Navštíveno 6945x

jaký čistič na disky používáte?
klasický umytí šamponem nefunguje, mam ty kola tak zasviněný, že mi pomáhá jen tempo a kus hadru, klasické zaprášení to není, vypadá to jako by to teklo, ale brzdovka neteče (GO brzdičů a jsou suché), kdysi dávno jsem koupil čistič na kola (asi sheron nebo co to bylo), ale kola potom zmatněla a lak byl poškrábaný, tak nevím co koupit ?

13.04.2012, 06:50 |
kasko pokud je to z nepohledové strany, nebo jen lokálně, použil jsem hadřík a CIF. Pak to jde dole, ale to dřina.
Co funguje, ale nemám to odzkoušeno na vice typech ALU je čistič skel na krby. Ale nejdřív bych to taky zkusil nekdě na kousku, zda to nic neudělá kolům. Jsou přeci kola a kola...
kdyby to bylo jen uvnitř kola, tak to neřeším, ale bohužel mi to leze po paprscích a okrajích z pohledové strany :o(
zázračné desky a kotouče TRW :o(
používám osvědčený AluClear, vygoogluj si to... vyrábí a prodává to někdo z Audiclubu nebo z podobného fora a funguje to opravdu výtečně

13.04.2012, 07:20 |
slama | Upraveno: 2012-04-13 07:22:50
A dá se ten Aluclear použít i na leštěná kola bez lakovaní?
edit: Tak už to čtu, nejde použít :-(

13.04.2012, 07:25 |
Nora
Než předraženej Sonax tak hledej "CarPro Iron-X" anebo Wolfs Chemical taky dělají slušnou myčku
[ Link ] Mrkni sem
[ Link ] ;)

13.04.2012, 07:44 |
slama Od sonaxu jsem nenašel žádný produkt který by byl na leštěný kola... našel jsem jen Meguiarsu
Už druhým rokem používám toto
[ Link ] umyl jsem s ním přes 20 různých sad alu a bez problému (leštěné jsem,ale neměl). Fakt to myje luxusne. neveřil jsem dokud jsem nevyzkousel.
Jako antonio, zatim nic necistilo lepe. Pouzivam cca 2 roky. Kola meje perfektne, nijak jim to neskodi

13.04.2012, 07:56 |
slama CarPro Iron-X vypadá slušně, a dá se použít i před clayováním. Nikde jsem se ale nedočetl že může bejt i na leštěný kola. Máš to vyzkoušený?

13.04.2012, 08:06 |
slama | Upraveno: 2012-04-13 08:06:29
Antonio: to je ten aluclear, o kterém se píše nahoře, ale ten není na leštěný kola.

13.04.2012, 08:33 |
Petura | Upraveno: 2012-04-13 08:38:44
vypadá to opravdu dobře, tak objednám a snad to bude fungovat i u mě :o)
akorát s tím aluclearem bacha na čistý hliník, nebo železné součásti (brzdy apod). Levný komax to taky narušuje. Co jsem zkoušel, tak plátek lámacího nože to sežere celkem rychle :-))
jako ostatní AluClear je nejlepší, ale není na chromové a leštěné věci, ty se zničí, jinak super

13.04.2012, 11:16 |
soray Iron-X váže hlavně železité nečistoty, je pH neutral, někde jsem viděl použití i na leštěných kolech. Doporučil bych ale nejprve vyzkoušet, dělá se i 50ml balení. Ukrutně smrdí.
Jinak výborně čistí Valetpro Bilberry Safe Wheel Cleaner, taky pH neutral, leštěnky by neměl být problém.
No a nebo Meguiars Hot Rims Aluminum Wheel Wash, ten je na leštěný kola přímo určenej.

13.04.2012, 11:36 |
soray Ještě docela podstatná věc, nejlepší je kola po vyčištění zavoskovat voskem na kola (Poorboys, Chemical Guys, Swissvax..), pak stačí na mytí jen voda+šampon.
[ Link ] AluClear nelze použít na leštěná kola-vyčistí je to bezchybně,ale povrch zmatní,takže je nutné ho znova rozleštit.Je to hodně silný koncentrát.
Mám nabídku od belgického dodavatele na přípravek,který je zásaditý a tam to údajně nic s hliníkovým povrchem nedělá,pouze čistí-musí se toho ale odebrat sud 220litrů a to se mi moc nechce. :-(
Co se čištění leštěných kol týká,je na to drahá specializovaná chemie,doporučím stranku
[ Link ] ,je to frajer,co je opravdu hodně dobrej-kladné reference bmw,audi,vw for a spousta spokojených lidí.
už mám objednáno a jsem zvědavej co to s kolama udělá ...
aspoň poznám kvalitu barvy, kterou jsem loni zvolil :o)
stejně jako Soray a to: nej produkt je IronX. Sleze veškerá špína od brzd, olej, mastnota.
Sice smrad jak žumpa, ale funguje to perfektně
[ Link ]

14.04.2012, 01:19 |
Rudi Aluclear je dobrej, ale neskutečně smrdí. Vem na to třeba čistič motorů, nevzpomenu si teĎ na název, ale funguje stejně...

14.04.2012, 08:04 |
kasko to Rudi: Mohla by to byt ARVA? :)

14.04.2012, 09:34 |
Rudi jo je to ona, v noci sem si nemohl ani za boha vzpomenout :-)
Já používám W5 z lidlu za 40,- a na odstranění z ALUček od grafitu z brzd, prachu atd atd, tak úplně pohodka :)

15.04.2012, 23:31 |
Kesam Já kola meju Každej tejden 2krát a pohoda :D To je ten brzdovej prach no ten dělá bordel
Kesam: mytí kol 2x denně mě fakt už nebaví a stejně ten bordel dolů nejde :(

16.04.2012, 13:19 |
PK Jako Kupinka, taky kupuju v Lidlu, je toho asi půl litru, meje to dobře a je to za pár korun. Jen to vždycky mívaj na jaře a na podzim, tak to chce vychytat.
Neumí někdo za lepší cenu větší balení Iron-X?
Třeba 3-5L?
Kdyby mohl být Auto Finesse Iron Out, tak v 5L máme
[ Link ] Funguje parádně a cena v 5L balení nižší, jak u Iron-X v 4L balení.
AllInOne:
Na co teho chceš tolik!??

20.09.2016, 19:09 |
gizmi Já vzal na zkoušku od Retechu "alu Cleaner" a sice to musím naředit do rozprašovače (je to koncentrát) a nanášet v rukavicích a brýle (jako každou druhou chemii), ale velká spokojenost. Pokud někdo kupujete do práce od Retechu, tak hodně doporučuji. Jinak třeba od Makry (MAKRA - ne makro :D ) jsem zkusil vosk na svetlomety a po rozlesteni do puvodniho stavu ten vosk zatim funguje. Aktuálně nově vzak přípravek na kůži od nich, tak jsem zvědav (na moto)
CarMedia mrknu na to, diky :-)
Colline, ja to pouzivam i doma na nadobi, tak je velka spotreba :-D
Tak stacily by i 3L..do zasoby:-)
No na nádobí je toto absolutně nejvíc.. ;)) Kdyby jsi oželel hodně litrů,mohl bych pomoc.. Bohužel i u nás je toho nedostatek.. Tak toho není moc No..
No na nádobí je toto absolutně nejvíc.. ;)) Kdyby jsi oželel hodně litrů,mohl bych pomoc.. Bohužel i u nás je toho nedostatek.. Tak toho není moc No..
A berete odnekud spesl za dobry love?
Tak 2L minimalne budu chtit..
Na heurece vidim od 800kc/L
Proto sem si rikal, ze vetsi baleni by bylo za lepsi love
Lepší cenu nemáme.. Zas tolik toho neberem.. Je to cca. 2700kc za 3.8.l.. mám pocit.. že
Jak moc na to spěcháš? Kdyby ne,tak bych
to pomale poskládal dohromady..
Tak kdyby treba 2L...nespecham, 14dni...:-)
Zitra vše proverim a snad Pomůžu..
Cena 850kcl.. ;))) Že jsi to ty..
Zitra vše proverim a snad Pomůžu..
Cena 850kcl.. ;))) Že jsi to ty..
Jo, to je ferove....:-)))))))
Dik
Začnu sbírat a pokud budeš chtít vemes,pokud budeš mít,spotrebuji sám.. Pohoda.. ;))

21.09.2016, 21:44 |
AllInOne | Upraveno: 2016-09-21 21:44:53
Pevně doufám,ze myslis toho jak je drti.. :)) Já mám delší vousy,vice hmoty.. ;))
Pevně doufám,ze myslis toho jak je drti.. :)) Já mám delší vousy,vice hmoty.. ;))
Jojo :D Fakt jsem si myslel, že to budeš ty :D
AllInOne
Jak jsi na tem!? Máš něco!?? Mám toho bohužel málo,kazdej si to drží jak jen může.. Fantastická věc..