Navštíveno 6296x

Aneb dneska dají flintu opravdu každému. Že se střílejí mezi sebou, to už jsem si zvykl. Podělím se ale o čerstvou příhodu. Jedu si to takhle po D1 mezi Brnem a VY nejvyšší povolenou rychlostí v levém pruhu. Na pravé straně, mimo vozovku, zpozoruji 2 myslivce, kterak střílejí bažanty - jeden zrovna jednoho chudáka odnáší. O malý kousek dále je další myslivec, který už ale stojí na vozovce, ve stoupacím pruhu a cílí na bažanta, který letí z pole po pravé straně směrem k dálnici. I průměrně inteligentní opici napadne, že když ho teď střelí, tak ten bažant pravděpodobně spadne do vozovky. Myslivec, hnán pudem lovce a limitován svou inteligencí však střílí. Takže bažant padá do rychlého pruhu, cca. 5 m před moje vozidlo jedoucí rychlostí cca. 130km/hod. Neumím si představit, co by se dělo, kdyby mi ten chudák spadl na sklo. Takže jsem okamžitě volal 158, snad to tam nějak vyřeší, než ti ču*áci (slušnější nadávka mne směrem k těmto bezmozkům nenapadá) někoho zabijí!
tak to je drsny o.O uz jen to ze vubec lezou s kverama a strilej takhle u dalnice je WTF ...
Hmm, mám mezi nimrody :) pár kamarádů, ale tohle by nikoho z nich teda fakt nenapadlo... Veřejné ohrožení hadr.
Takhle blbej snad nikdo byt nemuze...
Příhoda z dávných dob, kdy jsem jezdil s našimi na chatu na Seč. V místě , které se zove Ústupky, je nad lesem pole. Nic nenormálního. Jenže to pole je na vrcholu kopce. Obvyklou zemědělskou plodinou bývala v té době kukuřice, dnes asi jen řepka. Tehdá jsem jeli s našima dolů k vodě právě kolem tohoto pahorku. Otec mě upozornil, že asi bude lov, protože kopeček byl obklíčený myslivci. Stáli kolem obléjho vršku, každý flintu namířenu do kukuřice. Otec tenkrát ironicky prohlásil, že brzy se strhne bitva o Stalingrad. Jak řekl, tak bylo - než jsem stačili zajet za ohbí lesa, strhla se kanonáda a všichni jak jeden začali pražit do té kukuřice. My jsem mezi tím sjeli k vodě a věc pustili h hlavy. Ovšem za asi 20 minut nás z letního snění na břehu probrala siréna sanitky. Hádejte, proč tam přijela?
A proto, když dneska vidím rojnici těchto bezmozků, rychle se klidím z dosahu. Přesto, loni na Silvestra jsem se šli se ženou oprjít u nás na místo, které se jmeuje Černá stráň a je to myslivecký ráj - vysoká, černá, srnčí. Došli jsem na vyhlídku akorát v okamžiku, kdy zelení rozestavěli rojnici a obklíčili nízké smrkové mlází. Naštěstá tentokrát měli na lesních cestách hlídky, aby se do kritického prostoru nedostal třeba turista či běžkař. Nás zastavil starý děda,ale čup chlapík, 75 let a ať prý počkámě, že dál nemůžeme, že bude hon, ale za půl hiodinky bude po všem. Tak jsem s ním čekali na vyhlídce, nabídnul nám vynikající domácí slivovisi z Valašska a mezitím se jali myslivci konat svoje kratochvíle. Kanonáda, že co nebylo hluché, ochluchlo a co mělo nohy, o ně přišlo. Zkázu dokonali vyhledávací psi a za 15 minut se myslivci pochlubili výsledkem: jednal laň, kterou psi dohledali a museli ji zastřelit, protože byla jen postřelená. Půl metráku olova, kravál jak o Božím tělě a půl lesa zavřenýho. Ale dobře to dopadlo, nikoho nezastřelili a po závěrečném odpočítávání nikod z kanonýrů nechyběl.
Já z nich mám respekt a strach zároveň, protože často broudzáme se ženou v místech, kam lidí nechodí, ale myslivci s etam občas objevují. Stačí málo a zrak otupený kořalkou vykoná své. Proto od jistých dob jsem své maskáčové oblečení zaměnil za červené triko - snad každému ostrostřelci dojde, že jelen není červený a že tudíž nemá střílet.
žádná novinka :) u bráchy běžně při honu na kachny lítají broky až k němu na barák ... obydlená oblast nebo pole, je to jedno, hlavně že pálí ...

27.12.2014, 19:18 |
Alííí Asi nejde hazet vsechny do jednoho pytle, ale vyjimka vzdy pobavi... :-)
spolek ozbrojených alkoholiků
včera jsem byl v nedaleké rokli pro větve potažené mechem, to je fuk, a tam jsem narazil na posed, uprostřed lesa, to co bylo pod ním, škoda, že jsem to nevyfotil, halda flašek od piva po tvrdej - neskutečný
Crimson - a jak vis, ze to bylo od myslivcu? jinak hazet vsechny do jednoho pytle je blbost, jak uz tu padlo.. btw. nejsem myslivec
jako zdeny: tiez po Slovensku chodime v pestrych bundach a trickach

04.01.2015, 11:51 |
camron | Upraveno: 2015-01-04 11:53:45
-1
[ Link ] Jinak jestli se to událo, jak píše tisk, opět se ukazuje, že to jsou bezmozci (zde to zřejmě platí doslova) a zbraně jim do rukou nepatří!
V 72ti letech se měl chystat do rakve a né lítat s flintou po lese.

30.12.2016, 15:25 |
camron | Upraveno: 2016-12-30 15:25:32
Tak jsem měl dnes deja-vu! Stejné místo, opět debil s flintou ve stoupacím pruhu pro kamiony, které ho objížděly na poslední chvíli! Hlavně, že měl na té vymatlané makovici oranžovou helmu!
Zase to pověstné české paušalizování, jeden něco udělá, čů*áci jsou samozřejmě hned všichni :)
No já sem včera zase jel lesem a najedou rána jako prase až sem myslel, že mě prdla guma a on to myslivec jen zkoušel flitnu 20 metru od silnice :D Hovada no.
Presne tak! Maji si to vyresit v te zelene komunite. Sam v te lokalite nebyl, odhadem jsem jich zahledl tak 15. A nebylo to poprve a nebyla to jedina negativni zkusenost sveho druhu. Ano, pak se nad vsema drzi vsichni na pozoru a ano, pak jsou za cu..ky vsichni!

30.12.2016, 17:00 |
crestik | Upraveno: 2016-12-30 17:01:21
já mám zkušenosti tak 50/50. Někteří jsou fakt rozumní, jiní toho moc nepobrali a bez chlastu se ani neoblíknou. Takže bych fakt nepaušalizoval, ale ten poměr by měl být sakra dost jiný, když nosí na rameni zbraň.

31.12.2016, 09:37 |
brzda nebylo to +/-2km od Rohlenky?
Známej střelil na honu lišku, uložil ji i s kvérem do kufru a zabouchnul ho. Bohužel i s klíčem. Sedan, vyměněné zadní víko i se zámkem, takže jenom jeden klíč, centrálu chybělo nějaký táhlo, takže momentálně nefunkční, Scorpio po laku. Za sedadlama plynová bomba. Venku pařák jako sviňa. Než dojel domu a než v sobotu sehnal svého mechoše , zvíře začalo měnit skupenství. Jezdím do stejného servisu, a auto jsem tam po otevření flexou viděl a cítil .... :-)
Tohle je věčnej boj zejména myslivec/fotograf to prostě nefunguje
oni zvěř zabíjí, my fotíme, přesto jsme nežádoucí
loni během říje mě vykázal z lesa ráno v 5h
letos to samé téměř pokaždé, dokonce lítaly kulky nedaleko od nás,
řvali na nás z posedu, vy hovada vymrdejte tady vodsať apod. výrazy
nechápu že si přivlastnili les a člověk už tam nesmí vkročit

04.01.2017, 11:09 |
brzda | Upraveno: 2017-01-04 11:09:42
MS (myslivecke sdruzeni/mistri sveta) Tvarozna-28.1.2017 maji myslivecke ples, tak dojdi za tema lumpama pro satisfakci :)
V Tvarožné se neurodí ani sviňa, natož člověk:-)))))
Z.Izer - Napoleon :-)