Navštíveno 4751x

Uz ctyri dny mi vola skryte cislo. Volali v pondeli, zvedl jsem to a ozval se nejakej pruzkum ci co. Volali v 8 rano.
Slusne jsem he pozadal, at mi nevolaji, ze na to nejsem zvedav. Jenze v utery volali vve 21: 42, to jsem byl uplne nepricetnej, protoze vzbudili malou - zapomnel jsem vypnout zvoneni, takze jsem to sliznul od moji a tu volajici jsem dost ostre poslal do hajzlu.
Myslel jsem, ze to skonci, nicmene vcera volali 7x - nebral jsem to a dnes 5x - totez. Naposledy volali pred 15 minutami, zvedl jsem to a ticho.
Jsem z toho dost nasranej, jenze skryty cislo nezablokuju a vubec nevim, odkud ty kurvy volaji. Na netu jsem nasel, ze je to nejaka agentura a ze mj. prodavaji nejaky casopisy nebo co. Ale ja nic nechci a cislo zmenit nemuzu a nechci.
nechal bych je vykecat celý ten monolog a na konci telefonátu: "Prosím vás jak se to říkala?neslyšel jsem to" :D a tohle nedáá :D
příteli, na to je rada taková posílat je stále do věčných lovišť hodně nevybíravým způsobem. Nebo chtít po volajícím kontaktní udaje a napsat jim, že si nepřeješ být kontaktován.
Zkusim oboji. Jestli zavolaji, mam zitra nejaky cestovani, tak jim k tomu pustim Arch Enemy :-D
A pak zkusim slusne pozadat o kontaktni udaje...
Asi sntim nic jinyho nenadelam :-(
Jsem z toho uplne silenej...
Provolam cca 3000 minut mesicne. Pres celej den to zvoni, jeden telefon za druhym a kdyz to prestane, zacnou volat tihleti smejdi.
Bohuzel mam verejny cislo, v telefonu 1500 kontaktu, v portfoliu cca 2000 klientu.
Telefon po 18. hodine zasadne nezvedam, pokud vola cizi cislo a volam rano zpet.
Za posledni mesic to bylo 3x Partners - nesnasim je, pak tihleti kokoti, 4 ruzny spolecnosti s levnou energii a v utery jsem dostal na nadrazi malou prirucni Bibli s patricnou prednaskou.
Pak mam prestat kourit ku.va... :-)
mě volaj tak 10x do měsíce, posledně mi slečna tvrdila že jsem něco vyhrál ani nevim co. Mám si to vyzvednout v plzni v kulturáku :D :D a když jsem se jí zeptal jestli to není joke tak prej ne. A já víte že, je více jak rok zbouranej? No to nevím zakuckala a položila telefon.Zajímalo by mě kolik ty lidi berou za to že serou jiný lidi
uplně s ledovým klidem jak ti něco začně povídat - nic neříkat, jakmile začně se druhá strana dopátrávat jestli teda jako poslucháš - odpoveď, ostřím si nůž, za chvilku jdu zabít prase. Musí ten nůž být ostrý, hodně ostrý... je to důležité... Miluju když se čepel prořezává svalovnou hmoutu napříč vláknem.... raději naostřím dva nože.. co kdyby byl třeba. Vezmu si ten velkej černej co má nakonci zářez. Ten byl vždycky dobrej a nezklamal :-) naprosto autistický rozhovor :-) nikdy mi nikdo nezavolal podruhé..

25.07.2013, 23:07 |
Kacko existuje něco jako "veřejný seznam" kde když si registruješ číslo a oni ti zavolají, tak jim hrozí až 2M pokuta. Akorát jsou ty seznamy tuším placené. Já bych je udal na policii za stalking.
Vitej do klubu :-)
Taky jsem byl donedavna na tyhle telefonaty alergickej,ale chce to resit seriozne. V klidu se zeptej na jmeno operatora a spolecnosti,pak ji rekni ze jsis zapnul nahravani a pozadej ji o vymazani ze seznamu jinak ti za tejden zavola nekdo jiny z teze firmy.
Dle zakona te ze seznamu na tvoji zadost smazat musi,vetsinou na to ale prdi pac nidko nevi s kym jsi mluvil a ikdyby nemas dukaz. Me tenhle postup zabral. Dokonce jsem se nechal vyskrtnout z podobnyho seznamu me vlastni banky.
Jinak uz si hodne davam pozor kde a komu davam sve tel. cislo a psat ho nekam na net,treba i na AHC je proste riziko.
O_O : tak po ránu jsi mě rozsekal :-)))))
Jinak mě moc nevolají, nebo když začnou kecat, tak je utnu a řeknu že nemám čas, pak nevolají.
Nejlepší jsou ti co volají na levnější volání, tak rovnou říkám, budete mi platit když od vás budu volat, slyším ticho, pravděpodobně tupí výraz, a dál říkám mám služebák, tak nepotřebuji
Nevím, co se tak rozčilujete. Zvednu, řeknu jedno slovo - NE a zavěšuji. Většinou již nevolají.
Více mě serou spamový reklamy, který mi chodí od bůhvíkoho na bůhvíco.
No tohle u nich zdá se nefunguje. Protože volají pořád.
Dnes od rána 3x. pokaždé jsem to zvedl, vyslechl si úvod, řekl co chci. Bylo mi poprvé sděleno, že mi kontaktní údaje nedá, tak jsem jí řekl, ať mě tedy neotravuje.
Podruhý volal někdo jinej, řekl jsem, že mě dost serou a zavěsil jsem.
potřetí jsem řekl ne a zavěsil.
Jenže když volají třeba 7x za den a mám to ve zmeškaných hovorech - a taky se mi stane že po dvouhodinovým jednání mám třeba 24 zmeškaných hovorů, obvolávám zpět a z toho se mi třikrát ozve Partners, AWD nebo něco podobnýho (naposledy Bohemia Energy), tak je to ztráta času a fakt to nasere.
Nemůžu si dovolit nezvednout telefon nebo nezavolat zpět klientovi, ale bohužel se to nedá rozlišit.
A pak máš třeba jak já ve středu 10 zmeškaných hovorů, první šok je ten, že to budu muset obvolat a hned vzápětí zjistím, že to tak strašný není, že mi volala dvakrát manželka a třikrát skrytý čílo = tihleti čuráci.
oni spoléhají na to, že ze skrytých čísel může taky volat někdo z finančního úřadu nebo od policie, tak to lidi zvednou.
To mě na tom sere nejvíc.

26.07.2013, 11:38 |
AR heh tento tyden mladej taky někdo volal a že prej vyhrála supr cenu nějakou bomba deku, uplně zadarmo že mailem ji posilají doplňující info a že se pak ozvou. No v mailu info že deku vyhrava ale že musí udělat nějaké sezení kde to představí takže opět český ojeb že no a další den 10x hovor aby domluvili termín schůzky, tak to nebrala a pak sms že tedy výhru ruší když nemá zájem ;)
a nebo mě, že průzkum zdravého životního stylu, 3x odseknu že nemam čas, na čtvrtý hovor ji teda na ty 4 otázky odpovím ať dá pokoj, další tyden jiná pipka že mě chce sdělit výsledky toho průzkumu 2x že nemám čas, pak sem jí to prákrát nezvedl a ke konci týdne teda jo a to se mě do telefonu drze ptá že co jako, že se mě snaží dovolat a že ji to nezvedam že co to ma znamenat ;) tak sem ji řek že to znamena ať mě doprdele neotravuje ;)
Kuwa vy máte starosti:-)))
jako Zdeny...takovyhle sracky resit....ihned reknu nazdar a pohoda...

26.07.2013, 12:16 |
Zdenek (A)
Asi spatne ctete, ne? Freerider pise, ze je odmita slusne i neslusne a volaji furt......
Neda se nekde najit na webu kontakt na tyhle smejdy? Pokd neni jejich zamerem se dobre schovat, tak by to melo jit. Obcas pomaha najit kontakt na co nejvyssi personu firmy a poradne mu vynadat. Kdyz budes mit stesti, tak managera nasere, ze ho otravuje nejakej pobuda, nebo lepe otravuji pobudove, jen proto, ze je nasiraji jeho zamestnanci. Takze jim da krapet "skoleni" a je klid ;-) Kdyz ne, tak trestni oznameni... Jestli volaji tak casto a zere ti to cenny cas, tak ho trochu venuj na patrani a odvetu.
Me to prijde jak nejaka pomsta. Nekdo dal nekam tvy cislo a oni ted volaj. Jinak si to nedovedu vysvetlit. Me taky cas od casu nekdo takhle zavola- 2x az 3x do roka. Pokazde je slusne odmitnu a uz se neozvou.
Zdenek (A):
tak to jsi právě vedle jak ta jedle - ten nejvyšší tlačí tyhle 18-20-ti letý roboty do toho, aby co nejvíce otravovali lidi, řídíc se přitom marketingovou příručkou z roku 1926 o tom že čím víc lidí oslovíš, tím víc peněz vyděláš:-)))))

26.07.2013, 12:29 |
Zdenek (A)
Zdeny60: "Cim vice lidi oslovis" neni prece totez jako "Cim vicekrat cloveka oslovis". Ta druha vec je casto velmi kontraproduktivni.
tohle mám taky, a nevím jak z toho ven...
Mam desitky telefonu za hodinu, sedim i u pevne linky tak to mam na stridacku, dny kdy z 20 volajicich z je 10 nejaky tyhle financni, investicni, pojistovaci, telefonni a nevim ci jeste nahaneci me desne ubijej, jsem otravenej a nasranej.
Podle nalady, nekdy reknu slusne nemam zajem, jindy pokladam. Jak se tomu branit a kde berou cislo nevim, nicmene v dnesni dobe jsou schopni volat i po sedme vecer, kdyz uz jsem doma, a to jsem nepricetnej.

26.07.2013, 12:45 |
Zdeny60 | Upraveno: 2013-07-26 12:46:29
Jo, jenže jak jsem se několikrát přesvědčil, tak jsou ti blbcí chopni volat 5x, protože si neevidují, komu už volali:-)Navíc platí poučka, léty prověřená,že 100x nix umořilo osla. Tak zkouší, kdy a jestli už náhodou nebudeš tvárnej:-)
H-Honza: tak odejdi z linky tísňového volání a přestane to, to si bu´d jistý:-)

26.07.2013, 13:02 |
TROY poradim ti jak to řešim já ;))) přeci jen trošku se v tom pohybuju
1. nechám frajerku vykecat - stačí aby se představila
2. naschvál se zeptám na celý jméno
3. řeknu jí at mě vymaže z databáže že má tu čest s člověkem kterej dělá pro ČTÚ a že jsem nikde nedával souhlas s poskytnutím dat / čísla a pokud to neudělá tak proti nim zahájim řízení a paní nemá určitě zájem lítat po soudech.
Musim říct že v jednom tejdnu jsem tohle řekl 3x a od tý doby mě nikdo nevolal a mám klid

26.07.2013, 13:04 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2013-07-26 13:08:57
Na tel. s Androidem mám aplikaci Blacklist
[ Link ] a ta umí blokovat i skrytá čísla. Ale jinak bych to řešil tak, že zvedneš, vypneš u sebe mikrofon, dáš hovor přidržet a necháš to být. Když ti někdo bude volat, dovolá se ti, o tel. se starat nemusíš, až je to přestane bavit, tak sami zavěsí...
ze se divite,kde ty cisla berou,preci mohou si ho klidne vymyslet a je to...treba 602123456 a verim,ze toto cislo nekdo ma,tak volaji...

26.07.2013, 14:03 |
Zdenek (A)
Pywoj: Jsou firmy, ktere shromazduji kontakty prostym hledanim na webu... ale i jinak. Pak jsou firmy, ktere jim za to plati a pak volaji a volaji, pripadne si najmou jinou firmu, ktera vola za ne... Jednou mi takhle vecer volali z nejake pizzerie. Tak se jich ptam, zda jsem si u nich objednal pizzu, ze mi volaji. Ze pry ne. Tak proc mi volate? My jsme chteli zjistit, zda byste treba nemel zajem si casem objednat. Tak se ji ptam, kde sebrali moje telefonni cislo, kdyz jsem jim ho nedal. Tak mi pipina normalne rekla, ze ho ma v databazi. Dalsi dotaz: Kde jste vzali tu databazi? Nooo.... tak nejak.... nooo.... asi koupili..... GRRR! Tak si to moje cislo navzdy smazte z ty databaze, protoze ja uz si od vas nikdy v zivote nic neobjednam!!!....... A byl klid!
tak moje cislo je verejny, je na webu, davam ho k ruznym odkazum nebo inzerci, na forech apod., me neudivuje ze ho nekdo vyhrabe, spis kua ze se clovek nema jak branit, na schranku si nalepim samolepku at mi tam nehazou reklamy a je klid, tady me napada leda nejaka uvitaci melodie, jako ze proste pojistovaci a teleprudici, jdete do hajzlu, nemam zajem...
Blbý je, že jakákoliv androidí aplikace, která blokuje telefonáty, tak stejně musí nechat jakoby to číslo zazvonit a teprve pak ho zablokuje, nejde to obejít... v praxi to znamená třeba půlsekundový prozvonění a pak blok. Lepší než nic, ale dokonalý to teda není.
Já jsem vždycky používal kombinaci blokování čísel + típání příchozích hovorů z neznámých čísel + výjimečně jsem to vzal a řekl "ne" nebo "jděte do prdele". Eliminovala se tak velká většina volajících. ALE měl jsem ten luxus, že jsem si mohl dovolit típat kohokoliv. Živí mě třeba tři klienti a na neznámá čísla tudíž seru. Pokud je člověk živ tím, že má tisíc klientů, tak je to v háji a dost dobře si ten boj se skrytými čísly nedokážu představit :-(
(Každopádně stejně jsem si nakonec číslo změnil a byť některé firmy mají pověst, že volají opravdu tak, že zkoušejí všechny kombinace, tak ani po půl roce nemám zatím jediný telefonát... jsem zvědav, jak dlouho to vydrží).
Mr.Scully: jo, to udělá, ale napozadí jako by, takže i pak víš, kdo ti volal, ale tel. ti nezavibruje, nezazvoní, tohle nestihne a o to jde, aby tě to neotravovalo v tu chvíli. Problém ale zase je i to, že třeba některé státní orgány, ať PČR, FÚ apod. volají ze skrytých čísel, a tak i filtrace skrytých ti může udělat nějaké případné problémy :-(
Je to prostě svinstvo no. Další debilita je, že je desítky webů s tel. číslama, které otravují, nikde není pořádná 1 databáze, která by opravdu vedla tyto informace, ověřovala to a pak třeba využívala s operátory, který by nabízeli třeba za 10,- Kč měs. blokování čísel, které tě otravují. A že by tyto otravové stále měnili čísla asi nehrozí. No a v neposlední řadě neomezení tarify, a schováš číslo a můžeš otravovat o 106, takže ono i ty neomezené tarify jsou k něčemu dobrému i špatnému :-( Vše je to o lidech a penězích...
Já neznámá čísla skoro neberu, když bude chtít, pošle SMS. A típnout to je, o ničem, protože si jen myslí, že teď nemáš čas. Lepší je to zvednout a hned položit. A zase, do této doby to každé přijetí hovoru druhou stranu něco stálo, teď s neomezenýma skoro nic :-(
3 years later:
Tak mám vylepšení :oD
Nejen, že mi volají pořád stejně - nejhorší to bylo okolo Vánoc, to zvonil telefon téměř pořád.
Partners, OVB, T-Mobile, různý energy - prostě osud veřejně dostupného a známého čísla.
Takže před 8 hodinou ráno a po 17. hodině odpoledne prostě neberu čísla, co nemám v seznamu.
To, že volají pravidelně v poledne - na to už jsem si zvykl a postupně ta čísla blokuju.
Vylepšení spočívá v tom, že mám druhé číslo, které není nikde zveřejněno, má je jen manželka a dva sousedé - kdyby se náhodou něco dělo.
Telefon jsem si bral pouze tehdy, když jsem někam jel, jinak bylo vypnuté - nechtělo se mi tahat dvě cihly a dvousimkový telefon nic moc neřešil.
No a já si koupil od Scullyho malinkou Nokii 6500 slide s tím, že ten telefon je tak malý, že jsem tam tu simku dal, telefon zapnul a nechal ho být.
To jsem udělal v pátek odpoledne.
Ještě ten den 4 hovory ze společnosti LogiCall, že shánějí nějakou ženskou - vůbec nic mi to neříkalo - jasný - SIM byla kdysi její - to by nebyl ani tak problém, jako to, že jsem jim řekl, že tu ženskou neznám a že u mě nepořídí.
V sobotu volali zase a dneska dopoledne zase.
Tak jim říkám, že tu ženskou prostě neznám a frajer mi říká - no to nám budete muset nějak prokázat :o) :o) :o) :o)
No já se z toho normálně poseru :-) :-) :-)
Samozřejmě se mi nechce si dopisovat s někým z nějaký vymáhací agentury a už vůbec se mi nechce někomu posílat rámcovou smlouvu s O2, aby měli komplet údaje.
:-) :-) :-)

08.02.2016, 13:24 |
jz33 Otec to s telemarketingem řešil následovně: Je ten hovor monitorovaný? Ano... Tak běž do pí** Znovu už nevolal :-)

08.02.2016, 13:33 |
koren ke kazdymu hovoru musi byt souhlas toho komu se vola s jeho oslovenim. tzn rovnou rict ze jim nedavas souhlas s oslovenim, jinak hlasis uradu na ochranu osobnich udaju.
pak uz je to jen o tom jestli dany operator zmackne o jedno tlacitko navic...
A ty myslíš, že tomu ty pipiny na call centrech rozumí? Ty mají volat, tak volají:-)))))))

08.02.2016, 14:49 |
koren prave ze tohle je jedina vec, ktery rozumet musej;-)
no, zvednout, počkat zda to není zákazník či co a pokud ne, položit. Tohle fungovalo a funguje mě, ale naštěstí mi moc tihle šméčka nevolají...
Tak jsou ai výjimky. Znám holku, dceru od známého, co bydlí kousek ode mě a co se spolu občas potkáme a ta dělá u jakýsi kreditní poslečnosti, či co. Protože ji znám, tak vím, že ta umí jen vytočit číslo a přečíst napsaný text. Zbytek je jí šuma fuk:-) Pochybuji, že 18ti letá žába víc, co je OOÚ:-)V tomhle věku ji ani nic jinýho nezajímá. Když volat, tak volat a jedno komu a jak. proto ty otravný telefonáty v sobotu v poledne nebo v neděli večer.

08.02.2016, 15:15 |
koren zabe to musi nekdo vysvetlit - dost pochybuju ze by si nekdo risknul pokutu v radech statisicu. a je uplne jedno jestli to je clovek na telefonu, jeho nadrizenej nebo majitel call centra ;-)

08.02.2016, 17:03 |
Tuner#2 | Upraveno: 2016-02-08 17:04:14
Ja to odboural odmitavym pristupem s tim, ze pokud me jeste jednou zavolaji a nebo poskytnou cislo dal, tak maji na krku zalobu - zaroven jsem je upozornil, ze jsem si hovor nahral.
Jednou volal i sam T-mobile, ze pry maji skvelou nabidku televize. Tak jsem ho utnul s tim, ze moc dobre vim, ze pouze preprodavaji sluzby Skylinku a ze o jejich TV opravdu nemam zajem a pokud jeste jednou zavolaji, zrusim i ten telefon. Od ted doby uz 3 roky ani jeden hovor.

08.02.2016, 22:02 |
Tea Take jsem s tim mival problemy dnes resim takto: neberu cisla, ktere nezacinaji 6 (starsi puvodni cisla - seriozni byznis). U tech, ktere zvednu staci cca 2 vteriny abych poznal, ze to neni zakaznik, pak beze slova polozim a na blacklist. Jeden z mych zakazniku to ma vychytany, za se mu musi nove cislo autorizovat sms s tim co chce, jinak se nedovola - takovej vyssi level.