Navštíveno 6844x

27.12.2009, 16:39 |
hawai od příštího roku chci skončit u č.spoř. a rád bych šel k mBank, slyšel jsem iuž dost lidí a všichni si jí chválej. líbí se mi i že to je vesměs úplně celý bez poplatků. ale přeci jen se ještě zeptám, opravdu je to !celé úplně! bez poplatků? já jen jestli tam nejsou třeba nějaké skryté poplatky které se ukážou třeba až za rok nebo tak (takhle jsem se už jednou napálil u CitiBank) nechce se mi pořád nějak věřit, že by někdo dělal něco úplně zadarmo, na něčem přece vydělávat musej....
nemusej, protože jsou internetová banka, maj minimum zaměstnanců, žádný bankomaty atd. já jsem u nich téměř rok a fakt jsem zatím neplatil nic, ani u eMaxu, ani eMax plus. jediný co jsem si ted všim, že zas o něco snížili úroky u eMax plus, aktuálně 2.1%
ano absolutně bez poplatku :-)
jsem u nich pres rok,mam klasicky ucet sporici ucet chodi mi tam vyplata. a skutecne zadny skryty poplatky :) doporucuju

27.12.2009, 16:50 |
hawai tak fajn, v lednu rušim účet u č.s. a jdu sem k nim...ještě mi jen poraďte, co je to ten eMax a eMax plus? a je taky u mbank ta akce, že po předložení isic karty dostanu jednou ročně 200kč? u č.s. jsem to tak měl
doporučuji ti si už klidně dneska založit účet, je to taky zadarmo, chvilku to trvá, než ti pošlou smlouvy a dokumentaci k přihlášení, tak klidně ať už máš u mBanky účet a pak zrušit u ČS

27.12.2009, 16:56 |
hawai jo už to mam, to je nějaký spořící konto. a jaké teda používáte av čem se to přesně liší? tady koukám že eMax je s úrokem 1,3 a to plus 2,1. tak to si asi udělám to plus. nebo jaký používáte vy a v čem je co lepší?

27.12.2009, 16:58 |
hawai HIGHTOWER: ok, ještě si to pořádně všechno pročtu a promyslim jestli i to spořící konto a jaký kdyžtak a rovnou si to založim. to máš pravdu
:)) dvě stovky ti za ISIC nedaji :) ale věř tomu že u čs sis je několikanásobně zaplatil sám :-D
klasika mKonto + eMax + eMax Plus. mKonto je pro běžný používání, eMax je spořící s tím, že z něj můžeš kolikrát chceš peníze přesunout na jiný účet, u eMax Plus je hlavně spořící (myšleno jako termínovaný účet), ale 1 měs. z něj taky můžeš přesunout peníze bezplatně, 2 přesun v měsíci je už zpoplatněn...
3x měsičně výběr z jakéhokoli bankomatu v ČR zdarma, převody mezi účty mBanky jsou ihned, co mám zkušenosti tak do 16 hod. dne jsou druhý den na účtě jiné banky... No prostě si to pročti, je to srozumitelně napsané ty ceníky a poplatky, ne jako u ČS, kdy tomu sami zaměstnanci nerozumí...
Příchozí, odchozí platby z a do jakékoli banky zdarma, výpisy elektronické, takže taky zadarmo, no prostě založ a mě. ušetříš oproti ČS min. 250,- Kč
u eMax i eMax plus máš všechny příchozí platby přes internet zdarma.Rozdíl je v tom,že u eMax máš stejně tak zdarma i všechny odchozí platby přes internet,kdežto u eMax plus máš zdarma jen jednu odchozí platbu měsícně přes internet,každá další je za 150,-.
jo a účet si kdykoli můžeš udělat další nový, takže v klidu založ teď třeba jen mKonto a je to, další kdykoli si doděláš.... Hlavně počítej, že než to zřídí, než ti přijdou dokumenty kurýrem apod. trvá třeba měsíc....

27.12.2009, 17:06 |
hawai | Upraveno: 2009-12-27 17:09:04
no tak to nevadí, v lednu si je ještě nechám dát od č.s. a pak to rovnou zrušim :-) a poradí mi ještě někdo výhody a nevýhody eMax a eMax+ ?
EDIT: dik, byly jste rychlejší než jsem to napsal. :-) takže asi když si založim mKonto + eMax + eMaxplus tak tim nic nezkazim, že jo?
viz. výše na co jsou účty a eMax úrok 1.3%, eMax Plus úrok 2.1%

27.12.2009, 17:15 |
hawai tak jsem se do toho pustil. má cenu si dělat kartu i k eMax která stojí kilo ročně když už budu mít kartu k mkontu? asi moc ne když si můžu kdykoliv přeposlat peníze z eMax na mKonto.....
jj, nemá to cenu, a kdykoli si jí můžeš dodělat :-)

27.12.2009, 21:38 |
Rudi jestli máš ISIC, čili asi student, tak si můžeš založit studentskej účet aj u ČSOB a tam platíš jenom za výběr/vložení na pobočce a jednou za 1/2 nebo 1/4 roku za papírovej výpis, nic víc. Výběry, přeposílání peněz máš všechno gratis.
Já mám u mBank účet asi rok, a jediný poplatek co jsem u nich za tu dobu platil bylo 25,- za změnu pinu, tudíž absolutní spokojenost.
Ja si u MBank zridil ucet u jejich "stanku" v nakupnim centru. Za hodinu jsem to mel aktivni a karta byla doma tusim za tyden postou.
jediná "nevýhoda", kterou vidim je to jejich internetový rozhraní. to je oproti raifce bídný

29.12.2009, 11:27 |
Simmy Rudi: tak to máš podle mě špatně nastavné, mě na studentské konto nechodí žádné papírové výpisy, takže neplatím nic :)
Konkrétně vložení peněz na pobočce stojí 9,- :) já jsem taky max spokojený
Hmmmmm, nová mBank, tak to jsem zvědav, zda to tak hezky bude fungovat a hlavně rychle... Trochu to pobralo nějaké funkce od AirBank, určitě i jiných bank, ale snad to nebude tak divoké "prostředí" jako u AirBank ;-)
[ Link ]
no, tedy, povím vám, že třeba tohle bude super věc, FB moc věřit nebudu, ale telefonu ano, i když ověření, že tu SMS a odkaz použije ten správný dotyčný :-)
[ Link ]
mě to neoslovuje a rozhodně nebudu propojovat bankovnictví s xichknížkou.. tohle je pro mě už nad hranici tolerance systému
však já taky ne, ale nechápu, že lidi vidí jen FB, přitom to jde poslat i na mobil ;-) Ale holt, FB doba...

18.02.2014, 18:53 |
hawai Tak co řikáte na nový IB? Rád bych tu rozpoutal diskuzi komu co vyhovuje a nevyhovuje.
Za mě osobně z jednoduchýho a přehlednýho bankovnictví udělali strašnou opičárnu. zkoumal jsem to jen chviličku a hned první věc co mi strašně vadí, že než můžu odeslat platbu, tak musím vyplnit jméno příjemce. Většinu plateb co posílám, tak nevím, nebo mě ani nezajímá jméno komu to posílám. stačí mi jen č.účtu, V.S., částka, max. zpráva pro příjemce a tím to končí. Proto mi krok se zadáváním jména přijde napsto k ničemu a jen otravující.
Co se týče přehlednosti, tak na první pohled mi to přijde chaotický, nepřehledný. Ale asi je to o tom si na to zvyknout a osahat.
Já teda osobně jsem z novýho IB zklamanej a nevidím na tom nic pozitivního :-(
Já mám zatim pořád stejné IB, naštěstí žádná změna, ale je mi jasné, že mi to nemine. Snad to nebude nějaká tragédie, protože stávající mi naprosto vyhovuje.
Jedu nové a za mě paráda, není to už jen obyč bankovní blabla, ale už ke správě financí, přehledu, netřeba si to řešit v Excelu apod. Strávil jsem tam asi 2 hodiny hned po prvním přihlášení, vše si ponastavil, vyzkoušel a jsem nadšený. Snad i AirBank udělá taky něco takového.
Líbí se mi hlavně automatika přiřazování pohybu financí na účtě, vyhledávání, kalendář s přehledem plateb, kontakty, rozpočty, prostě za mě a pro mě SUPER!

20.11.2014, 16:19 |
Sau Oživím toto téma v naději že tu je někdo s účtem u mBank, potřeboval bych aby mi někdo poslal 5 haléřů :) Jako fakt, beze srandy, chybí mně 5 haléřů a celkem bych jich potřeboval :)

20.11.2014, 17:40 |
Sau Máš mail, dík! :)
:-D co to zase je :-D
Jinak ČS se jich už vážně bojí :-)
[ Link ]

21.11.2014, 22:25 |
hawai Hightower: tohle bych řekl je reakce na AirBank :-)
Jinak by mě taky zajímalo co vede někoho k tomu tady žádat o poslání 0,05 kč :-D
Sau: nic ve zlym, jen by mě to vážně zajímalo :-)

22.11.2014, 10:24 |
Sau hawai: To je jednoduché - přeposílal sem si na mBank peníze ke splacení kreditky a přehlédl sem sa o těch 5 haléřů, které mně tak k její splacení chyběly :)
rychlý dotaz:
jde vám web, mobilní aplikace? Od 01:00 do 08:30 dělali údržbu a asi jim nějak nevyšla a nebo si blbě přesunuli čas, neb mi nejde vůbec nic :-(
už jsem mrknul na FB a tam info žádné, ale lidi taky píší, že jim to nejde, to se jim to zase povedlo...

29.03.2015, 11:53 |
ps To mi hlava fakt nebere. Nás zdrbe klient, že mu nejede webovka posr*nych 15minut a MBANK není schopná to dát pořádně do kupy ještě ve 12:00.
Mazec jen co je pravda
no, nejede ani SK, ani PL :-( To se mi moc nelíbí...
Teď jsem to zkoušel a jde jak web, tak mobilní aplikace.
jj, už to taky naběhlo, to jde, 10 hodin po termínu...