Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Stavba domečku na wc a koupelnu

o Navštíveno 2810x o
o 12.03.2014, 09:29 | LukeFab
Plánujem na chatě postavit domeček,kde bude wc a sprchový kout. Studnu máme vykopanou i kanaldu zavedenou. Chtěli bysme,aby to fungovalo i v zimě. Je to u Nového Města na Moravě a tak tam bývá celkem zima. Chci se zeptat na pár věcí. Velikostně to bude cca 3,2x2,5m.

1. Je nutný pro tuto stavbu dělat základ do nezámrzné hloubky(1m)? V základu povede i elektrika a odvod do kanalizace. Stěny mám v plánu udělat z OSB desek 15mm a mezi to skelnou vanu jako izolaci,střechu z 22mm OSB. Venkovní obklad z borovice.

2. Čím byste trubky v základu ochránili vůči mrazu,aby v zimě třeba nepraskly? Plán je základ udělat z betonu a z šutrů,at se ušetří něco za beton.

Jestli jste někdo něco podobnýho stavěli,tak klidně sem dejte fotky,ať se můžeme inspirovat.

3. Co je nejlepší použít jako krytinu na střechu?

foto k příspěvku  od LukeFab

o 12.03.2014, 09:58 | Libor
Kamarád stavěl v blízké lokalitě (Tři studně) dřevěnou boudu 5x10m, základ dělal ze ztraceného bednění do 1m hloubky. Zatím to nemá zaizolované, stěny má z 22 palubky. Na střešní krytinu použil podélně uložený asfaltový pásy s posypem.
Proč chránit trubky? Když v nich nebude stát voda, tak přece neprasknou.
o 12.03.2014, 10:03 | Bart 007
no tak asi abys to mohl mít i přes zimu, tak tam budeš muset temperovat aby ti to nezmrzlo a nebo vždycky vypustit, včetně vodárny
o 12.03.2014, 10:21 | Libor | Upraveno: 2014-03-12 10:21:51
Já jsem myslel odpadní trubky prostupující přes základ. Vnitřní rozvody buď izolovat (cena, účinnost?) nebo temperovat vnitřní prostor jak píše Bart 007
o 12.03.2014, 11:23 | LukeFab
Libor: Taky to máme na Třech studních :D

Jo vypouštět se všechno bude,když se bude odjíždět. Ztracené bednění super nápad,potom kde bude podlaha,tak vysypat štěrkem a jak tlustou vrstvu betonu?
o 12.03.2014, 13:34 | Bart 007
Tak vodu určitě do nezámrz. hloubky vyspádovat aby šla vypustit komplet (do studny třeba).
Bedňáky do země je blbost (m2 vyjde při tl. 20cm asi na 240kč + beton do nich).
Pokud je zemina soudržná vykopat základ na lopatu š. 20-25cm a hloubku bych viděl na 50cm, vybetonovat s terénem (+třeba jedna řada bedňáků dokola), vysypat štěrkrem 10cm, zhutnit, udělat bet. desku se sítí přes zákl.pasy. na to hydroizolaci + 6-10cm beton. potěr. Nevim, jestli má cenu to nějak tepelně izolovat v podlaze, protože při tl. stěn 10cm to stejně promrzne.
Na podlaze a stěnách bude dlažba/obklad?
Na střechu kvůli váze asi šindel nebo plech.
o 26.01.2015, 09:42 | LukeFab
Tak už se pomalu blíží termín,kdy to budem stavět.

Našel jsem na internetu zajímavou variantu jak udělat základy pomocí zemních vrutů.Člověk se nemusí sr.t s kopáním základů ani s betonováním.Základy jsou prakticky během chvíle a je možno je hned zatížit.Půda je tam nějákýho jílovitýho typu,tak by to mělo být v pohodě.
Jinak stěnu mám v plánu dělat z osb 12mm, konstrukce z hranolů 60x160 nebo menší vyplněný izolací-minerální vata? a osb 12mm.Když bych si vybral tu variantu zemních vrutů,tak by to chtělo i zaizolovat podlahu.Střecha bude šindel,plech nechcu.Jinak bude tam šachta s výpusťí,aby šlo vše vypustit do jímky.
o 26.01.2015, 10:12 | Dudelina
Jestli to dobře chápu, tak je to sociálka na léto.
Tzn. to asi zbytečně řešíš. Základy dej do nezámrzný (šel bych na 60cm) a zbytek je úplně jedno, protože budeš muset na zimu stejně všechno vypustit/popř. nasypat sůl.
Spíš bych dal silnější OSB, pač ta 12ka je dost měkká.
o 26.01.2015, 10:55 | LukeFab
Je to sociálka na léto,ale i občas přes zimu,takže tam bude i nějáký elektrický přímotop. Z venku bude ještě obklad na té osb. Ty zemní vruty se mi líbí hlavně v té rychlosti a odpadá betonování a kopání základů,ale tím pádem by to chtělo potom i tlustou osb jako podlahu-22mm?
o 26.01.2015, 13:42 | Jarda S.
já bych na základech nešetřil, ty už potom nepředěláš, do 60-70 bych vykopal pásy a vylil betonem na to jeden šár ztracenýho bednění a ten zalejt a pak klasicky štěrk (štotilina, škvára) a na to 10cm desku z armovanýho betonu
o 26.01.2015, 18:59 | Dudelina
U podlahy záleží, jak hustej bys měl rošt - stejně to chce dát 2 vrstvy křížem - třeba 2x15mm.
Zatím tu máš ale dva rozdílný typy základů , takže těžko radit.
o 26.01.2015, 20:06 | Jajinek | Upraveno: 2015-01-26 20:07:22
Svagr ma chatu na trech studnich a x let zpatky delal presne to stejny co chces ty. Pokud mas naladu si pokecat (je ukecane) tak me napis a poslu ti na neho cislo a vysvetli ti co a jak....
Vim jen ze tam mely problem zkrz septik,nesmis tam mit prepad,jen legalni odvozy kokysku :-D vic nevim,nezajimalo me to tak moc.
Edit: je z brna takze muzete pokecat aji osobne....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3185 sekund.