Navštíveno 8822x

20.02.2014, 15:43 |
nome | Upraveno: 2014-02-20 15:49:16
Co na to říkáte ?
docela mazec, zajímalo by mě jestli vláda dostane rozum a odstoupí nebo to skončí občanskou válkou ...

20.02.2014, 15:44 |
Lufas tak rekl bych podle informaci z netu, ze uz to obcanska valka je...

20.02.2014, 16:32 |
Rudi já osobně bych z toho až tak vládu nevinil, pokud vidim pořád dobře, tak kdyby vláda chtěla, tak to už rychle ukončila nastoupením ostrejch a armády, nicméně dotyčný policajti tam jenom celou dobu rádoby stálo a ty "chudáci" lidi, kteří tam demonstrujou, tak na ně vrhaj šutry a zápalný láhve...
Tohle zacina byt masakr :-( strasny
Jo, ty "bojovnici za svobodu" tam delaji peknej bordel.
Já se nechci zastávat ani jedné strany. Byl jsem spíš na straně demonstrantů, ale když vidím, jak tam útočí na druhou stranu, tak moje sympatie pozbyli. Normální demonstrant fakt nemá molotova.
Každopádně tohle už je občanská válka v přímým přenosu.
No, kdyby házeli jen kameny... I ty zápalný lahve... Ale už stříli ostrejma viz
[ Link ]

20.02.2014, 18:51 |
Rudi mě i todle nepřijde jako normální demonstranti
[ Link ]
Demonstrace tohle už není hodně dlouho, takže říkat, že se na demonstranty chovají moc agresivně je blbost. Je to prostě už boj, válka...

20.02.2014, 22:55 |
Cenda Hightower - kdyby to byla oboustranna valka, tak ti demonstranti moc sanci nemaji, cajti s armadou by to snadno rozehnali...

20.02.2014, 22:57 |
Rudi Když se člověk na todle kouká s odstupem, že to bylo dělaný někdy v prosinci, tak je opravdu zajímavý, jak to až sedí na nynější situaci :-)
[ Link ]
Nic nez zkurvena evropska unie...............
A par horkejch hlav na obou stranach a valka je na svete
Cenda To si nemyslím, přeci jen, moci páni to nemají jisté jak u Ruska - tam by to rozsmelcovali, tak u EU a u ní si to nechtějí totálně pos..... a proto do těch lidí nevlitli natvrdo. Pořád to i přes ty mrtvé zatím jen šolíchají...
Máš více světů ve světě:
EU - ta se se.. do všeho hlavně právně, smluvně
USA - ta se se.. silově
Rusko - to je kombinací EU a USA ve svém světě, navenek zdrženlivé mimo jejich zájmy, silově v jejich zájmu
Čína apod. - ty si jedou svoje, nikam se nese..., má dost svých starostí
No a třetí státy a náboženské, to je úplně mimo...
Tak to hrubě to vnímám a vidím já. Ukrajina je mezi EU a Ruskem, a tyto dva světy jí melou...

21.02.2014, 08:06 |
Crimson | Upraveno: 2014-02-21 08:11:50
Ukrajina, byť je to velkej průser, je to jen lokální věc v pár ulicích a brzy se to vyřeší
mně spíš hlava nebere tu Koreu, ty lágry, utrpení, to je neřešitelnej problem ti Kimové
v usa by ich vsetkych hned na zaciatku zbalili a neboli by ziadne protesty ani obete na zivotoch... To len v europe si nechame srat na hlavu.
Lenže oni tí "chudáci" lidi sú už tak nejak ukrutne nasraní na to, ako to na Ukrajine posledných nemálo rokov funguje, všetko má v ruke 5-6 rodín a riadia si to po svojom, schvaľujú si svoje zákony aj bez fyzickej prítomnosti hlasujúcich, a podobne. Za mňa numero uno, že sa postavili a nechcú si už nechať srať na hlavu. Je smutné koľko to bude mať následkov na životoch na oboch stranách, ale asi to už inak fakt nešlo...
Lidi v Ukrajině můžou být sebevíc nasraní, ale nemají co házet molotovy. Být to v USA, tak je zpacifikujou rychle. A prezident může být sebevětší kretén, ale byl kupodivu zvolený demokraticky.
No, být zvolen a pak si dělat co chci bez jakéhokoliv strachu ze sesazení, tedy podle takto brané metody že jsem byl přeci zvolen demokraticky, mi přijde dost zcestné... To jako kdyby prezident začal vraždit sám nebo si na to najímal vrahy, není za to trestně stíhatelný, tak by ho nikdo nemohl svrhnout???

21.02.2014, 13:50 |
nome | Upraveno: 2014-02-21 13:52:03
Obcanska valka to bude az se to rozsiri na celou zemi ne jenom Kyjev, jinak teda nechapu tu argumentaci kdyz hazou kameny a molotovy tak to nejsou demonstranti ... to tam maji stat a cekat az se na ne dostane rada s davkou z kalasnikova ? Uz vas vidim jak tam stojite a nechavate se s kvetinou v ruce zastrelit protoze vas nebavi zit x let v utisku

21.02.2014, 14:31 |
SEKIN Divný je, že když čtu disputace, třeba na novinkách, tak mi připadá, že většina Čechů bere demonstranty jako teroristy. I když je Janukovič řádně zvolený, nedává mu to právo nechat střílet do vlastních lidí vostrejma. Podle mě je to VRAH, kterej by měl být okamžitě svrženej a postavenej před soud. To kam to došlo je jeho vina, protože má hlavu strčenou v Putinově prdeli až po ramena. My jsme taky byli desítky let v ruským područí a jak jsme rádi že jsme se vymanili.
to prvni video hned nahore v tom clanku je zajimava reakce od policajtu
[ Link ]
Podle me spis typicka reakce. I u PCR by jsi takove lidi nasel, kdyby jim do toho ti politici furt nekecali...
Jakej poklidnej dav? Co si vybavuju zpravy, tak se zacalo strilet ostryma az po par tejdnech hazeni molotovu.
No Janukovyč má sice hlavu v Putinově prdeli, ale jen proto, že ji nechce strkat do prdele bruselské, což vcelku chápu :-) A jak píše kozlustechnykus, tak střílet ostrými se začalo, až když hořely barikády.
(Tímto se nijak nezastávám ukrajinského režimu, myslím, že padnout musí, jen si myslím, že to mohlo proběhnout jinak).
(A o to víc si vážím našeho listopadu 1989, kterej proběhl prakticky bez krve).
Asi jako Mr.Scully
Jestli je pravda jen 10% toho, co se o vlade pise, tak je to na provaz.
Ale nevykladejte me, ze normalni clovek je schopnej nekoho zapalit, nebo ho mlatit po palici zeleznou tyckou. Davova psychoza dela hodne, ale stejne... Netvrdte mi, ze 90% tech agresivnich demonstrantu, nejsou profesionalove.
A jejich orientaci na Rusko chapu. Jde tam obrovska cast jejich obchodu, ktery by tak padla. Do EU nevyvezou nic, protoze kvoty.
Vytazek z dalsiho clanku:
Spokojení s dohodou ale nejsou ani další, uvedla pro Novinky obyvatelka Kyjeva Krystyna L.: „Lidé jsou pořád vzteklí, že Janukovyč neodstoupil. Všichni se obáváme titušek. Je jich teď ve městě hodně.“
Video
Titušky jsou provokatéři pomáhající policistům, často jde o bitkaře, kterým se připisují mnohé provokace, jež vedly k zásahům Berkutu.

22.02.2014, 12:39 |
Rudi Sekin - nevim, jak dlouho to sleduješ, ale molotovy se tam házeli už někdy v lednu. Policajti tam stáli, nechali se mlátit, vrhat na sebe kostky a zapalovat. Myslíš, že todle ti udělá normální demonstrant? Kdyby se jednalo o jednotlivce, tak bych to pochopil, ale takhle...
Teď maj co chtěj, aby nedopadli jako v Egyptě nebo Tunisu, kde je to pomalu ještě horší jak předtím...

22.02.2014, 23:18 |
TROY add titušky
ty lidi z vesnic to vzali už do svejch rukou viz průvod " titušek " co zastavili viz video
[ Link ] + co tak čtu na forech tak situaci " zneužívá " ultrapravice i ultralevice v nějakejch městech takže tam bude ještě slušnej bordel
miluju tyhle weby černý pozadí, světlé písmo, to se nedá číst :-( Nic zajímavého, stejně jako tady demonstrace proti cikánům, taky tam byli běžný obyvatelé, a utra se jen přiživovali... a policie by nejraději tam nebyla vůbec, aby si to vyříkali...
2 HIGHTOWER: práve že sa to dá čítať a veľmi pekne a je to príjemné pre oči, ak by si nechápal zámer farieb takéhoto webu ;-)

23.02.2014, 21:29 |
TROY moc pěkná fotoreportáž z janukovyčovi " dači "
[ Link ]
připomíná mi malé vzteklé dítě: "Já chci a chci a chci tu hračku!!!!!!!!!!!!" Atomovej záchvat na na zádech podlaze v hračkářství...
[ Link ] Byl jsem přeci zvolen, tak i kdyby nevím co, jsem a budu prezidentem, dokud mi neskončí původní volební období... Ach jo :-(
Bude to tam ještě velký boj o moc a tom, kam chce směřovat jaká část Ukrajiny... Hlavně ať už se tam nestřílí lidi!!!!!

14.03.2014, 08:54 |
Sau ...Mezitím na lince Washington - Moskva...
... zvoní telefon...
Putin: Ano?
Obama: Vlado, musíš s tím okamžitě přestat!
Putin: Proč?
Obama: Protože je to špatné, jak si vůbec něco takového můžeš před bohem dovolit?
Putin: Ale klid, víš že každý velký státník má nějakou slabůstku... a jak si to vůbec zjistil?
Obama: Jak? Sem kvůli tomu musel seděl dvě hodiny v pentagonu a poslouchat ty jejich analýzy situací a scénářů a pak se mě na to každý ptal při tiskovce.
Putin: (nervózní): Ehm... o čem že to mluvíš?
Obama: O té vaší bezprecedentní okupaci nezávislého státu.
Putin: (s úlevou v hlase): Jo tohle..
Obama: Sem si připadal jak blbec, netušil sem kde to vlastně je... kde to vlastně je?
Putin: Kde je co? Ukrajina?
Obama: Ale Ukrajina vím, ta je skoro v Evropě. Ale kde je ten Krym?
Putin: V Rusku!
Obama: (na pozadí šustí papír) Já tady čtu, že je to autonomní součást Ukrajiny a že si tam vpadl s armádou
Putin: To je jen místní domobrana, moje armáda nepřekročila hranice Sevastopolu.
Obama: Jakýho poolu? Vy tam hrajete kulečník?
Putin: Ne, pool, pol jako polis... prostě takové město kde máme vojáky a lodě
Obama: Počkej, vy tam už máte základnu? Tak proč je obsazujete?
Putin: Protože nacisté, fašisté a jiné ultrapravicové rozkladné živly v nové samozvané vládě ji chtějí zavřít.
Obama: Myslíš ty mírumilovné demostranty toužící po svobodě, demokracii a lidských právech?
Putin: Jo, to jsou oni.
Obama: Aha... hele ale takle to nejde. V dobách SSSR jste měli alespoň dost slušnosti abyste nám o invazi dali vědět předem... a já bych si mohl připravil argumenty proč s tím nemůžeme nic dělat.
Putin: Stejně s tím nemůžete nic dělat.
Obama: Jak nemůžu? Tohle je jasné a pregnantní porušení veškerého mezinárodního práva!
Putin: O to se nepřu, na to jste vy experti.
Obama: ale fakt, Vlado... takle to prostě nemůžeš dělat.
Putin: Myslíš, že sem to tam měl nejdřív vybombardovat veškerou infrastrukturu a pak jim nabídnout výhodné půjčky a nechat z nich zaplatit ruské firmy aby to opravily?
Obama: To taky... ale hlavně si nám o tom měl říct včas, teď vypadáme jako blbci. A co teprve evropa. Chudák Ashtonová.
Putin: To je zase kdo?
... následuje delší prodleva doprovázená šustěním papíru na obou stranách...
Obama: Hele, to je prý někdo jako evropská ministryně zahaničí
Putin (překvapeně): Evropa má vlastní ministerstvo zahraničí? A co je s ní?
Obama: Měla nervový kolaps. Přijela chudák do toho... (šustění papíru) Kyjeva, aby se vyfotila s novou demokratickou proevropskou vládou a najednou je obklopená fantiky a každý se jí ptál jak bude evropská unie hájit územní celistvost Ukrajiny proti ruské agresi...
Putin (samolibě): nijak
Obama: Ale to já vím taky.... ale ona to prostě nečekala a nervově se zhoutila... jsou u ní doktoři. Prý pořád kouká na svůj mobil a každého se ptá jaké číslo má Winston Churchill.
Putin: A to ti řekl její doktor?
Obama: Ne, kluci od NSA.
Putin: Jestli máš nějakou nahrávku tak si to pustíme v Soči na GÉ osmičce ať je tak také trošku sranda.
Obama: Hele, my tam asi nepojedem
Putin: Proč?
Obama: Protože jsi agresor, tyran a diktátor
Putin: No a co?
Obama: A nic... prostě musíme nějak prostestovat, chápeš, ne?
Putin: Ne. Ale když Vás to baví...
Obama: Hele, a co kdybychom na Vás uvalili nějaké sankce?
Putin: Hm, přijde na to jaké.
Obama: Mohli bychom zrušit Vaší spolupráci s NATO.
Putin: Myslíš jako že bych měl zavřít ten koridor do Afganistánu?
Obama: Tak nic no... ale mohl bych... (delší šustění papíru)... mohl bych prý neschat schválit nějaký zákon a dodávat do Evropy ten nový břidlicový plyn.
Putin: To by šlo... jen to prosím neschvaluj než dokončím ten plynovod do Číny.
Obama: Jasné... ale také prý bych Vám také mohl zmrazit nějaké majetky co máte u nás.
Putin: A já bych mohl přejít z dolarů na nějakou jinou měnu.
Obama: Teď kecáš... víš jak dlouho by trvalo než bys tohle protlačil?
Putin: Tři dny max... mě schválí parlament i vláda všechno.
Obama: Hajzle... víš jak ti někdy závidím?
Putin: Vím
Obama: Hele, ale my prostě nějaké ty sankce budeme muset přijmout... já pak řeknu někomu z hospodářského ať to s váma předtím projedná.
Putin: Takže jako vždy
Obama: Přesně. Ale co s tím Krymem? My to prostě uznat nemůžem, to po nás nemůžeš chtít
Putin: Tak nic neuznávej, my tam už jsme a nikam nejdeme.
Obama: Myslíš jako v tý Gruzii?
Putin: Přesně
Obama: To by šlo. Ale nechceš tam předtím zfalšovat nějaké referendum jako že s tím ty lidi souhlasí?
Putin: a pak byste to uznali?
Obama: Jasně, že ne... ale vypadalo by to trošku líp až jim budu vysvětlovat že s garancí územní celistvosti maj prostě smůlu... víš jak je to trapný?
Putin: Ne. Ale pokud ti to udělá radost tak tam nějaké referendum klidně udělám.
Obama: Díky Vlado. Hele pokud s tím chceš pomoct, máme tu skvělou PR firmu co se zaměřue na politiku a ti udělají super kampaň i pro naprosto ztracené případy. Volby v ČR už skončily tak snad mají čas.
Putin: Dík, ale myslím že to nebude potřeba, to projde tak jako tak.
Obama: Jako že ti to hoděj sami od sebe? Jak je k tomu chceš přemluvit?
Putin: Byl si někdy na Ukrajině?
Obama: Hm.. pravda.
Putin: A na tu GÉ osmičku fakt nepřijedeš?
Obama: Hele asi ne, uvidíme se za rok až se to uklidní.
Putin: Tak jestli je to všechno...
Obama: Jo počkej, mám tady email od Kerryho, chce výhodně půjčit Ukraijně nějakých 11 miliard dolarů na mizerný úrok... nevadí ti to?
Putin: Vůbec ne, alespoň zaplatí co mi dluží za plyn.
Obama: OK, tak ahoj za rok...
Kluci,kdo to sledujete?
Cim dal vic se bojim,aby tohle neskoncilo hodne velkym pruserem 3 svetovou :-/ stupnuje se to vic a vic a nemam z toho dobry pocit. Jak moc je to realne,co rikate?
buď v klidu, valčit se začne, až dojede rusko na hranice s Německem. Do té doby se střílet nebude, protože to jsou samé bezvýznamné státy a my stejně nemáme ani čím válčit. Gripeny nás nevytrhnout a transportéry sotva dojedou na hranice se slovenskem :-))
Vidím to jako O_O, stejně jsme jejich bývalé kolonie, tak na nás má samozřejmě právo, že jo.
V podstate se ceka jen na to, komu drive rupnou nervy a uprimne v teto chvili nevim, zda Putin chce aby to vypadalo, ze je mimo realitu nebo tu realitu uz opustil. Realitu 21. stoleti si stale nechce pripustit, hlavne obrovskou rychlost informaci a pokud se sankce zprisni, tak to ekonomika ruska nemuze dlouho vydrzet.
Valka nebude, maximalne lokalni konflikty a Putin se boji vetsich provokaci od NATO. Velmi blizko ma Turecko, ktere predstavuje slusnou vojenskou hrozbu.

21.05.2014, 05:24 |
Tendr | Upraveno: 2014-05-21 05:28:19
muSlim:
"všetko má v ruke 5-6 rodín a riadia si to po svojom, schvaľujú si svoje zákony aj bez fyzickej prítomnosti hlasujúcich, a podobne..."
A ty si opravdu myslíš, že v Rusku, USA nebo v Německu, potažmo v EU je to jinak? USA bojuje o světovou nadvládu staletí, podmaňují si Evropu a po jejím zdárném svázání EU je k tomu čím dál blíž... Putin je s čínou jedinej, kdo může tuhle hegmonii oslabit, někdo ho může nazývat magorem, ale nechtěl bych vidět, kdyby USA se svejma kingama z Wallstreetu vzala svět do svých rukou!
Jinak mě opravdu překvapuje, že se tu řeší píča co skočila pod vlak a tak závažný otázce jako je aktuální dění na Ukrajině, mezi USA a EU a Ruskem, nikdo nevěnuje pozornost... No jo, lidi radši strčí hlavu do písku a život jde dál... Ale jen do tý doby, než se vás to dotkne, tak na to nezapomínejte!
[ Link ]
Boha to je ale populismu. Proč sledovat dění na ukrajině? Abych se necítil trapně že nedávám pozor? Co je mi do toho? Putin si to stejně udělá podle sebe. Sledujme spíš agónii EU, to je to, co by nás mělo trápit, ne nějakej Voloďa ...

21.05.2014, 07:51 |
Tendr Milhauzz: Trošku krátkozraký, nemyslíš? Nic se neděje náhodou a USA s EU má s Ukrajinou svoje plány.. Putin se tomu postavil a USA už pobízejí EU ke zbrojení! Samozřejmě, u amíků na dvorku se nikdy nebojovalo, proč by to znovu nemohla udělat Evropa.. Historie se opakuje.
Je mi z toho na blití.
Nejsem krátkozraký, Putin buduje CCCP, Merklová nadvládu Německa nad Evropou. Historie se opakuje, to s tebou souhlasím. Mě spíš fakt "trápí" to, abych za chvíli nebyl v menšině před muslimskou komunitou nebo abych nedostal přes držku od byrokratického eurosnílka že nemám souhlas zloděje kterýho natáčím, že oponuju racionálním názorem nekonkurenceschopnosti průmyslu který je zatížen eko-terorismem a stěhuje dál a dál na východ, že euro je totální nesmysl nebo že mi prostě jen nestačí mít pocit demokracie a jako ovce čekat na sekeru. Promiň, ale proti tomuhle všemu ať si Ukrajina trhne nohou.

21.05.2014, 08:15 |
Tendr No s tím souhlasím taky, ale snad si nemyslíš, že demonstrace na majdanu rozjel obyčejnej ukrajinskej lid jak psal Slim.. Je to celý tvrdej kalkul velmocí. Samozřejmě, že nikdo do toho přesně nevidí, ani nemůže, ale věřit zprávám v tv a házet vše na Putina je vážně naivní...
Já to na něj nehážu, Putinem to jenom bagatelizuju. Určitě v tom bude systém vyšší moci, nic se nestane jen tak samo od sebe. Proto si dovolím zopakovat, že je mi to úplně jedno co se tam děje, protože je už dávno určený, jak to má dopadnout. My tomu jenom přihlížíme. Proto mám k tomu postoj jaký mám.

21.05.2014, 09:09 |
Tendr Chápu tě, mě jde jen o to, aby lidi nebyli slepí a nevěřili všemu co říkaj v ČT. Když vidím Sobotku, Zaorálka a jim podobný europoskoky tak se mi otevírá kudla v kapse. Zeman chce v co nejkratší době přijmout euro měnu.. Britové začínají chápat, že v EU jim pšenka nepokvete a že to byl krok vedle.. Rusko se paktuje s Čínou a hledá cestu jak jim prodat svůj plyn aby nebylo závislé na Amerikou ovlivněný Evropě.. USA pobízí EU aby zvýšila sankce proti Rusku a hustí do ní, aby její členské země zvýšily prostředky na zbrojení proti Rusku, takhle nějak to začalo v době krize před druhou světovou.. Vysoká nezaměstnanost, finanční krize, tak jdeme zbrojit! Mě prostě přijde, že většina lidí slepě věří, ne že by snad neměli pochyby, ale raději sklopí zrak a jdou s davem, než aby se pořádně nad celou situací (nejen na Ukrajině) zamysleli. Ale to chci asi moc..

21.05.2014, 09:12 |
Tendr Nehledě na to, že tržní ekonomika v dnešní podobě je cesta do pekel.

07.02.2015, 21:58 |
cupra.165 | Upraveno: 2015-02-07 22:08:10
Clovek by řekl,ze se to nejak vyresi a je to koukam horsi a horsi...premyslel jste někdo,co by delal,kdyby se do toho zatahla Evropa od Ukrajiny na zapad a zacaly chodit povolaky do armády? Jit slouzit a bránit nebo sebrat co je po ruce a zdrhnout nekam do bezpecnejsi země?
Jako tohle mi dost zneklidnuje..
[ Link ] Porad nechapu,proc zapad o ukrajinu tak usiluje.
Amerika taky nejsou zadni svatousci .. od nich je to daleko,hovadka
[ Link ]
Nevím, mám takovej blbej pocit, že za chvíli nebude bezpečně nikde:(
Asi vopráším vzduchovku...

08.02.2015, 09:21 |
Fresh A to s tim plynem vite? Kdyz EU udelala bububu na Bulharsko, kvuli plynovodu Jizni trasa, nebo jak se to jmenuje a zakazali jim v tom pokracovat s oduvodnenim, ze jediny plyn do EU musi jit pres Uk, tak se Rusko domluvilo s Tureckem, plyn smerem k EU pujde jenom pres Turecko, ale tam taky bude plynovod koncit. Pokud EU bude Rusky plyn chtit musi si plynovod od Turecka dobudovat za vlastni. Rusko vyuzije jiz vybudovanych cca 600 km potrubi a staci jim dodelat 250 km. Uk ma byt od ruskeho plynu odriznuta. Tim padem pro Rusko nebude mit zadnou cenu, jen jako naraznik mezi NATO a Ruskem a vsechny finance co tam zapad pujcuje budou bezcene, protoze to nebudou mit jak splatit. Bavime se o letech 2016 az 2019
Jen bych to upresnil. Soucasne smlouvy na dodavky plynu z RF do EU jsou podepsany do 2019, takze ty kecy EU politiku, ze RF bude porusovat smlouvy jsou blabol. Plynovody pres Ukrajinu tak nejak dosluhuji a vicemene jim skoncila technicka zivotnost. Cast plynu do EU jde severni cestou - North Stream - Severni proud - Nemecko je zajisteny, proto je nejaky blby Bulharsko nezajima a klidne mohli stopnout ten South Stream. Bulharsko melo polozenej zakladni kamen a nejake pripravne prace, ale EU rekla loni dost, nic nebude. Kdyz se behem par mesicu nepovedlo nic dohodnout, tak se z RF ozvalo, ze to teda davaji k ledu. Nasledne byla EU sama ochota k jednani, ale RF uz nema zajem. Pak RF oznamuje projekt plynovodu do Turecka. Proste natahnou trubky a dal at si s tim dela EU, co chce. Jo, Turecko. Stat, na kterej se vsichni s obavama divaji, protoze se demokratickou cestou pohybuje od sekularniho statu k pekne nabozenske diktature. Maji celkem super armadu, EU je opakovane nechce prijmout za clena, diky kupovani ropy od IS je znacne financujou a podobne. Dal by mel ten plynovod vest do Recka, ktere se taky zacina stavet na zadni. Viz ted nova vlada, diskuze o neplaceni pujcek od EU a MMF a pripadne pujcky od RF.

08.02.2015, 09:46 |
mrazik | Upraveno: 2015-02-08 09:53:11
Putin do valky s evropou nepujde, to snad takovy blazen neni. Nehlede na to, ze takovou pripadnou valku by prohral, znamenalo by to hlavne konec i pro nej. Jedine ceho je treba se obavat, tak podobneho konfliktu jako je v UK, kde valku vedou udajni separatiste, kteri ac pouzivaji moderni ruskou techniku, nemaji s ruskem vubec nic spolecneho - oficialni verze.
Ohledne plynu - rusko je silne zavisle na vyvozu plynu a ropy. Jakekoli omezeni smerem do EU bude znamenat velkou diru do ruskeho rozpoctu. Dale by to chtelo cist i jine servery, ze typu ac24, parlamentnilisty atd. Ono je to cele malicko jinak, nez ty pises, proto budu citovat : ,,Ruský plyn má vést do terminálu v Turecku a odsud se má dopravovat po souši do Řecka. Poptávka po plynu v Evropě stagnuje a ekonomicky se nejedná o atraktivní investici." Otazka je, kde na to Gazprom hodla vzit. Dale bude potreba uzavrit nove dohody s EU, jako nejvetsim odberatelem a na to aktualne vubec neni nalada. Ty roky mas take spatne, EU se to zacne tykat az v(po) roce 2019.

08.02.2015, 13:05 |
Fresh Co mam spatne? Do roku 2016 ma byt dodelano 250 km do Turecka a v roce 2019 konci smlouva o dodavkach do EU. Tzn. Jedna se o roky 2016 az 2019. Jinak tusim do roku 2020 uz jsou podepsane dodavky plynu do Ciny s tim, ze Cina Rusku dala cast penez na vybudovani plynovodu.A tusim ze Turecko na 3 nebo 4 nejmodernejsi armadu z clenu NATO.
Onjem plynu do ciny neni nijak veliky a hlavne, Cina za nej bude platit zbozim a dohodnuta cena je udajne vyhodna hlavne pro cinu nez pro ruskou stranu.
Turecka armada patri mezi nejmodernejsi armady, v tom mas pravdu a budoucnost politiky teto zeme je otazkou.
Ono co si budeme namlouvat, na prvnim miste jsou penize a Rusko potrebuje prodat, EU nakupovat, takze je tu zajem obou stran, aby se dohodli. Ale do roku 2020 se toho na politicke scene muze stat hodne.

06.03.2015, 19:44 |
Jozzo