Navštíveno 5760x

řeší se tu spousta stavebních věcí ,což je super
přidám další téma a tím jsou GABIONY
má to tady někdo co to obnáší a čistě náhodou
jako opěrnou zed to někdo má ?
případně kontakt na solidní firmu

21.10.2011, 17:11 |
Zdenek (A)
Soused z toho dela plot kolem domu. Sklada si to sam. Trva mu to uz pres rok! Donutil jeste druheho souseda, aby si z toho vybudovali plot mezi parcelama. Makali na tom urputne asi 2 mesice a vyrobili asi 25m dlouhou, 2m vysokou zed. Delat bych to fakt nechtel. Docela mazec udelat to tak, aby to bylo rovne! Jako plot bych to ale nechtel. Je to hrozne mohutne. A ze by to byl krasne?! Hmm.... Jako operna zed nekde u silnic apod je to OK. Ale k baraku na relativne malou parcelu bych si to fakt nedal.
jesli má pozemek 5000m2 a více metrů tak klidně :-)
z fotky je vidět jak máme splácanou příjezdovku a rádoby opěrnou zed
chci aby to vypadalo dobře(což betonová zed není )
ty schody tam vůbec být nemusí
(ano je tu bordel protože se neustále přestavuje ,taky příjde udělat jinou střechu na tom přístřešku podél baráku a ten uzavřít něčím jako garážová vrata (původně to bylo garážové stání)a další na řadě je prostor parkování asi udělám náčrt z leteckého pohledu pro představu
trochu je vidět že u baráku na straně kam se svažuje přístřešek je ta rádoby opěrná zed uskočená a je tam širší průjezd
návrhy co místo gabionu jsou vítany
(napadla mě klasická cihlová zed -viděl jsem to na jedné pevnosti ,ale my tu pevnost nemáme )
navrhoval bych klidně ten pohledovej beton, ale ten jsi zamítnul
2 Luke jaký provedení toho betonu by jsi měl na mysli ? (koukal jsem na for archu na nějaký formy co se otlačovaly do barveného betonu -super to bylo ,cena to zabila,byly to individualně vyrobené formy určené pro firmy )
uplně jsem to nezavrhl ale kámen je kámen (přírodní materiál neopakovatelný tvary ,kresba atd
máme parapety z broušené žuly
a plánuju sokly možná z pískovce
chci aby to celé mělo nějakýho ducha
ne každý pes jiná ves (tak se to tu praktikovalo dotedka viz. příjezdovka
Midi34: A co to udělat z pořádnýho masivního železobetonu s pořádným základem(je vidět, že ten svah má sílu) a ten pak jen pohledově obložit kamenem? Nikdo nemusí vědět, že pod kopcem je beton :)
Z meho pohledu je toto minimalne na statika/geotechnika. Ten svah se rozhodne netvari jako stabilni. Ted se mozna nehybe ale kdykoliv muze zacit...
Ja bych to videl ze si to nech spocitat. Lze udelat sendvicovou stenu. Zadni(neviditelna) cast nosna z ZB a pohledova z kameni.
Gabionovou stenu bych taky nezavrhoval lec netusim jake jsou naklady...
delaly sme jeden gabion cca 2m dlouhy rucne skladany za 1000kc prace a kamen si majitel urcil sam.

21.10.2011, 20:07 |
Veva Gabiony, když jsou udělané pečlivě a že tu pečlivost gabiony opravdu potřebují tak vypadají moc hezky, ale dělat bych to fakt nechtěl, časově celkem náročné a hlavně pracné...
asi jo oslovím nějakého statika
každopádně stejně se musím poptat na stavebním odboru
jinak si myslím že ten svah netlačí zas tak moc
protože ta opěrná zed jsou amatersky seskládaný kusy betonu a kamení (tipnul bych že je to taková krusta max 40cm )
za 27 let(od narození) co tu bydlím se to hlo nepatrně

24.10.2011, 11:19 |
Conan Koukni do katalogu Bestu, jestli tam něco nenajdeš:
[ Link ]
dík za tip
vím o nich , zvažuju dlažbu od nich
ahoj obnovim toto tema.. nemate nekdo osobni zkusenost, od koho objednat klece na gabiony? neco overenyho za rozumnou cenu? dekuji
já to zatím nerealizoval
takže nevím

22.06.2015, 08:55 |
AR tak ono co sem zatim koukal tak ty koše se dají sehnat i docela za levno, horší je to šutrem kde asi nejvíc nákladu tvoří doprava :(
no, v kamenu nebude problem, mamte tu kolem sebe plno kamennejch zdi, ktery prijdou zbourat.. takze shanim jen ty kose.. ale nekde na netu sem cetl, ze se daj prave sehnat za par korun, ale ze to sou nejaky cinsky smecka a nejni to moc trvanlivy ta antikoro ochrana.. proto bych rad nejaky osobni zkusenosti..

23.06.2015, 08:06 |
AR no záleží co tam máš za kámen, ale pokud ho máš dostatek tak závist, my o tom uvažovali ale při propočtu na metr délky plotu to asi neklapne :(
jinak tady nějací slováci maj dobré ceny košů, zatím co jsem porovnával na netu:
[ Link ]