Navštíveno 9409x

10.12.2013, 07:56 |
Zdenek (A)
Chce se mi sem neco napsat, ale musel bych si pak dat BAN nejmene na 300 let :-(((
Tunel mno. Predrazit neco o dvojnasobek lze opravdu jen u nas.
Tam je vše dvojnásobek - cena, doba stavby... a vše je otevřené a kdo ví jak to dopadne
Je to těžký, když po tolika hlasováních a různých schvalováních nejsou představitelé schopni dát dohromady smlouvu o dílo dle zákona o veřejných zakázkách. Teď jsou všichni podělaný, protože buď se dříve proplácely faktury s neplatnou smlouvou, nebo Hudeček přestřelil.
Metrostav taky není všemocný a když připočteme dluh cca 1mld za metro, tak už jen úroky na 3mld půjčky musí být zajímavý.

10.12.2013, 09:19 |
Pekys Svobodu taky tahaj po cajtech a soudech proto, že proplatil OpenCard, a přitom s projednáváním neměl nic společnýho. To samý Hudeček, i když to začalo u uplně jiných lidí, on by si za to klidně mohl jít sednout v případě, že by na to dal někdo trestní oznámení a vyšlo najevo, že bylo něco špatně.
A co se týká prodražení, tak se navyšovalo hlavně proto, co si diktovala Praha 6. 36mld není jen díra v zemi a technologie, ale komplet nová půlka Prahy 6 v okolí tunelů, od kolektorů, přes kanalizace, vodní řad, silnice, chodníky, parky, tramvaje apod. Vždyť kdo tam jezdí, tak víte jak se změnila hnusná Milada s kočičíma hlavama, novej most v Troje, ten je taky navíc, a je tam toho hodně, akorát to není vidět.
To že to teď zavřeli mě taky sere, protože teď objíždím celou Prahu z D5 na P9 jak píča, ale co se dá dělat. Jen doufám že to rozhodnou co nejdřív.

10.12.2013, 09:26 |
Zdenek (A)
Jojo.... nechtel bych byt k kuzi Hudecka. Dovedu si predstavit, jak vsichni darebaci cekaji, az zaplati byt jedinou fakturu, ktera nebude uplne koser. Hodi mu na krk i zastreleni Kenedyho! Moc by me neprekvapilo, kdyby mu treba selhaly brzdy u jeho auta nebo se uplne nahodou pretrhly lana vytahu, ve kterem zrovna bude on. Svinstvo!!!
Já si myslím, že to je jediná hrozba, která vůči němu může kdykoli fungovat - smrt nebo vězení. Protože pokud realizoval toto
[ Link ] s dalším jeho vyjádřením
[ Link ] a ještě lepším
[ Link ] ("Celková vize zatím není na stole. Cyklopruhy by měly být v té oblasti od Pankráce po hlavní nádraží až dokonce přes Hlávkův most na Prahu sedm, ta vize je reálná," řekl Hudeček on-line deníku TÝDEN.CZ.)
Aby to všechno skončilo takto:
[ Link ] (Primátor Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09) nejenže nejezdí - jak tvrdí - na kole, ale nechává se vozit šoférem, navíc však jezdí i tam, kam obyčejným Pražanům vjezd zakázal.)
Takže se sám šmejd kryje pro případ, že by náhodou...

10.12.2013, 10:17 |
Only_One | Upraveno: 2013-12-10 10:18:00
zastavit stavbu veřejné prospěšnosti za XX miliard par měsíců před dokončením s nákladem na konzervaci rovnající se přibližně tomu co měli doplatit se dá skutečně asi jen v čechách... a dopadne to tak, že Metrostav dostane zaplaceno a navýší se cena o ty další miliadry za konzervaci..

10.12.2013, 11:13 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2013-12-10 11:13:48
ať si strčí ty cyklopruhy do pr#ele,je to akorát pro zlost...navíc Praha není Kolín-nechal bych toho šmejda jezdit na kole tejden z Černýho Mostu na Barrandov,aby si ty svoje polodebilní nápady užil kretén jeden(jako by nestačily ty betonový "euroodpočívadla" pro přecházející chodce,ostrůvky uprostřed silnice k ničemu,zúžení silnic ať už vyšrafováním a vyrobením ze 2 pruhů jeden a čtvrt,nebo rozšířením chodníku o 0,5m za zábradlím směrem do silnice(kde je to úplně k ničemu-leda by tamtudy chodili holubi pěšky),nový záměrně ostrý úhly v křižovatkách a vystrčený rohy obrubníků do silnice-tam,kde předtím byl krásnej rádius)...nádhernej příklad je "renovující se Kulaťák v Dejvicích a okolní ulice vč.napojení na Evropskou..a to jsme ještě nebyli U Pinkasů...eh teda chtěl jsem říct,že jsem nezmínil Blanku..
mě jen zaráží jedna věc - jedna z nejdražších investic Prahy za poslední léta, mraky právníků jak u města tak u Metrostavu a nemají v pořádku nejduležitější smlouvu??
To mi fakt hlava nebere. Fakt nechápu a o to víc je mi líto pražanů, kterým to mohlo pomoct za par měsíců a místo toho hovn... opravdu smutné
No by mě zajímalo, proč s neplatností přišel až tak pozdě, když to prý měl už v ruce měsíc a nic nedělal. A aby se kryl, že to už tak dlouho ví, nechal si vypracovat 2 právní posudky - no, tipuji, že 1 vyšel min. na 500.000,- Kč placeno z rozpočtu města.
A jak to, že ty další vnitřní práce na infrastruktuře poběží? Na to je jiná smlouva, a ta je OK? Prostě je to celé divné. Jako by byl problém na týden se zavřít v archívu, najít všechny dokumenty k tomu, o víkendu si nad to sednout a hned by se vědělo, co a jak. Já, když mi v práci řeknou, že mám něco zkontrolovat, tak to jdu udělat hnedka a ne že čekám, až se něco posr..., a pak případně to jdu zkontrolovat...
A když bude smlouva platná, už teď tam běží městu úroky z prodlení a že to u 2.1 mld. bude denně pořádný ranec! + pak zaplatí zpětně i konzervaci a vše k tomu, mi to přijde skoro jako toto, přesně o tom, že se nechají běžet pokuty apod. a tím se vydělá, za nic a stejně nikdo odpovědný za to nakonec nenese odpovědnost a tady není ani malá domů, ale velká domů...
[ Link ]
tohle je megaprůser a meganeschopnost všech zúčastněných !

10.12.2013, 21:00 |
mrazik | Upraveno: 2013-12-10 21:01:00
Hudecek je takova pomsta pro prahu. Ten clovek uz blabolil nesmysle v dobe povodni, daval zmatene prikazy a aktualne nechce ani o nicem rozhodnout. Metrostav, at uz v minulosti provedl cokoli, tak mu mesto praha dluzi 2 miliardy a Hudecek argumentuje neplatnou smlouvou a mele neco o cerne stavbe, coz mu spolehlive roztrha soud, takze Blanka bude jeste drazsi.
Jeho koncepce dopravy je na kulku mezi oci - semafory na magistrale a na Liberecke, zuzrni magistraly o jeden pruh a ten dat cyklistum. At s timhle jde doprdele.

24.01.2014, 17:50 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2014-01-24 17:53:08
[ Link ] Takže: Metrostav má začít stavět, Praha má zaplatit. Začít stavět má do 60 dní od dnešního rozhodnutí, jednat ale dále budou v březnu.
"Uspěli jsme se svým návrhem, což znamená, že Metrostav má nyní povinnost začít stavět. A to nejpozději do šedesáti dnů od obdržení verdiktu rozhodčího soudu. Naší povinností je jim za tyto nové práce zaplatit. Dnes navíc soud vyřkl předběžný názor, že smlouva Prahy s Metrostavem je platná. Líčení bude pokračovat 10. března," řekl MF DNES náměstek pražského primátora Jiří Nouza." - jak může říci, že vyhráli? Metrostav chtěl stavět stále, ale když neplatili a ještě začali, že smlouvy jsou neplatné, podle mě dle tohoto rozhodnutí prohráli! A jako si myslí, že ty staré nezaplacené 2.1 Mld. jim nebudou muset doplatit a zaplatí jen ty "nové" práce? A výsledek? 22 mega za právníky, 16 mega možná budou muset zaplatit za výdaje metrostavu u arbitráže, neb metrostav vyhrál, 2-3, možná 4 měsíce konzervace taky zaplatí město, to je dalších pár miloinů, ale jo, město Praha vyhrálo. Výsměch lidem...
Dalsi velky pruser je, pokud Hudecek prosadi dopravni omezeni po otevreni blanky, ale v te dobe doufejme uz bude odstranen nadobro.
Tak dnes oznámeno otevření na Blanku, tedy 2.12.2014. No jo, volby jsou za 14 dní :-D :-D :-D

01.10.2014, 06:58 |
Zdenek (A)
Da se na ten termin vsadit u Fortuny? :-) Moc tomu neverim...

01.10.2014, 14:45 |
Pekys volby.... po volbách to bude zase duben ;)
3x huráááá... pokud to dodrží. Ale jinak jako Zdenek.
Největší tunel v tomhle státě :-)
no je vidět, že si jsou sebou jistí, že se jim nic nestane a tak dál tunelují, prostě taková sebejistá drzost. Bohužel se jim vážně nic nestane :-(
Cekal snad nekdo, ze se za mesic otevre :)

24.02.2015, 09:20 |
Rudi Mě fascinuje opravdu todle
" Lednová měření ale ukázala, že u více než 70 procent kabelů „poklesl izolační stav o více než 99 procent“ Kabely poškodily loňské přívalové deště a vlhké prostředí tunelu, se kterým miliardové smlouvy s dodavatelem technologií nepočítaly. Jak dlouho práce potrvají a kolik budou stát, zatím nikdo neřekl. Stále totiž není jasné, kolik se jich bude muset vyměnit. I tak se ale dá odhadovat, že práce potrvají měsíce a vyjdou na stovky milionů korun. "
Když je člověk ve škole, cpou vám tam do hlavy všechno možný, rýsujete podle ISO blablbabla a u tunelu nikdo na detaily nemyslí? To je peckovej tunel!
pecka, ani není otevřený a už je naplánovaná rekonstrukce :-))))
stát se to může, ale nechápu, že napíšou, že se ještě neví kolik to bude stát, že práce potrvají měsíce a že se o tom ví už od loňskýho podzimu. každá průměrně dobrá smlouva o dílo na stavbu obsahuje ujednání o tom, že dokud se dílo nepředá, tak je zhotovitel zodpovědnej za ochranu zabudovaných prvků a za zajištění odpovídajících opatření při nepřízni počasí (které má samozřejmě v ceně ve formě rezervy). takže nechápu proč se řeší kolik to bude stát. nebo je to opět záměr a šlendrián právního oddělení magistrátu
Tunely by se nemely pry pojmenovavat po zenach, pak muze nastat situace ze budou vlhke a nepujdou udelat
:-)

06.03.2015, 20:32 |
AR
Snad nebylo : V tunelu Blanka byli objeveni blaničtí rytíři. Podle jejich vyjádření bude tunel otevřen "Až bude českému národu nejhůře".
jestli tomu správně rozumím...tak nahoře je ŘSD, které stavbu někomu zadalo - Metrostav. Nemělo by spíš ono ŘSD kontrolovat, jestli je vše OK? Nebo to šlo asi uplně kolem?
Nene, tohle s RSD nema nic spolecneho. TDI delali pro Prahu IDS, oni meli kontrolovat.
Ono vůbec ŘSD je zajímavá organizace... Občas se totiž stalo, že zaplatila TDI nějakou spřátelenou firmu s Metrostavem a ta kontrolovala stavbu Skansky/Eurovie a na stavbě Metrostavu zas TDI byly ze spřátelné firmy od Eurovie/Skansky atd. Jak to asi mohlo vypadat si dovedete představit. Navíc Pošvářová to po nuceném odejití z ŘSD komentovala v nějakém článku, že prostě ŘSD je přerozdělovna peněz napojená na největší stavební firmy v ČR a je třeba se dívat na historii lidí, kteří to řídí, protože většina v nějaké z těhle firem působila.
tvl, 3 minuta, ty praskliny, a to tam ještě nejezdí auta, který vahou, pohybem, budou taky "hýbat", to je fakt na zavření a zasypání...
Zrovna tohle je to "nejmenší"... Průšvih je ten, že skrz izolace, který určitě nebyly levný, se do tělesa toho tunelu dostává voda a ta pak prolíná i skrz ty spáry v obkladech.
samo, ten nejmenší, a proto kdo ví jaké skryté a daleko větší problémy tam jsou či budou po zatížení tunelu... Se jim ani nedivím, že to nechtějí otevřít, protože to za chvíli budou muset zavřít a to bude ještě horší jak nekonečné odklady otevření... Když holt nedokáží udělat spáry, beton, stěrky, tak co teprve hlavní věci v tunelu???
tyhle trhlinky vznikají v každé betonové konstrukci. jde jen o dimenzi betonu a výztuže- když je dimenze špatně a nebo je špatně provedeno, pak jsou trhlinky větší než bylo kalkulováno a než přenese ta stěrka. zas nemějte představu, že když tam jsou tyhle trhlinky teď, tak po spuštění a nájezdu aut se ten tunel "zlomí". statici počítají s různýma typama zatížení (stálý, užitný, nahodilý) a průjezd aut rozhodně nezpůsobí nějaký závratný dotvarování.
TDI je jedna věc, druhá věc je návrh projektu, třetí je soulad s tímhle projektem. nicméně pokud je všechno dle projektu, pak s tím dozor nic moc nevymyslí- krom teda neustálýho písemnýho upozorňování na špatnej stav.

13.03.2015, 17:52 |
camron | Upraveno: 2015-03-13 17:53:42
"Chuck Norris dokončil a otevřel tunel Blanka v termínu."

13.03.2015, 17:57 |
Kamil | Upraveno: 2015-03-13 17:57:59

13.03.2015, 18:29 |
AR Kamil: 06.03.2015, 15:51 | hopa26 ;)

13.03.2015, 19:08 |
Kamil ups, sorry O:)
Tunel Blanka
Tomu tunelu neměli dávat ženský jméno. Se pak nemůžou divit, že je vodspoda mokrá, furt rozdělaná a nikdo neví, kdy bude hotová!
cupra: 06.03.2015, 16:00 | riviera.kidd :)

19.03.2015, 19:12 |
AR mycTD: říkáš do třetice všeho dobrého? ;)
si delas prdel... :-)
maj to davat jako embed, linky se nepocitaj… ;-)
Jeste to sem nekdo hodte v .gifu :-D
tak kdo pak to jde jen vyzkoušet? Než to zítra zavřou :-D
Neblazni, radsi kouknu ve zpravach, jak se to pod tim naporem sesypalo :-D
Jedu zitra. Radary jsou funkcni? :)
Dnes jsem se projel od Povltavský ke Spartě tam jsem vyjel a pak ve Veletržní otočka a zpět do tunelu a výjezd v Povltavský.Při nájezdu zpět se mi zdál ten asfalt takovej moc lesklej,řekl bych,že aź bude mokrej bude hodně klouzat,ale kdo ví...Celkovej dojem.Ale jo,asi to bude přínosný,teď je brzo hodnotit
Projeto :-) 50km/h je desna... snad to brzo zvysi na 70km/h
uuuza jedu v tunelu s partou tuneru 350Z ma uzasnej zvuk :)

20.09.2015, 00:34 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2015-09-20 00:34:18

21.09.2015, 11:11 |
Pekys No, sláva, ale ještě to bude chtít najít si cestičky dál, protože Patočkova před Vypichem ráno pěkně ucpaná. 70km/h už dnes od 11, což je taky fajn, protože to ploužení 50 bylo hrozny :)
Ten výjezd na Patočkovou je dost průšvih :(
zacina to byt dost nacpane, mala nehoda a cele to stoji... naposledy jsem tam vytuhnul asi na 30min, kdyz nejaky chytry clovek odstavil Favorita v rychlem pruhu v miste napojeni pripojneho pruhu z Radlické (auto asi varilo, tak ho nechal stat, otevrel kapotu, dal trojuhelnik a tvaril se ustarane... ze obral xy nestastniku o hodinu jejich casu ho zjevne nenapadlo... bylo to v kopci, tak uplne v klidu mohl dojet samospadem doprava do odstavneho a vse by bylo v klidu)...
no jsem zvědav, jak v létě, jaké tam bude klima, to teprve bude něco...