Navštíveno 2808x

Ahoj.
Mám takovej menší dotázek. Koukám se takhle na Amazon.com a nějaký US shopy a sem tam bych něco nakoupil. Jde mi o to jak se to bere s nějakým clem, DPH a podobně. Například pokud si najdu produkt,který chci zakoupit a cena je 42.99 dolarů a poznámka free shipping, znamená to že to koupím za 42.99 dolárů, nebo mi tady v ČR celníci ještě něco napařej? Pokud by tam byla doprava, tak by se to řešilo taky jinak?
Zrovna vcera jsem to znovu hledal.

Jen pozor na dopravné (pokud platíš), teď nevím jak to je, ale buď "státní" pošta nebo soukromý dopravci se také započítávají do hodnoty balíku :-/

11.02.2014, 15:10 |
Mr.Scully | Upraveno: 2014-02-11 15:15:50
Je to pořád stejné, ten obrázek by se měl dát někam na hlavní stránku, aby si to všichni pamatovali :-)
Ještě dodám, že "úhrnná hodnota" = včetně poštovného. Takže bez doplatku je to jen tehdy, pokud se do 22 EUR vejdeš i s poštovným.
Na té fotce je jen jediná chyba a to ta, že u žlutého sloupečku jde o úhrnnou hodnotu nad 22 EUR, ale vlastní hodnotu do 150 EUR. Je to detail, ale pro pořádek...
A nebo když to projde bez povšimnutí... :D
Aha,zajímavý..zrkátka u čehokoli nad 22 Eur platim ještě něco navíc..
Navíc to co jsem chtěl, tak sice na Amazonu nabízí ale neposílaj do CR.. :D pro priste alespon vim..

13.01.2015, 11:30 |
AR Heh dneska nemile prekvapeni u baliku z cajny....slo to DHLkem a doplatek skoro litr :( poplatek DHLku za vyrizeni cla 490Kc a 476 dopoctene clo....
btw da se nejak dohledat prubeh celniho rizeni? deklarovana cena na baliku byla 99.99USD
Tech 476 neni jen clo, ale i dph.

13.01.2015, 12:29 |
AR Dle dokladu od dhl je to DPH, importni clo je 0
Jen me prekvapuje ten DHL poplatek za vycleni. Nikdy jsem ho DHLku neplatil.

13.01.2015, 15:15 |
CRK | Upraveno: 2015-01-13 15:16:17
Woko_O: sem ti to nepošlou, ale taky záleží na tom, co chceš, některejch věcí si nevšímaj a po některejch jdou... Z Ameriky jsem platil DPH i z poštovnýho, z Číny neplatil...
AR: 490,-? :D Já platil na konci roku ještě 260,- a říkal, že zdražej, ale 490,-? Řešit to nemá cenu, tam se ničeho nedovoláš...
Rajdlos: taky nechápu, dřív nic, koncem roku 260,- teď 490,-? To je přestřel...

13.01.2015, 15:45 |
AR no bavil jsem se s řidičem a prej po novém roce zdražili, že loni to stálo kolem 2kil ale po novém roce 5ti kilčo

13.01.2015, 15:48 |
CRK tak na to sem zvědavej, DHL je drahý normálně a ještě pětikilo za vyřízení + DPH a dostaneš luxusní cenu :D

13.01.2015, 15:51 |
AR jop, s dph sem počítal, za dhl byl příplatek, ale ten poplatek to docela zabil :( a tak trochu sem doufal že to přes celnici projde bez povšimnutí :(
zase na druhou stranu, šlo to 3 dny z druhého konce světa

13.01.2015, 15:56 |
CRK ale 490,- za vyřízení je pro běžnou zásilku úplnej nesmysl, rozhodně si tak nic běžnýho už neobjednám a asi nebudu sám
Tak se prifarim. Dnes mi po 3 dnech dorazili prichytky z Japonska. Cena 26USD vcetne postovneho. Takze jsem nad 22EUR a DHL po mne chce 490kc poplatek + DPH.
Muzu si procleni vyridit ve vlastni rezii. Prosel jste tim nekdo? Ma cenu se tim zabyvat?
Pry si u DHL vyzvednu podklady k vyrizeni, a vyresim si to s celnimama sam.
Pripadne u jakejch prepravnich spolecnosti se tyto poplatky neplati nebo jsou mnohem nizsi? Ze bych se pripadne priste domluvil s prodejcem aby to poslal pres jinou spolecnost.

18.03.2015, 15:57 |
petis Proclít si to mužeš sám. Ale pravděpodobně budeš muset do Prahy. Celní uřad je v Rudný.
Prošel jsem si tím s TNT. V TNT jsem si vzal podklady a jel na celní uřad. Naštěstí jsem tam odchytnul velmi ochotnou pani (náhodou to byla celní deklarantka z TNT:-))) A ta mi se vším poradila.
Přiznám se že už bych to podruhý dělat nechtěl.
Říkám to pořád. Zlatá pošta:-))
:(. Ten poplatek je s DPH 600kc, to je hruza, zaplatim jenom poplatek vyssi nez je cena zbozi s postovnym. Myslim si, ze si tim DHL docela uskodi a spousta zakazniku si levnejsi balicky necha poslat jinou spolecnosti.
Jakou prepravni spolecnost teda priste vybrat?

18.03.2015, 19:21 |
M.a.R.i | Upraveno: 2015-03-18 19:27:11

18.03.2015, 20:50 |
petis Každá přepravka má clení drahý. Nevybereš si:-( Ale šlo mi neco z číny fedexem (udana cena 4 dollary) a museli dát navrch na clení taky, ale nechtěli po mě nic.