Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Klima do panelakoveho bytu ?

o Navštíveno 6858x o
o 07.07.2009, 10:22 | Daryl (A)
Co by jste doporucili ? Mam Okna na vychod, takze po ranu hlasi venkovni teplomer 33 a samozrejme se to prenasi dovnitr.

Vim ze by asi byla idealni delena klima, ale to ted neni realne jak finacne, tak realizacne (instalacni firma mi to asi nenasadi do tydne).

Cili asi nejakou "mobilni" s chobotem. mela by byt ticha.

Nebo nekdo nejakou zkusenost/napad/radu ?

o 07.07.2009, 11:02 | Cenda
na mobilku se vyser. Proc to musi byt do tydne?
Normalni delenou klimu sezenes dneska za rozumny penize. Tezko radit kterou, kdyz nikdo o tve mistnosti nic nevi.
o 07.07.2009, 11:10 | Daryl (A)
2kk (4x5m a 3x5m).

Nerikam, ze musi do tydne, ale co jsem volal, tak jsou zabiti do konce srpna. To jaksi postrada smysl. Tyden az 14 dni je ideal. Resim to pac je mi horko ze ? Na zimu klimu nepotrebuju. A co je rozumny peniz ? Nemam 40kkc na dvoudilnou se dvema internima jednotkama.
o 07.07.2009, 11:10 | Šestikule
mobilní tichá určitě nebude, vlastní zkušenost
o 07.07.2009, 11:14 | Augi
Ja jsem loni porizoval LG do obyvaku (mam velky francouzsky okno - dobre to vypada, ale je to jak slenik...). Obyvak ma 60m3, ale ja pro sicher poridil delenou klimu, co umi 95m3 a je to znat. Staci zapnout na 15min na nejnizsi uroven "ofuku" a je tu prijemne a muzu otevrit dvere i do chodby i kuchyne a bez problemu utahne.
A ted to hlavni, cena. Vcetne 5 let zaruky a montaze firmou to vyslo na 32litriku.
o 07.07.2009, 11:20 | Daryl (A)
ted koukam na zbozi.cz a vyskakuji tam nejaky ETA za 10kkc ... ale hlucnost 40db je nejak moc ne ?
o 07.07.2009, 11:20 | Šestikule
při nejhorším se prodávají sety, kde si montáž můžeš provést sám, pomáhal jsem s tím kamarádovi, který taky nechtěl čekat na montážní firmu a šlo to hladce
o 07.07.2009, 11:21 | Daryl (A)
32 je rakyta ... to radeji nakoupim vetraky a budu na ne veset mokry rucniky :)
o 07.07.2009, 11:22 | Daryl (A)
sestikule: a vis co kupoval ? Nechci slapnout do lejna.
o 07.07.2009, 11:24 | Šestikule
mám v kanclu 3,5x3 m tuším tuhle mobilní ( [ Link ] ), kupoval jsem před lety v Baumaxu za nějaký směšný peníz a funguje dobře, jen ta hlučnost
o 07.07.2009, 11:29 | Šestikule
Daryl: zjistím, ale tuším že to byla Whirlpool, kupováno v Makru
o 07.07.2009, 11:31 | Daryl (A)
koukam, ze neni nutno kupovat cely sety, ale da se zvlast vnitrni jednotka a venkovni kisna.
o 07.07.2009, 11:32 | Šestikule
jo a konkrétně v Makru je od zítřka výprodej klimatizací, takže se tam zkus mrknout, viděl jsem na letáku 2 mobilní klimy za cca 6k celkem
o 07.07.2009, 11:33 | TomasW
zkus mrknout na DeLonghi PAC C110... máme ji teď na prodejně a co jsem zkoušel tak je fajn... ani ta hlučnost není tak hrozná... přemýšlím, že si ji vezmu taky, protože mám stejný problém jako ty :-)
o 07.07.2009, 11:50 | Pekis
Taky teď řeším nějakou eventuelní klimu...jak je to se spotřebou el.?
Anebo co tak rovnou tepelné čerpadlo? V zimě topí, s létě chladí. Není to ideálnější kombinace? A opět, jak je na tom se spotřebou?
Teď sem doplácel na elektrice (mám doma komplet vše na el.) 7k. Nechtěl bych se dostat do nějakých vysokých částek. Doma mám topení přímotopy, což taky asi není ideálka vzheldem k ceně el.
o 07.07.2009, 11:53 | Smrada (M)
Pokud by bylo mozne, hodne pomuzou predokeni rolety.

Jinak mobilka nikdy nehlucna nebude. Ono je slyset i dvojdilna, spat se u toho rozhodne neda
o 07.07.2009, 11:56 | tappaja
[ Link ]

Vydrz, nema to cenu kupovat, a kdyz uz, kup neco mobilniho, u sklare nechas udelat dve skla s dirou a vyvedes chobot ven (pokud nemas plastovy okna). Na hluk si zvyknes a stejne to budes v noci stahovat, protoze ti bude zima.
o 07.07.2009, 12:13 | Daryl (A)
tapp: :) LOL .. mno ... ale hned v dalsi vete pise, ze od pondelka se zacne zase oteplovat :)

Jak to tak prochazim, tak asi se priklanim k dvoudilne s tim, ze vnitrni dam do vobejvaku. Kdyz to vidim,z ety nejlevnejsi jsou od 7000, tak asi nema smysl resit mobilni.
o 07.07.2009, 12:25 | Pekys
na mobilní bych se vybodnul. Za A hnusně vypadá, za druhý z toho vede ten hroznej chobot, a nemá to takovou účinnost a je to hlučný. Dvoudílná je sice složitější na instalaci (proti mobilní), ale jinak mnohem lepší řešení.

Koukej hlavně, aby ta dvoudílná byla už naplněná.
o 07.07.2009, 12:27 | Pekys
Jinak větrák u stropu mám v ložnici a taky dost pomůže. Hlavně na noc je to dobrý. Není vedro a větrák neslyšíš.

Skorotchýně má všechny pokoje v paneláku na východ a je to tam utrpení. Dával jsem jí tam větráky do dvou pokojů a je docela spokojená.
o 07.07.2009, 12:31 | xenonman
mam v panelaku pevnou velkou profi klimu a spokojenost, dokazu za super penize vc montaze, soucasti je DO dokaze to hrat, chladit a vse bezne cena je treba i 50tis znacky jako toshiba atd vc montaze dokazu od 10 do 15tis...a hlavne vc zaruky

o 07.07.2009, 14:06 | Pekis
xenon: a jak je to s odběrem? to co píšeš vypadá solidně, ale rozhodně bych domů nechtěl malou elektrárnu...
o 07.07.2009, 14:10 | xenonman
zalezi dle typu a modelu, potom take kolik ma chladit metru,kolik mistnosti, tech moznosti je spoustu, hlavne si cena nema konkurenci...

ja mam treba jednotku venku, na zdi pripevnenou, potom fukar je ve vnitr nahore se smereme proudeni vzduchu tzn lze nasmerovat krasne na 2 mistrnosti...

neni problém mi zavolat, říct požadakvy a je udělám přesnou kalkulaci s terminem montáže :-)
o 07.07.2009, 15:35 | Smrada (M)
Kamile sice je hezka cena za nejakou klimu 5 tisic, ale taky se podivej, kolik zere
o 07.07.2009, 17:23 | tappaja
Co klima, ale kolik zere Kamil!
o 07.07.2009, 17:36 | Cenda
Daryle, kdyz uz, tak si nejdriv spocitej, jakou budes potrebovat. Jen objem mistnosti je na nic. Poslu ti do mailu excelovskej soubor.
o 07.07.2009, 20:22 | Knightey-
Mno ted jsem teda na ty klimozky koukal v OBI.
Mobilni meli asi 5ks a ruzne ceny od tech 6ti tis vys, s tim ze muzes uplatnit az 15% slevu, akce plati jeste do zitrka.
Ale meli tam jeste i tu delenou. Cena 6000 a jeste tam byla i druha cena neco kolem 80000 tusim. Jestli za kazdej dil zvlast? Nevim.
Co jsem koukal na spotrebu tak cca 2200W klimuje a 2700W kdyz s tim clovek topi s tou delenou.
Jinak pospes, tech 15% sleva je prejenom znas uz na 6ti tisicich :)
o 07.12.2017, 19:54 | HIGHTOWER | Upraveno: 2017-12-07 19:55:30
Trocha obnova tématu, jakou značku, výrobce, dělenou klimu nástěnnou (vnitřní + venkovní jednotka, venkovní jednotku nějakou co tižší)? Samsung, LG?

Uvažoval jsem buď přímo s wi-fi ovládáním a nebo případně mohu připojit na systém, co budu mít, kterým se to také dá ovládat pomocí wi-fi.

např. [ Link ]

Něco do 25.000,- Kč za samotnou klimu.

Výkon si nějak dopočítám, mám to na nějakých cca 40 m2, resp. 105 m3. Jen doplním, okna mám jen na východ, takže není třeba mega výkon, a hlavně, aby to umělo dobře filtrovat vzduch na vstupu, hlavně od smradu cigaret...

Zkušenosti?

Díky

foto k příspěvku  od HIGHTOWER

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4611 sekund.