Navštíveno 9570x

29.08.2013, 19:37 |
jirilac | Upraveno: 2013-08-29 19:38:51
Ahoj všem,
chtěl bych ze zeptat, zda někdo z Vás neví s jistotou, jak je to s odběrem řidičského oprávnění skupiny B při nesplnění testů u zkoušky na řidičské oprávnění A. V některých městech je běžné, že pokud člověk má řid. oprávnění B a dělá zkoušku na A a proletí v testech přijde i o řidičské oprávnění B. Z právního hlediska přeci není možný, aby v jednom městě řidičák B odebírali a v druhém zase ne. Nebo se pletu, jak to tedy je ? Mají při nesplnění testů na A pravomoc odebrat řidičák B ?? Dle mého ne, když testy na A jsou odlišné od testů B. Díky za info, chystám se na zkoušky a chci být připravenej na možný problémy, který snad nenastanou.
Ahoj,
Samozřejmě by to tak mělo být, že ti vezmou prostě papíry, jelikož si nesplnil testy. Kamarád neudělal A na poprvé, ale nevzali mu je.
Testy prý nevadí,ale u jízdy dělají problémy když to nedáš prý. Ale to vím jen z doslechu

29.08.2013, 19:54 |
Veva Myslim, ze je to takhle... kdyz neudelas testy tak Ti seberou opravneni ktere doposud mas. Ale je tam moznost opravy, snad jednou nebo dvakrat mas moznost to opravit nez Ti to vezmou...
Sorry za diakritiku, pisu z mobilu

29.08.2013, 19:57 |
jirilac | Upraveno: 2013-08-29 20:01:14
No ale když testy na A jsou odlišné od B, tak když neuděláte zkoušku na A, neznamená to, že byste neudělali i zkoušku na B, když ty testy nejsou stejný. Připadá mě prostě divný, že podle toho, kde děláte zkoušky, tak Vám Bčko buď seberou nebo nechaj. To by mělo být přeci všude stejný. Nebo jsme opravdu v banánový republice ? :-(
A jsou rozdílné od B? Co tedy vím, tak se lišilo od A, B jen C a D a T, ale A a B byly stejné, tam přeci není rozdíl v principu znalosti zákona, nebo mi něco uniklo? Je něco třeba znát výrazně více B od A? Napadá mě v rychlosti max. znalost mít dálniční známku. Ale možná se pletu.
ted sem delal Acko a ptal sem se a pokud bych neudelal tak me nic nevemou

29.08.2013, 20:39 |
jirilac | Upraveno: 2013-08-29 20:46:02
Taky sem to nevěděl, ale je to opravdu tak, testy na A jsou jiné(samozřejmě podobné) nežli testy na B, C atd.
viz link
[ Link ]

29.08.2013, 22:04 |
hanx Když jsem testy na C nedal o jeden bod, komisař mi to nechal - musel jsem mu slíbit, že je dám za týden na 100 (a taky že jsem dal) :D
když jsem dělal před dvěma lety Ačko, tak jsme před testy odevzdával řp, kdy mi bylo sděleno, že pokud neudělám testy, tak mi jej nevrátí... tak nevím :)
nevim jak ted, ale v roce 2000 jsem neudelal testy na B a sebrali mi Ackovej ridicak...

29.08.2013, 22:18 |
petis nejsou náhodou testy stejný, jen na Ačko stačí 50bodu a na B 55bodu a C a víc 60 bodů + tešší otzky z techniky ( body nevím přesně, možná je to jinak) A pokud nedosáhnes bodu potřebny pro skopinu tak o ŘP přídeš?
tuším že to tak bylo
Pokud nedosáhneš potřebný počet pro danou skupinu... I když co si pamatuju, přeci jen, to nějakej pátek co jsem Cčko dělal, tak na PC je test přímo pro danou skupinu (ale jen pár otázek). Nicméně tím, že test neuděláš, přicházíš o odbornou způsobilost...
ANO, pokud si ještě někdo nevšiml,žijeme v banánové republice ! myslím,že by to nemělo takhle fungovat,že v jednom městě po nesplnění testů papíry vezmou a v jiném ne,bohužel to tak asi je jak čtu.U nás co jsem dělal papíry na velkou A,tak by je vzali po nesplnění byť jen testů a myslím,že je to dobře !

30.08.2013, 08:23 |
duke Před cca půl rokem jsem si dělal k B oprávnění E a prý od letošního roku (kdy vyšla poslední novela dopravního zákona) je to tak, že ti stávající oprávnění vezmou, až poté, co bys neudělal opravné zkoušky. Tudíž při prvním pokusu o nic nepřicházíš.
máte někdo přehled jak to je dnes? nebo beze změn?
JE to o lidech v tomto případě o komisaři, který je u zkoušek. Pokud nedás testy máě půl roku na opravu. Pokud to do teto doby neopravis komisar "muze" dat podmet ke spravnimu rizeni. Ale v povinosti to komisar nema
tak chci si udělat rozšíření proto abych to mohl využívat a je logické, že když jsem trotl a něco neumím, neměl bych na silnici co dělat, ale stát se v danou chvíli může stát cokoliv a jelikož jsem jako většina lidí na ŘP existenčně závislý, tak bych byl nerad na nějakou dobu blokovaný

05.02.2016, 13:37 |
Sau U nas sem sa na to ptal loni a pry by ho vzali jedine kdyby clovek pri testoch a jizdach vybuchl uplne, nejak vyrazne. Resp ne teda ze by hned vzali, ale zahajili jaksi to rizeni o odebrani. To pry ale trva pomerne dluho a je dost casu vse napravit. Pry ho takto u nas este nikomu nevzali.