Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Inteligentní domáctnost

o Navštíveno 3938x o
o 07.06.2013, 14:51 | Kacko
Zdravím,
rád bych si v novém bytě potunil elektroniku. Mác Mac Air, iPad, Android mobil + StupidTV(opak SmartTV).

Rád bych:
1) jednotné úložistě filmů a hudby
2) ze zařízení cokoliv poslal bezdrátově do TV
3) ze zařízení cokoliv poslal bezdrátově do repro(repro taky nemám)
4) aby mě zařízení dokázalo budit hudbou
5) abych se mohl připojit z venku z mobilu a pustit vzdáleně hudbu
6) herní konzole (stačí android)
7) abych měl ze zařízení přístup na net(mohl stahovat, počasí, youtube atp.)

Ideálně aby to bylo co nejmíň krabiček, aby byly co nejmenší(ale kvalitní). To platí i o repro - na ten byt mi stačí 50W RMS, nejsem audiofil, ale aby to hrálo vyváženě a kvalitně.

Nemám pevnou IP.

Rozpočet mám 20k +-10k(pokud to bude stát za to).

Orientuje se tu v tom někdo?

Koukal jsem na NAS, nevím co z toho je nejlepší poměr cena/výkon, ale chci 2 diskové.
Co se týká multimediální zařízení, tak se mi líbí takové ty hdmi klíčenky s androidem, některé už mají i ovladače na hraní her.

Taky nechci nic složitě instalovat, doinstalovávat, nastavovat atp. Chi to zapojit, spárovat a hotovo.

Díky za každou radu:)

o 07.06.2013, 15:08 | AR
Vidím nádpis "inteligentní domácnost" tak sem hned letím že se dozvím něco o inteligentním domě, řízení topení, větrání, žaluzky, světla atd...a ono to je "pouhá" multimediální domácnost...chjo :(
o 07.06.2013, 15:12 | AR
Jinak abych nekefral od cesty, já to zatím vyřešil pořízením RaspberryPi v tom openelec distro, připojeno k tv, a do sítě a přes usb napíchlé disky s multimediálním obsahem. Vše hlavní mám propojeno klasika drátama, ale jen komp mám bohužel "vzduchem" takže na nějaké streamovani sem zatím házel bobek protože by to ty prdy ve vzduchu stejnak nepobraly ;) Malina se dá kontrolovat i přes net i přes mobil.

Ale asi to není to pravé co hledáš ty ;)
o 07.06.2013, 15:12 | muSlim
Ako AR
o 07.06.2013, 15:14 | AR
No ale pokud by se tady našel někdo kdo by se držel názvu topicu bylo by taky fajn ;) Koukal sem na Siemens Synco Living a vypadalo to zajímavě a podle dřívějších příspěvků vím že tu je taky pár lidí od tohoto fochu ;)
o 07.06.2013, 15:42 | Area51
Já mám doma NAS Synology [ Link ] + gigabit wifi router.
- TV běží po kabelu na DLNA(TV s wifi to bude umět určitě po wifi)
- iPad umí takttéž DLNA a s příslušným přehrávačem streamuje z disku
- z venku se na to dá dostat pomocí nastavení routeru na portforwarding, tváří se to pak jako ftp
- hudbu řeším přes PC s ovládáním z iPadu nebo HTC One X
- Herní konzole Xbox mi taktéž běží DLNA
- repro mám klasický receiver s optikou

Asi to uplně nevystihuje to co ty chceš, ale třeba se ti to hodí jkao nápad :)
o 07.06.2013, 15:48 | Kacko | Upraveno: 2013-06-07 15:51:11
AR: topení a žaluzky(i světla) by se mi taky líbili, ale jsem v nájmu:/

Koukal jsem na tohle [ Link ] ale hodnocení se mi nelíbí..

Jako repro se mi líbí [ Link ] , ale nevěřím že z toho půjde rozumný zvuk..

Co se světel týká, tak už dělají žárovky ovladané přes BT(nebo WiFi), kde si přes appku jde volit i barvu světla.

Edit:
link na járovku [ Link ]
o 10.06.2013, 10:36 | Freerider
AR: mám kamaráda, který si zrekonstruoval starý dům a má přesně to, o čem píšeš.
Komplet zabezpečovačku s kamerovým systémem, čidla na hlídání vody, plynu, kouře.
Komplet ovládání topení, žaluzií, osvětlení, střešních oken, větraček a elektronických zámků.

Ukazoval mi nějakou aplikaci na mobilu - spustí se to a normálně zavře na dálku střešní okno. Topení si nastaví podle toho, jak jede domů, umí to řešit i jednotlivé místnosti.

Je to mazec docela, ale on je co se týče peněz úplně jinde a hlavně má kybernu a elektrotechnu a je hrozná bedna, takže si většinu těch věcí nachystal sám.
Když jsem viděl vrata od rozvaděče, který jsou stejně velký jako normální dveře a v tom ta klubka hadů, úplně jsem se viděl, jak to mám a něco se mi posere :oDDD
Můžu se ho optat, zda by nenechal nahlédnout pod pokličku :-)
o 10.06.2013, 11:30 | cezetko
mohl bych vám ukázat desítky rozvaděčů, většina z nich je jich standardní velikosti. Občas se najdou výjimky, ale není to tak hrozné.

Nevýhoda je taková, že když tomu zákazník nerozumí, není programátor, technik atd. Tak si to jen tak sám nepředělá. Něco si nastaví atd., ale aby změnil funkce, tak to tak jednoduché není.
o 10.06.2013, 12:28 | AR
cezetko: a ty děláš teda do těch int. domů/bytů? Co říkáš na tu srandu od siemense?
o 10.06.2013, 14:11 | cezetko
AR: jaký siemens máš na mysli? Srand má hodně, má snad něco nového? Možná mi něco uniklo...
o 10.06.2013, 14:12 | AR
cezetko: Siemens Synco Living
o 10.06.2013, 14:17 | cezetko
To je celkem starý, pár let. Mno já na to donedávna měl dobrý názor. Teď se maličko překlápí.

Jinak je to slušné zařízení, jednoduchá instalace, oživení. Umí to KNX, takže lze použít dále. Nicméně podotýkám, že na 90% to do novostavby nedám...
o 10.06.2013, 16:02 | AR
A do čeho bys šel v poměru cena/výkon a aby to nestálo raketu?
o 10.06.2013, 17:17 | cezetko | Upraveno: 2013-06-10 17:25:40
jestli si to budeš schopný dělat sám, či svépomocí, tak dle mého poměr cena/výkon [ Link ]

Jsou i lepší produkty, ale vychází dráž. Tady máš vše, co potřebuješ, navíc možnost vlastního web rozhraní atd.

Bavíme se o automatu, kde můžeš mít topení, světla, stínění atd.

Jinak ke Kackově původnímu dotazu:
1) synology
2) Samsung + smartTV, LG + jejich systém,
3) iPad + Sonos Connect Amp
4) viz. 3
5) viz. 3
6) cokoliv
7) viz. 2,3

cena záleží na výbavách a provedeních, ale ve standartně lepším provedení počítej. 1) 12tis, 2) 25tis, 3) 25tis, 6) 10tis. Sumárum 70tis za funkční model, ale taky by stálo za zvážení AV receiver, bedny atd.

Případně pořešit za 20tis. HTPC s XBMC a máš vyřešeno :)
o 12.11.2015, 10:03 | Jarda008
Pokud chceš multimediální domácnost doporučuju [ Link ]
pokud chceš inteligentní domácnost tak [ Link ]
popřípadě pokud si šikovnej v elektronice, tak parádně to tady [ Link ] popsali. Mrkni hlavně na příspěvky od uživatele Eiffel
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3371 sekund.