Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pomoc plyn. kotel nejde

o Navštíveno 22745x o
o 22.10.2011, 19:07 | Downland
Prosim je tady nakej technik ? Dneska jsme odvzdusnili radiatory ale jen trosku. Ale na plynovem kotli znacky rys neco se rozsvitila kontrolka a blika i stupnice tlaku ukazuje to 0,5 bar. No podle navodu chci dotankovat vodu aspon na 1 bar otocenim modreho kohoutku jenze kdyz to otocim tak ani prd displej blika cervena kontrolka taky tlak neleze a v kotli ticho neni sylset jak proudi voda apod.

o 22.10.2011, 19:13 | Dave1984
co třeba napsat typ kotle?? čerpadlo máš puštěné, zimní režim taky?
o 22.10.2011, 19:18 | Downland
protherm rys 23 BTVE cerpadlo by zapnute melo byt zimni rezim jsem v cele brozure nenasel to asi nema :)
o 22.10.2011, 19:18 | Downland | Upraveno: 2011-10-22 19:23:25
protherm rys 23 BTVE cerpadlo by zapnute melo byt zimni rezim jsem v cele brozure nenasel to asi nema :)

Jinak cerpadlo jestli jako na privod aby napumpovalo okruh tak ne uz te asi chapu ten kotel je napojenej na vodovod ma 4 roury odvod privod vody do topeni odvod horke z prutokace a pritok studene pro ohrev a pro plneni vody do radiatoru.
o 22.10.2011, 19:28 | Zephyr
nemáš pod kotlem zavřené ventily?
o 22.10.2011, 19:32 | Downland
ne ty sou vsechny otevreny :( proste jsem treba myslel ze kdyz pustim tu vodu tak se sepne nake cerpadlo a napumpuje to v tom kotli :(
o 22.10.2011, 19:36 | petis
nekde musíš mít napoušták na trubkách od topení. Určitě to s řádem nebude propojený natvrdo . Takže sežen hadici s koncovkou na napoušták a z řádu to dopln.
o 22.10.2011, 19:43 | Downland
No prave ze je to natvrdo i tenkrat kdyz to zapojovali tak zadnou hadici nemeli je to kombinovanej kotel s prutokacem a trubka ktera privadi studenou do prutokace slouzi i jako pritok vody do okruhu topeni je u toho malej kohoutek kterym se ma pustit ta voda do topeni pokud by byl pretlak v kotli tak prej se muze stat ze to potece do vodovodu ale tlak v trubkach mame urcite vetsi nez v kotli.
o 22.10.2011, 19:45 | petis
Hod sem fotku jak to vypadá pod kotlem.
o 22.10.2011, 19:49 | Zephyr
petis> taky mám protherm a je to jak píše Downloand. Je to normálně připojený na řád. Já mám ještě pod kotlem ventily. Jak na topné tak na zpátečce. Ale i kdyby byly zavřené, tak snímač tlaku je v kotli, takže by to mělo ukázat změnu. Počkej na radka.613.
o 22.10.2011, 20:05 | Kallin
downland, nechci z tebe dělat vola, ale když jsem tohle řešil po telefonu se ženou tak pouštěla ventil k radiátorům:-) voda jde hned po malým otočení slyšet že proudí stačí na jednu vteřinu pootočit a tlak letí nahoru.
o 22.10.2011, 20:08 | Downland

foto k příspěvku  od Downland

o 22.10.2011, 20:09 | Downland

foto k příspěvku  od Downland

o 22.10.2011, 20:14 | Dave1984
napušťáky se nedávají do kotle, dávají se pod kotel na trubku k radiátorům, btw. jak vypouštíš vodu z radiatoru? :-))
o 22.10.2011, 20:27 | Downland
tak takove ventili uz sem taky nasel mozna sem se blbe vyjadril v radiatorech voda je pri odvzdusneni cca utekla ani ne pul deci. Ja nepotrebuju napustit celej system jen dopustit pres ten modrej pazmecht aby se zvednul tlak v trubkach a kotel si udedomil ze je to natlakovany na alespon 1 bar
o 22.10.2011, 20:30 | Downland
v navodu pisou pokud budete vypustet vodu mate vetli k napusteni celeho systemu mate ventil ale k doplneni a dotlakovani je ta modra mrcha kterou kdyz otocim tak ani houbeles
o 22.10.2011, 20:35 | radek.613
To je jednoduchý, otáčíš sice ventilkem dopouštění, ale s největší pravděpodobností jen osičkou s knoflíkem, kdežto jadýrko je po dlouhém nepoužívání zalehlé v sedle a tlak vody ho nenadzdvihne. Proto neslyšíš proudit vodu že se dopouští systém. To italské hydrobloky od I.M.I. běžně dělají. Druhou možností je ucpaný přechodový kanálek v těle hydrobloku, třetí je tak mizerný tlak vody ve studeném řadu, že těch 0,5 bar v kotli nepřemůže, ale to by Ti netekla studená voda ani běžně z baterií. Řešením je zavřít vstup studené vody do kotle, uzávěry do topného systému, vypustit kotel, rozebrat dopouštěcí ventilek, rozhýbat, pročistit kanálek a je to. A protože tohle trvá a je to víc práce, pro Tebe bude mnohem jednodušší najít na topném systému nejbližší napouštěcí kohout (nejspodnější část rozvodu,nebo třeba radiátor v suterénu/garáži, nebo přípojky pod kotlem, umísťují se různě, ale pokuýd to topení dělal řemeslník, tak tam vypouštěcí kohouty někde na systému bodou) a hadicí, teba zahradní nebo pračkovou systém manuálně dopustit tak na 1,2 - 1,5 bar, doovzdušnit a finálně dopustit na 1,2 a pak teprve tejrat kotel. Na 0,5baru RYS nepojede, má blokaci od tuším 0,8 bar dolů. Jo a čerpadlo řešit nemusíš, to s problémem nijak nesouvisí...
o 22.10.2011, 20:38 | Kallin
pust si to co ti leze do kotle normálně z vodovodu. tím dotlakuješ. takže ten malej červenej ventil
o 22.10.2011, 20:39 | petis
Jestli se to normálně dopouští tím modrým camprdlíkem a ted to nejde tak me napadá že to muže bejt ztržený a točíš jen tím plastem. nebo tam muže bejt zpetná klapka? zatuhlá? nebo neco? ale to asi ne když říkáš že natlakovaná voda muže jít do řadu zpet. Jestli jsi našel jinej napoušták dopln to přes nej. Vtuhle chvíli to bude asi nejjednodušší řešení.
o 22.10.2011, 20:45 | Downland
JJ tata povidal ze by to mohlo bejt v ... ten modrej camprdlik jinak ten pod nim ten cervenej kohoutk je otevrenej nejsem zas tak blbej to by mi uz vubec voda netekla ani do ohrivace :)

Radku pisu ti na icq tak kdyz budes mit minutu ozvi se dik

Ps: vsem dekuji za namahu, zavada bude na 99% ten modrej smejd
o 23.10.2011, 00:18 | Petura
přesně jak píše radek, taky jsem měl stejný problém a zrovna 23.12. kdy mi kvůli nízkému tlaku v okruhu kotel nesepnul a já nebyl schopnej doplnit vodu ...

byl ucpanej kohoutek na dopouštění vody, takže výměna za jiný a už to šlapalo ...
ale sehnat člověka co by 23.12. pomohl byl opravdu nadlidský výkon, ale naštěstí se našel a jezdí dodnes na revize
o 23.10.2011, 22:43 | Ravo | Upraveno: 2011-10-23 22:47:27
jj, tyhe výjeby znám...mě udělal kotel v 11 večer po 3 týdnech bez teplé vody a koupání po sousedech něco hodně podobnýho - chyba F1 (a ztráta plamene to nebyla ;-)
[ Link ]

Naštěstí napouštění vody modrým čudlíkem "zatím" funguje (dneska jsem připouštěl, pořád odvzdušňuju - štve mě pobublávání v radiatorech)
o 24.10.2011, 06:10 | Zdeny60
Řeším léta stejněj problém Dakon Dua BT28 provedení Turbo bez komína. ztrácí se mi voda ze systému, denně dpouštím, aby byl tlak v systému >1. Zajímá mě, kudy ta voda mizí, ale na zem nebo do zdi to není. Asi se cpe voda někudy do vodního řádu, což nechápu, protože v řádu mám 3 bary a v topným systému 1-1,5.

Neví někdo, jak na tento kotel?
o 24.10.2011, 07:07 | Only_One
denně dopouštět vodu už není uplně zdravé. Kolik ji dopustíš? nestálo by za to udělal zkouštku těsnosti bez kotle jen na rozvody?
o 24.10.2011, 07:22 | Zdeny60
myslím, že to bude tak deci, protože ventil je malý, nějaká DN10 a dotéká to tak 5-10 vteřin.Zhruba 0,3-0,5 baru.
o 24.10.2011, 11:23 | radek.613
Denní dopouštění vody = likvidace kotle i systému. Nutno odtlakovat na 5 bar systém až po uzávěry kotle, následně kotel tlakem 2,5 bar. Ono se to ukáže.
o 25.10.2011, 05:02 | Sodom
Když vidim tu instalaci kotle a připojení,tak bych zvracel...
Zajímalo by mě,jak vyčistíš filtry,když mají sítka vzhůru.
o 09.09.2017, 11:12 | tommere
Dobry den, ja mam s doplnenim tlaku na Protherm Rys tiez problem. Pri uvolneni toho modreho ventilu mi nedoplna tlak, ale naopak, zacne vytekak voda z kotla, z lavej strany. Stretli ste sa s niecim podobnym?
Prosim Vas budem potrebovat hadicu na doplnenie toho tlaku?
Dakujem Vam
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3439 sekund.