Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaký aku šroubovák/vrtačku

o Navštíveno 15661x o
o 27.09.2013, 12:43 | Losky
Ahoj, mám doma dva staré aku šroubováku JBL a Black and Decker a pokaždé je to utrpení, protože kdykoliv vezmu do ruce, tak vybité a když se píchou do zástrčky, tak Black netočí a JBL točí, ale už má v háji spoušť.
Takže upřímně nevím, zda koupit nějaký aku šroubovák či aku vrtačku. S těma vrtačkama nemám vůbec zkušenost, jak je to s tím utahováním atd.
Co se týče šroubováků, tak jsem koukal na tohle:
[ Link ]
a co se týče vrtaček tak asi tohle:
[ Link ]

Případně poraďte, prosím. Použití tak 3x za měsíc:)

o 27.09.2013, 13:05 | Zdenek (A) | Upraveno: 2013-09-27 13:06:06
Aku sroubovak jsem si poridil NAREX ASV 10-2A.
[ Link ]
Luxusni zalezitost! 2x Li-Ion akumulator. Plne nabity je za 20 minut! Protoze je to Li-Ion, tak se samovolne nevybiji, coz je super pri obcasnem pouzivani. Nestane se ti, ze je vybito, kdyz ho zrovna hned potrebujes. Pro bezne sroubovani a vrtani zcela dostatecny. Od te doby, co jsem ho poridil, tak na klasickou vrtacku Narex vice mene pada prach. Zasrouboval jsem s tim uz hodne sroubu a vyvrtak hodne der. Je fakt super. Aku je maly a vejde se do rukojeti, takze odpada ta obvykle bambule pod rukojeti. Samozrejmosti je nastaveni utakovaciho momentu i s moznosti jeho vyrazeni. Ma prisvetlovaci LED, coz je obcas neocenitelne, kdyz se potrebuju trefit do hlavy nepristupneho sroubu. Cena je sice vyssi, ale opravdu nelituju........ No, pekna agitka! ;-)
o 27.09.2013, 14:14 | giuseppe
Cos e týká akuvrtaček, mám tuhle 18V a nemůžu vynachválit. Jako hobby pecka, dělal jsem s ní i kompetní střechu na baráku a spokojenost:
[ Link ]
o 27.09.2013, 14:50 | MaSuZaPi_Honza
mám ten šroubovák od Bosche. Dostal jsem ho jen tak v práci.
Mám ho doma už 2 měsíce, a vytáhl jsem ho asi 3X a ještě jsem ho neměl na nabíječce.
o 27.09.2013, 14:56 | Ravo | Upraveno: 2013-09-27 14:58:34
Mám taky to IXO a naprosto neocenitelná věc v domácnosti. Jako profi nevím co to vydrží, ale na takovýto domací jednodenní šroubováníčko skříní, poliček atd. dost v pohodě.
Může to být v podstatě jakýkoliv výrobce podobného tvaru a parametrů, hlavně ať je to LiON, ruční nářadí se staršíma aku bych už nekoupil ani domů. Vydrží to dlouho nabitý a nemá paměť efekt, když si to po pár utaženích dáš zase dobíjet.

Ještě si dělám zálusk na tuto stylovou redukci :D
[ Link ]
o 27.09.2013, 15:03 | zach
Máme doma 2 aku šroubováky od Bosche už několik let a naprostá spokojenost, nabité za 20 minut, funguje za každého počasí a síly mají ažaž.
Ale pozor, kupovat v origo prodejnách, ne někde v Kauflandu!
o 27.09.2013, 15:23 | Losky
jak tak koukám, tak asi koupím tu vrtačku, asi Bosch a nebo Makitu.
Ikdyž ty Ixo šroubováky jsou taky zajímavý. Ale asi těch cca 1500 přidám. Zítra vezmu asi Grent útokem:-)
o 27.09.2013, 15:26 | mr.brain
Vrtačku s příklepem máme Metabo, stejně tak i bourací kladivo (SDS) a nemůžu si to vynachválit... Obojí už tak 10 let a toho co to nářadí už nadělalo, nemůžu si vůbec stěžovat. Aku máme Black and Decker, stála kolem 1500,- v akci v OBI, tu máme asi 7 let a velká paráda, za tu cenu. Předloni jsme pořídili Berner (2 rychlosti, lepší baterky atd atd.) a taky paráda... Hodně známejch má Makitu a nestěžuje si :) A mě s ní dělá taky dobře.
o 27.09.2013, 15:44 | Losky
rád bych, aby se to nabijelo rychle, dvě baterie výhodou. Co je docela škoda u těch malých šroubováků, tak je nemožnost pracovat, pokud se nabíjí.
o 27.09.2013, 15:49 | Losky
ještě mě zajímá, jak je to s tím šroubováním u těch vrtaček? Někde píšou 400ot/míň, někde 700 atd. Potřebuju to hlavně na tuhle činnost;-)
o 27.09.2013, 16:12 | Losky
Jinak ta Narexka mě teda nebere, ale nabízí toho asi nejvíc. 2 baterie, rychlonabijení a cena 2650 v Mallu.
Pak se mi ještě líbí Bosch PSR 14,4 Li Compact ,
ale nabíjení 3hod:-(
Ta Black vypadá taky dobře, ale nabíjení asi 5 hod, to by mi vadilo:-(
o 27.09.2013, 16:44 | cupra.165 | Upraveno: 2013-09-27 16:55:00
Ja mel narexku několik let.Udelala hromadu práce,pak uz mi zacal zlobit akumulator,dokoupil sem taky narex original a uz to nebylo ono.Strasne mala vydrz.
Nakonec sem si nedavno poridil dewalt tento a spokojeny jako zelva.
Rychle nabita baterie,v baleni je ještě jedna,ma to i priklep,je lehka a pomerne mala co do velikosti.Jinak da se postavit na baterii na zen,nemusi se pokládat. Je to vcetne pěkného kufriku
[ Link ]
o 27.09.2013, 17:45 | Losky
Ještě mě docela zaujala tahle:
[ Link ]
o 27.09.2013, 17:53 | Tendr
za mě [ Link ] denně v provozu na montážích
o 27.09.2013, 18:08 | Losky
chci pouze s lionkou, používat budu občas a potřebuju, aby to bylo vždy ready. Současně mám NiMh a pořád vybité atd
o 27.09.2013, 19:53 | crestik
IXO je fajn na malé věci, překvapivě silný, jak je to zpřevodované do pomala. Záleží, jestli chceš dvě věci, nebo jedna na všechno. Osobně se mi líbí ten prcek, co dal nahoře Zdenek, výhoda sklíčidla, které je od 0,8, podobně bych se díval, pokud vrtačku zvlášť, aby uměla 13mm sklíčidlo. Máme zkušenosti s DeWalt,Wurth,AEG, vše hrubé zacházení. Konkrétně mechanici maj myslím tohle [ Link ] a je mi jí tak jak jako líto, co se s ní někdy děje.
o 27.09.2013, 19:59 | gizmi
Ja si poridil profi radu od Bosche a naprosta spokojenost uz radu let. Odsrouboval uz 2 auta na vraky a cokoliv co jsem potreboval. Kazdopadne lepsi variantu vidim dneska uz ve vrtacce. Poridil jsem AEG aku s priklepem a taky umi sroubovat. Co vic si prat - jedina nevyhoda je velikost a vaha, ale na to mam Bosche;)
o 27.09.2013, 20:07 | Losky
nerozumím těm sklíčidlům:-)
Jinak mám dva favority:
[ Link ]
[ Link ]

Dost v recenzích píšou, že ta Narex má problémy s přepínačem L a P chodu a soc.kufr.
o 28.09.2013, 12:30 | Jujk0
Nedávno som riešil rovnakú otázku, pozeral som sa aj na 10,8V typy, pri Bosch som našiel toto video - [ Link ] a nakoniec som skončil pri Makite - [ Link ]
o 28.09.2013, 12:44 | Losky
no jo, trošku vakl:)) Ale třeba to je zase používané denně atd. Mě to stačí když jednou za týden pár šroubků povolím či utáhnu:)
o 28.09.2013, 20:12 | Losky
tak ta Narex padá z výběru. Není špatná, ale blbě se mi drží. Spodek rukojeti je dost široký. Zkoušel jsem Bosch a ty mi padly do ruky hned
o 29.09.2013, 12:31 | gizmi
Losky: tak to doporucim za 100,- kvalitni sroubovak :D:D Alespon zaposilujes ruku :D:D:D:D
o 29.09.2013, 19:38 | Losky
mám menší dlaně:-) Dnes jsem to zase sledoval a Bosch PSR 14.4 pohoda, PSR 10.8 nikoliv, ta má širší rukojet
o 05.10.2013, 10:03 | DITR
my pouzivame uz nekolik let profi (modre) bosch ne zelene!!!! a naprosta spokojenost at uz je to aku nebo 5ti kilove kanga jedno vrtaci mame dokonce 15 let a stale jede jak zamlada akorat se meni hlavy na sds max ted chcem jeste dokoupit malou aku flexu tak jsem zvedavy jinak aku vrtacka ma sily dost samozrejmosti je rychlonabijecka takze za 20 minut je nabito a navic na kazde baterce je tlacitko a ledky ktere ukazou pri zmacknuti stav nabiti baterie a o aku priklepove vrtacce ani nemluvim zadne kabely a jede to jako svine
o 05.10.2013, 20:24 | Tea
Zase bych ty lionky tak nepřeceňoval, mám pár mašinek Metabo Makita Hilti jak s NICd tak Lion a vše i po cca 5 letech běží tak, že ani při sériovém šroubování nečekám na nabití a navíc nicd je oproti lion méně choulostivá, šlape i v teplotách pod nulou, kde lionky dostávají naprdel.

Za mě aku šroubovák rozhodně dvourychlostní s autolockem a dobrou ergonomii, klidně nejlevnější makita, metabo, modrej bosch, typ AKU není podstatnej.
o 04.01.2014, 20:42 | LubosHa
Já mám od Bosche akorát trochu promakanější než to tvoje ( [ Link ] ) a absolutní spokojenost. Akorát je to asi o litra dražší, každopádně na častější používání se to vyplatí ;)
o 06.01.2014, 09:49 | Losky
nakonec jsem vzal tuhle a max spokojenost. Nabitá za chvilku a síly to má na rozdávání
[ Link ]
o 04.04.2014, 09:20 | LukeFab
Zdravím,chci se zeptat,jestli nemáte někdo zkušenost s aku šroubovákem z Lidlu 18v lidl aku šroubovák 18v? Někde na netu jsem četl,že je to "zelená Boshka" a taky,že když odejde aku,že se dají koupit nový články.Někdo zukšenost?

foto k příspěvku  od LukeFab

o 04.04.2014, 11:22 | crestik
teď ho kupoval kolega...samo že na domácí žvíkání. Jenom mi příjde cena už dost vysoko na "lídlovské" nářadí
o 04.04.2014, 12:02 | kincmar
Já ji mám jako záložní a na doma v pohodě stačí, baterka něco vydrží. Vrtal jsem s tím stromkem díru 20mm a v pohodě to dala :) Největší mínus je jen jedna baterka a nevím kde sehnat druhou pro tento model. Když se ti vybije a hned ji dáš nabíjet tak musíš tak 15 minut počkat, protože to pořád bliká červeně( podle návodu je baterka přehřátá) To jsou moje postřehy, jinak používám protool a s tou se to nedá srovnat, ale za tu cenu si myslím je slušná
o 04.04.2014, 16:58 | maresk | Upraveno: 2014-04-04 16:59:14
mám lidlovskou malou mrchu, kupoval jsem ji v německu za tuším 30 nebo 40euro, je to 10,8V li-ion, kupodivu toho utáhne hodně, používám to asi rok, šroubování, vrtání, hlavička drží, je to poměrně lehký, údajně je to OEM Bosch,zatím musím říci, že maximální spokojenost, letos, až pojedu do německa budu dokupovat druhou baterku (chtějí za ni tuším kolem 10-15euro, tak si ji nechám poslat k tetě a hotovo :-D)

foto k příspěvku  od maresk

o 20.11.2014, 12:20 | Veider
Tak trochu navazu, kdyby to nekoho zajimalo, nasel jsem shop s nahradnimi dily pro LIDL aku: [ Link ]
o 20.11.2014, 13:45 | MiniMike
Veider: parada, diky ;-)
o 03.06.2015, 09:36 | Vaseck | Upraveno: 2015-06-03 09:37:10
Já kupuji ruční nářadí [ Link ] u Tomka na shopu. Už jsme zkusil ledacos, tam mě to výjde, že mají poměr cena/kvalita akorát - ty značky co tam nabízí myslím.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.391 sekund.