Navštíveno 3395x

Hola, zadám si to aj sem, medzitým čo lustrujem internety:
Má niekto reálne (nie krátkodobé a jutub) skúsenosti s Qnap 421-čkou a Synology 414-kou?

15.01.2014, 16:34 |
soray 421čku jsem dával známým do firmy a moc se mi líbila. Pěkný zpracování, promakaná a uživatelsky příjemná administrace přes prohlížeč, co by Tě konkrétně zajímalo? Je to sice skoro rok, co jsem to tam připojoval, ale třeba si vzpomenu. Od tý doby sem na to nemusel šáhnout.

15.01.2014, 16:48 |
muSlim | Upraveno: 2014-01-15 16:48:56
2 soray: no bude to znieť asi stupídne, ale ide mi hlavne o porovnanie s tým, i keď teoreticky akýmkoľvek max. rok-dva starým Synology. Pohodlie pri administrácii, aký je ten ich GUI, čo únosnosť práce pri zapnutých nejakých servicách (nič extra, (s)ftp, ssh, media, možno webserver, prípadne či majú možnosť/obdobu openvpn), prenosové rýchlosti pri 2 a viac useroch... povoľuje servica SSH vytvoriť tunel na tom Qnape? Niektoré NASka som už videl také že to nepodporovali... hlučnosť v kľude a pri záťaži v tichom prostredí?

15.01.2014, 17:11 |
soray GUI je fakt příjemný, jednoduchý a přehledný. Hlavní požadavek byl dataserver s RAID 1. Online je k tomu připojených 7 uživatelů, z toho 5 dělá v Acad Revit, část pak PS6, Rhino. Všechni tedy operují s poměrně velkými soubory a zatím si rychlost hodně pochvalují. S ostatními servicemi moc neporadím, nepoužívají se tam zatím. SSH tunel můžu ověřit, ale to možná bude rychlejší to vyguglit :)
Nejaka zkusenost s touto NAS?:
[ Link ] Zaujala me podpora XBMC, cili muzu dat do obyvaku jako media prehravac
ACEMajky: Mas uz nejaky zkusenosti s tim NASem, na ktery jsi daval link? Taky ted zacinam resit NAS a tohle je celkem zajimavy...
Nene, nepodarilo se vydrazit. Momentalne jedu WD, D-Link a Synology
Ten asustor mam, 202te .. A jsem spokojeny, ale asi nejsem narocny uzivatel :) jako media prehravac to sem tam pustim a docela to funguje, ale neni to vse uplne krasne plynule - kdyz to ovladam primo mysi ktera je pichnuta do Asustoru je to ok, ale kdyz pres aplikaci v ipadu je to takovy pomalejsi..
Jo a tusim ze ty trojkovy rady maji vykonejsi procesory, trosku jinej ten adm a i je pro ne k dispozici novejsi verze toho xbmc ...