Navštíveno 8532x

05.12.2013, 10:56 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-12-05 10:56:48
Včera jsem pořidil Lenovo Yoga tablet. Dojmy veskrze pozitivní, ten displej jde opravdu trochu do zelena, ale na video a přečtení zpráv/mailů u snídaně a nebo večer v pohovce myslím OK. Pozorvací úhly slušné, zvuk na tablet taky na dobré úrovni a ta ergonomie je pecka! Bohužel jsem Android panic, takže se budu ptát asi na samozřejmosti, ale nerad bych si tablet zahltil nesmyslama.
1. Na stahování z google play to chce vytvořit účet, zadat normálně pravdivé údaje?
2. Jaký prohlížeč na internet? Je tam něco přednastaveno, ale to je trága a některý stránky nejdou vůbec. Pak je tam gogle chrome, ale i přes ten třeba flickr nešel?
3. Na hlavní straně je datum/čas v obláčku což je pěkný a pod tím je předpověď z aplikace accuweather či tak nějak. Nešla mě tam ale zadat ani Plzeň ani Praha :-/ Jak to donutit aby to tam bylo anebo to chce nějakou jinou aplikaci?
4. Jaké aplikace má smysl stáhnout? Existuje nějaký přehled/recenze? Neměl a nemám ani čas hledat, měl jsem to v ruce ani ne hodinu.
Díky.

05.12.2013, 11:11 |
drebb 1. klidne dej pravdive, je dobre mit ucet, ktery budes vyuzivat a v pripade zablokovani pristroje, jednoduse odblokujes, plus synchro
2. zatim neni primo prohlizec, ktery podporuje plne flash, do nekterych se da doinstalit mimo store, nemam problem se zakladem, ale mam i chrome
3. v acu musi jit zadat mesto co potrebujes, sla tam i dat dira, kde bydlim ja, zkus to vice prolezt
4. zalezi co potrebujes, ale koukni na evernote, clean master, youtube, viber, ct4 sport, i prima ...., zalezi na co budes primarne vyuzivat

05.12.2013, 11:11 |
swep Android taky neznám, ale zajímá mě, jak jsi spokojený s kvalitou displaye? rozlišení, ostrost, barvy? A celková rychlost a odezva systému?
hodně o tom uvažuji, ale recenze k tomuto zařízení vyzdvihují ergonomii ale shazují HW a SW.
Takže váhám, bohužel sem ho zatím neměl v ruce, byl sem v několika obchodech, ale nikde ho neměli fyzicky.
Máš ten s 3G modulem?
tuner: me nebavi nic moc na tom ladit, takze pouzivam par aplikaci:
browser - dolphine nebo to co bylo v samsungu origo, flash sem instaloval znova, novejsi androidy uz ho neobsahuji.
ES file explorer - z nazvu jasny, umi kde co se souborama, pripojit se na sitovej disk, dekompresi souboru...
polaris office - zatim sem otevrel vetsinu priloh v emailech, na praci to neni, ale na neco rychle kouknout..
jinak nic:)
ted mam k k samsungu 7.7 (v te dobe vlajkova lod)
ipad 2 a me osobne sedi fakt o dost vic...
účet klidně svůj a pravdivě, a hned tam zazálohovat popř. kontakty z mobilu. zapni gps a pak zkus najít to město,občas to vyhledává jen na základě gps signálu. aplikace klasika: icq,watsapp,banka,přehrávač filmů,a pak už je kraviny z google play :-)
škoda, že jsi daleko, stavil bych se omrknout tu "tabletu" a vysvětlil co a jak ...
každopádně si vytvoř účet na google (gmail) a pod tím jménem a heslem se přihlásíš i do obchodu play a tam si stáhneš co budeš chtít :)
na PC rád používám Operu, ale na androidu (telefon i tablet) raději Chrome.
Je plno aplikací pro počasí, musíš si vyzkoušet která ti bude nejlíp vyhovovat. Všeobeně accuweather je dobrý zdroj na počasí, ale né každá aplikace umí zobrazit aktuální polohu. Mě např. telefon někdy hlásí přesně místo kde jsem a někdy tam píše jen "aktuální poloha"...

05.12.2013, 12:10 |
All No a já používám jako prohlížeč Boat Browser, na počasí se chodím dívat na Chmi nebo na yr.no, na videa přehrávač VLC, mám tam nějakou navigaci a seznamácký mapy ale nebyl zatím čas to vyzkoušet. Nějakou dobu jsem se otravoval se čtečkami. Převážná většina neuměla všechnu diakritiku a žádná neuměla všechny formáty. Nakonec jsem zůstal u Moon+ Reader. Musím sice konvertovat na mobi formát ale v tom bych problém neviděl. Mám tam Tvprogram.cz a Slovak Tv a dál už jen nějaké hry z Google Play.
Neumí to všechna videa (třeba archiv ČT) ale už jsem si zvykl. Pokud má něko řešení, uvítal bych ho.
MX Player, Chrome, Opera mobile, iDnes, Novinky, FDB či CSFD, MailDroid, QuickPic, Tune Radio...
Jakou používáte aplikaci, aby vám youtube hrál na pozadí, když ho mám v netu (chrome) tak se vypne, když vlezu jinam.

05.12.2013, 14:51 |
Bucci chrome jde mimo jiný nastavit aby se choval jako v PC, doporučim hangouts, keep, meteor
mam krom telefonu i Asus transformer prime vč. hw klávesnice, wifi/gps extender (protože je kovovej a občas to stíní) atd... a nadmíru spokojenej

05.12.2013, 14:52 |
Bucci btw. pravej účet + číslo platební karty = možnost nakupovat aplikace, knihy, hudbu, nebo předplatit paušál - kolem 130,- měsíčně na google music (pak máš vše od nich k poslechu free + možnost stáhnout si to pro offline použití)

05.12.2013, 14:57 |
Bucci solid explorer (placenej), kingsoft office (free), různý aplikace pro bankovnictví (air/čsas/čsob/mbank,.....) podle toho, kde máš účet
nastaveni/nastaveni polohy /zamereni pres bezdratove site zkus to zatrhnout a melo by to naskocit
tweetyxx:dneska jsem stahl pvstar+ a ten hraje na pozadi,treba Ti bude vyhovovat
davados: Ten pvstar se nějak napojí na youtube? Normální hudba mi totiž jde (myslím) ale potřeboval bych z netu.
co to tak zkousim tak jo,funguje jako prostrednik.Vyberu video a to v tom prehravam a kdyz to shodim na pozadi tak hraje.Vzdyt si ho na google play stahni a zkus ma neco pres mega

05.12.2013, 20:15 |
Bucci tweety: ještě uLister (tam jde jen zvuková stopa) vyzkoušeno a ověřeno na tabletu
Díky za rady, jsem v jednom kole, takže zatím na tom žena jen jela youtube což tam už je v základu a je spokojená.
Mě vadí dvě věci:
1. Displej jde opravdu do zelena, pro člověka co fotí, kalibruje TV/monitory je to celkem průser, na druhou stranu na idnes u snídaně a nějaké youtube je to zcela OK. Na fotky to holt není a nebo spíš jen informativně ukázat babičce prcka asi taky nebude problém.
2. Hliníkový je pouze stojánek a asi jeho mechanismus, vše ostatní plast, ale za tu cenu asi taky OK.
Jinak displej rozlišení sice není retina, na druhou stranu stejné rozlišení má i Samsung za 9500,- takže nevím co (až na věrnost barev) vytknout a 1GB RAM zatím zvládá bez problému, přesouvání, dotek, vše bleskové. Snad se to pár aplikacema nezhorší.
Na čtení knih - Cool Reader
Video - MX player
Maily - Aqua Mail
Navigaci - Sygic
Wifi Analyzer
k tomu všemu asi ještě:
AirDroid - bezdrát. správa zařízení
Aladin - asi nejpřesnější počasí pro čr
mapy.cz - mapy seznamu, stahneš offline čr
poweramp - hudební přehrávač
google překladač - umí překládat i z fotky
RawDroid - zobrazí raw s histogramem
Snapseed úprava fotek
mapy.cz je blbé, že neumí být na šířku, pouze na výšku :-( jinak používám
Super je Splashtop 2 Remote Desktop - přes WIFI se připojíš k PC a co je na PC se ti zobrazí na tabletu a PC ovládáš pomocí tabletu, super věc
Kalendář Business Calender
App Case Cleaner - vymazává dočasné stažené soubory aplikací (dělá to třeba i 300 MB týdně)
iVysílání, ČT1, ČT4 - i když mi na tabletu nejde i iVysílání zvuk a netuším proč :-(
místo AirDroid bych šel cestou My Phone Explorer Client
Jak nastavit u prohlížeče Chrome aby stránky zobrazoval defalutně jako na PC? Musím to dělat u pomalu každé stránky a navíc znova a znova přes tři tečky dole a vyskočí nastavení a tam to zaškrtnu. Bohužel nikde v nastavení tabletu jsem to nenašel, aby to bylo jako výchozí.
já mám ještě hodně rád takový jednoduchý vymakaný úkolníček Any.DO
[ Link ] nově mají i kalendář a ačkoliv je to prvotní verze, je to jednoduché a funguje
[ Link ]
Nikdo netuší jak nastavit natvrdo v prohlížeči vzhled jako na PC?
Ještě by se šiklo nějaké trvalé zvětšení určitých stránek. Jde to? Něco jsem našel v nastavení, ale nic se nezměnilo.
používám Next Browser a tam lze nastavit desktop, pak se otevírají stránky bez toho m jako mobilní popř. gesto zprava doleva vyvolá lištu, kde si můžeš libovolně přehazovat mobile/desktop mode
umí i fullscreen, noční režim, printscreen a lze do něj doinstalovat kopec rozšíření

09.12.2013, 21:34 |
nome No opera na to ma taky funkci tak bych se mozna s chromem rozloucil ta android verze je stejne takova nic moc

09.12.2013, 22:20 |
TUNER Bucci 14:57 - na bankovnictví bude muset Honza založit nové vlákno... ))
xenon04, nome: Díky za tipy ;)
TUNER: To od Tebe nebylo hezký :-/ Jinak svůj hlavní účet rozhodně nehodlám do takových věcí tahat, na to si založím nějaký e-účet zdarma, ale ještě nebylo nic co by mě k tomu připomnělo a google mezi to patřit nebude, stačí to co je zdarma...

10.12.2013, 15:17 |
AR ono se za google účet platí?
AR: Platí se za aplikace a ty mě stačí ty volné.

11.12.2013, 13:14 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-12-11 13:18:10
Tak jsem zkusil Operu, ale víc se mě líbí Firefox. Ještě zkusím večer tip od xenona ;)
S tabletem zatím spokojenost, odezvou to sice není úplně jako iPad, ale vše funguje svižně a až si to nastavíme k obrazu svému, myslím, že budeme spokojeni. Navíc má i slušný "stereo" zvuk, což je o Samsungu Tab 3 který je dražší říct nedá...
Ještě jedna věc. Pár lidí mě na FB tvrdilo, že na FB lézt jen přes tu jejich aplikaci, ale tam je opět vše jinak než na pevné PC. Je nějaký problém tam chodit přes Operu/Fox?
Business Calandar je nyní ve slevě, za poloviční cenu plná verze, jen jsem na to teď natrefil a já si ho chválím, tak dávám echo :-)

24.12.2013, 09:36 |
AR HT: jenže to by T2 musel zadat kreditku a real name takže pro něj nezajímavé ;)
tak nejen pro něj :-) Navíc, nevím, proč se lidi bojí používat karty na netu, když stačí mít samostatný účet jen pro platby na netu, k němu kartu, když chci platit, pošlu si tam ten potřebný obnos, zaplatím a mám tam zbytek třeba 5,- Kč a no problém. V dnešní době internetového bankovnictví, mobilního bankovnictví atd. :-) Před měsícem mi chcípla platební karta, vytáhl jsem mobil, přesunul potřebnou částku na druhý účet a zaplatil druhou kartou, otázka 1 minuty navíc, ale nakoupeno, zaplaceno ;-) a ne když vidím, že lidi třeba nákup nechají na kase a odejdou a nebo něco vrací, že nemají tolik peněz :-D

24.12.2013, 12:10 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-12-24 12:12:13
HT: Jasné druhy ucet nekde zdarma v m bance apod. a tam vzdy posunout jen penize na urcitou vec. Ale zatim mě k tomu nic neprimelo a jak už jsem psal aplikace do tabletu to rozhodné nebudou. Stačí mě tu net a par drobnosti zdarma.
Mimochodem nejlepší prohlížeč je opravdu to co doporučil xenon 04. Ještě jednou diky za tip ;)
plno doplňků má i
[ Link ] a ten navíc má i gesta pro rychlejší práci v prohlížeči ;-)
Abych nezakládal nové téma,poradí mi někdo,jak zprovoznit flash videa na tabletu Samung Note 10.1 ,verze 2014?
Případně v jakém prohlížeči mi budou bez problémů fungovat?Díky.

18.05.2014, 17:08 |
CRK FlashFox
CRK- paráda,už to jede jak má.Moc díky.
Ještě se zeptám,nějaká "nástavba" na IE ,jako zaplať 85KČ a půjde Ti přehrávat videa i tam asi není,že?

19.05.2014, 09:55 |
Bucci IE??? ten snad na droida ani neni ne?
problém je v tom, že od verze Jelly Bean a novější (tušim , že konkrétně 4.1.2, neni Flash oficiálně podporovanej, na netu ale jde najít apk flashe nebo některý prohlížeče ty knihovny mají implementovaný)
na druhou stranu flash je překonaná technologie... lepší je používat html5 (muj názor)
tak jsem zjistil, že na play už není Go Contacts, Go Dialer, takže prosím doporučení aplikace na kontakty a případně i telefon jako takový. Aplikaci, která má dostatek různých možností polí ke kontaktu, a taky aby šlo před vytočením tel. číslo upravit - mám trvale nastaveno skryté volání a tak vždy přidávám, když chci, před číslo *31#. Díky za možnosti ;-)
Osobně používám exDialer k velké spokojenosti (a po pečlivém vybírání), ale nezkoumal jsem, jaké jsou rozdíly oproti GoDialeru. Polí a dalších customizací kontaktu tam má spousty, ale mám obavy, že upravit číslo před vytočením možná nepůjde (nezkoušel jsem a narychlo to nevidím).
Go jsem našel na netu a stáhl a nainstaloval, ale i tak, třeba změna k lepšímu, na exDialer jsem už koukal, moc náhledů tam není, zkusím nainstalovat a vyzkoušet ;-)
Nevím, proč Go cal a dia na play není, když SMS ano, trochu nechápu, no ještě že se dá sehnat na netu :-)
Na obrazovce si vytvorim takhle slozky, ale jak do nich pridat podslozky?

10.01.2015, 22:44 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2015-01-10 22:47:32
no, trochu nechápu, proč mít složky a v nich ještě další složky, ale co zkusit přetáhnout vytvořenou složku na ploše do jiné složky? Co je to za launcher?
Používám Apex a tam to nejde složka -> podsložka...
Taky nejde. MIUI v36
Nechci tam pri beznym provozu mit 30 obrazovek, tak mam tuhle s mene pouzivanejma aplikacema. A chtel bych si to trosku smysluplneji rozhazet do podslozek.
To jako že chceš ještě ty hry dělit na další podložky? To je dle mě blbost a nic to neurychlí, samotné složky kam jdou přidávat aplikace dle mě bohatě stačí...
Hry delit nechci:) Ta jedna slozka hry je tam od nejakyho akceleratoru.
Tak pak nechápu co chceš? Každá složka jde editovat, posouvat kam chceš, jde měnit název složky a ve složce jdou jednotlivé aplikace taky posouvat jak potřebuješ...
Proste chci slozku ve slozce, co je na tom divnyho?
Dnes jsem zkoušel Splashtop a nefunguje, chtělo to nějaký stremer, nainstaloval jsem a stejně mi to nejde. Neví někdo, v čem by to bylo? A nebo jiný funkční program na ovládání PC na tabletu přes WIFI? Díky

21.10.2015, 11:05 |
Daryl (A)
kozlus: slozku ve slozce, ktera je ve slozce, ktera je ve slozce, ktera je ve slozce, ktera je ...
Neni jednodussi proste smazat aplikace, ktere nepouzivas ? :)
30 obrazovek se slozkama, ktere obsahuji byt jen 9 aplikaci to je 4300 aplikaci :)
Daryl: Jasne, mas pravdu. Proste jsem chtel jen dve hlavni obrazovky. Prvni cistou jen s hodinama a na druhe par slozek. Treba "Nastroje" a v tom podslozky "spojeni s PC", "Cisteni" "Media", "Cas" a podobne. Ptal jsem se v dobe, kdy sem s androidem zacinal, takze sem testoval spousty aplikaci a hledal, co bude pro me nejpouzitelnejsi. Ted uz si pamatuju ikony i nazvy, takze na obrazovkach to mam jednoduchy a co potrebuju jen obcas, to najdu v seznamu vsech aplikaci.Ted sem teda zase zkousel spoustu blbosti, tak tam mam 110 doinstalovanych aplikaci, ale zase se bude cistit :)

21.10.2015, 15:17 |
Daryl (A)
Tak nevim jak droid, ale japko ma celkem funkcni vyhledavani, takze je mi uplne putna kde mam jakou appku :)
Droid tam taky neco ma, ale nez tam neco nadatlim, tak radsi udelam na obrazovce dve dalsi smouhy a kliknu. :)

21.10.2015, 22:24 |
Daryl (A)
nedatlim, mluvim :)

22.10.2015, 08:34 |
AR siri...jak se zbavím mrtvoly? ;)

23.10.2015, 08:24 |
Bucci kozlustechnykus: tak si tam dej nova launcher a udělej si 2 hlavní obrazovky, zbytek budeš mít pod tlačítkem, kde si taky můžeš organizovat aplikace do složek, ale složku ve složce launchery neumí...
miui tim, že kopíruje vzhled iOS, tak neni uplně droidim standardem

23.10.2015, 08:25 |
Bucci btw: updatni si v5 na v6 nebo radši v7 - tam je celkově i design lepší
Mam tam CM11r19 Co jsem tak zkousel, tak me to prislo nejstabilnejsi a zaroven nejrychlejsi s nejmensi spotrebou baterky.