Navštíveno 8947x

zdravím kluci, mám takový problém a chtěl bych se zeptat jestli měl někdo ten samý...
o co mi jde:
tady můj příběh:
23. června jsem nastoupil do NsP Česká Lípa, týkalo se to operace vnitřního menisku...
za hodinu jsem byl odoperován, pooperační bolesti když přestala působit narkoza ukrutný... ale nechtěl jsem injekci proti bolesti, asi za 4 hodiny se to ustálilo a bylo to OK...
pan doktor mi řekl že se to povedlo, a když to bude dobře odvádět(měl jsem v koleni dren) tak jdu v pátek domů, den po oeraci..
mno problém byl ten že se mi začala srážet krev, takže místo pátku jsem šel domů v neděli. nic skoro neodvádělo takže asi bylo všechn OK...
v pondělí odpoledne mi to začalo perfektně otýkat, až jsem nemohl chodit, bolesti ukrutný, vydržel jsem s tím do středy na kontrolu na tahání stehů...
stehy byly ok a dělali mi i punkci(to je kurva bolest, nepřeji nikomu) ale šlo to a bylo to OK..
cítil jsem hned úlevu a téměř bez bolesti..
jenže než jsem se vzpamatoval tak ten den po punkcích jsem měl koleno jak fotbalový míč, opět bolesti, šel sem opět na punkce, dostal jsem 3x injekci o normálním průměru, ale nechtělo to vůbec odtékat, tak vzali delší a větší průměr a znovu bez výsledku, krev byla tak sražená, že jsem ihned 1.7. odpoledne nastoupil na sál a za pomocí kompletní narkozy jsem podstoupil opětovnému otevření kolena a byla punkce provedena jinak než injekcí...
doktor mi řekl že den po tomto zákroku jdu domů, takže v pátek, mno a dostavil jsem se domů až v úterý na svátek:-(
včera celkem ok ALE DNESKA SE MI ZAČÍNÁ KOLENO OPĚT PLNIT A BOJÍM SE ŽE ZASE PŮJDU NA PUNKCE, vím že to zase nepůjde takže zase strávím týden v hospitalizaci a sestry ze mě už budou mít fakt prdel..
o co mi jde, chtěl jsem se zeptat jestli je to prostě normální a nějaké triky proti tomu aby to přestalo otýkat, jak se to plní tak je to bolestivé...
jen dodám o menisku už ani nevím, to se jim určitě povedlo to mě nebolí...
jestli mám chladit, ohřívat, nějaké léky apod..
jediné co beru tak je proti srážlivosti krve, nic více..
jestli mám mít koleno obvázané a stáhlé a nebo jestli povolené a nechat dýchat...
doktor říká něco jiného, v odborných internetových diskuzích se říká taky něco jiného..
už nevím ale nechci podstupovat opět strávení týdnu v nemocnici a opakovanou bolest..
jen zajímavost..: za tu dobu co jsem byl na pobytu v nemocnici jsem dostal celkem 18 vpichů jehlou apod.. :-D
mám zkusit s tím zajet do nemocnice v Liberci? nebo ještě vydržet?
Nemám teda osobní zkušenost, ale bratr teď prožívá cca. to samé co ty :-) i s těma punkcema a následným otevřením kolene... takže napíšu jen co dělá on. Baští prášky, koleno pořád v bandáži, nohu pokud možno nahoru a pokud ti koleno natéká a cítíš jakoby trnutí tak na nic nečekej a jeď k doktorovi!
jj asi mi nic jiného nezbývá... takže tam asi zítra zajedu... :-(

08.07.2010, 17:53 |
deda s meniskusem nemám zkušenost žádnou,zato se špitálem v Č.L. takovou,že bych si tam nenechal už vyndat ani třísku !!!!!!

08.07.2010, 20:46 |
ddawe | Upraveno: 2010-07-08 20:53:28
mam obe kolena po meniskám a sem tam nakej ten vaz, a tohle sem nezazil.
Punkce je bezbolestna super uleva když mas koleno jak balon.
Každopadne ibalginy a ledovat koleno, pořád, čím vic budeš chodit, tím vic to bude otykat a dyl se hojit. Tělo bere uzdraveni vazu a menisku jako "infekci" takže zabiraji antibiotyka. masti pomahaji, na regeraci i třeba vypažení vypotku. Heparoid neni špatnej.
[ Link ]
tak to já se pro ten heparoid zítra stavím v lékárně a zkusím to, ted jsem zjistil když si lehnu a třeba půl hodiny s tou noho cvičím tak je mi pak úplně perfektně, jako že necítím žádnou bolest apod...
to deda:
jsem právě přemýšlel že už asi bych to zkusil zajet do LBC, ale známej mi řekl že mě taky v LBC nemusí vzít když mi to dojebali v lípě..
co se týče operace menisku tak jako to je zase super, to se jich v lípě můžu zastat, protože už po tejdnu jsem necítíl žádné píchání apod, ted mě jen bolí to jak ten otok tlačí spíše na čéšku a nad kolenem...
mno uvidím ráno, pokud se mi to zvětší tak zajedu na ty punkce, pokud to zůstane koupím mast a třeba přes víkend budu aktivně mazat, je fakt že už se to zastavilo a neotýká to..
když to mám teda mazat mám to mít namazané pod stahovákem nebo to nechat odkryté a až se to vstřeba obvázat?
díky kluci za každou radu, už potřebuji do práce a doma mě to nebaví :-D

08.07.2010, 22:41 |
ddawe v noci určitě ortezu aby sis stim necukal, jde jen o fixaci při pohybu. kup ty chladici gely v pytlíku - nebo dobře poslouži třeba zmrzlej hrášek z obchodu :) namraž si je, namaž nohu heparoidem a chlaď.
rok jsem marodil s kolenem, byl třikrát na artroskopii a fakt souhlasím, že když probíhá punkce a ta jehla Vám jezdí v koleně - není to nic příjemného... Měl jsem zlomenou češku a utržených pár vazů :-)
Když se něco v těle hojí - potřebuje to pro regeneraci teplo, ovšem na otok je dobrý chlad. Takže doporučuji nohu dát výše nebo alespon do roviny - ledovat párkrát za den a jinak zabalit třeba do ručníku. Vstřebat se toho dokáže hrozně moc.
Ale co pomůže nejlépe je proces v hlavě - prostě mysli na to, že běháš a koleno máš zdravé - to ta imunita dokáže věci - to myslím vážně. Vše je v hlavě - placebo efekt funguje u všech, stejně jako podpora hojení a procesů v životě.
Tátovi dělali koleno asi před 10 lety v praze pomocí laparoskopie, ještě ten den sem ho vezl domu, 24 hodin bolestí sr*l magi v kostkách, pak to polevilo a za 3/4 roku moh i lyžovat....
to martin924: prosím tě zeptej se otce jak dlouho mu trvalo než si třeba na to koleno klekl? Nebo za jak dlouho ho ohnul třeba do pravého úhlu?
mě přijde jak kdyby se mi to zastavilo a nešlo to více ohnout, sotva sedím na židli, mám takové ještě natažené..
díky
ja mam obe kolena po operaci (jedno fotbal druhy hokej...jedno bursa jak se rika po doktorsku a druhy pretrzenej krizovej vaz takze plastika vazu)prvni operace v poho,koleno po operaci nejakou dobu otykalo tak jak to popisujes ty a i kdyz jsem tomu neveril a trpel tak jako ty tak ty punkce mi opravdu za nejakou dobu pomohly...i znamej doktorskej mi rekl ze to trva nez se to koleno zahoji zevnitr...(na punkce jsem chodil dvakrat do tydne pravidelne asi 6 nebo 7 tydnu a pokazdy toho vytahly dost)boli te to proto ze ta sracka co se ti tam srazi ti brani v hybnosti,proto se ti po punkci ulevi...druha moje operace mela byt meniskus,pak zas vaz a pak zas meniskus a nakonec teda oboji a dopadl oto tak ze den pred operaci mi rekli ze to otevrou a uvidi...po operaci bolesti ja ku*va!dobry tri dny jsem nohu necitil a zjednodusene receno tu operaci albanec zasranej zpackal dle me teda...ani rehabky apodobne nepomohly...kdyz jedu dyl autem tak kulham,kdyz si jdu treba dat nohec tak kulham...proste koleno v pici a ted se mi navic jeste asi urval i onen zminovanej meniskus takze jen cekam co bude... :-/ i doktori maji svoje dny...
mno jak jsem psal výše tak o menisku můžu říct že ani o něm nevím, nepíchá, nebolí mě nic, jen se mi to prostě plní, ale už se to zastavilo, neplní se mi to, na doporučení 3x denně mažu tím heparoidem, chladím a zastavilo se mi to, když s tím pohybuji(cvičím) tak bez problémů s tím vylezu schody ale jen nahoru, dolů ani za boha...
ve středu jedu na kontrolu, vytáhnou mi poslední steh, a přijde i na punkci, tak uvidím, z punkce nemám strach jako takovej ale jen se bojím toho že to zase nepůjde, že to bude hustý a že to tou jehlou ani neproleze, jako předtím.. jinak ta punkce se dá v pohodě vydržet...
no meniskus je udajne jeden z nejjednodusich zakroku co se kolene tyka...hele jak poznals ze mas menisk v pi**? Me v tom koleni pri kazdym ohnuti nohy neco preskakuje a celkem dost to boli...treba v praci kdyz lezu na zebrik tak lezu jak lemra...kdyz lezim v posteli a ohnu to tak to zaboli taky fest...ja to teda tipuju na menisk pac to trva uz tyden a zadny zlepseni...
Unihero: trvalo mu cca týden než dal koleno do pravýho úhlu, ale prý taky byl asi 2x na vytahování sra**k z kolene..
to gervis:
nevím teda kolik ti je, mě je 22 let a co tak slyším tak meniskus je celkem běžná věc...
jednoduše ti to popíšu jak jsem zjistil že mám meniskus v čudu:
je to tak cca rok a půl z5 co mi nějak z ničeho nic začalo lupat v koleni, v mládí jsem jezdil na motorce, furt klečel na zemi apod..
ale z5 před tím rokem a půl jsem byl u doktora a řekl mu že mi lupe v koleni, šel jsem na RTG ale tam se nic nezjistilo, na kontrole taky řekl že dobrý, tak jsem čekal ten rok a půl a cca zhruba před dvěma měsíci jsem v práci asi měsíc imrvére to koleno zatěžoval, klečel jsem dost na něm na tvrdým povrchu, začalo to být bolestivé jak píšeš ty když si klekneš tak v něm luplo a zabolelo to celkem, pak se to nějak uklidnilo, a jak se mi to přihodilo bylo to tak klekl jsem si na beton, když jsem si klekl dobrý ale jak jsem vstal tak to luplo, píchlo a konec, noha nehybná, prostě bolest hrozná, vydržel jsem to a počkal do pondělí na RTG, tam zjistili hned že mám v čudu meniskus, ne podle RTG ale na kontrole u ortopeda, mi s tím zahýbal, bolelo to a řekl že je meniskus špatný, pak jsem týden čekal na nástup na operaci, kdyby mě vzali hned, myslím si že by to třeba takhle nedopadlo, další týden jsem s tím chodil ještě, ale kdyby mě vzali hned nemuselo to dopadnout tak že jsem měl meniskus rozdrcený na kousky, nevím jak to opravili ale nebolí mě to... to je mi jedno ale za ten týden se v tom koleni mohlo ještě odehrát takovejch reakcí a pohybů že to tam mohlo dopadnout hůře než mohlo, kdyby mě vzali hned mohl jsem dopadnout lépe...
ještě jedna věc, špatný meniskus RTG nezjistíte, musíte k ortopedovi at Vám udělá jinej test ted nevím teda jakej ale podle toho se to zjistí... takže na RTG ani nechodte...
jsem rád za každou reakci... díky
me je 24 :-) no mam to tak nejak jak to popisujes no...taky jsem si neco odlital na motorce,k tomu 13 let fotbalku a pak jsem to jeste dorazil hokejem v brance ty kolena...tyyy jinak s tou operaci ses moc nenacekal...ja s tim vazem cekal dohromady skoro 4 mesice na zasranou operaci...
Jsem po 1 operaci a ještě mě čekají 2
Doporučuji kliniku Malvazinky v Praze a ortopeda asi nejvyšší kvality, primáře MUDr. Hospodára (hlavní lékař olympijské výpravy v Soči, hlavní lékař hokejové, basketbalové a volejbalové reprezentace X let) ;-)
Vazy byly v pohodě, po 8 týdnech bez berlí už :-D Kdyby chtěl někdo něco bližšího, tak na mail ;-)