Navštíveno 2996x

Je tu někdo, kdo dělá do akcií, či komodit? Už delší dobu uvažuji, že to zkusím a investuji nějaké peníze do takového obchodu.. Rád bych o tom pokecal s někým zkušeným..

20.06.2010, 13:13 |
JP Nejde ani tak o investování peněz, jako spíš času... HROMADY času. Nebojim se říct, že je to minimálně zezačátku "fulltime job". Jestli si nejseš jistej tim, že se tomu chceš dlouhodobě věnovat, ale chceš jenom "zkusit investovat nějaké peníze", tak to asi nebude úplně ono, resp. se v nejlepším případě budeš dlouhodobě plácat někde u nuly. Jestli se do toho chceš fakt pustit a jde ti o technickou analýzu, tak je podle mě nejlepší držet se naprosto základních patternů typu double top/bottom, maximálně přihlídnout ke klouzavýmu průměru a netahat do toho nic složitějšího. Když vidim některý lidi co se snažej řešit ztrátovej systém tim, že do toho nějakym způsobem přibastlej další dva indikátory, je mi do breku. Víc k tomu asi nemam co říct:)

20.06.2010, 13:17 |
Chris jedine forex a trochu komodity
tak ako pisal JP najprv zrusis par uctov teda zaplatis skolne az vydrzis a budes sa stavat k tomu zodpovedne tak zacnes aj zarabat...
len milionar zo dna na den nebudes :)
jasné, chci se tomu věnovat dlouhodobě.. je mi jasné, že na začátek v tom utopím peníze, než získám nějaké zkušenosti a tak.. chci si založit účet u brokerjet.. nebo znáte něco lepšího?

20.06.2010, 13:55 |
JP Já mam účet už roky u MF Global, dřív M-Financial. Ale dneska už záleží především na poplatcích, ne na tom jak rychle doběhne floor broker na parket jako když jsem začínal(neni to tak dlouho):D
JP: co používáš? MTrade CFD? Mě zaujal ten Strategy Runner.. Neměl bys někdy čas pokecat třeba na ICQ?

20.06.2010, 16:35 |
Chris jo zalezi hlavne v akom casovom useku a ake TF chces obchodovat, ci intradenne, swindovo alebo pozicne... a podla toho aj strategiu a moneymanagment...
strategy runner vyzera slubne..
Já bych se chtěl věnovat intradennímu obchodování. Nejlépe odpoledne, když příjdu z práce..

21.06.2010, 10:33 |
art trochu intimní dotaz, ale kolik vám to vynáší? Respektive, aby jste na sebe nevyzrazovali že jste milionáři, tak mi úplně stačí procentuélní průměr, třeba za rok?

23.06.2010, 15:53 |
Conan art: cca 20% ročně, ale já tomu moc času nevěnuju.

24.06.2010, 15:18 |
Chris u intradenneho fulltime tradera neni zriedkostou od 10% mesacne...
vytahuju toto starší téma - zeptám se, je tady někdo kdo je normálně zaměstnán (daně mu dělají v práci) a k tomu obchoduje třeba na forexu, popř.akcie, dividendy, komodity. Jak je to se zdaněním zisku z těchto aktivit? co jsem četl, tak je to 15% - ale to už si daně musím udělat sám že? A jak je to s nějakým doložením pro FU toho zisku - to stačí výpis z účtu?
Třeba na forexu jsou peníze na obchodním účtu v dolarech a ty jsou brané po tu dobu co tam jsou jako investice a daní se jen to, co si případně jako zisk pošleš na svůj běžný účet??? díky