Navštíveno 3219x

tatínkové a prodejci poraďte jak a podle čeho vybrat dětskou autosedačku?
za měsíc a kousek mě čeká nákup 2ks dětských autosedaček a nevím podle čeho vybrat. Někde radí velikosti 8-18kg a pak od 18-36kg, někde rovnou 8-36kg.
Cenový rozdíl v sedačkách je taky veliký a rovnu napíšu, že 6tis /ks dávat nechci a spíš mi to připadá že se platí jen značka. Cenovku si představujeme tak +- autobus 3000,-/ks.
Recaro, Seabelt prý nic moc, že se tu spíš víc hledí na značku než na bezpečnost. Chicco je všeobecně známé jako "bláto" z itálie. Ale tohle ovšem to můžou být kecy typu "jedna paní povídala". Rád bych věděl, kdo jste s čím byly nebo jste spokojený.
Díky
kiddy infinity pro - spokojenost je snad videt z fotky... :)

Pro jak velký děti to chceš kupovat?
tak za ten měsíc a něco bude klukům skoro 10měsíců a těch 9kg budou mít určitě ..
Určitě kup sedačku 9-18kg. Zkušenost mám s touto
[ Link ] Nová kolem 3500Kč, jetá 1500Kč
no jetý se nebráním, ale vzhledem k tomu, že špunti tomu dávaj dost zabrat a né každý se k tomu chová "slušně" tak dám přednost funglovce ...
co je systém "isofix"?
ISOFIX je snaha výrobců automobilů o vytvoření jednotného optimálního standardu pro upevnění dětských autosedaček. Dětské autosedačky ISOFIX jsou vybaveny jednoduchým a přitom vysoce bezpečným upevňovacím zařízením. Lze je použít ve všech vozidlech, která jsou již z výroby vybavena odpovídajícími normovanými úchyty. Příprava pro dětskou autosedačku se skládá ze dvou držáků, které jsou pevně spojeny s karoserií. Dětské autosedačky vhodné pro upevnění systémem ISOFIX se pevně ukotví pomocí dvou zásuvných ramen.
Montáž dětských autosedaček ISOFIX je jednoduchá a díky stabilnímu upevnění na karoserii poskytují nejvyšší míru bezpečnosti nejmenším a nejmladším cestujícím.
projeď tento web, kde jsou veškeré odkazy na testy apod.
[ Link ] dále si projeď toto forum:
[ Link ] Steeve z tohoto fora, je prodejce z prvního linku.
jinak já jsem zrovna do dneška vozil Nikolu v Roemer Duo /Isofix/ a max spokojenost. Ve čtvrtek jsem objednával novou /18-36kg/ a vybral jsem opět Roemer a to model Kid
Pokud budes sedacky z auta casto vyndavat, tak jednoznacne Isofix, protoze vyndani nebo nandani je otazka jen dvou cvaknuti. Pokud je budes mit natrvalo a vyndavat jen velmi malo, pak klidne i bez. My jsme kupovali Rommer 15 - 36. V podstate nejlepsi jsou Rommer nebo Maxi-Cosi.
Jak se davali odkazy jedine maxi cosi. Nejlepsi dneska je z tyhle znacky TOBY, ale je to i o penezich.
My mame uz 3 roky Priory SP (bocni ochrana) a v ty dobe byla nejlepe hodnocena Priory XP tusim.
Jeste odbra zancka je pry Romer, ale tu ja osobne nemam.
Takze za me tahle zancka.
Recara sú náhodou hodnotené ako jedny z naj :o)
[ Link ]
Petura:
samozřejmě, pokud máš v autě isofix, tak běž do sedaček s isofixem...
tak já to vytáhnu zde:
testy 2003-2006
[ Link ] testy 2007-2008
[ Link ] testy 2009
[ Link ] vysvětlivky sloupců:
bezpečnost-obsluha-komfort-údržba doporučení
máme 2x Maxi-Cosi typ Tobi 9-18kg (
[ Link ] ) a absolutní spokojenost, malá má 3 roky, malej rok a půl, oběma sedí sedačka super, je polohovatelná, takže když v tom mladej usne, dá se to jakoby zhoupnout do lehu. Oba v nich jezdí od cca 11 měsíců.
Jediná nevýhoda co jsme objevili jakmile si tchán koupil Focuse a občas si jednu sedačku půjčuje. Zadními dveřmi projde sedačka tak tak, hlavně však má Focus krátký zadní bezpečnostní pás, takže se to na opěradle sedačky dá uchytit jen v jednom místě. Takže doporučuju každopádně nejspíš jakoukoliv sedačku vyzkoušet přímo v konkrétním autě.
jo jinak ty Recara byly zrovna nedávno vyhodnoceny jako rizikové při přímých nárazových zkouškách
tak R. Megane kombi rv. 01 isofix nemá stejně jako Civic 5.gen., takže můžu koukat po sedačkách bez isofixu
no ty maxicosi vypadjí dobře a s cenou bych se taky vešel ...

15.11.2009, 20:23 |
muSlim | Upraveno: 2009-11-15 20:24:49
2 Šestikule:
[ Link ] Sondoval som to dávnejšie, tak sa mi vidí, ale neboli zlé vôbec :o)))

15.11.2009, 22:27 |
Pekys Přidám se k ostatním. Sami máme Maxi-Cosi PrioriXP a super. Lepší model je Toby, a jako top značka bych řekl Romer, jak už psal Pepino_H. S tou taky chybu neuděláš.

16.11.2009, 07:54 |
hanzz Moje zkušenosti. Rozhodně bych šel postupnou cestou vajíčko -> sedačka 9-18kg -> sedačka 15-36kg.
Co se týká značky, tak bych si asi nikdy nekoupil nic jinýho, jak Maxi-Cosi nebo Römer. V první řadě je samozřejmě bezpečnost, ale je potřeba taky brát v úvahu výdrž a odolnost materiálů, jednoduchost a jednoznačnost(!) manipulace a snadnost údržby. A tyhle značky to mají asi nejlíp zvládlý.
Máme teď Maxi-Cosi Tobi a kdybych měl kupovat sedačku znova, tak jdu znova do ní. Sice stojí cca 6t, ale za bezpečnost dětí šetřit nehodlám. I když chápu, že máte dvojčata :)
Ja sem pred mesicem kupoval 9-18kg Jane EXO. Cena je trochy vyssi, ale co bych neudelal pro bezpeci ditete.
[ Link ]

28.04.2015, 19:25 |
LubosHa | Upraveno: 2015-04-28 19:25:58
My jsme teď pořídili tuto
[ Link ] - :))
2Karel_357:...a to je dobře nebo špatně, že se to dítě zabije (v lepším případě zmrzačí) o sedadlo před ním?

28.04.2015, 20:51 |
nome No po 6 letech ty rady urcite oceni, az bude kupovat sedacku vnoucatum :)

28.04.2015, 21:02 |
AR tak ono to není snad první kostlivec co tady lubosha vytáhl ;)