Navštíveno 4098x

15.07.2011, 17:57 |
rcman Ahoj,
Zdá se že mám takovej mega blbej tejden... Od pondělka se alespon 1x denně s někym hádám...
To je trochu mimo...
Nic méně jsem si před měsícem bral na splátky notas přes Home Credit.
Ted 12.7. jsem měl platit 1.splátku. Bohužel mě ale nepřišla ta obálka kde jsou rozepsanný platby a složenky.
Jelikož jsem si už pár věcí přes Home Credit kupoval. Tak jsem v pondělí zavolal na Home Credit. Tam mě chlápek řekl. Že od obchodníka nic nepřišlo. Takže o mě a o tom co a jak mám ted platit, nic neví. Že to teda musí zjistit. A že se mě ozve...
Ptal jsem se... Jestli teda můžu něco ňák zaplatit než to vyřeší. A on že nemůžu protože nejsem v systému atd.
Tak dodnes nic... Zavolám na Home Credit znovu. Tam zase jinej chlápek. A že mě tu obálku dneska pošlou. Ale že tam odemě nevidí žádnou platbu. A že všechny potřebný údaje mám ve smlouvě...
Tak mě trochu naštval když jednu a tu samou větu opakoval asi 3x... Řekl bych že jsem na něj byl už dost nepříjemnej!
No, nic...
Otázka zní... Může mě ten blbeček nechat zapsat do registru dlužníků? Když mám teda platbu v prodlení. A ze msty???
Nebo jak až daleko se musim dostat abych byl zapsán v registru dlužníků?
Jak? Nebo za jak dlouho se z registru můžu nechat vymazat?
Děkuji za odpověď...
datum první platby máš napsanou ve smlouvě s částkou a číslem účtu, myslím, že to je tvůj problém, ale do registru tě nebudou dávat, teprve ti pošlou upomínku...
Muzes. Zrovna v dnesnich novinach jsem celt o tom jak tenhle "byznis" vzkveta. Oproti lonskemu roku narust v nekterych koutech nasi zemicky az o 90%!
Ja osobne bych si uz krom sve banky ci maminky nikde nepujcil.
Rozhodne to nepodcenuj s tim ze nic neposlali a tak maji smolika,mas u nich sekeru a prokazovat ze te nepozadali o splatky je ti k nicemu.
Co se tyce toho registru,mam dojem ze se to automaticky maze po 6ti mesicich od zaniku pohledavky.

15.07.2011, 18:06 |
rcman Dave1984: Děkuju.
To už ted vim taky že to tam mám všechno napsanný. Jenom mě trochu znejistilo. Že nepřišla ta obálka se složenkama. A ten blb na lince mě sám řekl at nic neplatim dokud se neozve... On se neozval. Až jsem se ozval rači sám...
Chápu že je to moje osobní blbost!
Více méně mě šlo o to abych se nedostal do toho registru dlužníků...

15.07.2011, 18:10 |
rcman BATMAN: Chápu tě... Taky v půjčování nemám velkou důvěru. V podstatě bych do toho nešel. Když by to nebyla společnost kterou už jsem vyzkoušel. A je pro mě už trochu důvěryhodná.
V případě dohadů ze strany Home Credit. Mám ty hovory nahranný. Takže, at si pak udělaji třeba pořádný školení zaměstnanců... Když jeden říká něco jiného než ten druhej...
Pokud jsi už měl od nich něco, tak jistě číslo účtu je stále stejné a liší se jen výše splátek a VS podle čísla smlouvy, takže podle mě bys to mohl v klidu zaplatit, neb smlouvu máš a tam jistě všechny tyto údaje najdeš.
Mívají třeba 5 dní pro prodlení, když třeba zaplatíš 1 den po a než se to spáruje, takže to hnedka do registru nedávají, u HC půjde o Solus. Určitě tam nebudeš, spíš tam dávají když třeba nezaplatíš 2 splátky nebo tak, ale každý to tam asi dává jak chce :-( A dávají se tam jen lidi, co neplatí.
U bankovního registru tam je všechno, jak platíš, o kolik sis žádal, zda jsi peníze dostal na tu žádost, prostě všechno, takže pokud je člověk OK, tak mu ten registr vlastně pomáhá ;-)
Co jsem slyšel, tak občas banky jsou opatrné u lidí, co si jdou půjčit třeba rovnou 1-2 mega a nikdy si nikde nic nepůjčili, nevědí, zda fakt člověk bude platit :-D
Pujčit si mimo banku se vyplatí jen tam, kde mají akci, že nezaplatíš vůbec nic navíc a nebo pakatel, ani třeba ne 10%, měl jsem asi 3x od Cetelem, kdy jsem využil, že jsem jim nezaplatil ani korunu navíc :-)

15.07.2011, 18:57 |
rcman HIGHTOWER: Děkuju. To si mě uklidnil...
Tohle byla taky akce. Kde to je bez navyšení... Plus jsem tam dostal ještě zajímavou slevu jako registrovanej zákazník atd.
rcman: zdar, mel jsem ten samy problem. Slozenky ti prijdou, neboj :-) Bral jsem na splatky spotrebice do kuchyne ( kes je potreba jinde ) Nevim, jak to mas ty, ale ja jsem objednaval pres net nekdy na prelomu unora a brezna. Prvni splatka mela byt 15.4. Do konce brezna mi nic neprislo, to uz sem byl lehce nervozni, tak tam volam a zenska z cetelemu na me: O nic nejde pane, jeste nam nedorazily podklady od obchodnika, prvni splatka se vam posune o mesic na 15.5. Tak rikam dobra, nashledanou. Zacatkem kvetna porad nic, tak volam zase. Zenska znova: O nic nejde pane, nemame podklady, prvni splatka bude 15.6. :-) No a nakonec to prislo a tak jak rikala - u udaju ke splaceni ( CU, VS, KS..... ) bylo napsano cerpani uveru k 15.5. a prvni splatka fakt k tomu 15.6. Takze asi bordel v jejich systemu... Trochu me akorat stve, ze kdyby se clovek opozdil se splatkou, tak te okamzite kamenujou pomalu uz druhy den, ale ze jim to trva 3 mesice, to je v poradku. ( nekdo treba pocita se splatkama tak, jak jsou napsane ve smlouve s tim, ze po nich bude brat treba nejaky vetsi uver nebo hypoteku a zalezi fest na terminech a nakonec mu to nevyjde, protoze bude zatizeny uverem, u ktereho pocital, ze uz bude splaceny... )

16.07.2011, 06:48 |
rcman nickname: Hm, u Cetelemu jsem naštěstí měl vždycky všechno bez potíží... Zase jsem nikdy nebral nic na splátky po netu...
To je jedno. Hlavně když vtom nejsem sám...
Splátku jsem zaplatil prostě místo 12.7. Až 15.7. Počítám že knim na účet se to dostane cca 17.7. Což by podle mě neměl být tak mega průšvih...
Kámoš má jednou za čas něco na splátky... A z velkou pravidelností zapomene něco zaplatit... Nebo mu to nevyjde, apod...
Za 5let co to takhle dělá se nikdy do registru dlužníků nedostal...
Spíše mě zajímalo, ta moje situace. Kdy jsem seřval toho frajera na lince. Protože byl naprosto blbej papoušek a opakoval jedno a to samý...
Tak aby mě ze msty do toho registru nenahlásil...
jako midi34 kdyz na to nemam tak si to nekoupim nekdy je nutny rict si jestli to opravdu tak nutne potrebuju a nebo pockam :( Ale jindy je to treba opravdu nutny napr k praci nebo ke studiu netusim. Taky chci notas ale do vanoc to pocka budu mit hotovost a nedam ani korunu navic nerad davam navic kdyz nemusim vydelavam jen 12 000. Treba ja si koupil pc za 25 000 jenze ja na to mel bydlel jsem u rodicu vejplata jen pro me a kolega v praci 21 let ze to musi mit za kazdou cenu taky vzal si pujcku 35 000 koupil ten samej za 29 000 zbytek rozhazel ma dite a ted nema ani na pleny to nepochopim a jeste hromadu preplati. Sry za OT.

16.07.2011, 16:48 |
Daryl (A)
zalezi jen a jen na produktu.
POkud je moznost mit bezurocne na rozumnou dobu pujcku (napriklad kreditka a podobne) tak je celkem rozumne toho vyuzit, ale pouze v pripade, ze s tema penezma dokazec dobre nalozit neboli s nima vydelat. Samo nejvvetsi kravina je brat pujcku, kterou nemohu nebo nedokazu kdykoli splatit. To je pak o pruser ...
Jj, i bezúročná půjčka má smysl jen v případě, pokud ji člověk vždycky dokáže kdykoliv splatit. Dá se použít jako výhodná investice. Jinak bych půjčky nejradši zakázal, je to mor a pak se není čemu divit, že exekutoři mají pré :-|
Jinak k tématu - já jsem se do registru dlužníků dostal i přesto, že jsem nikdy nikomu nedlužil ani korunu ani jsem neměl kreditní kartu, prostě nic. Jen nějakej debil někde nahlásil moje rodné číslo a šup, už jsem tam byl... :-|

29.07.2015, 18:05 |
Sau rcman: Byl bych v tomto případě v klidu, s najvětší pravděpodobností sa nic nestane.
Jinak u Cetelemu je to u ma hodně podobné, když si od nich něco beru na splátky, jak píše nickname. Holt to moc neřeší :)
Jedenkrát, když sem měnil banku sem u nich zapoměl poslat jednu splátku v termínu, zjistil sem to až asi 14 dní po splatnosti, koncem měsíca, tak sem jim hned volal a tvrdili mně že to není vůbec problém, stačí když prý dojde v ten měsíc kdy do jít má, bez ohledu na datum :) Ale to byl Cetelem.
A já jinak než na splátky, samozřejmě bez navýšení, ani prakticky elektroniku apd. věci nekupuju. Proč jim mám nutit svoje peníze, když jich ode ma nechců :D

29.07.2015, 19:53 |
CRK Tak ještě že jsi ho po 4 letech uklidnil :)))

29.07.2015, 20:51 |
Sau He, kuwa, co to... Proc sa me to tema zobrazilo mezi poslednima ?!? No nic, priste budu pozornejsi :-)
Sau: zase nějaký spam tu byl...