Navštíveno 11537x

26.05.2012, 07:58 |
Losky Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s lepením vliesových tapet? Včera jsme s nima prvně lepili a mám z toho teda smíšené pocity. Tapety jakoby kouskama nedrží. Celek jo, ale prostě když to člověk přejede rukou, tak vidí, kde to nedrží. Jsem z toho docela na nervy
Zaklad je kvalitni lepidlo, coz jsme meli. Tapetovali jsem50 let starou zdenou bytovku, kde bylo malovano snad 3x a mistama se lepidlo brutalne vpielo, tak byl problem dostatecne tapetu prilepit. Mistama teda suprove nedrzi, ale neni to videt a uz je to skoro dva roky. Jinak lepidlo se dava na zed a ne na tapetu

26.05.2012, 11:32 |
AR M.a.R.i: teda nevim jak vliesove tapety ale u normálních se dává lepidlo na tapetu a ne na zeď....

26.05.2012, 13:11 |
DITR u vliesových se dává na zeď je to taková hmona jak želatina a tu roztíráš na stěnu...strašné lepil sem asi 4 ásy a vživotě už to dělat nebudu!!! :D nám to drží parádně a tam kde to moc vsáhne tak se to akorát přetáhne štětkou

26.05.2012, 14:27 |
Losky Vlies lepidlo se dává na zeď. JÁ nevím, je to o nervy. Lepidlo je jak gel. Přímo nám k ním dali nějaké Pufas za 120KČ na 25m2.
Už to lepí mladá, já bych to serval...

26.05.2012, 17:17 |
ps S otcem, chodba téměř celá, ložnice 1/2, obyvák 1/2. Drží to parádně. Je třeba mít dobré nářadí a né moc olšové ruce. Gumový váleček na přitisknutí. Normální váleček (velký) na nanášení lepidla na zeď. Nanést lepidlo, naměřit, z vrchu přejet dolů a válečkovat do stran, zbytek lepidla utírat.

26.05.2012, 19:21 |
bafis Lepidlo ma byt sice na zed, ale ja ho dal na tapetu jak u klasicky, delalo se mi o dost lip, samo valecek a poradne prejet. Jinak v nemecku stojej 10E u nas co jsem koukal tak zacinaj od 400, ale spis 500-600 za roli.
Tady je vysledek :)

26.05.2012, 19:41 |
Ravo | Upraveno: 2012-05-26 19:44:01
Lepil jsem vliesovky poprvé bez zkušeností, bylo to v pohodě a super výsledek.
Důležitá je příprava podkladu, každá nerovnost je pod tapetou děsně vidět (obvzlášť výstupky - kamínky atd.,
malé prohlubně nevadí, větší už jo). Takže to mechanicky odrbat a pak stabilizovat penetrací, pokud je podklad nesoudržný.
Pak se nanáší kvalitní lepidlo důkladně všude na zeď pomocí klasického válečku na malování a tapeta se rovnou lepí bez namáčení, pomocí tapetovacího kartáče vyhladit do stran (vymačkat vzduch). Pokud není umístnění perfektní (když se skládá motiv) nebo je jiný problém, dá se tapeta strhnout a nalepit znova.
Vzhledem k tomu, že je to vlies, tak je pevná a tvarově stabilní mokrá i suchá (nezmenšuje se při vysychání), takže sesazování motivu je na milimetry, stejně tak jako spára mezi jednotlivými pásy - dosadit přesně na sebe bez přesahu nebo mezery.

26.05.2012, 19:49 |
Ravo Tady výsledek, na celé ploše drží perfektně a i sesazování vzoru je OK

27.05.2012, 09:21 |
Losky U nás bude zádrhel asi v lepidle. Naneseme lepidlo na stěnu a tapeta na tom kouskama vůbec nechce držet. Dnes koupim jiné lepidlo

28.05.2012, 09:44 |
iwi Nevím jak jsi to lepil, ale nejlepší je jít po kouskách a ne nanést lepidlo na zeď na celou plochu role a pak přitlačit tapetu. Co jsem lepil, tak vždy tak po 50cm na výšku, nanést lepidlo, přitlačit tapetu, přejet válečkem. Pokud uvidíš, že to někde nedrží není problém ten kousek odlepit, nanést lepidlo a znova. Tapetoval jsem jen trošku dohromady kolem 100-150 m a nikde žádný trabl.

30.05.2012, 14:41 |
Losky Koupili jsme jiné lepidlo od Henkela a to samé. Lepili jsme jen po těch 50 cm a dost jsme to i podlepovali znovu, ale nakonec to dobře dopadlo, ale osobně už to doufám nikdy dělat nebudu:)

30.05.2012, 15:56 |
bafis hod fotku...
ja lepil na vymalovany panel a musel jsem lepidlo nanaset na dvakrat (rozdelil jsem si ten pas na 2 casti) kdyz jsem lepidlo nanesl na celou plouchu steny, kde bude pas, nez jsem prilozil tapetu, umistil na presne misto, lepidlo na casti steny se vsaklo a uz nechtelo drzet. jinak lepil jsem celkem 4 steny, naposled v nedeli u kamose a taky to uz nikdy nebudu delat:-)

30.05.2012, 23:05 |
Ravo Já lepil instantním lepidlem Metylan Direct.
Dodržel jsem návod na přípravu na obalu - prášek rozmíchat ve určeném množství studené vody, pak nějáký čas (určený - myslím nějákých 5-15min) počkat (nechat odležet) a pak znovu promíchat. Vznikl takový řidký soplovitý rosol - něco jako pravá čínská polívka :)
Neměl jsem problémy, že by to zeď vsákla nebo tak. Lepidlo jsem samozřejmě nanášel jen po pásech, nenatíral jsem celou zeď :) Prostě to bylo hned napoprvé OK.

11.01.2017, 20:46 |
Tomak Jak už někdo psal. Důležité je penetrovat podklad a pak se nebude vsakovat lepidlo a práce bude o dost jednodušší. Nejde jenom o nasákavost, ale i soudržnost podkladu. Lepidlo určitě na zeď. Jde to i obráceně, ale není to moc praktické.