Tak jsem celkem rychle sehnal Accorda, jak jsem sháněl.
Accord 2.2. i-CTDi, r.v. 2006, najeto 235800, stav super, motor jen ševelí, nikde nic nevrže, neklepe, nebuší, prostě hezké udržované auto, po 2 majiteli (přechozí firemní 1 uživatel až do 220000 km :-), se serviskou, komplet dokumentace, nová STK bez ztráty jediné kytičky, ani žádná lehká závada, motor krásně čistý, nikde nic nekape, neprosákává, kola 18" (3 měsíce staré) zapsané v TP. Na autě pár drobných oděrek od kamínků, vše plně funkční :-) Přední sedadla vyměněná za prosezené látkové, takže teď kožené, vyhřívané ;-) a navíc jsem to měl kousek pro něj dojet :-) Spotřeba po 80 Km s dálnicí 140, městem, v koloně 30 minut a krásných 5.2 l/100 :-) Nádrž jsem dostal na cestu plnou ;-) Vím, není to žádná echtovka, ale je vidět, že i tak málo nabízené vozidlo se dá sehnat v takovém stavu :-)
Jj, ta spotřeba je taková, a to na fotce je spotřeba po 20 km, když jsem jel a kochal se, tedy okrska 90, město 50... Je to 6-ti kvalt, takže jako fakt super, jsem zvědav na dlouhodoubou postupně... on tam měl 6.1, já jsem se celkem naučil jezdit dieslem, využívám dost brždění motorem, ale nejsem loudal, kloboukář, u mě to tkví v rychlém rozjezdu a co nejdříve 3-4 rychlost ve městě a spotřeba je hnedka krásně dole... :-D
Accord bylo jedno z mých nej aut, i když pra pra generace coupé. Ale vše fungovalo fantasticky a ty auta jsou skvěle udělaný. Tak ať slouží a dělá jen radost ;)
Přední byly látkové, ale už moc vysezené, tak jen přední vyměněny za kožené s výhřevem ;-) 18" docela v pohodě, 225/40, tyto kola si nechám, sluší mu, na zimu budu kupovat.
Mě by zajímalo co je na tom z 90tých let a chtěl bych poprosit,který konkurent Accordu je uvnitř supermoderní. Stačí napsat značku,model a rok,ať se můžu poučit. Accord je model pro rok 2003. Děkuji
Taky mi ten interier prijde naprosto v pohodě, v 90 letech byl interier uplně o něčem jiném než o 2-zonové klimě, palubním PC.... Za mě naprosto v poho i uvnitř ;)
Mě se prostě ten interiér nelíbil nikdy u žádné Hondy ani u Mazdy. Prostě nee. Ale je to prostě věc vkusu, jsem spíš na design VW koncernu. Nic víc. Navíc jsem psal, že auto je moc pěkný.
Losky: a cim je treba tenhle interier jinej nez treba Golf V? vydechy na stejnym miste, ovladani oken stejny, klika stejne, kuzi obsitej volnat podobnej.. Jen to radio je jiny..
jj meradlo tried je oktavia/passat :D. Chodte sa povozit na passate b5/b5.5 a potom na accorde a potom si to triezvo porovnajte. :) Podvozkovo, prevodovka a riadenie je na accorde uplne niekde inde.
Zajímavé jak to srovnáváte s Golfem a Octávkou,což jsou auta o třídu níž. Konkurent Accordu je Passat. A vyzdvihovat zrovna interiéry VW jako moderní je k pousmátí. VW interiéry byli vždy takové strohé,nezajímavé,tak nevim proč tu jednoduchost kritizujete u Accordu :-D
Vtipny jak je pro nektery slozity az nemozny pochopit individualni vnimani designu. Nekdo napise, ze se mu ten interier nelibi, dalsi prijde s tim, ze je stejnej jak golf V a rozjede se porovnavacka s oktavka/golf/passat...a snaha vnutit nazor na design ostatnim. Kua je to honda acord, ten interier se prece musi libit VSEM!
Za me exterier gut az na to kridlo, interier hruza. A ne, nebudu tady davat interier stejne staryho auta co se mi libi.
Moc dobře víš, že takhle to nefunguje, spíš obráceně, "sakra je to koncern, tak je to špička". Neříkám že ten interiér Accorda je špičkovej, třeba mě tam chybí trochu chromu nebo hliníku, ale kritizovat to a ohánět se interiérem VW? A ten interier stejně starého auta sem RADŠI nebudeš dávat? Luke_288 že bys byl potrefený majitel koncernového vozu?
Nádherný auto! Dloooouho se mi líbí. Maskr je jak si drží cenu i na mobile.de a autoscout.de. 160 je raketa...introš pecka...fakt škoda, že jich nejezdí víc. Gratuluju ;-)
Jj, presne, ten interier se mi nelibi, takze jsem potrefenej majitel koncernu...dedukce Jasánek, dedukce :) to, ze se mi neco nelibi neznamena, ze to je spatny. Nebudu sem davat interier stejne staryho auta, proc bych mel? Je to muj nazor na design, nemusim ho nikomu vysvetlovat, zvlast na df. Ze to nedovedes pochopit je tvuj problem. vlastne ani nevim, kterej interier z ty doby se mi libi.
Já spíš myslím, že je to tím, že dnes jsou interiéry hezčí a člověk je zvyklej na tu dnešní dobu, tak pak takový interiér přijde zastaralý. 10 let zpět by většina lidí neřekla půl slova. Já s tím problém nemám, mne se líbí interiér i Škody 120.
Prostě to neumím vysvětlit, ale jak psal AllInOne, prostě je to problém toho, že je člověk zvyklý na nový design, který je určitě modernější a osobně mi taky nějak nedošlo, že je to design z roku 2003. I tak jsem hodnotil, že auto jako celek je opravdu moc pěkné (sedan, nikoliv kombi - ten je k poblití). A to že tu zase všichni mají problém s koncernem nemá cenu řešit. To tady stejně každý hatí a přitom mi to nepřipadlo, že by to byla špatná auta - spíš si myslím, že se ty auta líbí, ale každý rejpe jen proto, že jsou předražená:)))
Díky všem... Jo, ceny jsou dost nahoře oproti konkurentům, ale zase není to obyč auto :-P Asi to nějaký důvod má, proč stojí tolik, co stojí ;-) Stejně jako je důvod, proč S-klasse stojí po pár letech desetinu kupní ceny... A ono jich ani není tolik v nabídce na prodej, najít dobrý kousek je těžší jak u koncernu např. a proto i taky trochu ta vyšší cena
Interiér, to jde tak nějak mimo mě, je funkční, velké a přehledné tlačítka, v jednoduchosti je síla, velmi dobře dostupné, velký na přehledný a hlavně viditelný display - jako třeba koktávka I je děsně jak je utopený display klimy, není na něj vidět... Takže já si chrochtám :-) Jak tu je psáno, koncernové přístrojovky mi přijdou takové strohé, nesedí mi, je to i tak, jak psáno, prostě nelíbí, ani člověk neví proč, nebo spíše neví jak to vyjádřit :-) Každému se líbí něco jiného ;-)
Kmoda - na každé fotce interiér šedě? Ano, je černý, ve středovém panelu je šedý :-) Foceno za ostrého slunce narychlo mobilem, proto tam jsou přepaly a vypadá to jinak než ve skutečnosti ;-)
Zatím po 250 km dejme tomu kombi (60 město:40 okrska) spotřeba 5.5 l/100 :-) a to se už projíždím :-) Hlavně ten motor je oproti koncernu tichý, jak uvnitř tak venku, nejde skoro poznat, že je to diesel.
Už mi přišel OBD2 BT a diagnostika bez chyby, poslali mi výpis z Hondy, co se tam dělalo, tedy spíše nedělalo :-D, takže se to stále více a více zdá jako dobrá koupě :-)
2Luke_288: ...hele, s některýma nemá cenu diskutovat, mají svoji pravdu. Mou pravdou je že, když srovnám kvalitu provedení u aut, která jsem měl možnost za poslední dobu řídit, tak mi Škodovka vychází nejlépe (Civic 2013 - najeto nulanulahovno, MB ML 2007 - najeto 180tkm a Octavia II 2007 najeto 220tkm.). Pro příkladnost japonského podvozku uvádím, že je mi krajně nepříjemné ho řídit, bo z těch odezev od podvozku do volantu bych měl za chvilku artrozu! Ale pro zdejší závodníky určitě super. Všude světýlek a kontrolek jako u komediantů. MB Ml? Furt se něco řeší a to je auto s příkladnou servisní historií! Plasty interiéru? Vrže to jako hajzl! U prémiového modelu s pořizovačkou hodně přes mio je to OSTUDA! A Octavia 2? Ze všech aut nejstarší s nejvíce najetými km - je u nás 3 roky, za celou dobu jen lijeme naftu a v řádných intervalech měníme olej a filtry. Jediné, co v ní vrže je dětská autosedačka!
Kamarád má Mazdu 6, 2009, prémiová výbava, kůže, Bose a plasty vržou jako prase. Kupoval od prvního majitele, najeto asi 120000 km. Ale designově zvenčí krásné auto
No vidíš,já mám taky japonce z roku 2006, najeto 190tkm a vevntiř nevrne ani Ň, natož plasty:-) A řídit japonce je proti koktávce, se kterou musím jezdit v práci, je slast a balzám. Naše oktávky v práci (mám 3, 2x1,9 66kW z roku asi 2003 a jednu II 1,9TDI, všechny mají pravda velké nájezdy, ty 66kW mají obě přes 430.000km, ta II má jen asi 240.000) nic v nich nevrže, ale všechno v nich hrká a drnčí a rezonuje.-)Před každou cestou si hledám, kde je po trase nejbližší ortopedie, kde by mi dali obstřik, trpím na páteř už od nepa,ěti a jídza v koktávce je vždy utrpení a za trest. Což ovšem neplatí o nejmenované japonské značce:-)
Originál audio jako přesně nevím, prostě to tam nějaké je :-D V manuálu tuším 8 repro psáno, a hraje to dobře, záleží, na co jsi zvyklý :-) Mě to stačí ;-)
Spotřebu jsem ted teprve kupoval do plna, momentálně zase tolik nejezdím, ale dám časem info ;-) Ale zatím palubák ukazuje 5.6 a řekl bych že tak 65% město, 20% dálnice a 15% okrsky. Ted jsem byl pro zimní pneu v Teplicích na otočku a přes celou Prahu + dálnice + okrska a 5.2 za tu cestu. Někdo bude myslet, že na klobouk, ale to ne, jezdím řekl bych svižně, palubák na tu spotřebu jsem neměl nastaven, že bych furt na něj čuměl, ale dálnice 135 a tempomat a to dělá hodně, tam mi OND2 ukazovala aktuální na rovince, mírným kopečku nějakých 4.5...
28.8. jsem psal, že bych chtěl taky, ale kombika ... a to jsem netušil, že o měsíc později mě k tomu okolnosti dovedou ... takže jsem se taky dočkal, sice benzin 2l comfort, ale zase pěkný a zachovalý kousek, uvidíme časem co se ukáže, teď čekám na CZ doklady
Cena odpovídá kvalitě. Mohu podat obšírnější info. CHtěl jsem ji, ale nakonec z toho sešlo. Nicméně, o tomto autě mohu prohlásit, že lepší ojetinu už nikdy nekoupím. Dnes jsem měl pro ni jet, ale...Je mi to líto, ale nelze jinak.
o 29.09.2014, 23:09 | PlusOne Nahlásit závadný příspěvek porušující pravidla tohoto diskusního fóra. Spíš majitel odmítl sundat ty chromový tuzing kliky na dveřích...;-)
Brouk Pytlík hadra, fakt že jo :D Vygoogli si slovo "IRONIE" - viz. Wiki: "Ironie (řec. eironeia, zastírání, předstíraná nevědomost) je literární nebo řečnická forma, která dosahuje zvláštní, často humorný účinek tím, že vyslovuje něco podstatně jiného než skutečně míní: může přehánět, zastírat nebo říkat přímý opak. Je na posluchači nebo čtenáři, aby si toho všiml a rozuměl podle toho."
nezlobe se na mě. Tady je zvykem nasírat se absolutně do čehokiliv. Takže se mi nediv, že jsem zareagoval, jak jsem zareagoval. Chtěl jis ironizovat, OK, ovšem to už ve smršti balastu nelze poznat. To samý, jako ve vlákně o trenýrkách a leštěnce. Nikdo není schopen poznat, co je važně myšleno a co je jen nasírání. Tahle Honda má vše tak, jak má být, to tě upozorňuji a kliky jous standard.
Takže se neo/vy/mlouvej a ber to tak, jako že ses netrefil:-)
bude z jistých důvodů muset tak půl roku stát :-( Škoda toho, prodat nemusím no. Auto na hraní, něco na něm dělat, další auto, co si někdy koupím, už bude jen na vození si ( )( )... Stejně se za tu cenu, co bych cca chtěl, neprodá, takže mi nakonec zůstane... a prodej bude za několik let v původním stavu, odmontované věci samostatně no... Prodávají ne stav auta, ale km, bohužel...
Prodávat auto kvůli tomu,že bude půl roku stát,abys pak zas sháněl něco co ti bude vyhovovat? Kor když jsi do tohohle zainvestoval a máš to skoro TOP? Pokud jsi s tím tedy spokojen...
Ehm, nejak jsem asi ztratil nit. To z toho pěkného stříbrného vznikl tenhle hrozny pseudoTypeR? Nebo jsi nakonec prodal a tohle koupeno o něco později? Každému co se mu líbí, ale tohle je fakt nepovedený. Nevím proč, ale měl jsem tě za chlapa věkem dnes k 40tce a tohle je aktuální móda 18tiletých s roztahovákem v uchu :( Škoda, nooo.. PS: co zkusit originál Rko? Stojí to dneska nesmysl a aktuálně dobrá doba na nákup..
HT: jak ta koroze na veřích? Postupuje to nějak? nebo jis to nějak musel řešit? Ta stříbrná asi ale seděla lépa, tato generace je natolik elegantní, že si nezaslouží zásadní snahy o vylepšení. Ale co je důležité: musí se to líbit majiteli, což se asi líbí, proto to dělá.Ostatní názory si jen přečteš, ale děláš dle svého.
Zdeny60: nakonec jsem to nechal, nijak se to nerozšířilo, jen jsem to vzal voskem. Kdybych do toho sáhl, kdo ví jak by to vypadalo. Kontroluji to a OK. Podvozek nechám asi příští rok celý ošetřit, neb na něm už nic nebudu dělat a bude se to do budoucna hodit. Stříbrná je "tuctovka", mám rád jasné a syté barvy. Ale jak vidíš, "jen" změna barvy - celopolep folií, dané originální spoilery a maska, udělaný duplex výfuk, neb se mi to prostě líbí, originální Honda sportovní podvozek, a hnedka je to humus kolotoč auto :-D Neřeším, nekomentuji, užívám si auto podle sebe ;-)