Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jakou pračku? :o)

o Navštíveno 8540x o
o 23.05.2012, 20:30 | Freerider
Po 4 letech odešla do věčných lovišť pračka Ardo - typ nevím, ale nejradši bych jí rozkopal.

Odešlo čerpadlo a programátor - oprava 4700 - ani náhodou.

Potřebuju pračku na 6+ kg prádla, přední plnění, rozměry jsou celkem jedno. Nejlíp do 7 tisíc, víc za to nechci dávat.

Existuje ještě nějaká normální značka, která to neojebává nebo je to jedno?

o 23.05.2012, 20:41 | pepe689
neexistuje bud v klidu:-(vsecko mrdky co vydrzi tak 3 roky to samy jsem mel u pracky asi za 16 taliru odesel motor i programator oprava asi 8
tekze nova
o 23.05.2012, 20:58 | camron
Jedině Miele - ale to by sis musel sakra připlatit. Nicméně když si spočítám, že bys měl každé 3-4 roky kupovat novou pračku, tak se Miele možná vyplatí :-)))
o 23.05.2012, 21:33 | Mr.Scully
Já když jsem kupoval před 6 lety, tak AEG byla dobrý poměr kvality a ceny. Nepozoruju po těch šesti letech žádné problémy. Miele je pak už cenově trochu jinde.
o 23.05.2012, 22:05 | 323Marty
Mám sedum let Gorenje s maximální spokojeností a nejeví známky únavy. Ale věřim, že dneska je to otázka štěstí.
o 23.05.2012, 22:07 | KFL | Upraveno: 2012-05-23 22:07:57
Romo Zerowatt sloužila 10 let, než odešel motor a prgátor.

Protože jsme potřebovali nutně prát, koupili jsme ten samej den Siemensku v Datartu na 6+ kg. Jede už pátej rok a no problem. Akorát imho stála trochu víc.
o 23.05.2012, 22:13 | Thullo
Pořídil jsem Whirlpool a spokojenost maximální :o)
o 23.05.2012, 22:33 | Mr.Scully
Aneb pět lidí navrhuje pět různých značek :-)

Freerider - najdi si na netu zkušenosti lidí, pročítej diskusní fóra. Tam třeba Whirpool vycházel dost poruchově atd. Ne že by to bylo určující, ale pokud tápeš, tak zkušenosti desítek či stovek lidí jsou asi jediný měřítko.
o 23.05.2012, 22:39 | Big_Max
můj názor je takovej že je uplně jedno jakou značku koupíš. V téhle ceně asi neočekáváš miliony nějakejch speciálních vychytávek o jejich funkčnosti se bavit nebudeme. Takže bych mrknul na beko kterej model je aktuálně s 5let zárukou zadarmo a odpovídá tomu co požaduješ. A pokud vydrží 5let bez investic tak by mě potom až tak neštvalo i kdyby za ty prachy 6rok odešel...

např jsem ted jen narochlo mrknul a [ Link ]
o 23.05.2012, 22:49 | muSlim
Máme 5 rokov Gorenje a zatiaľ ani náznak, že by sa jej niečo malo stať. Ja viem, náhoda je blbec... :-)
o 23.05.2012, 22:51 | Cenda
švagr dělá v soukromým "výzkumáku". Testují občas díly do praček a říkal, že mají vysoké požadavky na Miele, o něco nižší na AEG a ještě jednu zn., zbytek je potom v jednom pytli...
o 23.05.2012, 23:10 | walish
A co toto: [ Link ] ? je to s tím přímým pohonem či co...
o 23.05.2012, 23:17 | Jozzo | Upraveno: 2012-05-23 23:18:09
Stará tatramatka-vydržela asi 15 let a vyměnila se jen z důvodu modernizace domácích spotřebičů :))
o 23.05.2012, 23:47 | Mr.Scully
Schválně jsem se díval do svých cca pět let starých poznámek, které jsem sesbíral na základě různých uživatelských zkušeností z netu. První vycházela Miele, pak byla mezera, pak byly relativně pohromadě AEG, Siemens a Bosch a pak byla megamezera před zbytkem. U Whirpoolu mám poznamenané časté a nákladné opravy, paznačky typu Candy nebo LG bych ani neřešil.
o 23.05.2012, 23:52 | DaveX
Můžu se Vás na něco zeptat? Kde je ta kvalita starých praček? Před 2 rokama nám odešla automatická pračka, kterou mamina měla nějakých 13 let. Teď máme novou (Electrolux) za né žádné malé peníze a furt se to sere. Dále fritézu, kterou máme 17 let a je v pohodě. Pořídili jsme si menší a ta po 4 měsících odešla. To se musí za pořádný výrobek dneska přeplatit tolik tisíc? Nebo se dá koupit něco dobrého a výkonného v nižší cenové kategorii?
o 24.05.2012, 01:03 | prohifi.cz | Upraveno: 2012-05-24 01:05:21
Sam mám asi 3 roky LG a funguje velmi dobre. Prioritou byla hlucnost a LG u me vyhrala... no, a jsem za ni rad - funguje presne jak ma a zatim bez problemu :-)

Mne casto pomohlo hodnoceni na mallu, viz:
[ Link ]

Ohledne spolehlivosti to tu beru s rezervou - to by ti tu muselo treba 500 lidi napsat, ze ma Miele a nema s ni problem nebo naopak, ze je nejaka znacka poruchova, jinak nazory v radu jednotlivcu maji statisticky da se rict nulovou informacni hodnotu :-)

Ohledne Miele jsem premyslel - libila se mi jedna asi za 25k, ale beru to jako spotrebak, co se stejne treba jednou za 5-10 let vymeni, takze radeji nez Miele za 30k na 10 let si koupim kazdych 5 let novou pracku za 15k a prijde mi to lepsi... nejaky technologicky pokrok by tam mohl byt.
o 24.05.2012, 08:01 | Conan
Jako Mr.Scully, vybíral bych ze značek Miele, AEG (Electrolux), Siemens a Bosch.
o 24.05.2012, 08:07 | macomb
Jako Mr.S a Conan
o 24.05.2012, 08:10 | Borik2
Já mám AEG, matka AEG, teta AEG a kamarád Elektrolux (mám dojem, že teď je to stejně jedna firma) a po 8 letech zcela bez problémů...je teda fakt, že jsme brali vždy ty vyšší řady, takže pračka před 8 lety stála 25 tis...co by asi stála dneska?
o 24.05.2012, 08:18 | gizmi
Mr.Scully: zajimave, protoze ja trebas vidim LG hned po Miele :) Bral jsem ji po dlouhem rozhodovani pred rokem z Datartu, kde byla kupodivu nejlevnejsi (v te dobe), dovezli, zapojili, zaplatil jsem si prodlouzenou zaruku u nich (vyborna vec!!) a jsem spokojeny.
1. ma to motor bez rozvodu, takze by me zajimalo, co se na tom poroucha. Opravar pracek mi ji doporucil, protoze pry casem odejde maximalne tesneni a za to dam par korun a jede dal
2. samotnej motor asi nebude spatnej, kdyz mi na to LG dalo 10 let zaruku

Pravda - jen ta cena spolu s prodlouzenou zarukou neni nejmensi, ale proti Miele jsem porad financne hodne dole, jen jsem cenou utekl levnym kruskam. Ale at si kazdy koupi co chce - stejne jako u aut :)
ja mam typem tuhle: [ Link ]
o 24.05.2012, 08:56 | Cenda
gizmi> právě přemýšlím mezi AEG a 1480 od LG. Jak je na tom s hlučností, hlavně při odstřeďování?
o 24.05.2012, 09:03 | Kamil
Pokud bych vybíral, tak ze značek co uvedl Mr.Scully a Conan, nicméně mám už osmý rok pračku Whirlpool a zatím maximální spokojenost.
o 24.05.2012, 09:47 | Mr.Scully
gizmi - já tak nějak nevěřím firmě, která vyrábí kromě aut snad všechno :-) Cenově je samozřejmě levná a pokud tam máš nějakou dobrou záruku, tak proč ne.
o 24.05.2012, 09:54 | Pekys
DaveX: v dnešní tržní době je hlavním zájmem firem, aby to vydrželo maximálně záruku, a pak sis musel koupit nový výrobek. Tak proč by to naddimenzovávali, aby to vydrželo jako starý spotřebiče. Navíc dneska je ve všem elektronika, pračku nebo lednici si načteš diagnostikou a zjistíš chybu. A jako u aut, čím víc serepetiček okolo, tím větší poruchovost. Takže se tam zpravidla dělá někde díl, kterej je poddimenzovanej, a kterej se ještě vyplatí opravit, tj. prodej náhradních dílů = další zisk.
Navíc dřív bylo všeho málo, nebyla taková dostupnost jako dneska a hlavně technologie to správně udělat, aby to vydrželo jen to co má :)

Jen Miele bych řekl má jinou politiku, a opravdu tam kvalitu zaplatíš, a taky ji dostaneš.
o 24.05.2012, 10:09 | Smrada (M)
Mame Miele uz dva roky a naprosta spokojenost. Predtim sme meli Candy (z roku 1996)¨. Jinou pracku nez Miele nebo Aeg nebo Siemens bych uz nekoupil. Uznavam, ze byla za trojnasobek Tveho limitu
o 24.05.2012, 10:26 | macomb
[ Link ]

Mám ji doma a super. Takle jsem kupoval telku a v pohodě, tak bych se toho nebál a ani bys moc nepřekročil limit ;)
o 25.05.2012, 08:42 | Rajdlos
Mam taky LG jiz 6 rokem absolutne bez problemu.
o 25.05.2012, 18:04 | Newman
hledat v historii
resi se to tady porad :-)

jinak AEG
o 09.08.2017, 21:24 | HIGHTOWER
Pro právě či nově hledající, koupil jsem teď novou pračku, Electrolux, dávají tam teď nějaký nový tišší motor se zárukou na něj 10 let, vzal jsem horem plněnou, ségra má starší model a letos 16 let a bez jediné poruchy a pere, a pere a pere :-)

Já bral EWT1567VIW [ Link ] a je vážně tichá ;-)
o 13.08.2017, 21:10 | War
AEG pracka mojí matky, pořizovací cena cca 14000,- Bylo o ní pečováno tak, že vypadala jako nová. Odešlo nějaké ložisko přesně po 6,5 letech. Oprava dle servisu - nerentabilní.

AEG pracka u mě doma, součást bytu, laciná srajda, cca 5 let stáří, začíná být hlučná, tipuju ložisko..
o 13.08.2017, 21:32 | KFL
Nazory na kombo se susickou? Nekde jsem kdysi cetl, ze je to na pytel a lepsi koupit oba stroje zvlast, ale uz je to par let... mate tipy?

Koukal jsem na AEG, Samsung a Electrolux. Cenovy limit 30K.

Dik :)
o 13.08.2017, 22:00 | Bart 007
Tak motor je to posledni co se podela :-)))
U nasi odeslo lozisko, ktere je zalite v bubnu. Pul roku po zaruce zaclo hucet.
o 13.08.2017, 22:43 | Mr.Scully
KFL - nevidím problém v kombu se sušičkou, ale přijde mi logičtější mít to zvlášť. Obvykle peru tři várky (barevný, černý, bílý) a štvalo by mě čekat třeba pět hodin, než je jedna várka hotova. Mám to zvlášť a prostě sotva doperu jedno, tak házím do pračky druhý, zatímco se první várka suší - ušetří se čas.
o 15.08.2017, 14:44 | macomb
Máme AEG pračku (7 let bez problémů) a sušičku AEG (3,5 roku) taky bez problémů (ťuk ťuk) a to u nás jede průměrně jednou denně, spíš možná víc. Brali jsme teda ale vyšší modely.

Jinak jako Scully, pokud máš nad(vedle) pračkou místo, tak ber zvlášť. Vypereš, hodíš do sušičky a pereš další prádlo.
o 15.08.2017, 14:57 | Kapka (M)
tohle ted budeme doma taky řešit..a žena zasadně chce zvlášt pračku a zvlášt sušičku..přesně z těch důvodů co napsal Scully.. no tak holt jednou má žena pravdu no :-D
o 15.08.2017, 15:14 | macomb
Kapka: No, já tu svou musel na sušičku přemlouvat (sral mě sušák a problémy s tím spojené :-D) a jak mi teď dává za pravdu ;)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1726 sekund.