Navštíveno 6736x

10.10.2011, 11:36 |
Losky Ahoj, chci ke krbovkám koupit ten válcový vysavač. Buď mají bez motoru, který se nasadí na normální vysavač a nebo ten s motorem. Máte to někdo? Já si pořád myslím, že to je k prdu a že to bude dost propouštět prach, ale radši se poptám. Díky
Mel jsem bez motoru ale saci vykon neni moc dobre a brzo si odrovnas vysavac - nebrat!!!!
Ted mame uz nejakou dobu z motorem a je to mnohem lepsi.
Nic nefuci kolem a saci vykon je perfekni.
Znacku ted z hlavi nevim a cena byla tak kolem 2tis.

10.10.2011, 12:46 |
Losky Když by sis vzpomněl, můžeš se mi pak mrknout, co je to za značku? Ono je těch typů hodně.
mrknu se ti vecer doma ;-)

10.10.2011, 12:58 |
Losky Děkuju moc
zkus hledat, uz se to tady resilo...
Kdyby si chtěl, tak mám ten bez motoru Hecht, který bych prodal. Pak mám i s motorem. Ten si zatím nechám, i když i ten není nic moc. Ten filtr, co je součástí, se zachvilku zanese prachem a pak jdou otáčky motoru na dvojnásobek a myslíš, že se to rozskočí. Volil bych asi nějaký průmyslový vysavač, ale ty jsou dost drahý.

10.10.2011, 22:45 |
Losky Tak to radost moc nemám:( Chtěl jsem něco, co funguje, ale říkal jsem si, jak to mají udělané, že se to tím jemným prachem nezanese a ono koukám, že ten problém tady bohužel je:(
Tak jsem se koukal a mame doma
Vacuum Cleaner E109BM
To je vse co jsem tam nasel :-(
asi to zadna znacka nebude ale zatim funguje jak ma
aby se to nezaneslo tím jemňoučkým prachem, tak by filtr musel být nejspíše na bázi vody - prostě vodu místo papírovýho filtru a i tak by to bylo diskutabilní při větším přísunu toho popelu.

11.10.2011, 09:40 |
Losky Zkusím něco posychrovat na té vodní bázi:)
prostě udělat BIG vodní dýmku :-))))))

24.12.2016, 20:42 |
M.a.R.i | Upraveno: 2016-12-24 20:45:29
Trošku to oživím,
před rokem jsem vybíral vysavač popela a hodně si toho na netu přečetl než jsem zakoupil. Ale vesměs jsem žádné užitečné info, případně tip na konkrétní model nenašel.
Před rokem a kousek jsem zakoupil na levneelektro.cz ten nejdražší kousek s dobrým hodnocením, ale dnes už by došla trpělivost a letěl oknem.
[ Link ] Na motoru je obyčejný molitanový filtr a na nádobě na popel je takový ten textilní filtr. Na výfuku není vůbec nic. Při vysávání to děsně hulí popel ven a celej byt je špinavej. Už jsem dával oba filtry nový,ale vůbec to nepomohlo.
Doporučíte něco co bude mít velkej výkon, bude to skladné a nepropustí žádný popel ven? Také bych ocenil, aby to vysálo i větší uhlíky aniž by se ucpal. Rád bych se vešel do 2000.

24.12.2016, 23:14 |
Šroub Ja mam doma Lavor Ashley Combo a maximalni spokojenost. Dokonce s tim i vysavam saze z komina. Ale cenove je to nekde jinde

25.12.2016, 22:12 |
M.a.R.i | Upraveno: 2016-12-25 22:13:57
Diky za tip, ale poprave skoro 4000 se mi nechce davat :) a navic je to docela velka krava :).
Asi by i bohate postacil.nejaky maly prumyslovy vysavac co bude mit na motoru filtr jako u aut a na vyfuku taky nejaky. Ale treba se pletu a bude to delat bordel stejnej a nebo za chvili zakapne.
Šroub:
Kdyz uz si nadhodil tu znacku Ashley, tak jsem nasel toto:
[ Link ] nebo
[ Link ]

26.12.2016, 06:39 |
Šroub Jo ten Lavor Ashley Freddy vypada jako mensi bratricek toho meho. Akorat ja tam mam dve nadoby nad sebou kdy v te spodni konci nejvetsi bordel, pak jde pres dratene sito jemnejsi prach do horni nad kterou je nasazen motor s filtrem, ktery se da prat. Asi bych se tady toho nebal, ale samo na popel a mastne saze jsou ty dve oddelene plechove komory lepsi. Jinak mam ho dva roky, tim ze topim krom leta kazdy den tak je docela hodne vyuzivan a zatim bez problemu (klepu na drevo). Mokre vysavani to umi taky kdyz se vymeni ten plateny filtr za jiny, ale to jsem zatim nezkousel

26.12.2016, 19:05 |
Alííí Ja dostal darem loni od jeziska MR. POPELIO, a zatim plne dostacujici. Vysavam s nim i auto na prodlouzenou hadici. Jen jednou jsem blbe nasadil ten vnitrni filtr a pak to prasilo, ale od te doby super. Dost se teda hreje, ale domacnost zvlada.

27.12.2016, 11:02 |
gizmi A co ten z LIDLu?

27.12.2016, 12:47 |
AR Ten z lidlu mame a zatim spokojenost. Nepráší a výkon je slušný. Ale vysáváme s ním jen popel z popelníku, ne uhlíky. Má to i nějaký oklepávač filtru aby se nemusel tak často čistit.

27.12.2016, 19:26 |
capo Já mám taky ten z Lidlu. Popel vybírám lopatkou a vysavač používám pak na vysátí toho jemného popílku, na celkové docisteni. Funguje dobře, nic z něj nelítá, ale snažím se aby běžel co nejkratší dobu - pri delším použití je pak v místnosti moc cítit popel.
Jde o to jaké máte kamna. Já ho kdysi koupil v Lidlu a na ty naše Kanadský je to nepoužitelný. Popel je tak jemný prach, že hned svítil jak je plnej a filtr total ucpanej. Takže popel vynesu ručně jedou za tři týdny vyndanej lopatkou a je klid. Vysavač mám hozenej v technické bez využití.

27.12.2016, 23:19 |
M.a.R.i | Upraveno: 2016-12-27 23:21:37
Ja mam v obyvaku krbovou vlozku s velkym rohovym sklem. Kdyz si dam zalezet, tak stejne pri vymetani to dost prasi. Takze bych radeji nejaky vysavac s hlavne dobre fungujicim filtrem aby nic nepustil do mistnosti.Je tam smesice mikro popela po az cca 3 cm uhliky. Vysavam jednou za tyden kdy cistim sklo.
Šroub: Asi jsem natvrdlej, ale proc jsou ty oddelene nadoby lepsi? Ze se tak rychle nezaspini filtr a neni ubytek vykonu?

28.12.2016, 10:06 |
Šroub M.a.R.i: Ano presne. Navic to pak jen sklepnes dolu z toho kovoveho sita co je neco jako mezifiltr a jedes dal.
Jinak mam kachlova kamna plus pec jak se na nem da spat a vice mene uz nevymetam klasicky ale proste to vysavam a je to "cista" prace bez toho abych pak musel utirat prach v cele kuchyni.