Navštíveno 30226x

06.07.2011, 13:46 |
Conan Prolez jsem net (jen teda český stránky) a nic jsem nenašel. Máme klasickej nadzemní gumovej bazén Tampa (ten s nafukovací hranou) a teď z něj začala mizet voda (stáří bazénu cca 2,5 roku). Filtrem ani hadicema to neni, bok je taky OK.
Jak najít díru?
Našel jsem pouze doporučení, vzít si brejle a prolézt dno a boky, ale to se mi moc nezamlouvá. Pak jsem někde zaslechl / přečet že by mohlo existovat "něco" co se dá do vody, je to asi barevný, a v místě úniku se udělá "značka". Prostě tam toho asi bude větší koncentrace. Ale víc jsem o tom nikde nezjistil.
Máte někdo nějaký nápad? Voda tam samo napuštěná je ;-)
Únik vody je asi 5cm za den.
S timto bazenem podobny problem..po 2 -3 letech je pomalu v rozpadu..letos se mi ho jeste podarilo zprovoznit,ale zalepil sem 5 mikro trhlinek a to sem daval minulou sezonu pozor pri baleni. Nastesti byly trhlinky z boku avidel sem unik..u tebe bych rekl,ze bude chyba na dne...

06.07.2011, 15:44 |
Tendr Nedopouštěj pár dní a zjistíš přesně kde máš díru :D

06.07.2011, 18:20 |
Komba Asi jako tendr,nech to pořád mizet a uvidíš jestli je díra někde na boku nebo na dně.Ale kdyby byla na boku,tak by sis toho možná všiml....
Nam vydrzel 4 sezony a pak odesel nafukovaci prstenec. Nastupcem se stal kulaty od bedy travnicka i se solarem a je to mnohem lepsi, i teda drazsi,no.

06.07.2011, 23:59 |
JP | Upraveno: 2011-07-07 00:02:17
Já jsem měl problém se zapuštěnym plastovym 7x3.5m, nakonec tekla jedna trubka od filtrace, takže se vykopala díra a položila náhradní (bylo to jednodušší, než vymlátit starou z betonu). Ale najít někoho kdo najde nějakou hůř nalezitelnou díru v bazénu (zvlášť ve filtračním okruhu, když je pod zemí) je v čechách asi nemožný, přijde mi že i lidi co "dělaj" přímo do bazénů vůbec netušej která bije, resp. kdybych to nechal na nich (a to tu byli 3, každej z jiný firmy a všichni mě přesvědčovali, že najít kde to teče neni možný, nakonec jsem si to musel najít sám), tak máme rozkopanou celou zahradu metodou pokus/omyl. Kdybych neměl co dělat, tak začnu hledat díry v bazénech, protože za to je spousta lidí ochotna dobře zaplatit, nikdo to tady nedělá a neni to až tak složitý, když při tom člověk myslí. A jak jsem během toho řešení mockrát slyšel, časem začne téct každej...
Najít tu tvojí asi bude docela jednoduchý, jak psal Tendr - kam až to vyteče, tam bude díra. Když jí přesto nebudeš moct najít, rozpusť si trochu potravinářskýho barviva v pár kapkách vody, dej to do injekční stříkačky (bez jehly:D), vypouštěj ho pomaličku u stěn a sleduj ho - až ho vypustíš poblíž díry, tak ho nasaje a bude vidět jak tam odtejká.

07.07.2011, 08:30 |
Conan Tak jedna díra nalezena na dně. Jak jsem znovu dopustil vodu, tak se asi trochu zvětšila a jelikož byla u kraje, tak jsem si všimnul louže. Tak jsem to zalepil, tak uvidíme, jak to vydrží.
JP: dík za tip na barvivo, zkusím ;-) Je pravda, že u té díry, co jsem našel, byl ten "proud" unikající vody dost cítit (díra měla kolem 1cm).

27.05.2018, 15:42 |
xSam Tak mám podobný problém. Vybalil jsem po sezoně bazén, postavil a napustil. Do rána zmizelo cca 10 cm vody.
Našel jsem 2 ďoury, které jsem zalepil, ale únik stále je.
Podle velikosti děr co jsem měl (cca 0,5cm) počítám, že ta další bude menší, utíká znatelně méně.
Pomůže mi to barvivo? Nebo nějakej jinej tip?
Jsem vyřízenej, v bazénu 14K litrů vody, zapojen solinátor, nasypaná sůl a chemie. Fakt bych ho velmi nerad vypouštěl.
Díky moc za každý další nápad.
xSam

28.05.2018, 07:49 |
xSam Zdeny, dekuji ale netusim co to znamena:-( Muzes prosim vysvetlit?
Já taky loni hledal dírku. Zkoušel jsem potravinářské barvivo do ponožky na špagátě + plus hromada trpělivosti a našel jsem. Ale je pravda, že em věděl, kde zhruba hledat.