přátelé,

nedokázal by mi někdo poradit jaký koupit zesilovač tv signálu, případně jestli to má vůbec cenu ?
Koupil jsem si dnes po asi deseti letech novou televizi a říkám si, jestli nemá co se kvality obrazu týče větší potenciál. Zdroj signálu je obecní kabelovka, takže taky žádný renomovaný provider, nicméně mi bylo řečeno, že by se kvalita obrazu dala právě nějakým zesilovačem zlepšit.

edit : prd se v tom vyznám, ale ještě tedy dotaz jestliže mám na hlavním kabelu rozbočovač na cca 4 televize, dát případně zesilovač před rozbočovač, nebo koupit zesilovač rovnou s rozbočovačem .. ?

Díky za postřehy, Peťan

o 09.07.2019, 20:02 | P.E.T.R | Upraveno: 2019-07-09 22:03:05
Kabelovku ladíš před digitál (DVB-T) nebo analog? Pokud digitálně, tak ti zesilovač určitě nepomůže k lepší kvalitě obrazu.
Pokud je ještě analogová, tak je možné, že tím zesilovačem pokryješ ztráty signálu a může se to zlepšit, ale nic zázračného nečekej ani tak.
V každém případě zesilovač musí být před rozbočením, hned za něj kvalitní napájecí zdroj a poté teprve rozbočit.
Také záleží, v jakém pásmu ta kabelovka vysílá, podle toho je třeba vybrat zesilovač, takže těžko radit na dálku.
o 09.07.2019, 20:42 | ABERTO
Kamaráde předpokládám, že ladím digitál, dokonce i nějaké T2 mi to tam píše, takže myslíš že zesilovačem nic v tomto případě nenaženu ? A nemůže kvalitu ovlivnit třeba ten obyčejný rozbočovač bez napájení ? Ptám je jak jitrnice, ale fakt jsem v tomto oboru zaspal ... díky
o 10.07.2019, 04:36 | P.E.T.R
U digitálního vysílání neovlivníš kvalitu obrazu, při špatném signálu se obraz rozsype na kostičky nebo napíše, že není signál, ale kvalita obrazu se nemění.
o 10.07.2019, 05:12 | ABERTO
Ok, chápu, nicméně zkus mi prosím ještě vysvětlit, proč jsou některé kanály ostré, a některé i když mají označení T2, tak jsou prostě jalové jak z analogu ...
o 10.07.2019, 05:45 | All
A není to čistě náhodou tak, že kabelovka je DVB-C?
U mně teda jo.
o 10.07.2019, 05:48 | Crimson | Upraveno: 2019-07-10 07:49:39
Protože nejsou HD - máš to napsané u loga, které jsou HD

já se taky vyvztekal teď na chalupě, nová matrace se zesikem, nový svody, rozbočovač, 2TV a furt se mi sypal obraz občas, tak jsem vyměnil zdroj, rozbočovač, koax a pořád špatný, až přišel soused televizák a povídá, že jak ty matrace převážejí, mají je o sebe opřené v těch igelitech a ony se o sebe třou, tak odcházejí ty zesiky v nich, tak jsem koupil novej zesik do ní a hle, obraz drží jak fík, klidně bych to mohl v Alze reklamovat, ale prdím na to, hlavně že už to maká ..
o 10.07.2019, 15:00 | P.E.T.R
ABERTO: Pokud je to nějaká místní kabelovka, tak klidně může mít program logo HD a kvůli kapacitě to může být osekaný, tohle je čistě na straně toho, co tu kabelovku provozuje, nijak to neovlivníš.

Crimson: Celkově kupovat anténu s vestavěným zesilovačem je blbost, těžko pak řešíš problémy, vždy vzít anténu bez zesilovače a zesilovač zvlášť někde na půdu, do technické místnosti a podobně.
o 10.07.2019, 19:43 | Crimson
P.e.t.r - jasný tak to mám doma na baráku, ale chalupa je Light verze :-)
o 11.07.2019, 20:28 | ABERTO
P.E.T.R. - díky za info, pravda, že za 37kč (skutečně platím kvartálně 111kč), z toho asi víc parády nedostanu :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3419 sekund.