Navštíveno 7735x

07.08.2011, 13:59 |
wefa Zdravím pánové. Na zahradě se nám pohybuje čím dál více mravenců. Jedná se o ty velké lesní potvory a v tento moment vím asi o 3 mraveništích. Pohybují se převážně v okolí plotu, ne přímo po zahradě, ale teď se začínají přesouvat k boudě našeho Labradora. Ten samozřejmě trpí, neboť se na něj nabalí a koušou. Tomu musím urychleně zabránit!
Máte někdo osvěčení přípravek, kterým je rychle vypudit, aby se přesunuly dále? Popřípadě se nebráním úplnému vyhubení... Děkuji za rady.
:-)))
Hochu,mravenci jsou tu miliardy let. Člověk je tu chvíli. To mi řekl jeden člověk, který se hubením obtížného hmyzu zabývá. Jednoduché řešení není a funkční je příšerně drahé.
Mravenci bufet- takovy plastovy nadobky, do nich nalejes navnadu, oni to zerou a nosi do mraveniste. Tim to sezere i ta jejich matka a zdechnou nebo odejdou. Bojoval jsem s nima dlouho, zkousel vsechno mozny a zabralo jen tohle. Postrik nefunguje, zabijes jen ty co vidis. Kup si tak 2-3 ty bufety, dej jim to k mravenisti nebo nekam do cesty a doplnuj tu latku. Je toho docela spotreba, ale u me to zafungovalo

07.08.2011, 14:09 |
wefa Zkoušel jsem různé prostředky dříve, ale nezabralo. Zkusil jsem založit tohle téma, zda má někdo něco spešl, ale bohužel :/ Ještě jsem někde našel posypat skořicí :)
Koupit mravenecnika? Kdyz ho pes nesezere, tak bude myt kamarada:)

07.08.2011, 14:37 |
wefa :)
wefa: však já ti napsal co u mě funguje spolehlivě

07.08.2011, 14:45 |
ereso a co tohle? :-)

07.08.2011, 14:48 |
wefa Luke_288: však jo, tohle zkusím :)
ereso: Nouzovka :)

07.08.2011, 14:50 |
hanx a nebo rovnou

já používám systém by ereso, najdu zdroj, vezmu PB láhev s hořákem a vypálím to, pravda trochu drastické, ale účinné
ja je likviduju tak ze normalne ohreju vodu v konvici ci v hrnci a poleji cele bravenicte horkou vodou....vzdy to zabralo...delam to prezavne ve sklenikach tak je chemie na nic.....zkuz ti zhavou vodu a uvidis sam :-)

08.08.2011, 09:47 |
wefa U vypálení je myslím si jistý účinek, ale ... Je tu problém v tom, že jsem na okraji lesa a nerad bych jej celý podpálil. Přeci mraveniště není jen na povrchu že a mohlo by to putovat dále. Hlavně tohle je mraveniště na povrchu cca 2x2m.

08.08.2011, 10:00 |
zede Slyšel jsem babskou radu "2 kila soli přímo do mraveniště". Ale jestli to funguje, netušim...
trichlor do diery odkial vychadzaju, alebo staci aceton, technicky benzin.....

08.08.2011, 10:50 |
Zdenek (A)
Nehubil jsem zadne velke mravenci kolonie, ale zacal jsem na mensi zasahy pouzivat ty "bufety", co o nich pise Luke. Musim rici, ze jsem s vysledkem velmi spokojeny.

08.08.2011, 11:01 |
clown ono s tim ohnem se moc nechlubte ..., jsou jaksi pod zakonem .., stejne jako srsni .., tusim postih do 50t Kc :o)
v tom pripade bych to nahlasil zelenakum, at si je nekam odvezou. ze jsou tam v ohrozeni :-)
mravce su pod zakonom jedine tie lesne, velke. klasicke svine v barakoch su neni nijak chranene a vrazdit ich mozes do rana do vecera...

08.08.2011, 11:54 |
CRK Taky jsem řešil a nic nezabíralo, tak jsme je nakonec všechny růčo vysbírali a pohoda :-D

08.08.2011, 12:06 |
clown CRK.. a sup s nima na panev :o))
Dle grower.cz je nejlepší použit odvar z tabaku, stačí nalít na mravenište, nebo zkus prohledat sám
[ Link ] . Připadne zaregistrovat a nechat si poradit :)

25.08.2011, 23:02 |
wefa Pokud by někoho zajímalo, pomohl roztok na hubení kůrovce, který používají lesníci :) Jinak všem děkuji za rady!
Zdravím,
někdo nějákou dobrou radu jak se na chatě zbavit mravenců dřevokazů? Už s něma bojujeme řadu let. Používáme biolit a pasti typu bufet, ale pořád se tam objevují. Díky za rady

29.06.2017, 09:00 |
brzda beze srandy mne pomohlo tohle, evropsky ekologicky setrne pripravky staly za hovnec
[ Link ]
Já používám tohle - jak se ukážou, tak nasypu a je klid.
[ Link ]