Přicházím s dalším typickým hifi dotazem:-) Přišel čas, kdy je potřeba vybírat kočárek a nějak se v tom ztrácím, přecejen jsem se nikdy o nic podobného nezajímal. Pročítám testy, recenze, atd. Proto se ptám, jestli v poslední době někdo ze členů neřešil stejnou věc. Uvítám nějaký tip na značku, typ, popř. dobrou recenzi. Díky :)
hlanvě nic z webu www.kocarky.cz a cokoliv od firmy easywalker ... neskutečně předraženej shit a nechutný český zastoupení (paní majitelka), můžu poreferovat kdybys chtěl (i tady jsem rozebíral naší reklamaci na několik dílů), už 3lidem jsem je rozmluvil a jestli budeš další, budu jedině rád :o)
Resim stejnej problem, ale uz je vicemene rozhodnuto. Prosli jsme desitky obchodu u nas, v polsku a v nemecku, videli jsme mraky krasnych a luxusnich kocaru a ikdyz jsme penize nijak zasadne neresili, tak jsme vybrali celkem levnej, ale pro nas absolutne vyhovujici polskej Babyboom. Opticky vypada mrnavej, konstrukcne i je, ale bouda ma klasickej rozmer a rukojet je opticka, cimz kocarek jeste zmensujes, coz je pro nas zasadni, protoze bydlime v panelaku a vejde se bez problemu do nej i do bytu na chodbu, je to velka vyhoda i v krame atp. Navic ma jinak reseno vytaceni naprav, je lehce rozkladatelny a lehoucky. Mela by to byt kopie nejyho znackovyho, kterej se prodava za 25. Pristi tyden si pro nej jedu do Liberce.
Máme Quinny, dvojkombinace koš + sportovní sedačka. Brzda na rukojeti, zatáčecí přední kola (je to normál čtyřkolka). Zakoupen pro první děcko v r. 2004 a zvládl i druhé v r. 2008.
hodně štěstí. kočárek jsem vybírali snad půl roku, myslel jsem, že už se z toho poseru. nakonec jsme koupili iCandy. bohužel jsem mladou nepřesvědčil o výhodě houpání, takže kočár je dost napevno tak jako jich je dneska většina. určitě otočný přední kolečka s možností aretace, zkoušel jsem jezdit s kočárem s otočnou přední nápravou a manévrování nic moc, pak i nějakej co se jako lámal uprostřed podvozku, taky nic moc. za sebe jsem chtěl Hartana, ten houpal moc hezky
Určitě doporučuju věnovat pozornost velikosti korby, my jsme koupili polskýho Firkona, a co se tohohle ohledu týká, tak má jednu z největších korb vůbec. To, že v ní malej nechce bejt, protože z ní nevidí, je věc druhá. Dál má houpání, sklopnou i překlopnou rukojeť, podvozek se dá složit "doplacata", a má nafukovací gumová kolečka, v kombinaci s houpáním je pro prcka doufám velice pohodlnej. Co mě sere je fakt, že když z něj chci udělat sporťák, musím překlopit madlo, a protože mám kratší páku, tak musím použít větší sílu pro ovládání kočárku, pro mě, jako pro chlapa, to ještě takovej problém není, ale moje žena je spíš drobnější. Takže nakonec stejně asi budeme kupovat nějaké golfky... Vyhnul bych se všemu, co do budoucna přinese problém, tj. přední užší náprava, nebo nedej bože otočná kolečka (chlap s tím problém nemá, ale ženská kolikrát kočár neutáhne, a do schodů ho tlačí), absence houpání a plastová kolečka, prcek tak ucítí každou nerovnost, což není žádoucí, když zrovna usnul...
A byl sis nějaké osahat do obchodů, kde mají větší výběr? Každý kočárek je trochu o něčem jiném a každému vyhovuje něco trochu jiného. Taky záleží na rozpočtu samozřejmě. Budeš kupovat i zároveň autosedačku? Aby byly kočárek a sedačka kompatibilní, pokud bys to chtěl používat dohromady(my jsme to takhle řešili, když jsme někam jeli autem, aby jsme nemuseli tahat zvlášť korbu ještě). My jsme měli ABC desing 4-tec a v pohodě.
My máme Inglesina magnum. A nedáme na ní dopustit. Skvělej kočárek s nafukovacíma kolečkama, pérama, nejlepší do terénu a do lesa. Řešili jsme to velmi dlouze a tohle z toho vyšlo nejlépe. Pokud máš dost peněz tak emmaljunga, nebo Teutonia.
Nejprve byste si měli určit co chcete, například jestli spíše do terénu, nebo do města? Velikost korbičky, trojkolku, čtyřkolku atd.? Pokud si tohle ujasníš, už jich na výběr nebude tolik:-))
takový blbosti jako pláštěnka kterou nasadíš za 5 vteřin, je všude na sucháče rozepínací, když chceš otevřít jen boky, nebo jen předek, má to "markýzku" proti sluníčku, jako pláštěnka, ale proti sluníčku - má to rozepínací košík z boku, když dítě spí, naložíš i krabici s botama - prostě praktickej kočár
btw: nechápu problém v otočných kolečkách- mohl by mi někdo vysvětlit? že by ženská neutáhla kočárek s otočnýma předníma kolečkama? otočný kolečka byl jeden z našich požadavků a že by ta moje měla nějakej problém, když jsme to porůznu zkoušel jsem nepozoroval. užší přední náprava problém- proč? ptám se protože jsme koupili kočár s užší přední nápravou a otočnýma kolečkama z jednoho prostýho důvodu- ze všech kočárů co jsme zkoušeli měl naprosto nejlepší a nejsnazší manévrovatelnost.
jsem o tom přesvědčenej, proto jsme ten kočár koupilijakej koupili, jen mě zarazily tyhle rady k výběru, který zrovna já osobně bych postavil o 180° obráceně...
Dorjan danny sport 2011 Máme ho 7 měsícu a je super.Téměr největší korbička na trhu.Bacha na ty maličkatý zmetky kam se ti pomalu už nevejde ani 3-4 měsícní dítě.Na tento kočárek se dá dát i autosedačka MaxiCosi kterou doporučuji. Na cenu sme nekoukali ale tendle proste vycházel pro nás funkčností nejlíp a cenovka byla parádní.Hluboká korba a sport korba za nákých 10tkč + Maxi Cosi sedačka ted nechci kecat 3500? Jinak Xlender ne.Hafo mamin na to nadává.Maxi Cosi kočáry podle mě taky nahovno.Hlavně sporták.Totálně otevřené takže na díte bude hodně foukat.No chce si projít net a pořádně(diskuze) si je prohlínout naživo.No a taky aby se Vám ten kočár líbil designem že:)To ten Dorjan u nás taky splnil.Máme Crocuse:) Kdyby Tě něco zajímalo tak se ptej.Jo a bacha na ty paničky co mají rádi jen značkové kočárky.To ti pak vychváli i kočár za 30 ale že do uložnýho prostoru nedaj ani rohlík už nezajímá:)Ale hlavní je aby se v něm mimčo cítilo fajn a byl pohodlnej a jestli budete jezdit spíš po asfaltu či i teren atd atd:)
přední otoční kolečko ok - my vyměnili 4 kolku za trojkolku s přední kotoučofkou - a velkejma kolama - jsme vesnický hroudy, do terénu super.
já když jedu po kostkách po města s RedCastlem a míjím ostatní kočárky, tak ten náš ani neslyšíš, ovladatelnost super - a ty ostatní kočárky - nedej bože máme i golfky od chicca nebo jak se to píše - to je normální kostitřas
když jedem někam na 2 dny, vůbec ty golfky neberu a radši narvu do kufru RedCastla páč to to je prostě super vycházka ...
mmj. jsme ho koupili novej sporťák a hlubokej za 8 tis. v akci - měli 2 barvy co nešly - červenobéžovou a modrobéžovou - takže defakto za půlku - fakt super
Dorjan danny sport a autosedačka Maxi Cosi (má jako jedna z mála i ochranu proti bočnímu nárazu) - nechá se dát na podvozek Dorjanu pomocí takové redukce. Máme asi 5 měsíců a spokojenost.
Z vlastní zkušenosti doporučím ujasnit kriteria,co od něj budeš očekávat. Kde budeš jezdit,zda je manželka bitkařka,takže uveze těžkou váhu a sama ho lehce složí do auta,taky aby se Ti vůbec do auta vešel,jestli ho chceš používat jako spací,nebo budeš mít na uspávání nějakou starou Libertu za 500ku pod okny atd. Hlavně se připrav na to,že není důležité,aby se líbil Tobě,ale manželce. :-) Doporučím diskuzní forum [ Link ] ,sekce kočárky-půjde Ti z toho hlava kolem.
Díky za spoustu tipů a rad. U mě by to měla být nějaká trojkombinace se sedačkou, měl by mít větší nafukovací kolecka (přecejen se nebude jezdit jen po asfaltu) otáčecí rukojet, chtěl bych ložiska v kolech,ale to už bych byl asi moc rozežraný. budu muset vzit zenu a zajet se někde podívat,pojezdit si. zkusit složit apod. chci lehký, variabilní, pevný. díval jsem se na něco takového [ Link ]
Tak jsem si dneska zase do obchodu osahat nejake kocarky. bylo jich tam asi 100!!! Prvni,ke kteremu jsem zamiril byl [ Link ] který jsem měl vyhlídnutý, měli za super cenu 11tis včetně autosedacky, ale tezce me zklamal, na to ze je novy, tak strasne rozvrany, odpruzeni zadne, vrzal, tak jsem presel k [ Link ] a uplne to same, nakonec, celkem se mi libil jeste [ Link ] má velkou korbu, slusne odpruzení, ale rukojet chodí +- 1cm nahoru dolu, coz me celkem odradilo (na to ze není ani nastavovací, tak nevím proc je tam ta vůle). JE TO HORŠÍ, NEŽ VYBÍRAT AUTO :-) Jeste musím najít obchod, kde maji Red Castle [ Link ] ten uz snad bude trochu slusnejsi. jinak se koupi klasika typu [ Link ] a bude. sice to asi nebude dle poslednich trendu, ale jsou myslím, ze jsou pevnejsi konstrukce, daji se dobre houpat, sice těžší ale mi sympatictejsi...
je úplně v poho a dodnes jsem rád, že jsem se nenechal zlomit na kočáry za 20kkč apod. Velká korba, i se relativně dobře složí (do Xantie ho dám do kufru na podél, takže ještě půlka kufru volná.) Na začátku jsem na osičky dal pořádně vazelíny a od té doby (3 roky) jezdí a jezdí.
tady jde vidět jak AHC změnilo za ty roky priority:-))
Z moji zkušenosti bacha na kolečka odlitky z plastu. nevím proč, ale většina odliků mě připadá křivě fouklý a docela často se stalo že kočár zahýbal sám. Jinajk jako Plusone máme firkona a jsme spokojení.
Člověče my máme ten Casualplay S4 a jsme spokojeni. Sice vrže od začátku,ale konstatně-nezhoršuje se to. Jeho nezanedbatelná výhoda je ta,že až ho budeš po 2 dětech prodávat,budeš na něm tratit nejméně peněz,protože v něm vozí děti Alča Šeredová-Buffonová,což budoucí maminky velmi dobře vědí. Prodáš ho lépe a rychleji,než ojetou nebouranou Fabii kupovanou v ČR se servisní knížkou,ježděnou důchodcem.
jj, to verim, je to jeden z nejoblibenejsich kocarku vubec. nepripada Ti maly? mi se zda ze ty korbicky, ktere se na ty kocarky ted davaji jsou o nicem, vsechno to ma 30-33cm... Hodne se mi libi i [ Link ] ten ma luxusni korbicku, ale cenove jsme uz uplne jinde:-(
Ta bouda Casualplay je úplně na píču,prcek se do ní vešel pouze do půl roku.Pak přesedlal na Libertu po mně-oranžová,ale na spaní nepřekonatelná.Do města by s ní asi manželka nejela,ale mně je to fuk-byl spokojenej a to mi stačilo.Ve finále dítě spí i na sporťáku,takže jako nouzovka to stačí.Hlavně si nekupuj od Casuplaye tu jejich futuristickou korbu,to je pravděpodobně pouze na nedonošené děti,protože je ještě menší než ta klasická. Jinak nás ten komplet vyšel na 19tis,nám možnost i nějaké slevy,byl to i s vajíčkema nějaký doplňky tašky plášťěnka dslunečník atd.
Ať nezakládám úplně nové téma, tak pouze obnovuji dotaz. V listopadu čekáme prcka, tak vybíráme aktuálně též kočárek. Co poradíte z nějaké zkušenosti? Cenově rozumně, 13tis a víc se nám dávat nechce.
Hm, taky něco vybírám pomalu, ale asi vemu něco z frcu. Peněz je málo a dávat takovej balík je neskutečný. Prvně jsme měli Patron - česká firma - snad vyrábějí i invalidní vozíky. Každopádně to byl nezmar, vydržel toho spoustu, nafukovací duše - super do terénu a nutnost, přehazovací madlo, dal se předělat bez korby jen s madlem před prckem, když byl pak větší.
Fordik : doporucuju jit se podivat do detskyho raje ve vysocanech. My nakonec vybraly polaka,adamex. Cenove 10-15 (neoamatuju si) a po roce,kdy v ulici mame velky kocici hlavy zatim jako novej.
Šli jsme do obchodu a koupily za 9t G minigrand. Podle recenzi vpoho a líbil se nám. Je to dvojkombinace s jednoduchým přestavením. Musely jsme dokoupit tašku, pěkného kousek od Joolz za 3,5 :-). Je to v poho ale - Teď po měsíci ježdění bych vybíral jinak. Tedy samostatné korby jako klasiku a sportak, stelovani rámu, rukojeti a skládání. Taky stojí za srovnání možnost a množství doplňku. Budou se hodit. Velkej důraz na váhu. Vidím to tak ze dobře vybavenej kočár co nějak vypadá a splňuje dane nároky pod 20t. nekoupim. A to jak nakupujeme kde co pro prcka tak jich o umíní dost. Třeba zmíněny Joolz se mi líbí . Upřímně uvazuju ze tento prodam a koupím něco jinyho.
Nebudu doporučovat konkrétní typ, ale napíšu svoji zkušenost. Na první dítě jsme koupili nějaký PL za necelých 10 všechno - korba, sporťák, vajíčko Pokud s ním jezdíš jen po městě a neskládáš ho tak asi v pohodě, jenže bydlíš mimo město, manželka má malý auto a skládá ho do kufru každý druhý den i víckrát denně, občas s ním jedeš do terénu, do lesa apod. Kočárek byl těžkej, kolečka šly blbě sundavat (jinak by se do auta nevešel), otočný kolečka blbě fungovaly,rám se časem kroutil... prodali jsme moc rádi asi za 3tis a ještě jsme měli štěstí.
Na druhé dítě jsme si po zkušenostech sehnali mírně jetou tříkolku Red castle, která nám přesně vyhovovala - rozdíl neuvěřitelnej, všechno fungovalo, byla radost s ním jezdit, skládat atd. Komplet (korba, sporťák, vajíčko s isofixovou základnou) jsem koupil na Slovensku za 500€ (PC 1000€)a po druhém dítěti jsme ho ještě prodali za 15tis tedy s nulovou ztrátou.
Hele z 90% je to vše jen byznys, takže chce to uvažovat na co ten kočár potřebuješ.
Hlavně na dítě že jo?
Takže pro nás bylo důležitý aby to mělo velkou korbu ( rovné dno u korby!!) Ty všechny rádoby značkový mrchy maj korbičku tak pro panenku a pokud tam budeš vozit dítě co má půl roku a v zimě ho dáš do fusaku, tak se tam taky nemusí vejít..
Další věc co bylo potřeba je velký košík ( uložný prostor), protože mamina bude mít dítě furt u sebe a když pude nakoupit, tak ten nákup taky musí někam dát! Když vidím ty kočáry a dole se vejde sotva flaška tak děs běs.
4 kola + aretace předních kol! 3 kola = špatná stabilizace a do terenu nesmysl. Nafukovací či nanafukovací to je už individuální. Já sem 1x píchnul:))
Zkusit houpání. Zda se to jako blbost, ale nákej kočárek se špatně houpe a nebo má blbě těžistě.
Skladnost do auta. Zase záleží co máš za auto:)
Prostě chci jen říct, že i kočárek za 10 000 může posloužit stejně nebo lépe jako kočár za 25 000:)
Nesouhlasím že 3 kola blbost a ne do terénu..naopak, dvě velká kola plus jedno menší vpředu, NEotočné, ale vedené rovně, je do terénu ideál. Co se týká houpání - nevím..vždycky mě napadne ta věta z filmu "vezmi to přes práh, to na ní platí" :-D :-D :-D My tedy nikdy houpání neřešili, neprovozovali a díky tomu jsme disponovali mimčem, co nebylo vyklepané a vxhoupané, aby se pak až cholerickým řevem opakovaně dožadovalo houpání, kolíbání a jiných mikropohybů v řádu hodin. Je to špatný návyk a zbytečný....
radku pausalizovat zrovna u deti je totalni nesmysl. Mam to stesti, ze jsem si uzil vozeni prcka trikrat a kazde z nich bylo jine a kazde vyzadovalo usinani trochu jinak atd. Jinak velky souhlas s Leveler, tam je videt velka zkusenost a ohledne 3 kolky ma pravdu - ta stabilita hlavne v terenu je mizerna.
Juknětě na ten www.patron.eu kočárek během dvou sekund složenej a vešel se i do eskorta a ještě bylo místo. Defakto jsem měl takovýto kočár, jen měl nafukovací kola: [ Link ]
Ahoj, my jsme taky vybírali a už jsme se motali v kočárkách za 20tis, ale vše tvrdé, nepérovalo to, jen spíše designovky. Nakonec jsme koupili polský Tako a maximální spokojenost. Je sice trošku těžší, ale podvozek krásně komfortní v kombinaci s nafukovacími koly. [ Link ] Cesty do lesa, terénu apod super. Normální inteligentní ženská kočárek složí bez problémů sama, takže asi pro blonďaté pipky s IQ kulmy na vlasy to asi nebude:)))) Co se týče píchnutí kolečka, povedlo se nám to 3x. Paradoxně vždy ve městě o vypadlý podpatek, hřebík apod. Osobně na větší tůry doporučuji koupit si náhradní nafouklé kolečko, usnadní to pak výměnu na místě. My píchli vždy zadní, protože jak píchnete třeba 10 km od auta, jste nahraní a nadřete se jako kráva. Teď máme tento a v porovnání s Takem hrozný kostitřas, ale zase je lehounký, ale spíše už pro větší děcka (my kupovali asi na 13 měsících). Ale po troše cviku to jde jezdit i po lese, ale už je to trošku opruz, kola se zasekávají apod. [ Link ]
Máme Anex Sport trojkombinaci a spokojenost. Když srovnám s okolníma tak náš je jak rolls:) perfektně pruží a ovládá se i na horším terénu (ale samo off road to úplně není). 4 kola, zadní dost velké, nafukovací, vepředu aretace. Slušné pružení, super jednoduše složitelný. Velký úložný prostor. Samotná korba je větší než u ostatních.
Kupovali jsme v kočárky plzeň a sice už 2x reklamováno:o) ale vždy okamžitě vyřešeno. Poprvé byla celá konstrukce křivá = vyměněno za úplně nový ok kus. Podruhé se nám stále třepalo jedno přední kolečko, vyměněna jakási posložka a dobrý. Za mě doporučuju, v téhle cenové si myslím že lepší neseženeš. Na sporťák jsme ještě nesáhli tak uvidíme, už se to blíží:) Youtube video: