Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > vretenova sekacka-ma nekdo zkusenost?

o Navštíveno 2673x o
o 09.04.2012, 17:29 | kasko
viz nadpis.
nyni mam rucni. ale zahrada je cca 400m2.
ma nekdo zkusenost s elektrickou, benzinovou?
pokud by byla moznost zapujceni...
diky

o 11.04.2012, 04:18 | kasko
vidím, že nic nevidím :(
o 10.08.2015, 23:32 | Alííí
kasko: Mas po 3,5 letech nejake poznatky? Prave jsem dodelal zahradu vcetne zavlahy a resim sekacku...poridil sis vretenovku nebo jsi to vzdal?
Dik.
o 11.08.2015, 06:56 | mr.brain
Sice to pro kaska asi nebude aktuální ale co se vřetenovek týče tak je výběr asi takovýhle :)
1. ruční - to co psal kasko
2. ruční s lepším převodem - Fiskars Momentum
3. elektrická (ale jen bateriová :/) - Gardena (kolem 12 000,- tuším)
4. Motorová Edwin :) Hledej na netu Tomáš Šena nebo by nějaké info mohlo být i tady [ Link ] Cena je teda opravdu vysoká (při porovnání s rotačními sekačkami), výhoda je v tom, že do jednoho přístroje můžeš dát několik cartridge, takže je to rovnou i vertikutátor a další mašinky :)
o 11.08.2015, 07:55 | kasko
mr.brain: aktuální to moc není. Již sem vyzkoušel 2 benzínové :)
Nejdřív jsem se toho bál, proto jsem koupil jetou za pár kaček. byl to stařičký model ATCO. Trošku jsem ho poléčil, hlavně vřeteno a šlapala 2 roky.
Letos jsem koupil novou. Motor Kawasaki, tichounká, nové vřeteno, prostě paráda. Trávník vypadá úúplně jinak. Je to prostě požitek a navíc není an problém s posekanou trávou - kam s ní...
Prostě seču častěji a nechávám to jako hnojivo.
o 11.08.2015, 09:26 | treid
Kasko : a co jsi koupil za typ přesně ?
o 11.08.2015, 16:40 | kasko
Přesně tohle:
[ Link ]

byla jetá, měla najeto 5 hodin :)
Stála mě 20tis.

Bral jsem ji přímo z těch stránek.
Můžu jenom doporučit...

Pokud máš nějaké otázky, ozvi se.
o 11.08.2015, 23:52 | Alííí
mr.brain: Diky, prave jsem s panem Senou uz v kontaktu, a tak me napadlo pohledat neco i na vsevedoucim AHC... :-)
kasko: Zkusim si najit chvilku a pisnu Ti email, diky.
o 12.08.2015, 08:57 | hopa26
Pokud by mel nekdo zajem,mam tu plne funkcni vretenovou sekacku Gardena. Za 5kilo.
Koupil jsem husquarnu s kosem,takze uz ji nepouzivam.
o 12.08.2015, 10:56 | KFL | Upraveno: 2015-08-12 10:56:54
U vřetenovky pouze bacha na výšku sečení. Obvykle nedává víc než 32 mm, což je na běžný travní směsi málo (hřištní má minimum 35 mm, lépe 40 mm).

Já mám ruční od HSQ, s kterou zahradu přeběhnu na 38 mm poté, co jí seknu klasicky rotační sekačkou (na 40 mm). Kromě směsi mi v benzínovým vřetenu brání hlavně členitost zahrady a plocha trávníku, která se smrskla na nějakých 400 m2 max :D.
o 12.08.2015, 23:19 | Alííí
Clenitost me taky trochu odrazuje, ale kvalita travniku vede. zatim mam cerstve zaseto, takze no stress. Zvladne pry i 70mm travu. Musi byt dobry vreteno, a vic britu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3112 sekund.