Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kudla

 o Navštíveno 12172x o
o 15.05.2014, 07:45 | All
na takové to domácí kudlení.
Včera přišel Ježíšek.

foto k příspěvku  od All



o 15.05.2014, 07:45 | All

foto k příspěvku  od All

o 15.05.2014, 07:45 | All

foto k příspěvku  od All

o 15.05.2014, 07:45 | All

foto k příspěvku  od All

o 15.05.2014, 07:46 | All

foto k příspěvku  od All

o 15.05.2014, 07:53 | Kamil | Upraveno: 2014-05-15 07:56:07
pěknej kousek :) Překvapivě to ani nestojí takovej ranec.
o 15.05.2014, 08:17 | Lucni.konik
se pochlub, co a ten damašek......
o 15.05.2014, 08:32 | All | Upraveno: 2014-05-15 08:33:25
Nejlepší co doma mám je jeden Magoroku (Deba) na porcování a dva nože Fiskars. Tohle mám to od včerejška takže jsem zkoušel jen trochu zeleniny a z volně visících novin nadělá nudličky. Dnes nemám co na práci tak budu krájet.
Věřte, že naživo vypadá mnohem líp než na mých blbých fotkách.
Pokud jde o cenu tak 150,- USD kudla, 7,- USD doprava, no a pak už jen zlodějna jako 180,- Kč JSD (nebo jak se zastupování na celnici jmenuje) a pro Babiše DPHčko. Dohromady 4109,- CZK. Bohužel se nože Hattori (Ichiro nikoli ten z Kill Bill) blbě shání. Je ale z čeho vybírat i tak. Dají se koupit i kudly okolo 3000,- USD ale takový kráječ zase nejsem.
o 15.05.2014, 08:38 | tappaja
Krasnej!
o 15.05.2014, 08:38 | Lucni.konik
Tak ta cena je velmi pěkná......
o 15.05.2014, 09:07 | AllInOne
To není nůž na zeleninu, ale na prase, ne? :o)
o 15.05.2014, 09:35 | nome
dají se koupit tady třena někdo nezná

[ Link ]

jinak gratulace jsou to návykové "hračky" kdo nezkusil netuší :-)
o 15.05.2014, 10:00 | camron
Nůž je to krásný. Ale pozor na krájení zmrzlých věcí (maso, atd.) :-)
o 15.05.2014, 10:10 | muSlim
Krása! Tiež si pohrávam už nejakú dobu s myšlienkou kúpiť nejaké porno na krájanie, lenže ja sa tomu hovno rozumiem, ja som len ten čo za to zaplatí a potom bude nasraný až to dojebe :-D
o 15.05.2014, 10:11 | Lukasino
camron: Pozor na co? :)

Každopádně vypadá parádně! :)
o 15.05.2014, 10:20 | camron
Lukasino:
...zkus vrstvenou ocelí naporcovat zmrzlé kuře a uvidíš, co se bude dít. Ale třeba ne, kdo ví :-)
o 15.05.2014, 10:21 | Lukasino
camron: já to fakt nevím :) tak nedělej zagorku :D
o 15.05.2014, 10:30 | Downland
me se libi doma vyrobene je to z cech a muzete si to nechat udelat podle sveho :)cenu nevim ja to nekupuju. [ Link ]
o 15.05.2014, 10:32 | nome
takovým nožem by krájel zrzlé věci jenom magor :-)
o 15.05.2014, 11:15 | All
Z odkazu, který dával nome jsem to kupoval. Fascinuje mně jejich dopravné z Japonska 7,- USD. Hned jak jsem ho koupil objevilo se, že je vyprodaný.
Jinak je to nůž Nakiri a to je speciál na zeleninu. Japonští kuchaři používají asi 40 typů nožů i když jsou si často podobné. Asi mu (nožovi) ale bude jedno jestli bude krájet třeba kližku na guláš. Zmrzlé věci skoro neporcuju takže tohle moc nehrozí. Ostatně výše zmíněný Magoroku Deba si i se zmrzlým kuřetem poradí. Mám ho asi dva roky takže už jsem ho párkrát použil.
Ještě si pořídím dva nože. Určitě Santoku a jeden dlouhý buď Sujihiki nebo Yanagiba. No a to už by mělo vydržet do smrtě smrťoucí.
Před chvilkou jsem vyráběl vlašák takže jsem krájel uvařené brambory (lepí se na nůž dost hnusně), vařený celer a mrkev, nakládané okurky, salám zvaný Junior a zkoušel jsem ufiknout krajíc chleba. To lepení mně zlobí ale bylo to jen na těch bramborách. Salám taky ale jen maličko stejně jako některé další věci. Mám ještě nějakou keramiku Scharf. Na ni se to lepí míň ale ten japonec je kvalitativně jinde. Je to génius, možná ale i proto, že jsem nikdy lepší nůž v ruce neměl. Nejsem žádný profík. Jen si tak někdy doma trochu kudlím.
o 15.05.2014, 13:25 | RedBaron
Já mám Al Mar Ultra Chef 7" Cocobolo a k němu ze stejné řady paring knife, jsou to super nože, cibule na kostičky do deseti vteřin ;-)

foto k příspěvku  od RedBaron

o 15.05.2014, 17:04 | prohifi.cz
jo, tak mám přesně stejný jako All, akorát Santoku - už mi doma leží přes rok a nepoužívám skoro žádný jiný :-)
o 01.02.2016, 10:59 | All

foto k příspěvku  od All

o 01.02.2016, 19:24 | kuja
Slusna sbirka. Ja koupil na doporuceni FSALa.

A nakonec vyhral JCK FRKZ-2, Santoku White Steel

foto k příspěvku  od kuja

o 01.02.2016, 19:41 | Piskoteek
nechci kazit radost, ale je to opravdu damašek?
setkal jsem se už s mnoha případy, že je to fejk..šikmookej umí zázraky..
o 01.02.2016, 21:04 | All | Upraveno: 2016-02-01 21:12:11
Piškotek: odpověz si sám.
Damaškové nože přišly z Japonska na což mám doklady - [ Link ]
Nakiri vyrobila firma Ichiro Hatori, Santoku a Petty (ten malý) jsou nože Sazanami.
Dlouhý sujihiki je od Kanetsune a je kupovaný tady v ČR, porcovací Deba je od Magoroku (Seki) a taky je kupovaný v ČR, malý zoubkovaný je Victorinox a na to, že stojí 110,- Kč je naprosto geniální.
Ostatní nože jsou levné výrobky, které ale docela slouží. Ještě mám 4 nože od plzeňského nožířství POK a za ty prachy jsou výborné - [ Link ]
A za mně ano, věřím, že damaškové nože jsou skutečně japonské originály.

P.S. Nakiri mám skoro dva roky (viz. výše) a ještě jsem ho nebrousil. Je vynikající ať je z čeho chce.
o 02.02.2016, 01:27 | koren
uplne damasek to nebyva, spis laminovana ocel s tim ze damaskove jsou boky a stredni vrstva je nejaka homogeni ocel - rekl bych ze to dava i vetsi smysl

jinak potvrzju POKa - nakonec jsem vzal 3 kusy z prvni rady, dohromady cca 1k za tri noze. jen to chce osetrit strenky a trochu se bojim brouseni toho cockovyho vybrusu. na druhou stranu pouzivaji se rok a brousit zatim nebylo potreba...
o 02.02.2016, 05:27 | All
Jak píšeš. Jádro je VG10.
o 03.02.2016, 20:44 | koren | Upraveno: 2016-02-03 20:45:17
All: dneska mi prisel taky malej zubatej victorinox - predpokladam ze je to ten samej co mas. Je vazne uzasnej, mam z nej fakt radost:-)
o 03.02.2016, 22:01 | mourl
Spíš poraďte čím to brousíte? po různém zkoumání a přebírání, jsem nakonec vybral Victorinox Santoku,zatím hodně dobrý :-)
Ale chci se připravit i na možnost že už nebude tak ostrý...
o 04.02.2016, 07:14 | koren
rekl bych ze nej pro domaci pouziti je apex edge pro
vsechny ostatni udelatka typu lansky neudrzej konstantni uhel ostri

pak je jeste varianta malejch keramickejch ocilek - dela to tusim spyderco nebo "domorobo" od jan03 na knife.cz
o 04.02.2016, 07:16 | koren
o 04.02.2016, 12:23 | All
Na levnější nože mám diamantovou ocílku (viz. foto), na ty lepší vodní kámen. Na zoubky mám taky brousek ale neumím to s ním.

foto k příspěvku  od All

o 05.02.2016, 02:45 | spek3d
Trosku k jinejm potrebam ale krajet umi taky :-D

foto k příspěvku  od spek3d

o 25.10.2018, 09:57 | All
Po delší době přibyl nový kudla. Sujihiki s ostřím 27 cm.

foto k příspěvku  od All

o 26.10.2018, 17:51 | xSam
Ja jsem zase vcera sehnal toto:-)

foto k příspěvku  od xSam

o 07.11.2018, 21:25 | nome
:) muj novej mazlik

foto k příspěvku  od nome

o 07.11.2018, 21:25 | nome

foto k příspěvku  od nome

o 07.11.2018, 21:25 | nome | Upraveno: 2018-11-07 21:26:19
X
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.391 sekund.