Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Někdo přes RC auta?

o Navštíveno 3207x o
o 24.10.2011, 16:23 | DaveX
Ahoj, koupil jsem si tyto kola:

Disky: [ Link ]

Gumy: [ Link ]

Bohužel tyto kola nebudou použita na RC model, ale na mobilní robot. Chtěl bych se zeptat, zdali nějaký modelář neřešil tvrzení gumy. Zdali tam nejde třeba stříknou pěna, nebo něco podobného.

Za každý tip budu rád.

o 24.10.2011, 16:29 | assassin
na ty crawlery se delaji primo vyplne dovnitr, ale ucel je aby to kopirovalo nerovnosti tzn je to vse hodne mekky, tzn jedine samodomo, nastrihat ty vyplne jako krouzky z nejake tvrdsi penove gumy.. jinak se delaji na crawlery i nafukovaci, pokud nema rafek diry tak tam dodelat normalne ventilek, nazout pneu a striknout tam ten tmel co se s nim tesni bezdusovky v cyklistice... asi by se to podarilo i vypenit.. treba nakou dirku a montazni penu apod.. ale to uz je vec pokusu (a casto i omylu) v modelarine se takovyhle kola tvrdsi nepouzivaj, takze od modelaru asi moc vyzkousenejch veci nepochytis....
o 24.10.2011, 16:44 | DaveX
Ony se opravdu dělají i duše? Tak to jsem si nevšiml vůbec. Můžeš dát odkaz?
o 24.10.2011, 17:01 | DaveX
Jinak uměl by jsi mi poradit, jak se to montuje, když tam je takový ten kroužek? Není na to nějaká speciální lopatka?
o 24.10.2011, 17:08 | assassin | Upraveno: 2011-10-24 17:13:10
duse ne-nebo aspon o tom nevim, musi se utesnit primo ta pneu na rafku, ikdyz teda tohle je jinej typ kola nez se tesni, ale treba by se to povedlo nejak ukutit.

tady to kolo je puleny, jde rozebrat na 2 casti, tim ti vypadne ten krouzek, ten krouzek obujes dovnitr pneu, ty dve casti das k sobe a sesroubusej, patka pneumatiky je pak skripnuta mezi ten krouzek a bocnici na rafku. tzn kdyz vyplnis necim prostor v pneu nez do ni vlozis ten krouzek tak by to melo makat. pneumatika bude mekkoucka takze tam naky mezikruzi z penovy gumy nacpat nebude takovej problem... udelat to nafukovaci by znamenalo ten ventilek udelat do toho krouzku a nejak sikovne dostat dkrz rafek.. plus samo v pripade netesnosti tam tim ventilkem po sesroubovani kola naprat jeste ten tesnici sajrajt. to bych dyztak doma mel, bracha dela bezdusaky na kola celkem casto...

druha konstrukce tehle "beadlock" wheels je ta ze neni vnitrek kola pulenej - vetsinou je z 1 dilu, ale jsou sroubovaci "lemy" - spousta sroubku po obvodu, tam je pak patka pneu skripnuta mezi tu hlavni cast kola a ty lemy... ono na tech crawlerech maj ty mekoucky smesi docela slusnej grip (a i bejvaj kola nacpany zavazim) tzn nebejt to takhle pevne chyceny protacely by se pneu na rafcich...

kdyby sis s tim nevedel rady tak dej klido vedet, hodil bych ti tel/mail...
o 24.10.2011, 17:10 | Petura
co jsem viděl, tak do kol se dávají takové pěnové pásky a podle toho kolik jich tam namotáš tak přitvrdíš (nafoukneš) kolo ...
např. [ Link ]
o 24.10.2011, 17:13 | DaveX
assasin: jj super, už to mám odšroubované :)

Petura: super, jsou tam i nějaké tvrdé vložky, zkusím to taky.

Nejdříve to otestuji normálně s tou vložkou a pokud to nebude fungovat, tak se přitvrdí.

Díky moc kluci.
o 24.10.2011, 19:19 | JR
Nevim jak u Crawleru, ale vetsinou se delaj molitanovy vlozky o ruznejch tvrdostech.
o 26.12.2015, 17:36 | Petura
lehce oživím abych nezakládal nové téma, potřeboval bych poradit s elektronikou...
po letech jsem vytáhl monter truck od Reely (kopie tamia TL-01), nové baterie ve vysílačce, starší baterie (6článek, 7.2V), podle doby nabíjení vypadal, že je ready, ale problém je ten, že když zapnu auto, tak neproběhne "samo kontrola" kdy se roztočí kola, servo zatočí tam a zpět... vysílačka nereaguje, jen asi 5x se povedlo auto rozjet, ale po cca 10sec přestalo reagovat... co jsem si všiml tak na regulátoru svítí ledka, která po těch cca 10sec zhasne.
Mohl umřít regulátor? Nebo kde bych měl hledat chybu?
o 26.12.2015, 17:53 | Petura
regulátor je LM 406FB, a LEDka zhasíná po cca 2-3vteřinách
o 27.12.2015, 00:02 | assassin
A servo rizeni reaguje? Pokud ne tak bud nefunguje vysilac/prijimac nebo z regulatoru nejde do prijimace napajeni...

Obvykle jde napajet prijimac primo z baterie (cca 4.8V) tim bys vyloucil ten vadnej ESC...

Ale dost mozna bude mrtva ta akku - mas jinou na vyzkouseni? Nakou u ktere vis ze je stopro ok...
o 27.12.2015, 06:53 | Petura
Mám dva accu packy a s obouma se to chová stejně. Když se to chytlo, tak fungovalo řízení i plyn, ale to bylo fakt cca 10sec a konec.
Nejste někdo poblíž Příbrami nebo Strakonic, že bych to přivezl na test?
o 27.12.2015, 08:46 | assassin
Petura: byl jsem v jincich cele svatky :) ale asi tam jeste budu - hod mi treba na mail v profilu nakej kontakt a dam ti info az tam pojedu a kdyz se ti to bude hodit muzem to vyzkouset...
o 27.12.2015, 10:58 | Petura
snad nesloužíš u dělostřelců? :) posílám mail s číslem až tam budeš, tak dej vědět.. díky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4099 sekund.