Navštíveno 23277x

22.04.2011, 13:22 |
Mika Zdar, mám dotaz jak dlouho nechat stát lednici po přepravě, musel jsem jí dát na ležato. Díky Míra.

22.04.2011, 13:45 |
Ravo to že ji necháš cca den vklidu rozhodně ničemu neuškodí.
Nicméně v mém návodu k lednici Bosch (v CZ, ENG i DE variantě - abych eliminoval riziko překladatelských chyb ;-) bylo napsáno, že ihned po přepravě lze lednici pustit.
Potřeboval jsem starou odpojit a jídlo a vše z mrazáku ihned přehodit do nové, takže jsem to tak udělal - nemám moc místa na to aby mi v bytě stály dvě funkční lednice - a v pohodě.
Ravo: i v případě přepravy naležato? to spíš platí pro přepravu na stojáka, s tím že by se převážela naležato snad ani nepočítaj :o)
co nám tehdy doporučovali u lednice tak je ji vybalit, usadit na místo a nechat vypnutou stát aspoň 24hod .... A pokud lednice při přeprave byla položená tak by se měl tento postup prý určitě dodržet ... pokud se lednice přepravovala normálně postavená, měla by stačit doba kratší, ale určitě ne ji zapojit hned a lepší je ji těch 24hodin nechat ...

22.04.2011, 14:23 |
Mika Já už jsem to taky slyšel o těch 24hodinách, ale díky moc.

22.04.2011, 22:53 |
Kesam 24h 100% nedávno jsem se stěhoval a kupovala se tak to vím.
Mno na základě tohoto článku
[ Link ] se moc nedoporučuje jakoukoli ledničku dávat na ležato. Ale tak co, hele chápu tě, hodně se to hrotí a všude jsou nějaký jiný názory. Dle mého názoru (a zkušeností) stačí počkat 24 hodin ;)
...já bych se taky nebál jí po těch 6ti letech stání zapnout
Myslim ze uz ji zapojil :-)

31.01.2017, 03:44 |
Mika Už jsem ji prodal i s bytem :-) a diky moc.

31.01.2017, 07:12 |
AR A prodal si ji zapnutou? :)
Sice je to profesionalni vitrinova lednice Helkama, ale za cca 6let mam vyzkouseno, ze lednice bezi 7x vikend, jinak zbytek roku jsou na lezato v dodavce a po vylozeni se pokazde ihned zapnou a funguji stale :).
Nezkoušeli, protože si tu lidi běžně platí inzerci. Ti ostatní založí účet a ptají se na autohificlubu na stěhování.
Tak to je supec, zalozit si ucet jen proto, abych se na autohificlubu poptal na stehovani lednice...
Ale at nehejtuju - Prestehovat, postavit na misto, nechat cca 2 hodky stat a pak zapnout a uvidite, zdali pojede, ci nikoli - vic napovi kristalova koule :)
ACEMajky: Tady nejde o stěhování, ale o propagaci své firmy na stěhování. Dneska jsou ti obchodaci tak vzdělaní, že po zadání dotazu na stěhování do googlu jsou ochotni oživit i x let staré téma :) Paní Jana jistě původně studovala molekulární biologii :)